Dodaj do ulubionych

Powrót do pracy po urlopie wychowaczym - PYTANIE

18.08.12, 08:40
Re: Powrót do pracy po urlopie wychowawczym
hanka2501 17.08.12, 14:44 Odpowiedz
Ja też wracam niedługo i chętnie podłączę się pod pytanie.

Co do bonusa to powinni nam dodać a co do podwyżek to ja nie liczę. Niestety jak się nie pracuje to się traci.
Powrót do pracy po urlopie wychowawczym
kati3miasto 17.08.12, 10:27 Odpowiedz
Witam. Czy jakaś pko'wska "młoda" mama może mi napisać czego się spodziewać po powrocie do pracy? Jakie są praktyki jeśli chodzi o wyrównanie wynagrodzenia? Jak to było u Was? Czy już do emerytury będę goniła swoje koleżanki w wynagrodzeniu czy może zostanie mi to wyrównane? Mam tu na myśli jakieś pieniądze, które były obligatoryjne dla wszystkich, np. w moim regionie zabrano bonusa i każdemu dołożono na stałe jakiś procent do pensji. Będę wdzięczna za konkretne odpowiedzi.

A ewentualne zgryźliwości proszę sobie darować, matka to też człowiek i wcale nie gorszy pracownik.
Obserwuj wątek
    • skuter44 Powrót do pracy po urlopie wychowaczym - PYTANIE 18.08.12, 08:58

Powrót do pracy po urlopie wychowawczym
      ka[b]ti3miasto 1[/b]7.08.12, 10:27
      Wit[b]am. Czy jakaś pko'wska "młoda" mama może mi napisać czego się spodziewać po powrocie do pracy? Jakie są praktyki jeśli chodzi o wyrównanie wynagrodzenia? Jak to było u Was? Czy już do emerytury będę goniła swoje koleżanki w wynagrodzeniu czy może zostanie mi to wyrównane? Mam tu na myśli jakieś pieniądze, które były obligatoryjne dla wszystkich, np. w moim regionie zabrano bonusa i każdemu dołożono na stałe jakiś procent do pensji. Będę wdzięczna za konkretne odpowiedzi. A ewentualne zgryźliwości proszę sobie darować, matka to też człowiek i wcale nie gorszy pracownik.

Re[/b]: Powrót do pracy po urlopie wychowawczym
      hanka25[b]01 17.08.[/b]12, 14:44 Odpowiedz
      Ja też w[b]racam niedługo i chętnie podłączę się pod pytanie.
      Co do bonusa to powinni nam dodać a co do podwyżek to ja nie liczę. Niestety jak się nie pracuje to się traci. [/b]
      • skuter44 Re: Powrót do pracy po urlopie wychowaczym - PYT 18.08.12, 18:33
        Pani Hanko.

Przepychanki na Waszym wątku - zapytaniu (do innych pracowniczek które przyszły do pracy po wychowawczym) zostało zaśmiecone.
        Aby temu zaradzić (nie mając uprawnień moderatora) utworzyłem osobny wątek, w którym skopiowałem dwie Wasze wypowiedzi-pytania.
        Na pewno ktoś jutro, pojutrze przeczyta i odpowie.

z pozdrowieniem Mariusz (skuter44)
        • skuter44 Re: Powrót do pracy po urlopie wychowaczym - PYT 18.08.12, 20:44
          .
    • skuter44 Powrót do pracy po urlopie wychowaczym - PYTANIE 18.08.12, 20:50
      [b] kati3miasto[/b] 17.08.12, 10:27
      Witam. Czy jakaś pko'wska "młoda" mama może mi napisać czego się spodziewać po
      powrocie do pracy? Jakie są praktyki jeśli chodzi o wyrównanie wynagrodzenia? Jak to było
      u Was? Czy już do emerytury będę goniła swoje koleżanki w wynagrodzeniu czy może zostanie mi to wyrównane? Mam tu na myśli jakieś pieniądze, które były obligatoryjne dla wszystkich, np. w moim regionie zabrano bonusa i każdemu dołożono na stałe jakiś procent do pensji. Będę wdzięczna za konkretne odpowie dzi. >
      A ewentualne zgryźliwości proszę sobie darować, matka to też człowiek i wcale nie gorszy pracownik.
      ----------------------------------------------------------------------

hanka250[b]1 17.08.1[/b]2, 14:44 Odpowiedz
      Co do bonusa to powinni nam dodać a co do podwyżek to ja nie liczę. Niestety jak się nie pracuje to się traci.
      • skuter44 Re: Powrót do pracy po urlopie wychowaczym - PYTA 19.08.12, 15:08
        .
    • amukan Re: Powrót do pracy po urlopie wychowaczym - PYTA 20.08.12, 15:13
      Witam. 1,5 roku temu wróciłam do pracy po długim urlopie wychowawczym. Wynagrodzenie takie jak przed urlopem, żadnych przeliczeń i wyrównań, nawet o inflację. Pominięto mnie także przy ofercie konta bankier, nie ma Cię w oddziale to nie istniejesz dla PKO BP SA.
      Przykre, ale prawdziwe. Jest jeszcze taki przepis, że przez 6 m-cy od powrotu nie mogą Cię zwolnić. Pozdrwiam
      • skuter44 Re: Powrót do pracy po urlopie wychowaczym - PYTA 21.08.12, 08:11
        .
        • skuter44 Re: Powrót do pracy po urlopie wychowaczym - PYTA 21.08.12, 22:48
          .
          • exworker Re: Powrót do pracy po urlopie wychowaczym - PYTA 21.08.12, 22:56
            chłopie, co ty wyprawiasz ?
            • skuter44 Re: Powrót do pracy po urlopie wychowaczym - PYTA 21.08.12, 23:15
              Przecież jutro będzie Matka- Pracowniczka mieć kolejne odpowiedzi.
              Dzięki temu, że wpis będzie na początku forum.
              Kto czyta wpisy umieszczone na 10, 20 miejscu.
              Chyba tylko Ty , Wafel i ja.
            • skuter44 Powrót do pracy po urlopie wychowaczym - PYTANIE 21.08.12, 23:20

kati3miasto 17.08.12, 10:27
              Witam. Czy jakaś pko'wska "młoda" mama może mi napisać czego się spodziewać po
              powrocie do pracy? Jakie są praktyki jeśli chodzi o wyrównanie wynagrodzenia? Jak to było
              u Was? Czy już do emerytury będę goniła swoje koleżanki w wynagrodzeniu czy może zostanie mi to wyrównane? Mam tu na myśli jakieś pieniądze, które były obligatoryjne dla wszystkich, np. w moim regionie zabrano bonusa i każdemu dołożono na stałe jakiś procent do pensji. Będę wdzięczna za konkretne odpowie dzi. >
              ----------------------------------------------------------------------

hanka2501 17.08.12, 14:44 Odpowiedz
              Co do bonusa to powinni nam dodać a co do podwyżek to ja nie liczę. Niestety jak się nie pracuje to się traci. Przecież jutro będzie Matka- Pracowniczka mieć kolejne odpowiedzi.
              ----------------------------------------------------------------
              amukan 20.08.12, 15:13 Odpowiedz
              Witam. 1,5 roku temu wróciłam do pracy po długim urlopie wychowawczym. Wynagrodzenie takie jak przed urlopem, żadnych przeliczeń i wyrównań, nawet o inflację. Pominięto mnie także przy ofercie konta bankier, nie ma Cię w oddziale to nie istniejesz dla PKO BP SA.
              Przykre, ale prawdziwe. Jest jeszcze taki przepis, że przez 6 m-cy od powrotu nie mogą Cię zwolnić. Pozdrwiam .
              • kati3miasto Re: Powrót do pracy po urlopie wychowaczym - PYTA 22.08.12, 15:22
                Kolego [b]skuter44[/b], dziękuję za wytrwałość i poczucie odpowiedzialności za zadane przeze mnie pytanie i podtrzymywanie go na topie, jednakże pragnę Cię zwolnic z tej odpowiedzialności i pozwolić Ci odejść w pokoju. Ciekawość najpewniej zaspokoję po powrocie do pracy, czyli już wkrótce i będzie to zapewne najbardziej wiarygodne źródło informacj. Serdecznie pozdrawiam.
                • skuter44 Re: Powrót do pracy po urlopie wychowaczym - PYTA 22.08.12, 21:29
                  Kati piszesz oceniając : ..."[b]jednakże pragnę Cię zwolnic z tej odpowiedzialności[/b]i [u]pozwolić Ci odejść w pokoju[/u]"

Jakiej odpowiedzialności ?
                  Dlaczego odejść w pokoju ?

Jeśli jednak piszesz przyjaźnie i w dobrej wierze - to dziękuję. Życzę Ci aby wzięto pod uwagę Twoją pracę , jej wyniki sprzed urlopu i wyrównano Ci wynagrodzenie do poziomu innych pracowników.
                  • kati3miasto Re: Powrót do pracy po urlopie wychowaczym - PYTA 22.08.12, 21:35
                    [b]Skuter[/b], oczywiście, że piszę przyjaźnie, wiem, że na tym forum to może dziwne - pisać w przyjaznym, żartobliwym nastawieniu - ale taki właśnie był mój zamysł ;) Pozdrawiam i dzięki za dobre słowa.
                    • skuter44 Re: Powrót do pracy po urlopie wychowaczym - PYTA 22.08.12, 22:03
                      Hej. -:)
                    • hanka2501 kati 22.08.12, 22:32
                      Kati a kiedy wracasz? Ja mam jeszcze miesiąc. Fajnie gdybyś podzieliła się tu wrażeniami z powrotu ;)

Pozdrawiam
                      • kati3miasto Re: kati 23.08.12, 09:03
                        Hanko, wracam w październiku i już wiem, że nie trafię do mojego oddziału, bo nie ma tam dla mnie miejsca (pracowałam w małym oddziale). Ale załatwiam już sobie miejsce w pokrewnej placówce, bo akurat jedna dziewczyna odchodzi i akurat świetnie się składa, bo od października. Chętnie podzielę się wrażeniami po powrocie. Pozdrawiam.
                        • hanka2501 Re: kati 24.08.12, 21:49
                          O to wracasz jak ja. Ja też od października. I też jestem z Oddziału typu C. Ciekawe jakie plany mają co do mnie? Nasz Oddział został wytypowany do eksperymentu i pracujemy 4 dni w tygodniu po 10 godzin za jeden dzień w tyg. wolny. Zatrudnili więc dodatkowo dwie nowe osoby, jedną osobę za mnie oraz drugą za tę która akurat ma wolne. Tak do pomocy. Nie wiem więc czy którąś z nich przesuną do A czy ja tam pójdę. W poniedziałek przejdę się i zobaczymy :)

Też zdam relacje po powrocie. Liczę tylko na te wyrównanie pensji za bonus ;)
                          • kati3miasto Re: kati 14.10.12, 17:17
                            Witaj Hanka, jakie wrażenia po powrocie do pracy? Ja trafiłam do oddziału podporządkowanego, na razie jeszcze sama nie obsługuję klientów, czytam procedury i przyuczam się siedząc za plecami koleżanki. Sporo się pozmieniało, ale na razie ogarniam wszystko - tak mi się przynajmniej wydaje. Kasę wyrównawczą dostałam, 220 brutto, więc nie jest źle. A jak to wygląda u Ciebie? Pozdrawiam, Kasia
                            • hanka2501 Re: kati 14.10.12, 21:39
                              No to super, że jesteś zadowolona. Kumpela wracała w lipcu i wyrównania nie dostała. Ciekawe od kogo to zależy??

Co do mnie sytuacja mi się pokomplikowała i zmuszona byłam wziąć jeszcze rok opieki. Nastawiłam się na powrót no ale siła wyższa. Fajnie, że Ty jesteś zadowolona. Ja miałam wrócić do Oddziału B a całą moją karierę właśnie w C spędziłam. Tam jest dużo wszystkiego bo ludzi mało a wszystko trzeba ogarnąć ale do wszystkiego idzie przywyknąć :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka