Dodaj do ulubionych

CZY MAM PRZESTAĆ PISAĆ ?

16.08.12, 22:28
Proszę o wpisy "tak" lub "nie. Bez zbędnych kometarzy i ubliżania. Daję słowo, że stanie się tak jak zdecydujecie.
Obserwuj wątek
    • c-3 Re: CZY MAM PRZESTAĆ PISAĆ ? 16.08.12, 22:42
      A ukryty wafel nie ma jaj żeby taki wątek założyć i zapytać się czy ma przestać pisać, tylko rozkazuje innym co mają robić ? Po drugie nie rozumiem po co ten wątek został stworzony skoro od miesiaca to forum zostalo opanowane przez wafla, alme i racjonalnego a inni tylko sie zastanawiają czy dziś bedzie nowa awantura.
      • ukryty_wafel Re: CZY MAM PRZESTAĆ PISAĆ ? 16.08.12, 23:31
        c-3 napisał(a):

> A ukryty wafel nie ma jaj żeby taki wątek założyć i zapytać się czy ma przestać
        > pisać, tylko rozkazuje innym co mają robić ?

Ukryty Wafel pisze wyłącznie w swoim imieniu a nie w imieniu większości na Forum.
        Ani nie reprezentuje 1000y pracownikow, jak sugeruje.
        Ja reprezentuje wyłącznie siebie. A czy mam jaja, to niech ocenia inni.

> Po drugie nie rozumiem po co ten
        > wątek został stworzony skoro od miesiaca to forum zostalo opanowane przez wafla
        > , alme i racjonalnego

Exworkredekfreudzie, No wlasnie to Cię zdradza :) ty wciąż te zdartą płytą sie popierasz.
        To forum opanowałeś ty i Twoje klony :) ja mówiąc za siebie, tylko odpowiadam na Twoje maile :)

>a inni tylko sie zastanawiają czy dziś bedzie nowa awantu
        > ra.

No widzisz :)Ty sie nad tym zastanawiasz, a ja sie zastanawiam czy ktoś do mnie wreszcie napisze by mu pomoc? Patrzaj ile nas różni :)
        Dobranoc

PS:Exworkredekfreudzie ja bym na Twoim miejscu tytuł wątku zmienił. Nie z prowokacyjnego "Czy mam przestać pisać?" a dodalbym tylko na koncu słowo "głupio" i bym sam sie wtedy podpisał, że jestem "za". A tak zamilcze...
    • mrowka2011 Re: CZY MAM PRZESTAĆ PISAĆ ? 16.08.12, 23:21
      Zdecydowanie tak, przeginasz-proste.
      Wafel, to kobieta/ mężczyzna z klasą, Tobie niestety jej brakuje.
      • pkoformerworker Re: CZY MAM PRZESTAĆ PISAĆ ? 17.08.12, 00:02
        Nie exworkerze, nie przestawaj pisać - nie daj się tylko prowokować.
        • czuk1 Re: CZY MAM PRZESTAĆ PISAĆ ? 17.08.12, 03:06
          Przestań tu ubliżać ludziom, oceniać negatywnie wszystko w banku, prowokować i mieszać.
          Nie wnosisz tu nic twórczego i dobrego dla pracowników banku. O niskich płacach i przypadkach mobbingu sami wiedzą i walczą o poprawę warunków pracy. Ty jesteś poza bankiem i nie potrafisz się zdobyć na obiektywizm. Nie szanujesz zdania drugiego człowieka.

Zmienisz się ? Pisz mądrze. Chyba na to Cie stać.
    • q.p.r Re: CZY MAM PRZESTAĆ PISAĆ ? 17.08.12, 05:06
      exworker napisał:

> Proszę o wpisy "tak" lub "nie. Bez zbędnych kometarzy i ubliżania. Daję słowo,
      > że stanie się tak jak zdecydujecie.

no jak nie jak tak; takie farmazony gosciu posuwasz, ze zemby bola jak sie to czyta; zamiast sie glupotami zajmowac to idz z kumplami na piwo i czas pozytecznie wykorzystaj; o banku nic nie wiesz to i co mozesz z sensem napisac
      • a_grafka_2 Re: CZY MAM PRZESTAĆ PISAĆ ? 17.08.12, 09:28
        Pisz,człowieku, pisz. To jest pewna forma terapii dla Ciebie.Kilka lat temu byłam w podobnej sytuacji, jaką tu przedstawiałeś.Byłam tak zdesperowana, że chciałam zwolnić się z pracy. Wielkim wysiłkiem udało mi się uciec tam, gdzie jest normalniej.Widocznie nie zniszczono mnie do końca. I miałam wsparcie w domu.
        Ale długo lizałam rany. Dlatego Cię rozumiem.Pzdr :)
      • skuter44 Re: CZY MAM PRZESTAĆ PISAĆ ? 17.08.12, 09:45
        Pisz sobie. Tylko na tematy ustalone przez założyciela i zgodnie z zasadami forum. Mnie nie przeszkadzasz.

A więc moja odpowiedź nie może byc - t[b]ak a[/b]lbo ni[b]e[/b]

Pytanie jest bowiem źle opracowane i zadane.
        Chyba miałeś tego świadomość.
        I tu manipulujesz prymitywnie ale manipulujesz.

Przecież każdy kto napisze (czy "tak" czy "nie") jest manipulowany i narażony na Twoją krytykę.

Prowokujesz by twoi adwersarze napisali - "tak". Jeśli napiszą to oznacza naruszanie wolności slowa.
        Jeśli trzeba sie zdecydować a jest się przekonanym, że sporo tu fermentu wnosisz to wypadało
        by odpowiedzieć opisowo (jak ja to zrobiłem). Na opinię - "nie" bowiem nie zasługujesz. Chyba, że zmienisz się w normalnego człowieka ktory nie ma uprzedzeń do innych ludzi, choćby mu krzywdę wyrządzili.
        • exworker Re: CZY MAM PRZESTAĆ PISAĆ ? 17.08.12, 10:08
          Ale Ty pierdolisz bez sensu - znowu masz urojenia prześladowcze. Zadałemproste pytanie bez podtekstów. Chyba oceniasz mnie przeze mnie, widząc manipulację.
          • skuter44 Re: CZY MAM PRZESTAĆ PISAĆ ? 17.08.12, 10:40
            exworker napisał:
            Ale Ty pierdolisz bez sensu - znowu masz urojenia prześladowcze. Zadałem proste pytanie bez podtekstów. Chyba oceniasz mnie przeze mnie, widząc manipulację.
            ------------------------------------------------------------------------------------
            Wyżej - słówko z grupy przekleństw. Wpis kwalifikuje się (zalożycielu) do usunięcia.

Nie potrafisz uwaznie czytać i rozumieć co czytasz.
            Manipulujesz Ty. Odpowiadając Ci zauważylem, że Twoje pytanie jest proste (choc nie głupie) ale wymusza odpowiedź "tak albo "nie". Nazwalem taki sposób badania opinii manipulacją. Pytając wymuszasz bowiem jednoznaczne wypowiedzenie się, bez żadnych warunków które powinieneś spełniić.
            Wymuszasz ddpowiedź "nie" . Bo taką muszą udzielić ci którzy uznają (co jest prawdą) , że jest wolność slowa, że nie wszędzie stosujesz obelgi - a więc możesz tu pisać. No i takich bedzie większość. Nie jest to manipulacja ?

A już w głowie Ci się zmąciło, kiedy pisaleś - "Chyba oceniasz mnie przeze mnie, widząc manipulację". Jest to tak niejasne, że aż zastawiające.

• exworker Re: CZY MAM PRZESTAĆ PISAĆ ? 17.08.12, 13:55
              Jak odpowiedź tak lub nie jest manipulacją to masz pełnowymiarową schizofrenię.
              • skuter44 Re: CZY MAM PRZESTAĆ PISAĆ ? 17.08.12, 17:43
                [i]exworker napisał:

Jak odpowiedź tak lub nie jest manipulacją to masz pełnowymiarową schizofrenię.

[/i]Nie wiesz co to jest schizofrenia.
                Mówimy nie o odpowiedzi a o pytaniu.

Człowieku ucz sie języka polskiego. Słowo "lub" między alternatywnymi odpowiedziami (tak,nie)
                oznacza, że mogą wystąpić dwie odpowiedzi jednocześnie - tak i nie. I wszystko dobrze by było
                gdyby nie polecenie - pisać konkretnie i bez komentarzy. A jesli tak mam odpowiadać, to znaczy
                mam sie wypowiedzieć "tak" albo "nie". I to jest ta manipulacja bo (w praktyce) jest co najmniej trzecia alternatywa odpowiedzi (którą zastosowałem). Pisz ale pod warunkiem.......
                Na tą trzecią odpowiedź z komentarzem nie miałem jednak pozwolenia od Ciebie. Ale zrobiłem to na przekór Twojej woli. Nie chciałem napisać "tak" bo uznałbyś , że " nic dziwnego - chcą mnie pozbawić wolnosci słowa, zamknąć dostęp do forum". Nie moglem napisać "nie" bo dotyczasowa
                forma twoich wypowiedzi jest nie do przyjęcia, wymaga dostosowania sie do wymogów formalnych, tj. stosowania sie do regulaminu i netykiety . Dlatego napisałem ( ani "tak" ani "nie),
                podałem opinię. Ale ta odpowiedź nie może byc uznan, że wogóle była , bo nie jest konkretną odpowiedzią.
                Na koniec mam pytanie do ciebie. Bo ty wszystko wiesz, kiedy zdiagnozowałeś moją jakoby chorobę. Którą to chorobę u mnie rozpoznałeś ?
                Typy schizofrenii

Międzynarodowa Statystyczna Klasyfikacja Chorób i Problemów Zdrowotnych (ICD-10) podaje następujące rodzaje schizofrenii:

Schizofrenia paranoidalna F20.0 - najczęstsza postać schizofrenii. Dominują względnie stabilne, często paranoidalne urojenia, którym zwykle towarzyszą omamy (głównie słuchowe) oraz zmiany spostrzegania. Zaburzenia afektu, woli, mowy, jak też objawy katatoniczne nie są nasilane.

Schizofrenia hebefreniczna F20.1 - nasilone zmiany są afektywne. Urojenia i omamy są zwiewne i urywkowe. Nieodpowiedzialne, nieprzewidywalne, bezcelowe zachowania. Liczne manieryzmy. Nastrój płytki i niedostosowany. Przesadna wesołkowatość. Myślenie jest zdezorganizowane. Mowa niepowiązana, rozkojarzorzana. Występuje wyraźna tendencja do izolowania się.

Schizofrenia katatoniczna F20.2 - dominują zaburzenia psychomotoryczne. Przemijające i izolowane objawy katatoniczne mogą występować w każdej z postaci schizofrenii. Tutaj musi dominować jeden lub więcej z następujących objawów:

Osłupienie - znaczy spadek reaktywności wobec otoczenia jak też spontanicznych ruchów i reakcji.

Pobudzenie - bezcelowa aktywność ruchowa nie poddająca się wpływowi bodźców zewnętrznych.

Zastyganie - samorzutne przyjmowanie i utrzymywanie niestosownych lub dziwacznych pozycji.

Negatywizm - nieumotywowany opór wobec wszelkich poleceń lub prób poruszenia, albo ruch w przeciwnym kierunku.

Sztywność - utrzymywanie sztywnych pozycji wbrew wysiłkom skłonienia do ruchu.

Giętkość woskowa - utrzymywanie kończyn i tułowia w nadanych z zewnątrz pozycjach.

Inne objawy - np. automatyzm nakazowy (automatyczne uleganie poleceniom), perseweracje słów i wyrażeń.

Schizofrenia niezróżnicowana F20.3 (atypowa) - stany spełniające ogólne kryteria diagnostyczne schizofrenii, lecz nie przypominające żadnej z omówionych dotąd postaci, ewentualnie przejawiające naraz cechy kilku z nich, bez wyraźnej przewagi którejkolwiek zestawienia charakterystycznych cech diagnostycznych.

Depresja poschizofreniczna F20.4 - epizod depresyjny, często wydłużony, występujący w następstwie choroby schizofrenicznej. Niektóre objawy schizofreniczne muszą jeszcze być obecne, ale nie dominują w obrazie klinicznym.

Schizofrenia rezydalna F20.5 - przewlekły etap rozwoju zaburzeń schizofrenicznych, odróżniający się wyraźnym postępem choroby od etapu wczesnego do etapu późnego nacechowanego długo trwającymi ( nie zawsze odwracalnymi) objawami negatywnymi.

Schizofrenia prosta F20.6 - powolny, postępujący rozwój dziwactw zachowania, niezdolność do spełniania wymagań społecznych, spadek sprawności. Narastające zubożenie społeczne. Negatywne objawy rozwijają się nie poprzedzone jawnymi objawami psychotycznymi.

• exworker Re: CZY MAM PRZESTAĆ PISAĆ ? 17.08.12, 17:52
                  Nie interesują mnie komentarze tak ale, bo z logicznego puntu widzenia taka odpowiedź nic nie daje. Mobber już to próbował i napisał "tak ale pod warunkiem, że będę pisał mądrze". Pomimo prośby o odpowiedź tak lub nie musiał jak zwykle mobbować.

W logice jest 0 lub 1, logika nie zna pojęcia 1 pod warunkiem lub 0 pod warunkiem, chyba, że móimy o implikacji, ale ja o implikację nie prosiłem.

Tak czy inaczej poczekam do jutra i jak będzie więcej wpisów na nie to się wynoszę, mam dość mobbingu ze strony almy i wafla - jak to się mówi - pko blisko ciebie.
                  • ukryty_wafel I tak nie przestaniesz pisać :) 17.08.12, 18:09
                    Exworkredekfreud napisał:

> Nie interesują mnie komentarze tak ale, bo z logicznego puntu widzenia taka odp
                    > owiedź nic nie daje.

A mozesz napisać jaka to zasada logiki daje taki wynik?
                    Może zasada koniunkcji? Będę wdzięczny jak sie podpiszesz znajomością logiki.

>Mobber już to próbował i napisał "tak ale pod warunkiem, ż
                    > e będę pisał mądrze".

Nie wiem co napisał jakiś mobber, nicka takiego tu nie widzę. Ale wiem co ja napisałem ;)
                    Jeśli tak prostego tekstu nie rozumiesz, to powtórzę tak łopatologicznie :) raz jeszcze trochę prościej, byś zrozumiał.
                    Exworkredekfreudzie ja bym na Twoim miejscu tytuł wątku zmienił. Nie z prowokacyjnego "Czy mam przestać pisać?" a dodalbym tylko na koncu słowo "głupio" i bym sam sie wtedy podpisał, że jestem "za".
                    Nie widzę by ktokolwiek Ci napisał, byś pisał mądrze. Bo to raczej w Twoim przypadku jest niemożliwe :)

>Pomimo prośby o odpowiedź tak lub nie musiał jak zwykle m
                    > obbować.

Kto? Mobber? Który to? :)
                    W mordę go, w mordę :)

>
                    > W logice jest 0 lub 1, logika nie zna pojęcia 1 pod warunkiem lub 0 pod warunki
                    > em, chyba, że móimy o implikacji, ale ja o implikację nie prosiłem.

Ale komplikacji to tez zasada logiki. Jeśli.... To magiczne słowo logiki.

>
                    > Tak czy inaczej poczekam do jutra i jak będzie więcej wpisów na nie to się wyno
                    > szę, mam dość mobbingu ze strony almy i wafla - jak to się mówi - pko blisko ci
                    > ebie.

Ale ja Cię nie mobbuje! Owszem, edukuje, osmieszam twoje szalone pomysły, ale nie mobbuje.
                    Stanowczo temu zaprzeczam :) Ja sie mogę założyć jak będzie. Umrze Exworker a pojawi sie kolejne jego wcielenie albo klon i.... Będzie to samo. Exwokredekfreudzie, ty nie mozesz będzie mnie juz żyć :)
          • racjonalny0880 Wpis niezgodny z regulaminem forum 17.08.12, 14:11
            exworker napisał:

> Ale Ty pierdolisz bez sensu - znowu masz urojenia prześladowcze. Zadałemproste
            > pytanie bez podtekstów. Chyba oceniasz mnie przeze mnie, widząc manipulację.

Prośba do założyciela o usunięcie (wulgaryzmy) :)
            • ukryty_wafel Re: Wpis niezgodny z regulaminem forum 17.08.12, 14:30
              racjonalny0880 napisał:

> exworker napisał:
              >
              > > Ale Ty pierdolisz bez sensu - znowu masz urojenia prześladowcze. Zadałemp
              > roste
              > > pytanie bez podtekstów. Chyba oceniasz mnie przeze mnie, widząc manipulac
              > ję.
              >
              > Prośba do założyciela o usunięcie (wulgaryzmy) :)

Oj Panie Racjonalny - przecież wszyscy wiemy, że Exworkredefreudziuno nasz kochany, co rusz wpisuje się tutaj niezgodnie z regulaminem i co? I nic. Przecież wpisanie tu słowa dupa albo "ty chamie" jak to robi Exworkredekfreudziono nie spowoduje, że nasz Admin to nawet zobaczy. No zobacz, on np. musi na jeden post odpowiedzieć 2-3 razy, raz za razem, każdy nastęny post to nic konkretnego, nic madrego, dla mnie czasami śmiesznego, ale to nie ważne. I kto to wszystko przeczyta, poza mną oczywiście?!
              Jakiż Admin to wytrzyma! Na Boga - Ty wiesz, że on łamie regulamin, ja wiem, Admin też wie. Wystarczy jak sie takie coś zobaczy, zrobi się spis linków, wklejać te łamiące regulamin i jak się Admin pojawi po urlopie, wysłac mu od razu cały spis, by mógł tylko kliknąć na link i po otworzeniu się postu - skasować go jako "niezgodny z regulaminem".

Wasza Wysokość Adminie - zgłaszam to jako mój skromny wkład w pomyślność tego Forum
              dziękuję
              :-)

A tak swoją drogą Panie Racjonalny - co tam nowego w wielkim świecie, akcje idą do góry, jakieś zmiany? ;-) Była premia? Bo u mnie nie było :( nie zasłużyłem sobie - za paskudny chyba jestem :-)
              Ukłony
              • exworker Re: Wpis niezgodny z regulaminem forum 17.08.12, 14:34
                Co tam mruczysz mobberku ?
                • ukryty_wafel Re: Wpis niezgodny z regulaminem forum 17.08.12, 17:56
                  exworkredekfreud napisał:

> Co tam mruczysz mobberku ?

A to co nipisalem w wątku wyżej?
                  Czytać tez nie potrafisz? Moje Ty Biedactwo :)
                  • exworker Re: Wpis niezgodny z regulaminem forum 17.08.12, 18:01
                    Cały czas uprawiasz mobbing.
                    • ukryty_wafel Re: Wpis niezgodny z regulaminem forum 17.08.12, 18:11

> Cały czas uprawiasz mobbing.

Gdzie? Tutaj? Nie! Ja Cię tylko osmieszam :) a ty sie dajesz osmieszać :)
                      No sam sie podkładasz :) No zobacz, juz sie obrazileś i robisz z siebie ofiarę.
                      A to Ty tu jesteś agresorem :)
                    • ukryty_wafel Re: Wpis niezgodny z regulaminem forum 17.08.12, 18:55

> Cały czas uprawiasz mobbing.

Oto wyjątki wypowiedzi naszego Anioła Pokoju, który niesie kaganek oświecenia dla wszystkich swoich dyskutantów, a teraz cierpi męki okrutne z mojej strony, podobno mobbowany.

exworker 30.07.12, 13:16
                      No co jest expert, czy moje pytanie przerasta Cię intelektualnie ?

exworker 30.07.12, 18:20
                      Hej, ludzie bez krzty honoru, gdzież jest wasz głos w tej rzeczowej dyskusji ?
                      Hej, duperel, hej kuper, hej spamexpert, hej tores.

exworker 30.07.12, 21:00
                      O to właśnie im chodziło - żebyśmy przestali tu pisać. Teraz te kanalie dostaną premie.

exworker 27.07.12,
                      Koniecznie musisz zacząć się leczyć.

exworker 27.07.12, 18:44
                      Wcale nie pociesz mnie to, że to są ludzie bez honoru, takie męskie szmaty co za parę srebrników sprzedadzą matkę.

exworker 27.07.12, 20:47
                      Popełniłem błąd, nie jeden idiota ale dwoje. Jeden od rankingów a drugi od cytatów.

exworker 23.07.12, 14:53
                      Bo ja nie jestem pracownikiem centrali gdzie ponoć się pracuje pajacu.

No i perełka nad perełkami, czyli wściekły Exworkredekfreud:)

Autor: exworker 05.08.12, 15:17
                      Nie widzisz kretynie, że nie gadasz ze mną tylko z exwokerem ? Subtelna różnica w nickach ale to nie ja.

Kolejna perełka Golebia pokoju :)

exworker 01.08.12, 21:19
                      Tobie i Twoim ludziom z dep pijaru już się fora pierdolą

exworker 08.08.12, 15:47
                      Nadal uważam Cię za debila ale nie będę więcej tego tu pisał bo to niezgodne z regulaminem forum.

No więc Exworkredekfreudzie, kto tu jest mobberem, he?

• odkryty_joker Re: Wpis niezgodny z regulaminem forum 17.08.12, 22:34
                        Exworkerze wszystkie Twoje wpisy zgodne z netykietą i obowiązującymi przepisami świadczą o tym, że masz prawo się tu wypowiadać. Wpisy Twoje wpisy niezgodne z netykietą lub obowiązującymi przepisami powinny być usuwane. Nie daj się prowokować. Pozdrawiam :)
                        • diabolo13 Re: Wpis niezgodny z regulaminem forum 18.08.12, 07:51
                          W twoim wpisie pojawiło się coś takiego:
                          "Co można zrobić z 1 milionem? Dać podwyżki grupie 5000 tysięcy pracowników w wysokości 200 zł. Co można zrobić z dwoma milionami? Dać podwyżki grupie 10000 tysięcy pracowników w wysokości 200zł. "

Mnie uczono, że 5000 tysięcy trzeba zapisać jak 5 000 000,00 a 10000 tysięcy jak 10 000 000,00 a to oznacza, że z podwyąki dupa.
                          • odkryty_joker Re: Wpis niezgodny z regulaminem forum 18.08.12, 08:23
                            diabolo13 napisał:

> W twoim wpisie pojawiło się coś takiego:
                            > "Co można zrobić z 1 milionem? Dać podwyżki grupie 5000 tysięcy pracowników w w
                            > ysokości 200 zł. Co można zrobić z dwoma milionami? Dać podwyżki grupie 10000 t
                            > ysięcy pracowników w wysokości 200zł. "
                            >
                            > Mnie uczono, że 5000 tysięcy trzeba zapisać jak 5 000 000,00 a 10000 tysięcy ja
                            > k 10 000 000,00 a to oznacza, że z podwyąki dupa.
                            • diabolo13 Re: Wpis niezgodny z regulaminem forum 18.08.12, 08:46
                              Jokerze jeżeli przeczytasz mój wpis jeszcze raz to zauważysz, że nikogo nie pouczam ale logika jest ważniejsza od interpunkcji czy ortografii nikt mi nie wmówi (nawet kolega z pracy), że 5000 tysięcy razy 200 równa się milion. Wystarczy napisać - ok, pomyliłem się i po sprawie.
                              • czuk1 Re: Wpis niezgodny z regulaminem forum 21.08.12, 22:59

.
                                • skuter44 CZY MAM PRZESTAĆ PISAĆ ? 22.08.12, 21:51
                                  CZY MAM PRZESTAĆ PISAĆ ? pyta exworker.

Nie podnoszę wątku , bo to łamanie netykiety .
                                  Kontynuuję wątek. Pomagam exworkerowi.
                          • skuter44 Re: Wpis niezgodny z regulaminem forum 18.08.12, 08:32
                            To wstydliwe dla bankowca, tak pisać.
                            Też wyliczenia .... nie uwzgledniają, że rok ma 12 mięsiecy.
                            Nie mówiąc o braku świadomości, że podwyzki te przenoszą się
                            jako dodatkowe koszty banku w latach nastepnych.
    • szar_amysz Re: CZY MAM PRZESTAĆ PISAĆ ? 22.08.12, 22:20
      Witaj Exworkerze!
      W odpowiedzi na Twoje pytanie - bez obrazania - to jeszcze niedawno bym napisala - tak masz przestac pisac, poniewaz juz nie masz za duzo do powiedzenia o tym Banku - jak i ja zreszta, poniewaz juz oboje w nim nie pracujemy. Ale ja - w odroznieniu od Ciebie - odzywam sie bardzo rzadko. Ale odczytalam na innym watku wpis Ukrytego Wafla i zmienilam zdanie, poniewaz On bez Ciebie nie wytlumaczylby tu tylu rzeczy ile wytlumaczyl i nie prostowal pewnych kwestii. ;)
      Ale mowiac powaznie:
      Exworkerze, teraz jestes Dyrektorem w innej firmie. Czyz to nie dzieki prestizowi PKO na ktory teraz tak nienawistnie plujesz?? Bo za mna poszedl prestiz tego Banku, doslownie - bylo to bardzo wazne w rozmowie kwalifikacyjnej ze pracowalam w najwiekszym polskim banku.
      Mnie nie musisz odpowiadac, odpowiedz szczerze sobie. I wtedy byc moze cos madrego zaczniesz w koncu pisac.
      Pozdrawiam
      • skuter44 Re: CZY MAM PRZESTAĆ PISAĆ ? 24.08.12, 16:31
        Zgadzam się z przedmówczynią.
        Pisz . ...."może coś mądrego zaczniesz w końcu pisać" .

[i]
        (Czy to jest podniesienie wątku ? Nie ! A spełnia rolę podniesienia wątku ? Spełnia !
        Wobec tego jaki sens ma zwalczenie podnoszących wątki ?)[/i]

• exworker Re: CZY MAM PRZESTAĆ PISAĆ ? 24.08.12, 18:57
        Fakt, że się nie pracuje nic nie znaczy. Przede wszsytkim mechanizmy działające w tej instytucji są nie do wykorzenienia i nie zmieniają się od lat - pomijając oczywiście, że rośnie patologia. Poza tym forum jest również dla byłych pracowników banku i puszczanie bąków przez skutera czy wafla tylko psuje powietrze.

Czy dzięki prestiżowi ? Postawiłaś tezę, że praca w pko to prestiż. Nie wiem dlaczego. Nigdy z taką opinią się nie spotkałem wśród klientów. Awans i wyrwanie się z bagna zawdzięczam głównie sobie - uporowi, chęci rozwoju zawodowego i dalszej nauki ale również i szczypcie szczęścia.
        • ukryty_wafel Re: CZY MAM PRZESTAĆ PISAĆ ? 24.08.12, 19:28

> Fakt, że się nie pracuje nic nie znaczy.

Niestety nie znaczy dla Ciebie. Dla ludzi pracujących w Banku znaczy.

> Przede wszsytkim mechanizmy działające
          > w tej instytucji są nie do wykorzenienia i nie zmieniają się od lat -

I tu sie bardzo myślisz. Masz prawo do swoich poglądów, ale one są sprzeczne z faktami, który są nawet nieznane dla tych co pracują! Oni nie wiedza np. że istnieje compliance, ze istnieją jednostki zajmujące sie badaniem mobbingu, ze istnieje whistleblowing, ze jest całe biuro zajmujące sie fraudami, etc. etc. To czego nie było i nie było możliwe za Twoich czasów jednak jest możliwe dzisiaj.

> pomijają
          > c oczywiście, że rośnie patologia.

Skąd wiesz, ze rośnie? Ja twierdze, ze maleje. Są jeszcze sytuacje, ktore skrzętnie skrywane przez samych sprawcow, przy milczącym strachu świadków w koncu zostaną wyeliminowane. To kwestia czasu, bo wszystko wymaga badania, dokumentowania i przy milczeniu pracownikow, jest trudne do nie tylko wykrycia ale i wyeliminowania.

>Poza tym forum jest również dla byłych praco
          > wników banku

Jest. Fakt. Ale byli pracownicy nie moga mówić o tym co jest teraz, w banku. Nie dlatego, ze nie moga, ale dlatego, ze niewiele wiedza.

> i puszczanie bąków przez skutera czy wafla tylko psuje powietrze.

Nie tylko. I wlasnie to Cię wkurza. Ze ludzie w rozmowie z nami, w odróżnieniu od Ciebie czegoś sie dowiadują. I chociaż im nie zawsze poprawia to humor, to jednak wierze, ze w koncu cos zrozumieją. Ty tylko plujesz, oczerniasz, piszesz nieprawdę o Banku i uważasz, ze tylko tobie to wolno pisać. Więc ja Ci psuje powietrze. Bo ja sie Utożsamiam z Bankiem, w którym chociaż nie jest idealnie, to nie jest tak źle jak Ty i pare osób tu twierdzi.

>
          > Postawiłaś tezę, że praca w pko to prestiż.

Oczywiście, ze tak.

>Nie wiem dl
          > aczego.

Wielu rzeczy nie wiesz. Ale ja Ci powiem. Dlatego, ze ludzie tu uzyskują ogromna wiedzę i doświadczenie.

>Nigdy z taką opinią się nie spotkałem wśród klientów.

A ja sie spotykam non stop.
          I co? Tylko Ty masz racje, mimo iż sie z takim twierdzeniem nie spotkałeś?
          Jesteś tym, który decyduje o tym? Jaka więc jest Twoja grupa fokusowa?
          Każdy moze odejść i znaleźć prace. Ale w tym czasie jest trudno. W innych bankach po prostu zwalniają.

A Ty musisz uważać. Bo w koncu Cię nakryja jak siedzisz w necie w godzinach pracy :) i co wtedy? Zapłacą Ci czy ukażą? :)
          Pa
        • szar_amysz Re: CZY MAM PRZESTAĆ PISAĆ ? 25.08.12, 12:35
          Witaj ponownie Exworkerze,
          Przepraszam ze dopiero teraz Ci odpisuje ale wczesniej nie mialam czasu.
          Tak podkreslam to jeszcze raz praca w PKO to byl prestiz. Powiem wiecej to presiz, ugruntowana pozycja zawodowa i wiarygodnosc. Byc moze zabrzmialo to pompatycznie ale tak jest. Wiem to teraz z perspektywy osoby juz tam nie pracujacej.
          Fakt ze juz w nim nie pracujemy znaczy bardzo duzo. Wiem z opowiadan bylych kolezanek i kolegow ze zmiany poszly bardzo daleko - systemowe i strukturalne. Moj byly Wydzial juz nie istnieje. Potworzyly sie za to inne. Piszesz o patologii. Wiesz, Bank PKO zatrudnia bardzo duza ilosc osob, praca w banku to praca z pieniedzmi wiec nie ma - mysle sobie - takiej opcjii, zeby w instytucjii finansowej nie pojawily sie zagrozenia ktore maja zwiazek z pewnymi cecham ludzkimi takimi jak chciwosc, pazernosc, zadrosc obmawianie itd. Ale czy tylko w Banku?? Oczywiscie ze nie. W wiekszych jednostkach pracy rzuca sie to bardziej w oczy w mniejszych mniej. Zreszta Ukryty pisze ze patologia maleje, ze powstaly komorki specjalnie to tego zeby to eliminowac. Ja mu wierze.
          Ponadto chcialabym tez zrozumiec i jakim bagnie piszesz i co przez to rozumiesz.
          Wiesz, niestosownie wyrazasz sie o Skuterze. Nie podoba mi sie to. Widze ile On robi dla tego forum, jak o nie dba, jak wyciaga na wierzch watki wazne dla obecnych pracownikow. Widze ze ma wiedze o jakiej ja moge sobie tylko pomarzyc. Ogolna nie tylko bankowa. A Ty piszesz, ze puszcza baki? Skuter? Jakos nie zauwazylam.
          Wafel za to w specyficzny sobie sposob wali cala prawde bez ogrodek. Nie mowie ze sie z nim zawsze zgadzam, sposob jaki komunikuje pewne rzeczy mi sie nie zawsze podoba, ale najwazniejsza w jego wypowiedziach jest prawda. Owszem niechciana, bolesna i przykra.
          Kwestia plac. Ty to wywlekasz i denerwujesz tym ludzi.(watek; Wafel ma racje). Mnie na pewno. Owszem placa w naszym banku to temat rzeka. Za malo placa pracownikom za ich prace. Nie ma podwyzek. (Nie wszedzie sa). Nie ma juz bonusa (wliczony do pensji). To wszystko wiem. Ale u mnie obecnie tez nie ma podwyzek i przez najblizsze lata nie bedzie. Kryzys. I tu wracamy do stabilizacji. Nawet w pensji. Jak teraz wiem o czy wciaz pisze Q.p.r.
          Odczuwam to. Pensja jest ale nie zawsze na czas. Ale MOJ Szef zawsze nam mowi "Przepraszam ale w tym miesiacu bedzie pozniej bo Pan X zwleka nam z zaplata za towar Y". Mala firma. Mam nadzieje ze przetrwa. Codziennie sie o to modle, bo i Firma wspaniala i Prezes tez :). A Bank przetrwa na pewno. Takze uwierz mi, wiem o czym pisze: To jest stabilizacja.
          Uff, ale sie napisalam.
          Pozdrawiam :)
          Ps. W jednym z watkow zaczelam przypuszczac ze Ty i Sebastian to jedno. Przepraszam za to ale macie niesamowicie zbiezny punt widzenia. Wlasciwie taki sam.
          • q.p.r Re: CZY MAM PRZESTAĆ PISAĆ ? 26.08.12, 00:05
            szar_amysz napisał(a)
            . Kryzys. I tu wracamy do stabilizacji. Nawet w p
            > ensji. Jak teraz wiem o czy wciaz pisze Q.p.r.
            > Odczuwam to. Pensja jest ale nie zawsze na czas. Ale MOJ Szef zawsze nam mowi "
            > Przepraszam ale w tym miesiacu bedzie pozniej bo Pan X zwleka nam z zaplata za
            > towar Y". Mala firma. Mam nadzieje ze przetrwa. Codziennie sie o to modle, bo i
            > Firma wspaniala i Prezes tez :). A Bank przetrwa na pewno. Takze uwierz mi, wi
            > em o czym pisze: To jest stabilizacja.
            > Uff, ale sie napisalam.
            > Pozdrawiam :)
            > Ps. W jednym z watkow zaczelam przypuszczac ze Ty i Sebastian to jedno. Przepra
            > szam za to ale macie niesamowicie zbiezny punt widzenia. Wlasciwie taki sam.

widzę ze mnie w koncu ktoś zrozumial; dziś byłem z kumplami na piwie; jeden mowi ze na wypłate czeka juz 2 tydzień; drugi ze co to za klopot on czeka już dwa miesiace; jak ja na to ze na nic nie trzeba czekac bo to sie jak psu zupa nalezy to dziwnie na mnie patrzyli
            • p-p-i Re: CZY MAM PRZESTAĆ PISAĆ ? 26.08.12, 00:10
              alkoholizm to taka fajna choroba...
              • ukryty_wafel Re: CZY MAM PRZESTAĆ PISAĆ ? 26.08.12, 01:35
                p-p-i napisał:

> alkoholizm to taka fajna choroba...

Żeby wypić pare piw, czy ja dzisiaj z żona u znajomych dwa wina, to od razu trzeba byc alkoholikiem?
                To Ty co nie pijesz jesteś z oazy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka