cynta 04.04.05, 00:31 Jak mialy na imie wasze babki i prababki? Chodzi mi glownie o te mniej spotykane imiona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Imiona babek i prababek 04.04.05, 00:44 aa, to taki watek! Prosze bardzo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=8708982&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=8380635&v=2&s=0 Miłej lektury! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imiona babek i prababek 04.04.05, 11:35 Cynto, gdyby ci sie nie chcialo przegladac tamtych watkow to podam imiona z mojej rodziny (rowniez siostry babci, prababci), ktore wydaja mi sie ciekawe: Leopoldyna, Rozalia Lucja Paulina Marianna A to nie z mojej rodziny ale moze przypadnie ci do gustu: Hiacynta Akwilina Helena? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
tineczka5 Re: Imiona babek i prababek 04.04.05, 15:34 Ewelina,Maria,Franciszka i Marjanna/tak pisana/-pra.... Agnieszka i Genowefa /okropnie!!!podoba mi się w wersji franc.Genevieve/-babki Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona babek i prababek 04.04.05, 16:29 ...ja w takim razie dodam, ze imiona, które zaproponowałam w drugim wątku, też są babciowate lub wcześniejsze. Leonia i Leontyna to nie imiona moich babek, ale imiona które zaczerpnęłam z mojej rodziny, z wcześniejsyzch pokoleń. Krystyna była imieniem znanym w Polsce od wieków. Odpowiedz Link Zgłoś
caroline257 Imiona babek i prababek 04.04.05, 21:46 tamte watki sa starsze tak wiec dopisze imiona moich pradziadkow tutaj. dziadkowie ze strony mamy Anna (tak mam na drugie)-Edward pradziadkowie ze strony mamy Zofia (ale na chrzcie Stanislawa)-Franciszek Stanslawa-Jozef prapradziadkowie XXX-Karol) maz siostry (Maryla) prababci Maksymilian jej syn Dominik) Dziadkowie ze strony taty Florentyna Wanda-Wojciech pradziadkow imion nie pamietam ( Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona babek i prababek 04.04.05, 22:40 caroline257 napisała: > tamte watki sa starsze tak wiec dopisze imiona moich pradziadkow tutaj. Nie nie, dopisz w tamtych, tu nikt ich nie znajdzie. A tamte watki zarchiwizowane jeszcze nie są i spokojnie dopisać się można. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Imiona babek i prababek 05.04.05, 12:09 babcia Zofia, jej tata (czyli pradziadek) Teofil, dziadek Stanisław druga babcia Maria, jej mama (czyli prababcia) Pelagia dziadek Ignacy Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Imiona babek i prababek 06.04.05, 00:03 Od strony matki (od najstarszej): Maria, Emilia, Danuta (moja mama) Od strony ojca (j/w): Mieczysława, Maria (przemianowana na Izabellę) Od strony męża: Daniela, Barbara Nasza córka ma na imię Gloria. Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
tulcia1 Re: Imiona babek i prababek 06.04.05, 12:33 Babcie: Genowefa, Felicja Prababcie: Walentyna, Stefania Odpowiedz Link Zgłoś
kasja311 Re: Imiona babek i prababek 06.04.05, 16:30 Z oryginalow: Leona, Melania Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama