ka_27 23.12.03, 08:04 ... już prawie przedświąteczny, czas porządków, przygotowań, już niedługo pierwsza błyśnie gwiazdka na świątecznym niebie ... :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mandaryn_ka Re: Dzień ... 23.12.03, 08:10 Dzień dobry Panie ka_27 :-) Miłego, radosnego dnia w przedświątecznej bieganinie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Dzień ... 23.12.03, 08:17 Dzieńdobry Pani Mandaryn_ko :-) a Pani już do Świąt gotowa? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Dzień ... 23.12.03, 08:24 Panie ka_27:-) Tak, jestem przygotowana i w materii ducha i w materii ciała oczekuje na radosne Świętowanie ... Poproszę o kawę... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Dzień ... 23.12.03, 08:30 Specjalnie dla Pani. Pani Mandaryn_ko :-) kawa z mleczkiem :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Dzień ... 23.12.03, 08:38 O! dzięki Panie ka_27 :-) Mmmmm, pachnie cudownie! Sam aromat mnie pobudza do pracy... A pracy Ci u mnie niemało :-( Przed końcem roku, tu zawsze panuje Meksyk!, albo jeszcze gorzej - Argentyna ! Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Dzień ... 23.12.03, 08:39 Pani Mandaryn_ko :-) dobrze wiesz, że dasz radę, dobrze wiesz, że tak będzie, dobrze wiesz, że ja mam rację ... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Dzień ... 23.12.03, 08:52 Panie ka_27 ! Ależ z Pana spryciarz! ;-) Dobrze wiem, że zawsze ma Pan rację ! ;-) U mnie leży śnieg :-) Za oknem jest biało, śliczna syberyjska sosna, która gałązką puka do mojego okna pokryta jest czapą śniegu:-) Jaki to piękny widok :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Dzień ... 23.12.03, 09:00 Pani Mandaryn_ko :-) u Pani leży śnieg, za oknem jest biało, gałązka sosny syberyjskiej przykryta czapą śniegu puka do Twego okna :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Dzień ... 23.12.03, 09:02 Panie ka_27 :-) To takie preludium do tego, co dopiero nastąpi...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Dzień ... 23.12.03, 08:55 nie jestem juz dzieckiem i mnie jakos święta nie kręcą..ot kolejne kilka dni wolnego... a ogladając przedświateczna gonitwe po sklepach i sprzatanie po nocach ludzi to sie człowiek zastanawia ..dla kogo te święta są dla handlowców czy dla przezyć duchowych? a tak na marginesie...dzień dobry państwu:) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Dzień ... 23.12.03, 09:00 Witaj samowolny! Dużo racji w tym, co napisaleś, ale może jednak warto odszukać w sobie trochę dziecka, które niewątpliwie w każdym z nas siedzi i poczuć "magię tych Świąt"... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Dzień ... 23.12.03, 09:02 Święta mają to do siebie, że mają długą tradycję, a tradycję należy podtrzymywać, pielęgnować i przekazywać nastepnym pokoleniom :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Dzień ... 23.12.03, 09:15 Święt słowa Panie ka_27!:-) Zgodnie z tradycją nie pokuszę się nawet o plasterek szynki, na która podobno w Wigilię jest już przyzwolenie ;-) A swoją drogą... To koniec świata, żeby takie rewolucje przeprowadzać... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Dzień ... 23.12.03, 09:34 Pani Mandaryn_ko :-) są rzeczy, których zmieniać się nie powinno, są także takie rzeczy, które powiinno się zawsze zmieniać ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Dzień ... 23.12.03, 09:55 Panie ka_27 I są reguły, w/g których należy postępować, aby się nie pogubić, w tym "co należy zmieniać, a czego nie powinno się..." Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Dzień ... 23.12.03, 10:28 Pani Mandaryn_ko :-) należy też mieć zasady oraz reguły. I je przestrzegać ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Dzień ... 23.12.03, 10:51 Panie ka_27 Cieszę się, że się ze mną zgadzasz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Dzień ... 23.12.03, 10:54 Pani Mandaryn_ko :-) a może to Pani ze mną? :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Dzień ... 23.12.03, 09:09 mandaryn_ka napisała: > Witaj samowolny! > Dużo racji w tym, co napisaleś, ale może jednak warto odszukać w sobie trochę dziecka, które niewątpliwie w każdym z nas siedzi i poczuć "magię tych Świąt".. właśnie dla dzieci organizuje sie święta aby tradycja w narodzie nie gineła..a dziecka w sobie nie szukam bo zdziecinniałbym juz do reszty:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Dzień ... 23.12.03, 09:20 Oj ! Niezupełnie... Bo jeśli ktoś tych dzieci nie ma...to , co wtedy? Nie zasługuje na to, aby te Święta spędzić godnie w duchu tradycji ?? Święta są po to, abyśmy mogli powtórnie przeżyć Boże Narodzenie w nas samych! Abyśmy napełnili się nadzieją! Abyśmy odrodzili w sobie dobre, ludzkie instynki, które w codzinych zabieganiu gdzieś tam nam się pogubiły... Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Dzień ... 23.12.03, 09:30 mandaryn_ka napisała: > Oj ! > Niezupełnie... > Bo jeśli ktoś tych dzieci nie ma...to , co wtedy? Nie zasługuje na to, aby te > Święta spędzić godnie w duchu tradycji ?? > Święta są po to, abyśmy mogli powtórnie przeżyć Boże Narodzenie w nas samych! > Abyśmy napełnili się nadzieją! > Abyśmy odrodzili w sobie dobre, ludzkie instynki, które w codzinych zabieganiu gdzieś tam nam się pogubiły... Dla mnie kazda niedziela jest takim świętem..i nie musze czekac na nie az do 24-tego grudnia..ja swieto takie jak opisałaś mam co tydzień..ale aby to osiągnąć trzeba miec większy dystans do siebie i zycia nas otaczajacego:))) A ci co nie maja dzieci niech sie uczą świętować bo potem bedą mieli przy dzieciach juz wyrobiony nawyk:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Dzień ... 23.12.03, 10:01 Twe słowa zabrzmiały trochę jak "pochwała dla własnej dosonałości" Ale Ci, którzy nie mają czasu i nie czują potrzeby, aby świętować co niedzielę, mają w <te Świeta> SZANSĘ aby pozbierać w jedną całość ponadmaterialne wartości i postanowić je utrzymać na właściwym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Dzień ... 23.12.03, 10:19 mandaryn_ka napisała: > Ale Ci, którzy nie mają czasu i nie czują potrzeby, aby świętować co niedzielę, mają w <te Świeta> SZANSĘ aby pozbierać w jedną całość ponadmaterialne wartości i postanowić je utrzymać na właściwym poziomie. Oki ..nie drąże juz tematu bo za chwile bedziemy udawadniac sobie nawzajem wyższość Świąt BOżego Narodzenia nad Wielkanocą:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Dzień ... 23.12.03, 10:23 ka_27 napisał: > ... już prawie przedświąteczny, > czas porządków, przygotowań, > już niedługo pierwsza błyśnie > gwiazdka na świątecznym niebie ... :-))))) Przylepie nos do szyby i bede wypatrywac-tak juz mam od dziecinstwa:) Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Dzień ... 23.12.03, 10:28 arieska napisała: > Przylepie nos do szyby i bede wypatrywac-tak juz mam od dziecinstwa:) uważaj aby ci nosek nie przymarzł bo zanosi sie na sroga zime w wigilijna noc:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Dzień ... 23.12.03, 10:29 Witaj Ariesko :-) i na pewno ujrzysz pierwszą gwiazdkę, która rozpocznie Wigilię ... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Dzień ... 23.12.03, 10:40 ka_27 napisał: > Witaj Ariesko :-) > > i na pewno ujrzysz pierwszą gwiazdkę, > która rozpocznie Wigilię ... :-)))) Witaj Ka.milego dnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Dzień ... 23.12.03, 10:40 samowolny napisał: > arieska napisała: > > > Przylepie nos do szyby i bede wypatrywac-tak juz mam od dziecinstwa:) > > uważaj aby ci nosek nie przymarzł bo zanosi sie na sroga zime w wigilijna > noc:))) Oki doki,ale juz w czasie swiat odwilz sie szykuje,nie bedzie zle:) Odpowiedz Link Zgłoś