02.07.06, 09:15
czy jest tu ktos, kto ma tez takie problemy lub zajmuje sie nimi (lekarz)??
mam problem z bardzo oslabionymi, nadwrazliwymi dziaslami, osuwajacymi z
coraz bardziej z zebow. nikt nie potrafil mi pomoc, jak do tej pory. prosze o
kontakt!
Obserwuj wątek
    • jula42 Re: dziąsło 02.07.06, 16:14
      też mam takie problemy, co drugi dzień siedze u dentysty a i tak jest coraz
      gorzej, jestem z Katowic a Ty?
      u Borczyka podobno moga pomóc,podobno", ale tam ceny z kosmosu, dla mnie na
      pewno nie
      • tafti Re: dziąsło 03.07.06, 07:44
        hej - dzieki za odzew! jestem z wroclawia, niestety, nie znalazlam tu jak do
        tej pory odpowiedniego fachowca od tego... :( jak wygladaja te zabiegi na
        dziasla, jakie ci robia?? zadnej poprawy nie ma? jak dbasz o higiene zebow? w
        jakim stanie masz same zeby? pozdrawiam
      • jula42 Re: dziąsło 03.07.06, 12:36
        same zeby mam w dobrym stanie, tzn żadnych dziur, wszystko poplombowane, ale
        juz paru nie mam, niestety, odsuwaja sie dziąsła i zęby psuja się od korzeni,
        chwieja i trzeba wyrwać, cale życie dbalam jak moglam, na prywatnych lekarzy
        wydalam majatek i teraz jak pytam pania doktor, czy pozbede sie zębow to ona
        tylko wzrusza ramionami, powiedziala,ze to chyba genetycznie takie
        uwarunkowania mam!Ale mi pocieszenie
        , juz sama tez nie wiem co robić
        • tafti Re: dziąsło 03.07.06, 14:56
          mam dokladnie to samo! :( same zeby sa w calkiem dobrym stanie - troche dziur,
          wszystko zaleczone. zeby - jak dotad - mam jeszcze wszystkie, nie-chwiejace
          sie, tylko na jednym (trzonowym) mam koronke - przez dentyste-partacza z lat
          minionych! :(
          dziasla coraz bardziej sie osuwaja, okresowo staja sie bardzo wrazliwe - bola :
          ( odsloniete szyjki (na czesci zebow zaplombowane juz) na prawie wszystkich
          zebach doprowadzaja mnie do szalu! :( i - tak samo, jak Ty!!! - zawsze dbalam i
          dbam bardzo o zeby :((((((
          a lekarze to sa chyba w wiekszosci zbyt leniwi, zeby nam pomoc.... ja mialam
          juz "wcisnieta" plytke relaksacyjna - bo stwierdzono, ze zaciskam zeby, co
          wywoluje naprezenia i stad te oslabione dzisla. bzdura! nanosilam sie tego nie
          wiem, jak dlugo.... i zero poprawy! stawiono jeszcze kilka zupelnie mijajacych
          sie z prawda diagnoz.....
          byc moze to genetyczne - nie wykluczam. ale przeciez musi sie cos dac z tym
          zrobic... jak znalesc prawdziwego fachowca od tego problemu?...
          • jula42 Re: dziąsło 03.07.06, 21:36
            ja juz niestety nie mam wwszystkich, ale teraz to co się z nimi dzieje mnie
            przeraza, a Ty , ile masz lat? bo ja 40 i tak od 2 lat te klopoty
            • atocz periodontolog 14.08.06, 11:56
              Poszukajcie specjalisty chorób przyzębia - periodontologa,
              On skieruje do higienistki na dokładne oczyszczenie (odkamienienie) i będzie
              leczyć.
              ania
    • diastema Re: dziąsło 14.08.06, 22:30
      Radze poszukac periodontologia w swoim regionie. Powinien byc np. w poradniach
      stomatologicznych przy akademiach medycznych.
    • gabby3 Re: dziąsło 22.08.06, 13:39
      Ja również mam problem z osuwającymi się dziąsłami zwłaszcza w przypadku
      górnych "3". Ostatnio lekarz stomatolog zaproponował mi zabieg polegający na
      wszyciu kawałka dziąsła z podniebienia na taką odsłonięta "3". Nie powiedział
      jak fachowo nazywa się ten zabieg, ani tez szczegółów dotyczących jego
      przebiegu.Tylko tyle że przez tydzień nie można jeść, gryźć, mówić, a przez
      nastepne 2 tygodnie też trzeba bardzo uważać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka