malinka48 24.06.06, 11:29 Cię,gdzie jesteś?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robertoniro Re: Zgubiłam..... 24.06.06, 11:32 Malinko, jezeli masz az..48lat, to chyba ktos celowo sie zgubil Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: Zgubiłam..... 24.06.06, 11:33 robertoniro napisał: > Malinko, jezeli masz az..48lat, to chyba ktos celowo sie zgubil Głupi siurze,zgubiłam forsę Odpowiedz Link Zgłoś
wietka Re: Zgubiłam..... 24.06.06, 11:43 A to wirtualna forsa była, ze w necie szukasz, miast w realu? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Zgubiłam..... 24.06.06, 12:59 no tak jak forsa to musi byc pisana duza litera "Cię" Witaj Malinko;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: Zgubiłam..... 25.06.06, 19:24 kobietabezserca napisała: > no tak jak forsa to musi byc pisana duza litera "Cię" > Witaj Malinko;)))) > przez duże"Cię"ponieważ tylko forsę szanuję,bo faceci nie mają kodeksu honorowego i wyłazi z nich badziewie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Zgubiłam..... 25.06.06, 20:51 a dlaczego się tak na facetów uwzięłaś?.DDD Odpowiedz Link Zgłoś
osv Re: Zgubiłam..... 25.06.06, 22:58 : D D ... dobrze brzmi, ale ....przysiegam, ze nie wiem, co to jest badziewie? Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Zgubiłam..... 26.06.06, 08:26 badziewie to np. towar nikczemnej jakosci.DDDDDDDdd Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Zgubiłam..... 26.06.06, 08:54 a w tym wypadku autor miała na mysli bezwartosciowych,małostkowych męzczyzn.;-) ech,jakie ta Malinka ma zacięcie w obrażaniu facetów,pozazdrościc.DDD Odpowiedz Link Zgłoś
osv Re: Zgubiłam..... 26.06.06, 09:12 Dziekuje za semantyke slowa badziewie : )) Czlowiek uczy sie cale zycie.....wiem, prosze nie konczyc ; )) !!! No, tak, jezeli Malinka spotyka na swej drodze /forumowej / samych machiavellich, deptajacych jej prywatnosc...to mnie nie dziwi jej " szewska pasja " ; )) Poza tym jej motto , ze " nikt nikgo do konca nie zna " - jest bardzo prawdziwe. Wielu nie zna do konca samych siebie..... ...a poznajemy swoje mozliwosci , czy ograniczenia w ekstremalnych warunkach : ) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Zgubiłam..... 26.06.06, 09:15 czyli szkoła życia..jak na ringu..ale trzeba zaznaczyć,ze zawodowcy są bardziej przewidywalni niż amatorzy.DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
osv Re: Zgubiłam..... 26.06.06, 09:29 Ze szkoly zycia , nalezy wybierac tylko zahartowane diamenty..... nie czarne, popiolowe charaktery ; )) To zycie jest nieprzewidywalne.... nie ludzie. : ) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Zgubiłam..... 26.06.06, 09:30 ale nieraz zdarza się,ze się spalimy..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Zgubiłam..... 26.06.06, 09:35 nie,jedynie popiół i diament..;DDDDDD "coraz to z Ciebie niby z drzazgi smolenej......" itd.;)) Odpowiedz Link Zgłoś
osv Re: Zgubiłam..... 26.06.06, 09:39 Poprosze o podpowiedz w sprawie cytatu : ) ... latwiej bedzie sformulowac odpowiedz ; )) Tak poza tym , musze zjesc sniadanie... Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Zgubiłam..... 26.06.06, 09:40 motto "Popiołu i diamentu"...a jest to fragment wiersza Norwida "Za kulisami"....DDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
osv Re: Zgubiłam..... 26.06.06, 09:47 Zaraz po sniadaniu zajrze do " bialej serii" tomow Norwida... odszukam cytat. : ) Odpowiedz Link Zgłoś
osv Re: Zgubiłam..... 26.06.06, 11:10 ...niestety nie moge znalezc tego wiersza o drzazdze ; ) Poza tym ksiazki kusza i choc mam mnostwo czasu i moge robic co chce.... to nie chce tonac w lekturze na miekkim dywanie... wiec jednak poprosze o calosc tego tekstu C.K.Norwida, bo ten "diamentowy" znam na pamiec. Mam nadzieje, ze go otrzymam, w miedzy czasie wybywam w miasto ; )) choc pada... Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Zgubiłam..... 26.06.06, 12:39 „Coraz to z ciebie jako z drzazgi smolnej, Wokoło lecą szmaty zapalone; Gorejąc nie wiesz czy stajesz się wolny, Czy to, co twoje, ma być zatracone? Czy popiół tylko zostanie i zamęt, Co idzie w przepaść z burzą? – Czy zostanie Na dnie popiołu gwiaździsty dyjament, Wiekuistego zwycięstwa zaranie....” Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Zgubiłam..... 26.06.06, 12:49 Okazuje się,ze jest to tekst całego wiersza "Za kulisa" Norwida...a nie jego fragment. sorki za zamieszanie,ale uczylem się tego och..dzieści lat temu.DDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
libby Re: Zgubiłam..... 26.06.06, 13:07 wspaniały wiersz , interesujący mężczyzna - z oszronionymi skroniami ?, tylko co to jest to "DDDDDDD" na końcu każdej kwestii ? jakiś skurcz mięśni twarzy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
osv Re: Zgubiłam..... 26.06.06, 16:23 Mocne..... Czy tylko mezczyzni potrafia pisac( i czuc) z takim patosem ??..... ...wtedy to juz nie ma watpliwosci... ... na pewno diament! ; )) Odpowiedz Link Zgłoś
osv Re: Zgubiłam..... 26.06.06, 17:20 ... z kobiecych expertow najbardziej mocno przemawiala Agnieszka Osiecka... i te flash backs: Ale szum, ale tłum, czarna noc, biały rum, złote stosy pomarańczy. Dudni dom: dana, da - jak zabawa to zabawa, i wariatka jeszcze tańczy. Taką to - by na stos! Na co jej barwny los, dajcie, chłopcy ten kagańczyk. Warkocz jej płonie już, dookoła barwny kurz, a wariatka jeszcze tańczy. Szalona wiruje chusta, szalone całują usta, otkaczałka, wariatka, ech, nie patrzy do lustra. Czerwona na niej sukienka, czerwona w sercu udręka, otkaczałka, wariatka, ech, przed losem nie klęka... Szalone całują usta... ech. (*) Ale szum, ale tłum, czarna noc, biały rum, złote stosy pomarańczy. Dudni dom: dana, da - jak zabawa to zabawa... i wariatka dzisiaj tańczy! Kto tu wlazł, ten tu pan, jeszcze łyk, jeszcze dzban i dzieciaków nikt nie niańczy! Każdy ma na coś chęć, bo zabawa jest na pięć i wariatka jeszcze tańczy: Szalona wiruje chusta, szalone wirują usta, otkaczałka, wariatka, ech, nie patrzy do lustra. Czerwona na niej sukienka, czerwona w sercu udręka, otkaczałka, wariatka, ech, przed losem nie klęka. Wódka już jeży włos, ej do bab, ej do kos, kto powiedział, że wystarczy? Jeden już nie chce żyć, na ostatek prosi pić i wariatka jeszcze tańczy. Taką to - by na stos! Na co jej durny los dajcie, chłopcy ten kagańczyk. Warkocz jej płonie już, dookoła złoty kurz i wariatka jeszcze tańczy. Szalona wiruje chusta, szalone wirują usta, otkaczałka, wariatka, ech, nie patrzy do lustra. Czerwona na niej sukienka, czerwona w sercu udręka, otkaczałka, wariatka, ech, przed losem nie klęka, otkaczałka, wariatka, ech, przed losem nie klęka. Szalona wiruje chusta, szalone wirują usta, otkaczałka, wariatka, ech, nie patrzy do lustra. Czerwona na niej sukienka, czerwona w sercu udręka, otkaczałka, wariatka, ech, przed losem nie klęka. Szalona wiruje chusta, szalone całują usta, otkaczałka, wariatka, ech, nie patrzy do lustra... Agnieszki " Wariatka tańczy" .... ma te sama norwidowska pasje.... ...aaa diamenty sa podobno najlepszymi przyjaciolmi kobiety ; )) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Zgubiłam..... 26.06.06, 17:26 ładne.;-) a w kwestii diamentow,to myslę ze jest to przyjaźć obustronna.;-) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Zgubiłam..... 26.06.06, 17:46 mozliwe ze do koronek nie,ale juz do areszniku tak.;-D Odpowiedz Link Zgłoś
osv Re: Zgubiłam..... 26.06.06, 17:52 Chyba nie chcesz nas tak dramatycznie opuszczac ? ; )) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Zgubiłam..... 26.06.06, 17:58 ja?,skadze - mam pozytywne nastawienie do wszystkiego.;-D Odpowiedz Link Zgłoś
osv Re: Zgubiłam..... 26.06.06, 18:20 ...i fajnie : )) Czas spowazniec, bardzo milo mi sie rozmawialo z Toba Grey...,ale komu w droge temu... wypada pomachac....albo zaspiewac arie ; )) Poczekam chwlie na odpowiedz i ... bede zajeta : ) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Zgubiłam..... 26.06.06, 18:21 a skad Ci takie skojarzenia przychodzą? Odpowiedz Link Zgłoś
osv Re: Zgubiłam..... 26.06.06, 18:29 wydawalo mi sie, ze masz talenty muzyczno_wokalne rowniez.... Co bardzo sie chwali ; ) ...ale ja musze zaczac sie pakowac : )) Gdzies kiedys moze bedzie jeszcze mily moment na rozmowe... Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Zgubiłam..... 26.06.06, 18:41 w takim razie powodzenia, i do uslyszenia;D Odpowiedz Link Zgłoś
lusia501 Re: Zgubiłam..... 24.06.06, 13:00 Może ukradł Psychopata. Ostatnio go nie widać, może ukrył się przed światem. Z psychpatami nigdy nic nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Robi wrażenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 22:42 Greyu Twoje żeglowanie po literaturze robi wrażenie:)-Andrzejewski,Norwid,a tu jeszcze -mimochodem- jakiś Arszenik i stare koronki;)))No...no...:) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Robi wrażenie 27.06.06, 08:00 spokojnie proszę,juz więcej nie będę.;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Robi wrażenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:11 Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Robi wrażenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 14:44 Gorąco...ale czy to powód,by wyrzekać się miłości do literatury???I jeszcze pozostawiać mnie w poczuciu winy,że to przez moją niewinną uwagę??? Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Robi wrażenie 27.06.06, 16:22 skądże,Jesteś poza podejrzeniami jak żona Cezara.;))) ja poprostu zwalniam obroty, upały mi chyba nie służą.;D a do tematu napewno wrócę.;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... nawet piorunujące wrażenie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 18:05 No i super:)Wprawdzie upał też przytępia moją wrażliwość,jednak nie lubię rozstawać się w poczuciu winy.Dzięki Ci zatem Dobry Człowieku:),że na zielonych polanach moje sumienie będzie lekkie i przeźroczyste jak skrzydła motyli:))) Co do żony Cezara...To wspominając ją ,zmąciłeś moją wiarę w Twoje dobre intencje.Sądzę,że masz je takie jak Brutus w owe Idus Martiae w 44 pne:) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: nawet piorunujące wrażenie:) 27.06.06, 19:51 jaki tam znów Brutus,intencje mam czyste, nic nie knuję,nie miałem zamiaru tudzież uzywać podtekstów.;D widocznie upały wygrywają ze mną;-) a teraz coś na ochłodę: moja młodzież mówi,ze niedzwiedzie dzielą się na polarne i brutalne.DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Niedźwiadki,czyli misie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 20:43 Mi się obiło o uszy,że te brutalne dzielą się na brutali i słodkich brutali... Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Niedźwiadki,czyli misie... 27.06.06, 20:47 skoro mowa o łakociach,to też lubię...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Niedźwiadki,czyli misie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 20:47 Misie żelowe?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Niedźwiadki,czyli misie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:10 O co to,to w życiu...Nie nalegam nigdy na nic:),za nic i absolutnie:)! Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Niedźwiadki,czyli misie... 27.06.06, 21:12 nigdy nie mów nigdy,bądź raz dyplomatą.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Niedźwiadki,czyli misie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:18 Przecież się właśnie starałam być:(dyplomatką...Znów mi się nie udało???Jak więc miała brzmieć moja odpowiedź? A tak na marginesie...zgadzam się,że z tym "nigdy" Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Niedźwiadki,czyli misie... 27.06.06, 21:21 zartowałem,dobrze odpowiedziałaś.;-) ale unikając slowa "nigdy" mozna zajść daleko,nawet o jeden most za daleko;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Niedźwiadki,czyli misie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:27 To zabrzmiało refleksyjnie i...prawdziwie.Jedno "nigdy" może sprawić,że dojdziemy (za)daleko i nie będziemy mogli wrócić,przynajmniej ,jeśli chcemy zachować tzw."twarz" Ale powaga...:( Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Niedźwiadki,czyli misie... 27.06.06, 21:29 wlasnie,tok wnioskowania wspaniały ja na warunki zewnetrzne.:-) mnie powagę zarzucasz?..skadze jestem bezbronny prze tę pogodę,napewno nie powiedziałbym "nIgdy: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Niedźwiadki,czyli misie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:32 :)Taaak? Z tego wynika,że taka pogoda ma jednak swoje zalety:DBezbronny mężczyzna?Ach...to brzmi słodko jak miód Misia Puchatka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Niedźwiadki,czyli misie... 27.06.06, 21:34 nie mam siły sie wzbraniać,dzsiaj chyba moglym paść ofiarą...;-) no moze dla zachowania pozorow wypadałoby raz powiedzieć "nie'.DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Niedźwiadki,czyli misie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:41 Dobrze,takie jedno słabe "nie" może być,tylko nie więcej,bo ja też słabą kobietą jestem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Niedźwiadki,czyli misie... 27.06.06, 21:44 i puchem jak poeta pisał;-) mmimochodem wyszło na to,ze upały tez mają jakieś zalety.;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Jakie "mimochodem"?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:49 Może to tak wygląda,ale to nie było mimochodem:)))Z góry założyłam,że Cię do tego przekonam:)To po prostu premedytacja jest okrutna... Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Jakie "mimochodem"?:) 27.06.06, 21:54 Kto wie czy nie byloby dobrze wrocić do "wielkich ucieczek".;-) zawsze trzeba miec przygotowane zaplecze, gdyż premedytacja mnie zawsze lekko wystrasza.;-) ale wiem,ze uzylas tego slowa na wyrost,ja tez ttochę zartuję,bo choćbby niedźwiedź to dostoję.;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no..no...no... Re: Jakie "mimochodem"?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 22:00 Spokojnie Uciekinierze:)nie będę Cię gonić,potupię jedynie za Tobą nóżkami...tak dla draki:),a Ty też nie uciekaj na serio ,tylko trochę:) Jaki tam ze mnie niedźwiedź???Misiu niebrutalny nawet:) Cieszę się ,że się mnie nie boisz;) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Jakie "mimochodem"?:) 27.06.06, 22:17 zżartowałem Ciebie-jak mawia młodziez;-) nigdzie nie zamierzma uciekac,tak sobie majaczę chyba z upałiu;-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Jakie "mimochodem"?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 22:34 Acha,a ja już mam tak:trampki,dresik,czapkę z daszkiem...pełny osprzęt do pogoni,a Ty mi oznajmiasz,że już się w berka nie bawimy!!!Ładnie to tak?Powiem szczerze chciałam Ci zaimponować,że tak szybko biegam...Upatrywałam w tym mojej szansy na Twoje zainteresowanie:((( Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Jakie "mimochodem"?:) 28.06.06, 13:45 nic nie stoi na przeszkodzie,mozemy pobawić się w przeciąganie liny.;DDD Odpowiedz Link Zgłoś