catwalk 22.03.07, 09:12 Mam leczona czworke pod mikroskopem. Nie wiadomo czy uda sie ja przeleczyc do konca. Koszt leczenia to 400 pln! Dlaczego tak duzo i kiedy leczenie kanalowe wymaga mikroskopu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
le_szek Re: pod mikroskopem 22.03.07, 12:28 Dlaczego tyle? Bo taka jest cena ustalona przez lekarza. Mikroskop kosztuje sporo, do tego leczenie trudnych przypadków wymaga więcej czasu niż zwykle. Kiedy leczenie wymaga mikroskopu? Kiedy kanał/kanały są częściowo niedrożne, kiedyś były wypełnione cementem, jest w nich złamane narzędzie, mają nietypowy przebieg, rozdzielają się w głębi na dwa lub więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
catwalk Re: pod mikroskopem 22.03.07, 15:27 Wlasnie sa niedrozne, byc moze tez wypelnione cementem. Mam pytanie. W ogole mnie to nie boli, co mnie cieszy. Pamietam jak kiedys potwornie bolalo leczenie kanalowe. Mam jeszcze dwojke do leczenia kanalowego, ale juz bez mikroskopu. Czy bedzie bolalo? Bo stomatologia to moja trauma z dziecinstwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: pod mikroskopem 22.03.07, 17:11 Zawsze możesz poprosić o znieczulenie. Odpowiedz Link Zgłoś