ka_27 05.11.03, 12:17 Słoneczna jesień jest ze światła tęsknotą do światła utkaną z promieni Słońca jesiennego ... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ka_27 Słoneczna jesień 05.11.03, 12:20 Hetacusie, rozejrzyj się dokładnie, a Twoje Słoneczko wnet ujrzysz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 12:26 A gdzie wyobrażnia ?? :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 12:27 kwasna_cytryna napisała: > A gdzie wyobrażnia ?? :))))))) Witaj Cytrynko, wyobraźnia uśpiona ! Ale można ją obudzić, może pomożesz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 05.11.03, 12:27 Wyobraźnia ważna jest, ale trzeba także ... brać się do dzieła :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 12:28 Panowie, obu mam obudzic na raz ?? :PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 12:29 kwasna_cytryna napisała: > Panowie, obu mam obudzic na raz ?? :PPPP ja pierwszy się zgłosiłem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 12:30 Godzina obu postów ta sama :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 12:32 kwasna_cytryna napisała: > To ja mam propozycję ..... kuszącą ? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 12:33 propozycje cytryn uważasz z kuszące ?? :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 12:35 no, jeszcze nie wiem do czego cytryny są zdolne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 05.11.03, 12:37 Hetacusie, a powinieneś wiedzieć ... :-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 12:38 Ka, Pan ma rację :))) Więc czym bedziesz kusił ? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 12:42 kwasna_cytryna napisała: > Ka, Pan ma rację :))) Więc czym bedziesz kusił ? :)) Hmm, a zdradź chociaż do czego zdolne są cytryny, chociaż rąbek uchyl (tajemnicy oczywiście) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 12:40 Hetacusie, nawet cytryny nie ujawniaja swych tajemnic ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 12:41 A nie wiem, czy warto poznawac ??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 12:45 ale to zwykłe cytryny, a przecież Ty nie jesteś zwykłą cytryną ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 05.11.03, 12:47 Hetacusie, no właśnie, no właśnie ... :-))) A teraz ... do dzieła!!!!! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 21:50 ka_27 napisał: > Hetacusie, > > no właśnie, no właśnie ... :-))) > > A teraz ... do dzieła!!!!! :-))) Ka, nie podjudzaj ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 05.11.03, 12:33 Hetacusie, to Ty powinieneś kusić ... :-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 12:31 ale mój post jest wyżej, więc był wcześniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
taka_tam Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 12:31 ja tu czegoś nie rozumiem... skoro ta jesień jest słoneczna i ze światła, to dlaczego jest jednocześnie tęsknotą do tegoż? wytłumacz mi proszę... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 05.11.03, 12:32 Witaj Taka_tam :-) ponieważ wiosenne Słońce jest urocze, ciepłe i pogodne, a jesienne jest piękne :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
taka_tam Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 12:50 ach ty, ty! znowu zawoalowowywowujesz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 05.11.03, 12:52 Taka_tam :-) jesienne Słońce mieni się tysiącem barw spadających jesiennych liści :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 12:56 ka_27... Rzuć mi troszkę słonka...:-( Tak bardzo go teraz potrzebuję...;-( Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 05.11.03, 13:00 Dla Ciebie Słońce i jego blask dla Ciebie niebo pełne gwiazd dla Ciebie marzenia i sny ... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 13:09 i jeszcze słodkiego batonika poproszę ...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 13:11 Nie będę tu mieszał, tylko zapytam Cię Mandarynko - na pewno wybaczyłaś mi dziecinne psoty z kotkiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 13:14 :-)...Hetacusie...:-) Jeśli wtedy nie wybaczyłam... To czynię to teraz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 13:17 Oj, kamień spada mi z serca ! Miło znów Cię zobaczyć na FR :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 13:22 Miło widzieć i Ciebie :-) Opowiedz mi coś jeszcze o tych dziecięcych psotach ? :-) A , czy nadmuchiwaliście ropuchy słomką ?? Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 13:32 Ha, moi koledzy to robili, ale dla mnie to było wstrętne. Brrrrr Szczerze powiedziawszy to do żab zawsze czułem wstręt. Okropność ! Aż dreszcz mnie teraz przeleciał... . *** Mam nadzieję, że masz przyjemny nastrój i nie dajesz się złym i czarnym myślom :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 13:47 Oj, żabki są takie przyjemne...No, przecież gdyby żabka nie była milutka, to kobieta, którą określa się w ten sposób obrażałby się :-) A przecież tego nie robi ?? :-) ***** Dobry nastrój zapukał do mnie o godz. 13.11 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 14:45 Oj, nie lubię jak pojawiają się problemy z siecią. Dawniej mi to umiarkowanie przeszkadzało, ale od paru tygodni zgrzytam zębami w takich sytuacjach ! Na szczęście wszystko już działa :-) Cieszy mnie zbieżność zaistnienia dobrego nastroju u Ciebie z porą mojego posta, nieśmiało myślę, ze może mój pościk miał w tym nastroju jakis maleńki udział. Taki maleńki może ... Ja Cię bardzo lubię Mandarynko, ale żabcią Cię jednak nie będę nazywał ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 15:27 Ha, ha, ha...nie będę nalegać Hetacusie;-)ale, gdybyś chciał... to jakbyś się do mnie zwrócił, żeby zrobić mi przyjemność ?? *** Miłego popołudnia i wieczorku Hetacusie :-) Do jutra mam nadzieję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 21:49 No widzę Hetakus ma skłonności do cytrusów :))) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 09:27 kwasna_cytryna napisała: > No widzę Hetakus ma skłonności do cytrusów :))) Do cytrusów też ;-) i do paru innych rzeczy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 10:01 hetacus napisał: > kwasna_cytryna napisała: > > > No widzę Hetakus ma skłonności do cytrusów :))) > > Do cytrusów też ;-) i do paru innych rzeczy ;-) A do jakch to ?? Dzisiaj Ty uchyl rąbka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 10:29 mam np. słabość do mięsistych arbuzów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
harriet_makepeace Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 13:45 www.fotografia-przyrodnicza.art.pl/galeria.php?kat=krajobraz&zdjecie=270 Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 13:49 Harriet, to jest śliczne !! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
harriet_makepeace Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 13:54 www.nfos.org.pl/fotki/Jesie%F1%20nad%20Wkr%B9%20(2).JPG Odpowiedz Link Zgłoś
harriet_makepeace Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 13:57 www.nfos.org.pl/fotki/Okolice%20Zalesia%20G%F3rnego.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
harriet_makepeace Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 14:05 cieszę się że tak sądzisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
harriet_makepeace Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 14:08 tylko mnie dziś głowa boli od twojego wina... Odpowiedz Link Zgłoś
harriet_makepeace Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 14:27 wewnętrzne zaspokojenie promieniuje na zewnątrz:) Odpowiedz Link Zgłoś
harriet_makepeace Re: Słoneczna jesień 05.11.03, 14:39 patrzę na ciebie spod wpółprzymkniętych powiek i delikatnie się uśmiecham... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 05.11.03, 14:45 I Słońce jesienne pięknie świeci ... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 ciepła jesień 06.11.03, 08:20 Przyjechałeś w południe i zabrałeś na spacer i ani, ani razu nie wypuściłeś mojej dłoni ze swojej, i panowała między nami ciepła jesień w samym środku lata pełna magicznych obrządków, wirujących już listopadem liści Najpiękniej było, kiedy po prostu częstowałeś mnie zielonymi miętówkami z otwartej dłoni, "po prostu" zawierało się w tym rąk-geście, ot zwykłość zakochanków, dokarmianie ptaków Wynajęłam Ci pokój na strychu, z oknem na sad i kilka gwiazd jak czereśnie. A Ty, w zamian szatkowałeś lipowe deski na zapałki-opałki, a buczynowe bale na szczapki, paliliśmy się karminowo, spopielali nierównomiernie nie bacząc na księżyc potrząsający cekinami A kiedy wyjeżdżałeś zachód Słońca słał się po równinach i w tym pędzie szalonym, stukacie kół pociągu to znikał za wysepkami sosen, to na powrót wyłaniał, a wierzchołki drzew nienazwanych z pośpiechu wydawały się być zupełnie czarne na tle pomarańczów, wiśni, błękitów sweterkowych, które poziomymi, horyzontalnymi pasami kładły się na niebie aż wstrzymano oddechy na chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta28 Re: ciepła jesień 06.11.03, 08:53 I patrzmy na liście Te jesienne pomarszczone... Bo jeszcze tak niedawno Były piękne i zielone... I słońce pokochajmy To jesienne tak nieśmiałe Bo jeszcze tak niedawno Jgo promienie serca grzały I ludzi pamiętajmy Tych jesiennych smutnych trochę Bo jeszcze tak niedawno Byli dla nas wszytkim, a teraz są obłokiem...? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 ciepła jesień 06.11.03, 09:00 Wiatr pożegnał jesień i przyniósł zimę. Ja biegnę, wciąż biegnę przed siebie ścieżką życia. Czy przed czymś uciekam? Czy coś gonie ...? Ukrywam w mym sercu potrzebę, której spełnienia szukam ... Każdy dzień to nadzieja, każda noc to marzenia we śnie ... Żyje w biegu, zdyszana czasem się zatrzymam i pomyślę czy niczego nie zgubiłam ... nie ... tę potrzebę w sercu czuję ... by uciec ... dogonić i wreszcie stanąć i powiedzieć ... "warto było tyle szukać" ... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta28 Re: ciepła jesień 06.11.03, 09:13 Z ja czekam na zimę jak dziecko Myślę, że potrafię ulepić pierwszego dorosłego bałwana Ze nie zapomniałam robic sniegowych kul Przymykac oczu na blask odbijającego się w słoncu sniegu Czekam na zime jak kobieta, która chce przez krótka chwile pożyc swiadomie własnoręcznie ulepioną kulką rzucić przed siebie - w czekający na mnie świat... Odpowiedz Link Zgłoś
harriet_makepeace Re: ciepła jesień 06.11.03, 09:13 Jesień przewróciła mnie na ziemię prosto w kopiec rudych liści. Jesień miała twoje chłodne dłonie na moich piersiach i twoje gorące usta na moich wargach. Jesień zaplątała nam liście we włosy i zdjeła z nas swetry. Jesień była westchnieniem, krzykiem i miłością lecz to był wcześniej. Teraz jest rozstaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: ciepła jesień 06.11.03, 09:17 Pamiętam ciepło słonecznych promieni, miękki nadmorski piasek i fale - cicho rozbijające się o brzeg. Czuję jeszcze pod stopami wilgotną trawę i zapach grzybów w gąszczu leśnych ostępów. Pamiętam wciąż smak malin i truskawek, które wkładałem garściami do ust. A teraz - znów jesień. Zimne krople deszczu bębnią o szyby, lecz ja pamiętam .... a pamięć ta przeprowadzi mnie przez chmurne dni do następnego lata. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 ciepła jesień 06.11.03, 09:18 Jesień to kolorowa pora Gdy jesień idzie – ja jestem wesoła. Wiewiórka skacze po lesie ... Wiadomo! To już jest jesień! Na drzewach liści już nie ma, bo wszystkie liście prowadzi ziemia :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta28 Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 09:38 Na długiej jesiennej liście zdrzeń nic - tylko chłód, chłód, chłód Co jeszcze się wydarzy nic - tylko lód, lód, lód... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 09:40 Właśnie piję winko, winko ze słonecznych winogron, patrzę sobei przez okno, widzę kończącą sie jesień, Słońce do mnie zagląda, liście mienia się barwmi, winko smaczne jest, gdy jesień za oknem ... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta28 Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 09:44 Bo winko krew rozgrzewa Układa śmieszne marzenia Topi smutki zadawnione I chłód jesieni przyćmiewa:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 09:46 Winko z winogron pite jesienią dodaje lata wiosennego powiewu :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta28 Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 09:50 Ja już nie płaczę, że Ty pijesz wino Ja już nie płaczę Ty Wiesz Ja już nie płaczę, że winogrona gniją Ja już nie płaczę...to tylko deszcz... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 09:53 Uśmiechasz się, to jesień jest piękna, uśmiechasz się, liście piękne widząc, uśmiechasz się, jesienną radością ... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 09:57 Pod powieką marzeń zamkniętych labiryntów życie przeszło jak deszcz Letnia aura najpiękniejsza modne stroje życiowa passa Wiosna kołysze pierwszy łan trawy młode korzenie jesień w piękne liście utkana niesie barwę złocistą w umysł zima zimna zapomniana z bałwankowym marchewkowym nosem przymknęła drzwi przed zawieruchą w skrzypiącym kominku zdarzeń Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 10:04 Marzenia jesienne wiosną sie spełniają latem są najpiękniejsze, takie najradośniejsze ... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 09:49 Wysypałaś korale na mą głowę W wiklinowy kapelusz na flilcu Jarzębinowy kolor koloru czerwonego I ryżowe wino z dzbanka Śmiejesz się rodzynkowymi oczami Z kokardką we włosach Jesteś upragnioną koroną bez egzaltacji Słowem wszystkim I wszystkich nadzieją Echem Zza świata Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 09:51 Winko z winogron, smak pyszny mając, w doskonały nastrój nas wprowadzając, daje tyle radości, o jesiennej porze, uśmiech, zadowolenie, radość i nastrój ... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta28 Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 09:59 Tak trudno usmiech wycisnąć z winogron Już łatwiej kochać deszcz kasztany, które giną w kieszeniach moich też Tak trudno wino przełknąć gdy pusty kielich już Jesienią wszystko ginie... zostaje brud i...O !! - usycha bluszcz! Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 10:05 Jesienią wiosenne winogrona z gasiora pękatego na strychu smakują latem, wiosną, dodają uroku jesieni ... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta28 Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 10:23 To tylko taki dzień nijaki... To tylko na sercu pęknięte szkło To tylko deszcz się tłucze po szbach marzeń mych To tylko żwiędłe liście Smutek przenoszą niepotrzebnie A powiedz, powiedz mi - Czy kawki jeszcze są?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 10:39 To tylko taki dzień jesienny, jak każdy dzień jesienny bywa, raz Słońce, raz deszcz, to listek spadnie z drzew, wiewiórka ruda Basia po orzecha skoczy ... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta28 Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 11:12 Wiewiórka Basia wie wszystko.... Mądrość z orzechów czerpie Wiewiórka Basia ogonem zamiata smutki z jesiennych drzew...:)) Ka, tak dziękuję za tą wiewiórkę:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 11:19 Słoneczna jesień robi porządki przygotowuje florę do zimy nadchodzącej ... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 11:27 A oto i nasza stara znajoma. Ruda, płochliwa wiewiórka. Bystra, szybka, wesoła... Miło się patrzy, gdy jak fryga wspina się po pniach drzew, szuka zapasów na zimę, biega to tu, to tam, próbując przypomnieć sobie, gdzie to ostatnio zakopała orzech. A my stoimy w bezruchu, aby jej nie spłoszyć... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 11:28 Słoneczna jesień lubi wiewiórkę gdzy zbiega po drzewach szukając orzeszków szeleści po liściach wspina się z powrotem znika w swojej dziupli ... :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 11:32 Nie śpi także w dziupli sowa - Leśny puchacz - mądra głowa - Z wierzchu pstra, pod spodem płowa. Widzi cały bór dokoła, Wie, gdzie pleni się jemioła, Gdzie wiewiórka ruda mieszka, Dokąd jaka wiedzie ścieżka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 11:36 Liściu jesienny, co żywą barwę posiadasz, jak spadłeś już z dzrewa, osłoń mnie zielenią, jestem jesienne nagie drzewo ... Dwa zwierzątka leśne takie ... Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta28 Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 11:43 Poczekaj drzewo na ptaka Co jesienną melodię zanuci Nagie konary nie marzną... Zasypiają poddane hibernacji... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 11:59 Jesienią wszystko zasypia, by wiosną sie znów obudzić ... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta28 Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 11:36 Ona tam wpadła na chwilę Położy orzech i już... Znika...jak barwne motyle... po następne orzechy na zimę:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 11:42 Wiewiórka machając rudą kitką z drzewa na drzewo sobie skacze co chwilkę ma ziemię zeskoczy orzeszka chwyci w swe łapki do dziupli z powrotem dąży ... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta28 Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 11:52 Powiedzcie puchacze, wiewiórki Powiedzcie to drzewom i mnie - Jesień to zły czas na smutki.. było lato, był sierpień...Kto wie.... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 12:01 Jesień to czas pięknych barw, złocistych liści, szumu drzew, krótszych dni i myśli ... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta28 Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 12:08 Wiem , że juz to pisałam we wcześniejszych naszych naiwniaczkach jesiennych, ale to jest trafne:)) Jesienią rękawiczki giną Kołdry są za krótkie Płaszcze zawsze zimne a serca skurczone - malutkie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 12:11 W zaczarowanym imperium myśli zamknęłam tęsknotę za szczęściem A ta niesforna tęsknota wciąż zmienia swe oblicza wywołując wojnę sprzeczności Raz jest łagodną panią co delikatnie pieści głowę Jej subtelny dotyk wypełnia mózg i koi cierpienie przeszłości Czasem niczym wiatr we włosach czarownicy wymyka się ukradkiem z imperium I podąża w podróż zadając ciału ból Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta28 Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 12:28 Dotykam szczęście tak zwyczajnie jakbym kładła dłoń na Twoją zmęczoną twarz I patrzę w oczy jak morze... Kochanie przecież to znasz... Układam w myślach Ciebie jak ziarnka piasku z letnich plaż i patrzę w oczy jak morze... Kochanie przecież to znasz... Słowem dotykam Cię czułym tak jakby świat był nasz i patrzę w oczy jak morze.. Kochanie przecież to znasz... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 12:46 Tyś szczęście moje wiosenne, zimowe, latowe, jesienne - lecz powiedz mi na dobranoc, wyszeptaj przez usta senne ... Za cóż to taka zapłata, ten raj przy Tobie tak błogi? Ty jesteś światłem świata i pieśnią mojej drogi ... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta28 Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 12:56 Za zawykłe podanie ręki deszczowy poranek za oknem za wszystkie senne marzenia i słowa delikatne i drogie za uśmiech podany na tacy i za nic tak zwyczajnie tak Wiesz...za dzień dobry to szczęście jest dane za każdy zwykły dzień:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 13:02 Jak minął dzień jesienny dzień dzień zwykły niezwykły dzień jesienny dzień co barwy i zapach jesieni w sobie ma ... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta28 Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 13:09 Tak minął dzień zwykły dzień jesienny dzień głupiutki dzień naiwny dzień z kroplami słów z kroplami łez a najważniejsze że jest!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 13:11 Dzień jesienny ma uroki i nie tylko chłód i mrok jego wizytówka są ... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 13:11 Pieszczotą serca układasz moje dni na nowo zabierasz w podróż do swojego świata Jesteś blaskiem jakiego nikt nie widział nikt zobaczyć nie zdoła tęczą która tylko we śnie może połączyć dwie przeciwległe góry Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 13:17 Pomiędzy dwiema topolami niebo jest coraz jaśniejsze. I biegnie jesień nad polami, i wszystkie barwy ociepla ... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 13:23 Topole stoją niczym mnisi wokół ciemnego moczaru, U ich stóp się kołyszą powabnych rusałek dłonie. Księżyc odczytuje tajemnice otwartej księgi wieczoru, I zapisuje srebrnym drukiem moje skronie. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 13:26 Jesienne drzewa co liście tracą co liśćmi barwnymi ziemię pościelają szumią z wiatrem jesienne melodie ... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elzbieta28 Re: Słoneczna jesień IP: *.aries.com.pl 06.11.03, 13:19 Nie powiem kim mi jesteś... Bo morze szumi pięknie... góry straszą ludzi... jeziora mruczą tęsknie... Nie powiem kim mi jesteś... bo szkoda słów na wiatr... myśli marzących pewnie też szkoda, to jest tylko gra... Nie powiem kim mi jesteś... bo boli każdy oddech... zmęczona jestem już... chyba się spać położę... Nie powiem kim mi jesteś... Nie powiem nigdy już... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 13:27 Jesteś jesienną teraz Panią, co liście we włosach masz wpięte ... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Słoneczna jesień IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 06.11.03, 13:34 Jesienne slonce ogrod oswietlilo, miedzy liscmi drobych nitek pajeczych tak wiele przybylo, w tych nitkach pajeczych drobne krole rosy migoca, zbierac liscie jesienne? alez po co? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 13:36 Ewo:) zbierasz liście jesienne, by otulić się nimi, jak płaszczem ciepłym, przy kominku usiąść, oddać się marzeniom ... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta28 Re: Słoneczna jesień 07.11.03, 02:09 Zbierasz liście jesienne by odszukać minioną zieleń W kroplach rosy znajdujesz nadzieję pajęczyny są tylko po to by przypomnieć, ze życie nie mija się z celem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elzbieta28 Re: Słoneczna jesień IP: *.aries.com.pl 06.11.03, 13:35 A ktoś jesiennym Panem? Oj chyba rację masz:)) To idę szukać liścia by we włosy pięknie wpiąć:)) nie jestem jesienną nutką:)) ni muzyką z jesiennych strof:)) jestem zwykłą kobietą do której uśmiechnął się jesienny brąz:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 13:38 Jesienna Pani, we włosach z liściami, co barwy jej dodają, chodzi pośród dzrew, po parku, obserwując wiewiórki ... :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elzbieta28 Re: Słoneczna jesień IP: *.aries.com.pl 06.11.03, 14:00 Wiewiórce ogon zmókł:)) I nie jest przez to mniej ruda:)) mniej zapobiegliwa... mniej jesienna:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 14:02 Wiewiórka z ogonkiem mokrym nadal po drzewach skacze jesienna porą zbierając na zimę orzeszków zapas ... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 14:22 ruda kukułka spogląda przez mrok a inni wołają do mnie już chodź przejdę przez rzekę i ominę miasta znów chcę być kotem by mnie pogłaskać Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 14:24 Kotek jesienną porą przy kominku lubi siedzieć zwinie się w kłębek i uśnie ... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 14:28 Powiedziałeś: "przyjdę do ciebie gdy będziesz spała skulona jak ciepły mruczący kot". I teraz czekam na ciebie przez wszystkie wieczory. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 14:30 Kotek wieczorem poluje na myszki czasem chlipnie mleko ze swojej małej miski przed kominkiem poleży połasi się troszkę pomruczy milutko przeciągnie się trochę ... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 14:47 Do dziury myszko, do dziury, Bo cię tam złapie kot bury, A jak cię złapie w pazurki To cię obedrze ze skórki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 14:48 Kotek na myszkę poluje po nocy rabanu narobi obudzi spokój ... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 23:25 Zaszeleściło miło Zastukało zapukało Wyszło małe i było Zdziwione spojrzało Ufnie popatrzyło Bo miło mu było Potem ... posmutniało Czegoś było mu mało Coś zaprzepaściło Więc mu źle było Nikt nie objął ramieniem Nie otulił spojrzeniem Chociaż ufnie patrzyło Ale smutno mu było Patrzyło jasnym okiem Zaglądało do okien Dosyć by mu było Gdyby go coś otuliło Dobrze by mu było Ufne spokojne zostało A tak czegoś mało Coś mu coś zabrało Stąd było mu mało Dlatego... zapłakało Ktoś.. otoczył ramieniem Teraz śpi Ono drzemie.... Nie dba o świat i ziemię Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta28 Re: Słoneczna jesień 07.11.03, 02:02 Ten zapas to dla dzieci równie mokrych jak ona tylko wilgotnych jesiennie tak jak kasztany i mgła:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 13:40 Siedzę przy ogniu i dumam O tym w co pamięć bogata. O kwiatach polnych, motylach W dawnych, minionych latach. I listkach żółtych i nitkach Jesiennych, lekkich pajęczyn. O mgłach, o słońcu, o wietrze, Co włos na głowie mi piętrzył... Siedzę przy ogniu i dumam - Czy też tu będzie inaczej Gdy zima przyjdzie bez wiosny - I czy to kiedy zobaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 13:43 Kolejny jesienny wieczór ... jest pogodny, ciepły i kojący i jak wielki ogień płonie jak latarnia ... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 13:49 Wiruję w smudze światła a potem jak piórko niesione wiatrem Wylatuję przez okno Gładzę szczyty drzew Skubię chmury Dmucham na gwiazdy Aż wreszcie roztapiam się w czerni nocy zapomnianą kropelką rosy Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 13:53 Popędziliśmy w ciemność, w mokre jesienne liście, w wilgotne światła ulicznych latarń. Jakiś głos wołał, ktoś gwizdał, ale my pędziliśmy przed siebie ... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 13:57 O słodkie chwile samoistnej radości gdzie uciekacie w wielkim pędzie? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 13:59 Jesienne chwile, barwami jesieni, przechodzą dniem wieczorem i nocą ... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Słoneczna jesień IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 06.11.03, 14:43 Noca kolory jesieni traca swa barwe. Trzeba swiatla dziennego aby spostrzegac bogactwa i roznorodnosci game Noca drzewa sa postrzepione stracily juz niemal polowe lisciowych ubranek. Dopiero rankiem na nowo robi sie dostojnie i kolorowo boc to jesien jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 14:47 Ewo:) wyobraźnia jesienną porą działa lepiej niż gdy jest goraco tzreba sobie wyobrazić piękne barwy żywe kolory śoiewające ptaki ... :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Słoneczna jesień IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 06.11.03, 15:51 Ptaki i zima do ogrodu przybeda- te co wedruja gniazda tu uwija spiewow godowych nie bedzie lecz cwierkanie, kolory i male zebranie przy karmiku zawieszonym na belce w domku ogrodowym Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Słoneczna jesień 06.11.03, 15:53 Ptaki jesienne na galeziach siedzą ćwierkają o poranku ciepła szukają na noc do skórki słoniny sie chętnie garną ... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elzbieta28 Re: Słoneczna jesień IP: *.aries.com.pl 06.11.03, 13:25 Było mi miło z Wami rozmawiać:)) Cytrynko i Ka - dziękuję . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 06.11.03, 13:37 Elżbieto, na taką rozmowę możesz liczyć zawsze :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta28 Re: Słoneczna jesień 07.11.03, 08:45 Zobacz pierwszy jesienny płatek sniegu mam na twarzy Kot patrzy nieufnie-mysli o futerku mokrym, nieprzyjaznym ptaki nagle umilkły, ich śpiew zastygł n chłodzie z mgły się wyłania, śmieszny jesienno-zimowy przechodzień liście na dużą kupkę wiatr zgrabił niezdarnie nawet gwiazdy pogasły,chłodne, tajemnicze latarnie: Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Słoneczna jesień 07.11.03, 15:21 dzisiaj jest prawdziwie jesienna pogoda... taka złoto - jesienna. Słonko ogrzewa zmarznięte dłonie, radosne chmurki pływają po niebie, liście wesoło szeleszczą pod nogami... jakiś opadający liść zaplątał mi się we włosy... i tylko czegoś mi brak... Czegoś mi brak, chociaż wszystko mam... Czegoś mi brak, chociaż uśmiech na twarzy... Czegoś mi brak, chociaż jesteś Ty... jesteś - daleko... ...a z głośnika cichutko sączy się... ooh, solitude, still with me is only you ooh, solitude, I can't stay away from you... Odpowiedz Link Zgłoś