Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc

11.06.12, 17:01
Witam serdecznie.

w moim mieście jest bank pkobp jednakże niezależnie od pory dnia zawsze sa tam wielkie kolejki. w związku z tym chciałabym założyć agencje PKObp. małą 2 stanowiskową. zgłosiłam się do głównego oddziału i dostałam dokumenty do wypełnienia - ankiety, biznes plan. i tu zaczynają się schody.
jeden z działów tego biznes planu to "Założenia sprzedaży produktów i usług" (skad ja mogę wiedzieć o tym ile dam kredytów, wydam kart płatniczych.....
czy sa jakieś odgórne, minimalne, założenia?

czy ktos z was mógłby mi pomóc w wypełnieniu tego biznes planu.

dziekuje
Obserwuj wątek
    • jolaniaz Re: prosze o pomoc 02.07.12, 18:36
      Niestety trudno jest cokolwiek zakładać. Swoją agencję zakładałam w tzw. sprawdzonej dzielnicy, teoretycznie byłam w stanie określić ile operacji miesięcznie mogę w tym miejscu wykonać. W praktyce okazało się, że spora grupa klientów szukała tańszych placówek finansowych. Poza tym moja agencja działa już prawie rok i jak do tej pory to tylko ja jako agent jestem zobowiązana do wykonywania poleceń banku, który stawia wciąż nowe warunki, z ich strony nie doczekałam się nawet reklamy. Nie chcę Cię zniechęcać, ale wiedząc jakie są koszty otwarcia i utrzymania agencji PKO napewno w tę placówkę drugi raz nie inwestowałabym. Ten cały biznes plan to pryszcz w porównaniu z tym co Cię czeka.
    • dudek226 Re: prosze o pomoc 12.07.12, 21:07
      Hej!Prowadzę Agencję PKO BP SA od kilku lat -mogę ci podpowiedzieć jak napisać biznes plan ale zanim otworzysz Agencję to zwróć uwagę ilu możesz zdobyć ewentualnych klientów na te produkty,ile jest w pobliżu placówek bankowych *a kolejki w PKO często nie świadczą o dużej ilości klientów -kasjerzy też mają plany sprzedażowe-co wydłuża obsługę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka