Dodaj do ulubionych

chrobowe w ciąży

15.12.10, 19:13
Witam serdecznie, mam pytanie do Mam zatrudnionych w PKO. Czy do chorobowego w ciąży wypłacanego przez zus miałyście wliczane premie i bonus roczny? Mam różne informacje na ten temat i już sama nie wiem co jest prawdą? Proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • kati3miasto Re: chrobowe w ciąży 17.12.10, 13:42
      Tak jest wliczana premia i bonus. Jestem świeżo po macierzyńskim, więc wiem, że tak jest na 100%. Generalnie jest brana średnia Twoich wpływów z ostatnich 12-stu miesięcy i w sumie to wygląda tak, że dostajesz więcej kasy niż normalnie. Pozdrawiam
      • jaszczurka1111 Re: chrobowe w ciąży 17.12.10, 18:20
        dziękuję bardzo za pomoc w takim razie w pracy mnie źle poinformowali
    • jakasoptymistka Re: chrobowe w ciąży 26.12.10, 11:15
      Chorobowe, a macierzyński to dwie różne sprawy. Na chorobowym czyli l4 masz 100% wynagrodzenia gołego, a jeżeli udało Ci sie zapałać na macierzyński po premii i bonusie to faktycznie masz wypłacane wiecej bo premia i bonus liczony jest jako /12 mcy. Mi sie udało, bo po bonusie rok temu i premiach rodziłam w styczniu, wiec miałam wiecej niż normalnie. Teraz koleżanka jest w 5 mcu i na zwolnieniu leci i nawet jak miała premie to nie dostaje wiecej,,, ciekawe jak bedzie po bonusie teraz,,,,
      • mau_rin Re: chrobowe w ciąży 26.12.10, 12:48
        no niezupelnie jest tak jak mówisz. Na chorobowym (musi być zaznaczone, że to jest ciąża)dostajesz wynagrodzenie liczone jako średnia z ostatnich 12 miesięcy - liczona jest Twoja pensja, premia i bonus. Ja na zwolnieniu byłam od kwietnia, urodziłam w sierpniu -moja pensja była wyższa o jakieś 500, 600 zł. Obecnie na macieżyńskim pensja jest taka sama jak na chorobowym, ale nie mam pojęcia jak to jest liczone. Pewnie tak samo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka