Dodaj do ulubionych

Infolinia PKO BP

07.06.12, 20:51
Jestem klientem tego banku i jest mi z tego powodu wstyd (niebawem się to zmieni gdyż zamykam konto). Otóż któregoś dnia dzwonię na infolinię ponieważ nie mogłam zalogować sie do sowjego konta przez internet. Zostałam poinformowana że mam iść do oddziału i złożyć skargę na pracownika. Byłam zszokowana. To tylko Polak potrafi tak szczuć i napuszczać na innych. Też jestem pracownikiem w innej branży ale jeden na drugiego nie szczuje. W mojej sprawie zadzwoniłam do tego oddziału i dosłownie w sekunde miałam dostęp.
Czuję obrzydzenie do tego banku po tym incyndencie, po co ta infolinia, współczuje pracownikom w oddziałach z powodu takiego "wsparcia". Prezesie wstydź się.
Obserwuj wątek
    • zuzka616 Re: Infolinia PKO BP 11.06.12, 08:50
      Bardzo nam przykro, że rozmowa z naszą infolinią przyjęła taki obrót.Nie wiem jak wyglądała sytuacja. Ale jeżeli została Pani odesłana do oddziału po odblokowanie dostępu , to pewnie tylko dlatego, że albo nie miała Pani dostępu do serwisu telefonicznego ( i wtedy pozostaje wizyta w oddziale) albo nie miała Pani przy sobie aktualnej karty kodów jednorazowych, co również uniemożliwia odblokowanie dostępu w serwisie telefonicznym.Przykro mi , że została Pani w niemiły sposób obsłużona. Przepraszam w imieniu koleżanek i kolegów. Taka sytuacja nie powinna mieć miejsca..I proszę mi wierzyć że to pojedyńczy incydent i nie powinien zniechęcać Pani do współpracy. Zapraszamy do kontaktu. POzdrawiam gorąco.
      • lavjja Re: Infolinia PKO BP 11.06.12, 17:41
        zuzka616 napisała:

> Bardzo nam przykro, że rozmowa z naszą infolinią przyjęła taki obrót.Nie wiem j
        > ak wyglądała sytuacja. Ale jeżeli została Pani odesłana do oddziału po odblokow
        > anie dostępu , to pewnie tylko dlatego, że albo nie miała Pani dostępu do serwi
        > su telefonicznego ( i wtedy pozostaje wizyta w oddziale) albo nie miała Pani pr
        > zy sobie aktualnej karty kodów jednorazowych, co również uniemożliwia odblokowa
        > nie dostępu w serwisie telefonicznym.Przykro mi , że została Pani w niemiły spo
        > sób obsłużona. Przepraszam w imieniu koleżanek i kolegów. Taka sytuacja nie pow
        > inna mieć miejsca..I proszę mi wierzyć że to pojedyńczy incydent i nie powinien
        > zniechęcać Pani do współpracy. Zapraszamy do kontaktu. POzdrawiam gorąco.

zuzka- nie wiem jaki masz numer agenta w isc, ale chętnie bym się dowiedziała, bo miło pracować z takimi ludźmi jak Ty.
        popieram zdecydowanie Twoją wypowiedź!
        • zuzka616 Re: Infolinia PKO BP 18.06.12, 11:23
          Jaki mam nr..:))) to nieistotne..myślę że nie tylko ja ale więcej osób w ten sposób odpisałoby...pracując z nami trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie : dlaczego tu pracuję, czego ode mnie oczekuje pracodawca i czy jestem w stanie i chcę!!! spełnić te oczekiwania..chociaż nie powiem oczekiwania- naprawdę dobrych konsultantów( a znam ich dobrze) odnośnie wyższych zarobków są uzasadnione. Za dobrą pracę należy się dobre wynagrodzenie :))... Ja naprawdę lubię pracować z Wami wszystkimi. Pozdrawiam
      • okolica2 Re: Infolinia PKO BP 16.06.12, 20:59
        Do zuzka616
        To jest kłamstwo co wypisujesz , od pewnego czasu macie nakaz zachęcać klientów do składania
        skarg na pracowników oddziałów. Szantażujecie klientów tym, że jeżeli nie złoży skargi to wy mu nic nie pomożecie i musi iść do oddziału. Osobiście miałam taki przypadek klient zastrzegał kartę przez infolinię z oddziału i pytano go czy chce złożyć skargę na pracownika który go poinformował że może tel.zastrzec kartę(nie chciał stać w kolejce).
        To jest hańba naszego banku.
        • q.p.r Re: Infolinia PKO BP 17.06.12, 09:14
          ej, ja tez w oddziale pracuje ale to wstyd, hanba i zenada zeby tu nadawac na inna czesc banku czyli cc; zajmijmy sie dobrym wykonywaniem swojej roboty a nie podgryzaniem kolezanek i kolegow z calla; sami nie zawsze jestesmy swieci; bez cc to przynajmniej moja robota byla by 3 razy bardziej upierdliwa; hanba naszego banku to niektorzy pracownicy ktorzy tylko by kasy chceli a jak trzeba za...c to im sie do domu spieszy
          • istnycyrk Re: Infolinia PKO BP 17.06.12, 11:38
            chwila, chwila ...
            ja myślałam, że to przypadek ...
            bo u nas też pojawiła się klientka, która zadzwoniła na infolinię i tam też zachęcono ją do złożenia skargi na pracownika oddziału - mimo, ze nikt jej nie odsyłał, bo najpierw zadzwoniła do CC a potem dopiero wybrała się do oddziału... :/
            Dziękujemy CC . Nieładnie - my liczymy na Waszą pomoc i klienci też, i nie podważamy Waszego wizerunku wobec klientów.

Pamiętajcie jednak, że w małych miejscowościach nasi klienci są bardzo często naszą rodziną lub naszymi znajomymi i zawsze nam powtórzą co i jak usłyszeli od infolinii :P

• 8jaga8 Re: Infolinia PKO BP 19.06.12, 22:07
              Witam! No skąd ja to znam ( razy trzy przez ostatni kwartał ale że u nas wszyscy wszystko to wiem:)
          • 23lateks Re: Infolinia PKO BP 21.06.12, 23:38
            No jeszcze ma ktoś pretensję ,że komuś do domu się spieszy !!! to co ty robisz q.p.r. ,że do domu nie chcesz iść, krzyczą tam na ciebie ? jak tak, to ci współczuję i nie dziwię ,że lubisz siedzieć do oporu w pracy.
            • q.p.r Re: Infolinia PKO BP 22.06.12, 13:36
              ciesze sie ze mam prace i ze bank na czas mi placi; jak chca zebym dluzej po godzinach siedzial, to siedze nie narzekam, bo wiem ze ze nie pracuje tylko 8 godzin, ale po to by cos do konca zrobic; co sie stanie jak do domu przyjde 2-3 godiny pozniej; swiat sie nie zawali; w ogole jakbym w domu chcial siedziec to bym pracy nie szukal; a poniewaz chce pracowac to za kase ktora mi placa daje tyle ile oczekuja; raz mniej raz wiecej, ale nie marudze, tylko robie swoje
              • marz12ka Re: Infolinia PKO BP 22.06.12, 16:36
                q.p.r napisał:

> ........ co sie stanie jak do domu przyjde 2-3 go
                > diny pozniej; swiat sie nie zawali; ....

...jak sie nie ma rodziny ani zadnej bratniej duszy która na ciebie w domu czeka to owszem -mozna nawet do domu nie wracać !!!! ...ale większośc pracowników ma dzieci i obowiązki domowe !!!!!
        • zuzka616 Re: Infolinia PKO BP 18.06.12, 11:30
          Absolutna bzdura i nieporozumienie. Nikt nie zmusza nas do przyjmowania skarg na pracowników oddziału. To nie etyczne. Owszem, jeżeli klient jest wściekły i niezadowolony to łagodząc sytuację czasami pytamy czy chce taką skargę złożyć, ale unikamy tego.. kij ma zawsze dwa końce..pracownicy oddziałów też mogą klientom proponować przyjęcie reklamacji na konsultanta.. i wierz mi sama taką sytuację miałam. Nie jest to przyjemne więc bądźmy lojalni względem siebie i nie róbmy sobie świństw. Pracownika oddziału nikt nie nagrywa jak rozmawia z klientem.. i co klientowi proponuje i co mówi.. a nas tak.. Powinna istnieć solidarność pracownicza..jedziemy przecież razem na tym wózeczku. Pozdrawiam.
          • kolejka_cc Re: Infolinia PKO BP 06.09.15, 17:50
            Jeśli decydujesz się pracować w tym miejscu, nie wolno "srać na swoich" bo skoro chcesz tu pracować a plujesz naokoło jadem na swoich współpracowników , również tych z oddziału to znaczy że albo jesteś frustratem albo praca tutaj to jedna wielka pomyłka i czas na zmiany w Twoim życiu. Swoją drogą pracownik oddziału, często z wieloletnim stażem, tez jest człowiekiem i też jest mu przykro że jest szczuty przez jakiegoś "gówniarza ze słuchawki".
            Wszyscy jedziemy na tym samym wózku. Nawet jeśli zachowania pracowników oddziału są niedorzeczne i nieuprzejme w stosunku do klienta który czuje się oszukany , niedoinformowany i potem dzwoni wylać żale na słuchawkę infolinii to trzeba zachować profesjonalizm i pomóc takiej osobie a nie roztrząsać konflikt na linii oddział-słuchawka. Klientowi to nie pomoże a jeszcze bardziej go zrazi do Twojej firmy która Ci płaci za to że plujesz tym jadem.
            Takie osoby jak już zdążyłam zauważyć tracą podwójnie - nie awansują i nie dostają podwyżek tyle ile by chcieli, a dwa że wpadają w jeszcze większą frustrę. Jedynym rozwiązaniem w takiej sytuacji jest zmienić pracę a nie walczyć z wiatrakami. Ludzie są tylko ludźmi. Jestem zdania że idąc tam do pracy trzeba być 100% świadomym wyzysku do granic wytrzymałości i korpo-wyścigu. Jednak ludzie tam pracują, bo jest stała, ciepła posadka, pensja na czas, umowa, socjal itp. Jest trochę samotnych matek, dużo kobiet których mężowie zarabiają więcej (jak ja) i mogą sobie pozwolić na "luksus" pracy w tym grajdole. Jest sporo osób które myślą że Pana Boga za nogi złapały a potem wielkie rozczarowanie (stąd taka rotacja i zwalniania się na skalę masową) Kasa szkoda się i jednocześnie Bank kompromitować, a i wiadomo - takie wypociny i w tym miejscu są także kontrolowane (TAK!) a anonimowość to mit. Gdyby nie to że mój mąż zarabia więcej niż ja - powiem szczerze - nie byłoby mnie STAĆ na to aby tam pracować. Ale jestem tam z innych względów i mam nadzieję że ten etap pracy tam ( bo tak to traktuję - jako etap który chcę przerobić) będę wspominać miło dzięki ludziom bez których to call center by się wyłożyło w ciągu kilku godzin.

• kolejka_cc Re: Infolinia PKO BP 15.10.15, 21:34
              Poza tym - czy ktoś coś zamierza zrobić z faktem nierównego traktowania nowych pracowników(do roku czasu) vs. starych doświadczonych z bardzo wysokim poziomem? Jakby się zwolnił cały syndykat i osoby z fullem to call center siadłoby w ciągu kilku dni. Ale druga sprawa - stare wyjadacze się nie zwolnią, bo....No właśnie, BO. I Bank o tym wie. I to wykorzystuje.
    • zoltatorba Re: Infolinia PKO BP 29.03.18, 21:51
      "Najlepsza jakosc obslugi" - to chyba jakas kpina. Dzwonilam na infolinie , zeby zwiekszyc stala platnosc za Cyfrowy Polsat o......5 gr. Niestety bylo to niemozliwe poniewaz przy weryfikacji nie pamietalam nr tel ,ktory zlikwidowalam 7 lat temu ,wyjezdzajac z Polski.Pan Piotr z infolinii doradzil mi wizyte w oddziale Banku ,wiedzac , ze mieszkam za granica. W przeciwnym razie nie bedzie mi mogl pomoc. I nie pomogl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka