mloda_duchem54 10.11.09, 19:45 Za 6 tygodni kończę 55 lat,czy to prawda,że będę już wtedy pod ochroną i nie będą mnie mogli zwolnić?Jeśli ktoś wie,proszę niech mi odpowie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alma59 Re: Czy to prawda? 10.11.09, 20:03 mloda_duchem54 napisała: > Za 6 tygodni kończę 55 lat,czy to prawda,że będę już wtedy pod ochroną i nie > będą mnie mogli zwolnić?Jeśli ktoś wie,proszę niech mi odpowie.Pozdrawiam. Chyba coś na ten temat znalazłam ;-) praca.gazetaprawna.pl/porady/362558,kiedy_nie_mozna_zwolnic_pracownika_po_piecdziesiatce.html Pozdrawiam cieplutko :-D Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: Czy to prawda? 10.11.09, 20:22 Dziękuję serdecznie za odpowiedź.Jednym słowem ,jeszcze rok brakuje mi do takiej prawdziwej ochrony.Mam nadzieję,że dam radę,zresztą co tu dużo mówić,ja lubię to co robię i szczerze mówiąc gdybym nagle nie miała dokąd pójść/czyli do pracy/byłoby mi jakoś łyso.Więc proszę Boga o zdrowie i siły ,abym mogła godnie dotrwać do tej ,myślę zasłużonej emerytury.Pozdrawiam wszystkich prawie emerytów i życzę wytrwałości. Odpowiedz Link
alma59 Re: Czy to prawda? 10.11.09, 20:50 Tak sobie pomyślałam, że raczej nie należysz do takich co się łatwo poddają i spoczywają na laurach / takie mam wrażenie po lekturze twoich wypowiedzi na form /. Niemniej jednak dobrze mieć w zanadrzu taki wentyl bezpieczeństwa.Ty masz rok a przede mną 6 lat do takiej ochrony. Myślę jednak, że najlepiej żyć dniem dzisiejszym, tu i teraz , i każdego dnia pokonywać własne słabości. Tego tobie i innym koleżankom i kolegom życzę . A jeśli wolno zapytać ;-) to urodzinki wypadną ci 22 grudnia ? Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: Czy to prawda? 10.11.09, 21:48 Moje urodzinki wypadają w Wigilię,i wiesz nie lubię tego dnia,bo wszyscy już świętują ten dzień a ja czasami muszę iść do pracy.Ale ogólnie jest ok.No ,gdyby wszystko zostało po staremu ,to ja już po świętach byłabym emerytką.Ale uwierzcie mi wszyscy,nie chcę tego. Nie wiem co bym ze sobą wtedy zrobiła.Ja nie mam zbyt wielu obowiązków,więc moje zycie stałoby się chyba bardzo nudne.Całuję Was wszystkich mocno. Odpowiedz Link
alma59 Re: Czy to prawda? 11.11.09, 11:41 Ja nie miałam nigdy wolnej Wigilii ani Sylwestra , a świąt /i całego tego szumu przed / nie lubię z innych powodów. Masz pecha Duszku z tymi urodzinami , mam nadzieję ,że cię imieniem :-D Ewa nie obdarzono. Życzonka prześlę w odpowiednim czasie a póki co pozdrawiam gorąco niedoszła emerytko :-> Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: Czy to prawda? 11.11.09, 13:55 Dziękuję za życzenia ,nie ,nie mam na imię Ewa,z mojego imienia jestem nawet zadowolona.Pozdrawiam serdecznie.Właśnie skończyłam szkolenie z nowych zasad dot.skarbca i z BOFE,bo podobno niebawem będą w PPI.W pracy niema warunków ,aby się podszkolić. Odpowiedz Link
jabp2008 Re: Czy to prawda? 11.11.09, 21:26 Witaj Młoda duchem i Alma (widzę, że jestście takie fajne babki, takie z biglem)życzę wytrwałości rok jakoś przeleci a potem to już spokojnie.Ja dalej szukam wytrwale.Ale tą co mnie załatwiła (z zazdrości o wiedzę), zwolnili ją z hukiem i jej własne zz nie pomogły.Cieszyłam sie może jeden dzień, ze sprawidliwości stało się zadość ale co stego a ja pracy dalej nie mam , ale jestem wytrwała i szukam.Pozdrawiam Odpowiedz Link
juzniepko Re: Czy to prawda? 17.11.09, 14:39 jabp2008 - życzę powodzenia w szukaniu... Odpowiedz Link