Dodaj do ulubionych

UWAGA - "ŚWIETNY" POMYSŁ W REGIONIE SZCZECIŃSKIM

24.11.13, 18:06
dla poprawienia wyników ustalono pracę oddziałów w 3 kolejne soboty. Być może byłby to trafiony pomysł, ale niestety zapomniano sprawę nagłośnić. W moim oddziale przypadkowo trafiło się trzech klientów, ale niestety tylko do kasy. Pracowały wszystkie komórki, ale w jakim celu, to trudno powiedzieć. Mimo wykonania wcześniejszych telefonów i próby umówienia spotkań, nikt nie przyszedł. Większość w soboty czas spędza z rodziną i irytują ich telefony z Banku. Obawiam się że Klienci przyjdą w tygodniu do Banku, ale obsługa będzie okrojona bo trzeba odebrać dzień wolny za sobotę. Gratuluję pomysłu, dwie kolejne soboty przed nami.
Obserwuj wątek
    • agrafek10 Re: UWAGA - "ŚWIETNY" POMYSŁ W REGIONIE SZCZECIŃS 24.11.13, 18:28
      ....to se poprawiliście wynik:)
    • skuter44 Re: UWAGA - "ŚWIETNY" POMYSŁ W REGIONIE SZCZECIŃS 24.11.13, 18:51
      To jest ewidentny przykład braku profesjonalizmu i odpowiedzialności.

Bank ma duży potencjał pracowniczy, ściślej nadwyżkę pracowników. Czego dowodem są coroczne spore zwolnienia. Szuka się rezerw, dodatkowych dochodów. Czy w ramach tych poszukiwań nie powinno się rozważyć powrót do otwarcia placówek bankowych w soboty. Pracę by miało kilka tysięcy pracowników a bank dodatkowe dochody/ większy zysk.
      Konkurencja nie jest (wg nie) nie ma możliwości uruchomienia usług w soboty. Zapotrzebowanie klientów na usługi banków w sobotę jest duże. Agencje PKO mają w soboty duże obciążenie i obroty. Sam Wojewódzki mógłby przez miesiąc informować o zamiarze
      uruchomienia banku w soboty. Sądzę, że otwarcie banku w soboty przyciągnęło by do banku nowych klientów.

PS. :) ;) .... a i skutki "awarii weekendowych" (dla banku) były by mniejsze; klient by mógł
      zasilić się w forsę w placówce bankowej PKO.... :) :)
      • agrafek10 Re: UWAGA - "ŚWIETNY" POMYSŁ W REGIONIE SZCZECIŃS 24.11.13, 20:19
        skuter44 napisał:
        > Zapotrzebowanie klientów na usługi banków w sobotę jest duże. Agencje PKO mają
        > w soboty duże obciążenie i obroty. Sam Wojewódzki mógłby przez miesiąc informo
        > wać o zamiarze
        > uruchomienia banku w soboty. Sądzę, że otwarcie banku w soboty przyciągnęło by
        > do banku nowych klientów.
        >
        > PS. :) ;) .... a i skutki "awarii weekendowych" (dla banku) były by mniejsze;
        > klient by mógł
        > zasilić się w forsę w placówce bankowej PKO.... :) :)

Skuter, ja Cię proszę........Chcesz żebym zapiła się na śmierć? ;))))))))) Daj żyć w weekend z rodziną.....Życie to nie tylko praca.....
        • skuter44 Re: UWAGA - "ŚWIETNY" POMYSŁ W REGIONIE SZCZECIŃS 24.11.13, 21:29
          Agrafek10. A nie pracowałaś w sobotę ? a w poniedziałek miałaś wolne ?
          Jak przypadnie Ci pracować 1 sobotę w miesiącu a jednocześnie zimniejszą
          Ci plan pozyskiwania klientów/plan sprzedaży o ok. 15-20 % ..... to nie
          interesuje Cię.... nadal ?

Taki zabieg organizacyjny:
          - uratował by przed zwolnieniem dużą grupę pracowników,
          - zmniejszyć może kolejki,
          - wychodzi naprzeciw potrzebom klientów,
          - przysporzy bankowi dodatkowy zysk....
          Ciekawe jakie zdanie nt. ewentualnego
          powrotu do funkcjonowania placówek u soboty mają ekspert2.0,
          racjonalny0880, lokaj57, totoro1 i inni
    • dziura_zabita_dechami Re: UWAGA - "ŚWIETNY" POMYSŁ W REGIONIE SZCZECIŃS 24.11.13, 19:29
      Jak piszę o doganianiu banku przez konkurencję i związaną z tym histerią to wiem, co piszę. Mój szef czasami coś niecoś puści farby co było na naradach.
    • drapiezna71 Re: UWAGA - "ŚWIETNY" POMYSŁ W REGIONIE SZCZECIŃS 24.11.13, 22:29
      ja pamiętam jak pracowaliśmy w soboty ...oblegane były tylko kasy i ewentualnie ktoś z cesja lub reklamacją się pojawił...no i jeszcze pretensje dlaczego tylko dwie a nie trzy kasy są otwarte lub dlaczego inne banki nie pracują ...praca w soboty wygeneruje tylko koszt a nie poprawi wynik - tak myślę
      • skuter44 Re: UWAGA - "ŚWIETNY" POMYSŁ W REGIONIE SZCZECIŃS 25.11.13, 06:19
        Możliwe. Całkiem możliwe. Fachowcy od organizacji sprzedaży to wiedzą. Mogą mnie łatwo i konkretnie przekonać , że pomysł mój jest nietrafiony.
        Ale nie porównujmy wymagań/potrzeb klientów teraz z potrzebami z przed 10-15 lat.
        Może faktycznie, uwolniony nieco z nawału pracy przedsiębiorca siada przy komputerze i zastępując bankowca wykonuje operacje na swoich kontach internetowych. A może chciałby
        wpaść do banku i załatwić jakiś faktoring, kredyt czy po to by doradzić się w sprawach funduszy inwestycyjnych bądź środków pomocowych UE ?
        W każdym razie otwierając swoje podwoje PKO BP (po wyliczeniu , że to się opłaci) byłby jedynym bankiem "do wzięcia" przez klientów dla których sobota jest jedynym odpowiednim dniem do załatwienia spraw w banku.
        • skuter44 Re: UWAGA - "ŚWIETNY" POMYSŁ W REGIONIE SZCZECIŃS 25.11.13, 14:06
          natemat.pl/80031,weekend-jak-w-banku-czyli-w-sobote-i-niedziele-nie-zalatwisz-niczego
          Weekend jak w banku. Dlaczego bankowość internetowa działa tylko w dni robocze?
          Tu wybrane są wypowiedzi klientów….. ale wszystkie za otwarciem w soboty.

To nic znaczy..
          Warto by znać wynik jakiegoś większego badania opinii klientów.
          • danielka05 Re: UWAGA - "ŚWIETNY" POMYSŁ W REGIONIE SZCZECIŃS 25.11.13, 18:47
            No i zaczeło się ,mamy pracować w sobotę 7-12-2013 . Kto następny
            • skuter44 Re: UWAGA - "ŚWIETNY" POMYSŁ W REGIONIE SZCZECIŃS 25.11.13, 19:29
              Prawdopodobnie jest to sondaż , swego rodzaju rozpoznanie centrali banku jakie będzie zainteresowanie/potrzeby klientów na prace banku w soboty.
              • skuter44 Re: UWAGA - "ŚWIETNY" POMYSŁ W REGIONIE SZCZECIŃS 25.11.13, 22:24
                [u]Zapytałem red.M. Samcika[/u]
                „Na forum bankowym jest dyskusja o przywróceniu pracy i otwarciu placówek w soboty. Jakie Pan Redaktor ma zdanie , jako fachowiec, klient banków i mający kontakty z klientami. Czy klienci (nie było chyba badań opinii z tego zakresu) z zadowoleniem przyjęli by taką zmianę i czy przełożyło by się to na dodatkowe dochody w banku, pierwszym który otworzył podwoje w sobotę ?”
                [u]Red. M.Samcik odpowiedział:[/u]
                Red. M. Samcik 25.11.13, 21:03
                „Dzień dobry, wydaje mi się, że to o tyle sensowny pomysł, że wiele banków zamyka dziś placówki w dni powszednie o 17.00, czy 18.00. Jeśli ktoś dużo pracuje, to nie ma szans załatwić sprawy. Ale chyba mimo wszystko wolałbym dłuższą pracę banków w dni powszednie, np. do 20.00…..”
                • skuter44 Re: UWAGA - "ŚWIETNY" POMYSŁ W REGIONIE SZCZECIŃS 25.11.13, 22:31
                  To może faktycznie przedłużenie pracy placówek w dużych miastach zmniejszyło by zjawisko kolejek i umożliwiło by wzrost dochodów banku.
                  • drapiezna71 Re: UWAGA - "ŚWIETNY" POMYSŁ W REGIONIE SZCZECIŃS 25.11.13, 23:24
                    Wydłużenie czasu pracy , nie wiem czy rozwiąże problem kolejek bo trzeba zauważyć ,ze takowe powstają rano jak nie wszystkie kasy są czynne lub tez jeśli kasjerka realizuje długotrwałą operację która przyblokuje kasę . W okolicach 18 bank zazwyczaj świeci już pustkami no może oprócz piątku i poniedziałku wiec może wtedy warto przetestować dłuższy czas pracy.
                    • skuter44 Re: UWAGA - "ŚWIETNY" POMYSŁ W REGIONIE SZCZECIŃS 26.11.13, 03:10
                      "W okolicach 18 bank zazwyczaj świeci już pustkami [u]no może oprócz piątku i poniedziałku wiec może wtedy warto przetestować dłuższy czas pracy.[/u]"

Właśnie. Może.... Warto.
                      A Majewski ogłasza....
                      • barbapapa003 Re: UWAGA - "ŚWIETNY" POMYSŁ W REGIONIE SZCZECIŃS 26.11.13, 12:41
                        skuter44 napisał:

> "W okolicach 18 bank zazwyczaj świeci już pustkami [u]no może oprócz piątku i p
                        > oniedziałku wiec może wtedy warto przetestować dłuższy czas pracy.[/u]"
                        >
                        > Właśnie. Może.... Warto.

Zależy gdzie. W mojej mieścinie wszystkie sklepy poza supermarketami zamykają o 17-tej :) Wyobraź sobie bank na uboczu stojący otwarty do 20-tej :) Nie wierzę, że tam ktoś przyjdzie. Już prędzej w soboty ale to by trzeba jakoś rozsądnie rozwiązać a nie idiotyczne akcje ze strachu organizować. Jak ktoś niewykonalny plan wymyślił to niech go sam realizuje...
                        • skuter44 Re: UWAGA - "ŚWIETNY" POMYSŁ W REGIONIE SZCZECIŃS 26.11.13, 12:56
                          Zgoda. Ja myślę o dużych i średnich miastach. Sądzę, że w moim mieście również klienci przyzwyczaili się do otwarcia małych oddziałów o 10-tej i kończenia o 17-tej. Biznesmeni i kredytobiorcy (więksi) idą do dużego oddziału, który pracuje dłużej.
            • barbapapa003 Re: UWAGA - "ŚWIETNY" POMYSŁ W REGIONIE SZCZECIŃS 26.11.13, 12:34
              danielka05 napisała:

> No i zaczeło się ,mamy pracować w sobotę 7-12-2013 . Kto następny

Domyślam się, że normalnie pracujecie od Pn do Pt i te soboty to dodatkowo? Ciekawe jak to zrobić tymi samymi ludźmi jeśli PKO ma obowiązek oddać każdemu za sobotę dzień wolny [b]do końca okresu rozliczeniowego[/b] czyli domyślam się do 31.12 :)
              • pkoaleksia Re: UWAGA - "ŚWIETNY" POMYSŁ W REGIONIE SZCZECIŃS 26.11.13, 19:34
                Oczywiscie że musimy odebrać dzień wolny za sobotę do końca grudnia. Pisząc "świetny" pomysł
                miałam na myśli że to zły pomysł, bo wtedy kiedy klient przyjdzie do Banku w środku tygodnia to się okaże że część załogi jest na wolnym za pracę w soboty. Jestem przekonana że sprzedaż nie wzrośnie/w te 3 soboty/ , bo Klienci też odpoczywają w soboty. Dyrektorzy od sprzedaży powinni też się zaangażować i pozyskiwać Klientów, przynajmniej dla MSP lub FN, a nie tylko pytać ile było, jest i będzie?
    • 11koliber W Szczecinie jest beznadziejny przełożony 03.04.14, 21:26
      Nie wie co dyrektor robi w jego oddziale.
      Wstyd dla firmy.
      • stanley40 Re: W Szczecinie jest beznadziejny przełożony 11.04.14, 19:49
        rozwiń
        • 11koliber Re: W Szczecinie jest beznadziejny przełożony 01.07.14, 13:40
          Hehehe. Niech sobie sprawdzają. Materiał znakomity. Jak się oszczędza , to tak się ma. Pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka