Dodaj do ulubionych

Deszczowe uczucie

30.08.06, 01:01
Patrzę przez okno jak idziesz z parasolem marzeń
Jak stąpasz cichutko pośród dziennych wrażeń
Świat lekko deszczykiem przytulił cie dziś do siebie
Jakby deszczem marzeń płynął tylko dla ciebie

Uśmiech pośród deszczu rozświetlił twarz całą
Idziesz pośrod deszczu otulona w kurtkę małą
Wybiegł mężczyzna otulił cię płaszczem
Caluje cie mocno, włosy twe głaszcze

Idziecie razem słodziutko objęci
Tak pośrod tęczy razem miłością nieugięci
Znikacie za rogiem pośród świata co pogodnieje
Do domu gdzie zakwitną miłości nadzieje
Obserwuj wątek
    • monnia3 Re: Deszczowe uczucie 30.08.06, 01:11
      Brak słów...czytając takie słowa zapomina się o deszczu...
    • yuka4 Re: Deszczowe uczucie 30.08.06, 08:38
      patrze przez okno - leje, zimno, ludzie skuleni przebiegają po
      ulicach,przeczytałam twój wiersz i jakos ciepło mi się zrobiło , baaa nawet
      słonecznie ..... :)
    • white.falcon Piękne zaskoczenie :-) 30.08.06, 13:46
      Adam, skąd wiedziałeś, że dziś będzie niebo płakać? Trafiłeś bardzo celnie tym
      wierszem. Jesteś jasnowidzem? ;-)
      • Gość: tygryska_28 Re: Piękne zaskoczenie :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:49
        Sprowadzę Cię Sokółko na ziemię ;)) Pada od wczoraj ;))
        Ale rzeczywiście - piękny ten Adasiowy deszcz... Taki ciepły...
        • white.falcon Re: Piękne zaskoczenie :-) 30.08.06, 14:03
          Wczoraj to był mały pokropek - takie deszczykowe zabawy w chowanego, czy w kto
          jest szybszy: człowiek, czy deszczyk. A dziś pada na całego i jest
          nieprzytulnie. Na akacji za oknem dwa wróble siedzą naburmuszone, napęczniałe
          wodą. Nie rozumiem ich, bo mogłyby schować się pod jakiś okap, ale siedzą -
          takie dwie szare mokre kuleczki i kręcą dziobkami.

A Adamowy deszcz to deszcz poprzetykany złotymi nitkami, doprawiony nutką
          romantyzmu, szczyptą nostalgii i odrobinką sentymentu. :-)
          • monnia3 Re: Piękne zaskoczenie :-) 30.08.06, 14:07
            Adasia wiersz jak zwykle ...bardzo sugestywny;)
            ale Tobie white nie moge nic ująć z pieknych opisów...masz dar tak
            przedstawiania szarej rzeczywistości że człowiek chcąc nie chcąc sie usmiecha
            czytając twoje posty:)jeszcze będzie przepięknie....
            pozdrawiam:)
            • white.falcon Re: Piękne zaskoczenie :-) 30.08.06, 14:35
              Moniu, rzeczywistość jest szara na tyle, na ile jej pozwalamy być szarą. Tak
              naprawdę to ona ma kolory, tylko my ich nie dostrzegamy. Szczegóły, z których
              składa się rzeczywistość, potrafią ująć za serce i ją rozświetlić, choćby
              wydawała się nam szara i ponura. Wystarczy zmienić perspektywę postrzegania. :-)
              • monnia3 Re: Piękne zaskoczenie :-) 30.08.06, 14:42
                Hhhmmm ale jak to zrobić? Jestem chyba od zawsze pesymistką chociaż...czy
                pesymizm może iść w parze z marzycielstwem i romantyzmem?
                Sama nie wiem...czasem mam taki mętlik w główce:)
                Ja jestem chyba jednak skazana na niepowodzenia:( albo przyciągam problemy..albo
                sama je stwarzam.
                Kurcze za dużo tych niewiadomych jak na kobietę w poważnym wieku;)
                Pozdrawiam:):)
                • white.falcon Re: Piękne zaskoczenie :-) 30.08.06, 14:48
                  Zmień perspektywę patrzenia na siebie i otoczenie, a zobaczysz, że problemów
                  będzie mniej i świat wewnętrzny sam ułoży się tak, jak powinien. Nie myśl o
                  niewiadomych - popatrz na wiadome, bo jest na wyciągnięcie ręki. Świat nie
                  chodzi samopas - on czuje ludzi i układa się jak duże (owszem, niebezpieczne
                  czasem) zwierzę pod rękę. Od Ciebie zależy, jak zobaczysz tego zwierza, czy
                  będziesz widzieć tylko grymas złych kłów i zimę w spojrzeniu jego zielonych
                  oczu, czy dostrzeżesz w tym senne ziewanie śpiącego zwierzęcia i piękno zieleni
                  oczu zwierza. :-)
                  • monnia3 Re: Piękne zaskoczenie :-) 30.08.06, 14:59
                    Dlaczego ja nie mam takiej przyjaciólki jak Ty:( albo siostry...
                    Nie mam w swoim otoczeniu osoby której mogę wszystko powiedziec i sie
                    wyżalić...jeszcze do niedawna miałam :( ale przyjaciółka jest chyba nie tylko od
                    smiania sie ze mną ale tez od płakania?
                    Samotność to chyba zbyt patetyczne słowo ale czasem tak się czuję...jak zbity
                    psiak:( niezrozumiana i nidoceniana troszke może...
                    ale dośc tego użalania...
                    Wyjechałabym sobie teraz gdzieś na Majorke albo na Kretę:)
                    • white.falcon Re: Piękne zaskoczenie :-) 30.08.06, 15:19
                      Można tak się czuć, każdy ma chwile, gdy owija się w kokon pajęczy, w którym
                      zbiera siły, ulegając smuteczkom. Każdy z nas nosi samotność w sobie, ale nie
                      warto jej ulegać i dawać karmić się nami. Nie każdy musi każdego rozumieć i
                      doceniać, ale zawsze na tym świecie znajdą się tacy, którzy i docenią i
                      polubią. Nie ma czegoś takiego, jak pustka - to nam się tak wydaje. Nawet w
                      kosmosie nie ma pustki, więc skąd by ona wzięła się w nas? Życie nie jest tak
                      rozrzutne, by zostawiać pusty margines gdziekolwiek. poprostu trzeba
                      odpowiednio przyjrzeć się temu, co nazywamy pustką w nas i wtedy okazuje się,
                      że tam coś jest, coś, czego nie znamy, coś zaskakującego.

Dobrze mieć kogos do śmiania się i płakania, do rzeczy wesołych i poważnych, do
                      widzenia podobnie świata. Ktoś kiedyś mądrze powiedział, że im więcej dajemy
                      innym z siebie, tym więcej otrzymujemy pocztą zwrotną. Nieważne, że czasem
                      otrzymamy kuksańca w nos, ale w większości przypadków otrzymamy taką samą
                      monetkę, którą bezinteresownie komuś daliśmy. Potem taka wymiana staje się
                      drugą naturą i życie zaczyna smakować jak dobra herbata wieczorem przy świecach.

Usmiechnij się, Moniu. Niech Ci w duszy zaświeci słoneczko, choć za oknem siąpi
                      deszcz. :-)
                      • x_adam Mmm sokółko 30.08.06, 15:31

jak zwykle to pięknie wszystko ujęłaś...pozdrawiam was wszystkich, musze pędzić
                        znów bo na króciutko wpadłem ze szkolenia.Moniu głowa do góry:))), bedzie
                        dobrze:))
                        Uśmiech dla wszystkich:)))
                        • white.falcon Adam :-) 30.08.06, 15:45
                          Udanego szkolenia i także wiele uśmiechów. :-) Z czego Ciebie tak szkolą -
                          przeciez i yak wszystko umiesz. ;-)
                          • khinga Re: Adam :-) 30.08.06, 15:50
                            white, nie zaszkodzi wiedzieć jeszcze więcej;-)
                            • white.falcon Re: Adam :-) 30.08.06, 15:52
                              Jak zbytnio naumie się, to potem z nami rozmawiać już nie zechce. Wolę dmuchać
                              na zimne. ;-D
                              • khinga Re: Adam :-) 30.08.06, 15:54
                                Zechce,zechce:)
                                Przecież to szkolenie służbowe;))
                                • white.falcon Re: Adam :-) 30.08.06, 15:55
                                  A kto to wie? :-) Khingo, u Ciebie tez pada? :-)
                                  • khinga Re: Adam :-) 30.08.06, 16:02
                                    Pada z przerwami od wczoraj:-(
                                    Jest szaro, zimno, ponuro,grrrr!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka