Dodaj do ulubionych

PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców

27.03.14, 16:03
W ostatnich badaniach na najbardziej pożądanego pracodawcę PKO BP zajął 4 miejsce. W dalszym ciągu zatem uprawnione jest twierdzenie, że PKO BP znajduje się w gronie najlepszych pracodawców w Polsce :)
Obserwuj wątek
    • barbapapa003 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 28.03.14, 09:28
      ta-bulla-rasa napisał:

> W ostatnich badaniach na [b]najbardziej pożądanego[/b] pracodawcę PKO BP zajął 4 miejs
      > ce. W dalszym ciągu zatem uprawnione jest twierdzenie, że PKO BP znajduje się w
      > gronie [b]najlepszych pracodawców[/b] w Polsce :)

Nie, nie jest uprawnione. Żeby uznać, że ktoś (coś) jest dla nas najlepszy(e) i stworzyć z nim udany związek pożądanie nie wystarczy ;) Pozwól, że zacytuję kogoś kto od lat z powodzeniem zajmuje się tą tematyką:

"Dzisiaj mogę powiedzieć, że do udanego związku potrzeba korelacji kilkunastu czynników – w tym trzech zasadniczych. Pierwsze trzy – podstawowe – to [b]Pożądanie [/b]– [b]Miłość Romantyczna[/b] (odróżniam ją pisząc z dużej litery – od miłości, jaką łączą ludzi w takich relacjach jak przyjaźń, więzy krwi, wspólnota, społeczność) – [b]Przywiązanie[/b], jako wyraz poczucia bezpieczeństwa." ([url=http://blog-mezczyzny.pl/news.php?extend.205.10]blog-mezczyzny.pl[/url])
      • smaczny_wafelek Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 28.03.14, 09:37
        barbapapa003 napisał:

> Nie, nie jest uprawnione. Żeby uznać, że ktoś (coś) jest dla nas najlepszy(e) i
        > stworzyć z nim udany związek pożądanie nie wystarczy ;)

Doceniam Troubke Twoje nieustające starania by w każdej sytuacji i na każdy temat nie mieć zdania pozytywnego o Twoim byłym pracodawcy. To już powoli wygląda na jakiś kompleks. Co byś jednak nie napisał i czego byś nie wymyślił fakty są bezwzględne - z łatwością można znaleźć wyniki badań, w których PKO BP wypada dobrze, bądź bardzo dobrze na tle in nich ocenianych pracodawców. To tak samo jak Twoja zadziwiająca krucjata przeciwko IKO. Ty swoje, liczby swoje. Ale Ciebie to i tak nie przekona, że nie masz racji. Jesteś przekonany, że ją masz, więc żadne liczby czy rankingi nie mogą zachwiać Twoją genialnością. Chylę czoła :))))
        • zuzia_bez_bielizny Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 28.03.14, 09:58
          smaczny_wafelek napisała:

> Doceniam Troubke Twoje nieustające starania by w każdej sytuacji i na każdy tem
          > at nie mieć zdania pozytywnego o Twoim byłym pracodawcy.

Jesteś trochę niesprawiedliwa. We wpisie Barbusia nie było nic o PKO. Napisał o tym, że samo pożądanie to za mało żeby wyjść za kogoś za mąż abo takie tam :) Podobnie jak samo pożądanie pracodawcy (oj, chyba nie to chciałam napisać...) nie oznacza, że będzie on dla nas dobry. To można powiedzieć o każdym nie tylko o banku :) Nie wiemy też jakich stanowisk pożądają badani? Czy na pewno ich marzeniem jest zostać kasjerem? Czy raczej marzą o dyrektorze (o ja głupia znowu coś pokręciłam...) Nasz drogi Tabulluś za mało informacji nam przekazał. Zuzia prosi o jeszcze!!! (oj, chyba nie to chciałam napisać...) :D Pa pa lecę do kosmetyczki :) Trzymajcie się :)
          • ukryta_mysz Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 28.03.14, 10:07
            zuzia_bez_bielizny napisała:

>Pa pa lecę do kosm
            > etyczki :) Trzymajcie się :)

Zuzka! No jesteś w końcu! Gdzie się podziewałaś cały ten czas?
            Wosk lecisz robić, czy tipsy?
        • barbapapa003 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 31.03.14, 14:13
          smaczny_wafelek napisała:

> Co byś jednak nie napisał i czego byś nie wymyślił fakty są
          > [b]bezwzględne [/b]- z łatwością można znaleźć wyniki badań, w których PKO BP wypada d
          > obrze, bądź bardzo dobrze [b]na tle [/b]in nich ocenianych pracodawców.

Jak na tle to względne a nie bezwzględne ;) Zależy od tego kto i jakie badanie wykupił ;)

> To tak samo jak Twoja zadziwiająca krucjata przeciwko IKO.

Krucjata??? Ależ ja kocham IKO! To rewelacyjny pomysł dać dzieciakom do ręki [b]anonimowy rachunek [/b]w banku ;) Każdy nastoletni dealer cukierków i gumy do żucia marzy o czymś takim :D

> liczby czy rankingi nie mogą zachwiać Twoją genialnością. Chylę czoła :))

Po prostu nie każdy te liczby rozumie. Ja rozumiem i mam na to papiery ;)
    • q.p.r Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 30.03.14, 12:58
      ta-bulla-rasa napisał:

> W ostatnich badaniach na najbardziej pożądanego pracodawcę PKO BP zajął 4 miejs
      > ce. W dalszym ciągu zatem uprawnione jest twierdzenie, że PKO BP znajduje się w
      > gronie najlepszych pracodawców w Polsce :)

dla mnie qrede pierwsze miejsce byc powinno; za stabilnosc przede wszystkim: w wielu miejscach nie pracowalem, ale z opowiesci kumpli wiem, ze nie wszedzie ma sie tak jak u nas
      • fig-a75 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 30.03.14, 15:06
        no to jak ci tak kumple ciągle zazdroszczą takiej świetnej pracy - to niech się kumple zatrudnią u nas.
        jaki problem?
        ogłoszenia ciągle są o rekrutacji. wystarczy średnie wykształcenie.
        a jak nie ma w twojej okolicy ogłoszeń... to się mogą przeprowadzić. to, wg pewnych osób, nie jest problem dla chcącego.
        • dziura_zabita_dechami Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 30.03.14, 15:19
          Właśnie. Tez bedą mieli na piwko.
        • obb.serwator Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 31.03.14, 12:10
          fig-a75 napisała:

> no to jak ci tak kumple ciągle zazdroszczą takiej świetnej pracy - to niech się
          > kumple zatrudnią u nas.
          > jaki problem?
          > ogłoszenia ciągle są o rekrutacji. wystarczy średnie wykształcenie.
          > a jak nie ma w twojej okolicy ogłoszeń... to się mogą przeprowadzić. to, wg pew
          > nych osób, nie jest problem dla chcącego.

My nie bierzemy każdego z ulicy. Być może kumple q.p.r się do pracy w banku nie nadają?
          • skuter44 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 31.03.14, 12:22
            Tylko na piwko zarabiają pracownicy w sieciach handlowych a nie w bankach. Nie porównuj swoich zarobków do bankowych. Miałeś szanse,..... nie wykorzystałeś.
      • barbapapa003 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 31.03.14, 12:58
        q.p.r napisał:

> dla mnie qrede pierwsze miejsce byc powinno; za [b]stabilnosc przede wszystkim[/b]:

Aż ekran zaplułem :D Stabilność w korpo!!! Chłopie z jakiego kosmosu tu przyleciałeś??! :D
        Pracowałem trochę ponad 10 lat w banku i nigdy nie było stabilności. Oczywiście nikt nie stał nade mną i nie groził, że od jutra mogę nie pracować ale od początku trwały stopniowe redukcje zatrudnienia. Od kilku lat te redukcje przyspieszyły i stały się zwolnieniami grupowymi. Redukcje, reorganizacje, centralizacje i inne "acje" trwały nieprzerwanie przez kilkanaście lat. Kilka razy zmieniałem stanowisko bo moje likwidowano albo przenoszono i za każdym razem groziło mi wtedy zwolnienie, nie mogłem być niczego pewny. Pracowałem na pełnym etacie, potem na 7/8, 6/8 i znowu na pełnym. Raz "zaliczyłem" jedno wypowiedzenie, które udało się jakoś odkręcić. Przez jakieś ostatnie 2 lata wiedzieliśmy, że to już koniec ale nikt nie mówił kiedy to nastąpi. Mogliśmy się spodziewać zwolnienia w każdej chwili w następnym miesiącu. Tak wygląda "stabilność" w PKO :)
      • muheria Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 09.04.14, 14:52
        q.p.r napisał:

> dla mnie qrede pierwsze miejsce byc powinno; [b]za stabilnosc przede wszystkim[/b]: w
        > wielu miejscach nie pracowalem, ale z opowiesci kumpli wiem, ze nie wszedzie ma
        > sie tak jak u nas

Też mam podobne odczucia. W PKO nie ma takiej nerwówki jak w dwóch innych bankach, w których pracowałam. Dobrze to też widać w innym wątku, w którym trwa dyskusja o skali zwolnień w PKO i innych bankach. Jak tam widać PKO zwalnia mniej niż inne banki. To się więc przekłada na poczucie stabilizacji. Na pewno nie każdy je w banku ma. Ale jak patrzę naokoło to widzę, że ludzie zaczynają to doceniać. Wiedzą że gdzie indziej skala zmian jest większa i wszystko dzieje się z dnia na dzień. U nas tak nie jest.
        • barbapapa003 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 09.04.14, 15:22
          muheria napisała:

> Dobrze to też widać w innym wątku, w którym trwa dysk
          > usja o skali zwolnień w PKO i innych bankach. [b]Jak tam widać PKO zwalnia mniej n
          > iż inne banki.[/b]

[b]Tego w tamtym wątku akurat nie widać [/b]ale jak już o tym piszesz to warto podać link do wątku na który się powołujesz [url=https://forum.gazeta.pl/forum/w,34837,150452481,150452481,Pozytywnie_o_PKO_BP.html]Pozytywnie o PKO BP[/url].

> Wiedzą że gdzie indziej skala zmian jest większa i wszystko dzieje się z d
          > nia na dzień. U nas tak nie jest.

Większa skala zmian? Potrafisz to uzasadnić?
          • dziura_zabita_dechami Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 09.04.14, 15:50
            Ona na pewno ma na myśli to, że inne banki zmieniają się na lepsze, dlatego też ich wyniki kwartalne rosną a nie spadają jak w przypdku PKO, co znadjuje odzwierciedenie w ocenie szerokiego rynku inwestorów - indywidualnych, OFE, Funduszy, Zagranicy - PKO ma najgorszą stopę zwrotu z kapitału za ostatnie 12 miesięcy wśród największych banków w Polsce.

Także tym razem zgodzę się z mulheriną.
            • theodorius Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 09.04.14, 16:30
              dziura_zabita_dechami napisał:

> Ona na pewno ma na myśli to, że inne banki zmieniają się na lepsze, dlatego też
              > ich wyniki kwartalne rosną a nie spadają jak w przypdku PKO, co znadjuje odzwi
              > erciedenie w ocenie szerokiego rynku inwestorów - indywidualnych, OFE, Funduszy
              > , Zagranicy - [b]PKO ma najgorszą stopę zwrotu z kapitału za ostatnie 12 miesięcy
              > wśród największych banków w Polsce[/b].
              >
              > Także tym razem zgodzę się z mulheriną.

Czy możesz uzasadnić swoje twierdzenie? Pokazać liczby dotyczące PKO i innych banków i zaprezentować nie tylko ostatni rok, ale kilka lat wstecz?
              • dziura_zabita_dechami Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 09.04.14, 22:30
                Już to prezentowanej. Poszukaj wątku, nie chce mi sie. Jak chcesz to poszperaj na bankierze, to są oficjalne dane i wyliczenia.
                • theodorius Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 10.04.14, 08:36

> Już to prezentowanej. Poszukaj wątku, nie chce mi sie. Jak chcesz to poszperaj
                  > na bankierze, to są oficjalne dane i wyliczenia.

Czyli jest tak jak podejrzewałem. Nie masz takich danych, które udowodniłyby Twoje twierdzenie na przestrzeni kilku ostatnich lat.
                  • dziura_zabita_dechami Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 10.04.14, 08:45
                    Hola, hola, proszę tu nie manipulować. Nigdzie nie twierdziłem, że dotyczy to ostanich lat !
                    Mówiłem o ostatnich 12 miesiącach.

Czekam na dowód, że:
                    - PKO za ostatnie 12 miesięcy nie ma najgorszego zwrotu z akcji wśród 5-ciu największych banków
                    - PKO nie notuje spadków zysku kwartał do kwartału na przestrzeni ostatnich 12 miesięcy.

Darujemy sobie gierki w stylu "podejrzewałem" itp. Ja tu prowadzę merytoryczną dyskusję.
                    • skuter44 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 10.04.14, 09:06
                      I to jest analiza ? I te wybrane specjalnie, bo mówiące o negatywach banku, pojedyncze wskaźniki mają dawać obraz sytuacji ekonomicznej banku ? Za takie analizy to ja dziękuję.
                      Poszperam sobie w sieci i uzyskam obraz pełniejszy.
                      • alcybiades7 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 10.04.14, 10:12
                        skuter44 napisał:

>[b] I to jest analiza ?[/b] I te wybrane specjalnie, bo mówiące o negatywach banku, poj
                        > edyncze wskaźniki mają dawać obraz sytuacji ekonomicznej banku ? Za takie ana
                        > lizy to ja dziękuję.
                        >[b] Poszperam sobie w sieci i uzyskam obraz pełniejszy.
                        [/b]

taki z ciebie ekonomista, że musisz szperać w sieci?
                        stopę zwrotu oblicz sobie sam, przecież masz taką rozległą ekonomiczną wiedzę, z którą się tu podobno dzielisz, no to pokaż jak wygląda przeprowadzona przez ciebie samodzielna analiza stóp zwrotu z inwestycji w poszczególne banki na przestrzeni ostatnich 5 lat
                        • obb.serwator Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 10.04.14, 10:37
                          alcybiades7 napisał:

> taki z ciebie ekonomista, że musisz szperać w sieci?
                          > stopę zwrotu oblicz sobie sam, przecież masz taką rozległą ekonomiczną wiedzę,
                          > z którą się tu podobno dzielisz, no to pokaż jak wygląda przeprowadzona przez c
                          > iebie samodzielna analiza stóp zwrotu z inwestycji w poszczególne banki na prze
                          > strzeni ostatnich 5 lat

Ciekawy sposób argumentacji. W cywilizowanym świecie to ten kto chce udowodnić jakąś tezę podaje argumenty, fakty, liczby, wskaźniki. Dziura i jak rozumiem teraz Ty proponujecie coś innego. Mówicie PKO jest zły w ... i tu podajecie w czym i na tym koniec. Gdy ktoś zaprzecza, żądacie pokazania danych, podczas gdy sami wcześniej nie uzasadniliście swojego zdania. Może po prostu brakuje Wam argumentów?
                          • alcybiades7 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 10.04.14, 11:18
                            obb.serwator napisał:

> Ciekawy sposób argumentacji. W cywilizowanym świecie to ten kto chce udowodnić
                            > jakąś tezę podaje argumenty, fakty, liczby, wskaźniki. Dziura[b] i jak rozumiem te
                            > raz Ty proponujecie coś innego. Mówicie PKO jest zły w ... i tu podajecie w czy
                            > m i na tym koniec.[/b] Gdy ktoś zaprzecza, żądacie pokazania danych, podczas gdy sa
                            > mi wcześniej nie uzasadniliście swojego zdania. Może po prostu brakuje Wam argu
                            > mentów?

rozumiesz? a to ciekawe? to niby gdzie ja wdaję się w rozważania na temat pozycji banku na rynku finansowym? to ja pisałem kim jestem z wykształcenia i przypisuję sobie rolę nauczania i uświadamiania głupawych pracowników?
                            może wspomożesz swojego uczonego ekonomistę (wzór i dane do podstawienia znajdziecie w necie), to już nie takie proste jak kopiuj i wklej, albo poklepywanie się w klakierskich wątkach:D
                        • skuter44 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 11.04.14, 09:58
                          [i] taki z ciebie ekonomista[/i], że musisz szperać w sieci? stopę zwrotu oblicz sobie sam, przecież masz taką rozległą ekonomiczną wiedzę, z którą się tu podobno dzielisz, no to pokaż jak wygląda przeprowadzona przez [i]ciebie [/i]samodzielna analiza stóp zwrotu z inwestycji w poszczególne banki na przestrzeni ostatnich 5 lat .
                          Tak (wyżej) alcybiades7 --
                          • alcybiades7 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 11.04.14, 10:22
                            @skuter

no to co z tą analizą, Panie ekonomista?

a odnośnie tupetu, to faktycznie trzeba go mieć aby podawać na forach cudze teksty jako swoje i Panu tego tupetu nie brakuje, tym razem jako 1wiosenny [url=https://forum.gazeta.pl/forum/w,86794,150202214,150206393,Re_Cu_na_Fe.html] chciało się zabłysnąć i napisać coś mądrego? [/url] a to zwykłe złodziejstwo szanowny ekonomisto.
                            • skuter44 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 11.04.14, 11:19
                              Ale grzebiesz się w moim internetowym archiwum. Jak hiena w padlinie. Aby tylko dowalić.
                              Nie masz tu akurat hieno racji. Choć podziwiam Cię za zdolności śledcze.

Tu nie było potrzeby wskazywania źródła . Autorce zapytania (założycielce forum ) zacytowałem bowiem fragment/treść artykułu na który (w formie linku) sama się (jeden wpis niżej) wcześniej powołała. Zarówno ona , jak i inni czytelnicy wiedzieli skąd ten fragment pochodzi. Cytując ten fragment odpowiedziałem na nurtujące pytanie. Autorka zapytania, po prostu nie doczytała się odpowiedzi, a wskazany fragment zawierał tę odpowiedź.

A więc hieno, niestety, musisz szukać dalej moich wpadek w sieci.

Przy okazji wyjaśnię, że właśnie [u]tylko w celu odpowiedzi na to pytanie założyłem nowy nick - wiosenny1.[/u] Nie zauważyłem tego, nie wylogowałem się, i pomyłkowo użyłem go na forum bankowym, wywołując wycie takich właśnie hien , takich co stosują na co dzień - już bez żadnych uwag i interwencji moderatorów forum - zmiany nicków.... do swoich konkretnych (kagebowskich) celów. A to by kogoś ośmieszyć, by napiętnować bank, a to by powielać swoje niecne intrygi,....
                              Tu Założycielka forum to moja bdb znajoma, nie wypadało mi zwracać jej uwagę na to, że
                              niedokładnie czyta, pyta niepotrzebnie a wyjaśnienie ma w cytowanym przez nią samą artykule. Dlatego wyjaśniłem zmieniając twarz. Wyjaśnienie było skuteczne.

• alcybiades7 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 11.04.14, 12:25
                                skuter44 napisał:
                                > Tu nie było potrzeby wskazywania źródła . [b]Autorce zapytania (założycielce forum
                                > ) zacytowałem bowiem fragment/treść artykułu na który (w formie linku) sama si
                                > ę (jeden wpis niżej) wcześniej powołała. [/b]Zarówno ona , jak i inni czytelnicy wi
                                > edzieli skąd ten fragment pochodzi. Cytując ten fragment odpowiedziałem na nurt
                                > ujące pytanie. Autorka zapytania, po prostu nie doczytała się odpowiedzi, a wsk
                                > azany fragment zawierał tę odpowiedź.

jeden wpis niżej autorka powoływała się na ten link:
                                forsal.pl/artykuly489520,inflacja_czyli_jak_sie_mierzy_wartosc_pieniadza.html?gclid=CMXdrbjVo70CFQKWtAod8jYAaQ

a twój cytat - a właściwie plagiat, bo cytat ujmuje się tak "..." - pochodzi z innego źródła:
                                www.bankier.pl/wiadomosc/Ciekawy-przypadek-jednego-grosza-czyli-jak-wladza-psuje-monete-3084788.html

> Tu Założycielka forum to[b] moja bdb znajoma, nie wypadało mi zwracać jej uwagę na
                                > to, że niedokładnie czyta, pyta niepotrzebnie a wyjaśnienie ma w cytowanym przez nią s
                                > amą artykule.[u] Dlatego wyjaśniłem zmieniając twarz[/u]. Wyjaśnienie było skuteczne.[/b]

Wyjątkowa wrażliwość, podziwu godna i jakież to uczciwe wobec bardzo dobrej znajomej - uczmy się od OSOBY tak kulturalnej, doświadczonej, znającej nawet metody działania KGB osoby :D

P.S.
                                skończ człowieku z tymi krętactwami
                                dobrego dnia życzę

• skuter44 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 11.04.14, 15:36
                                  Skończyłem. Zdania nie zmieniam. O Tobie i metodach śledczych, szukaniu igły w stosu siana i
                                  robieniu z tego wideł, używaniu ich do walki .
                                  • skuter44 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 11.04.14, 15:40
                                    Metody KGB znam z sieci. Możesz porównać ze stosowanymi przez Ciebie. Czy nie mam racji ?
                                    www.antymedia.net/bilblioteka-antymediow/jurij-bezmienov-nawrocony-dywersant/
                                    • alcybiades7 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 11.04.14, 15:58
                                      skuter44 napisał:

> Metody KGB znam z sieci. Możesz porównać ze stosowanymi przez Ciebie. Czy nie m
                                      > am racji ?
                                      > www.antymedia.net/bilblioteka-antymediow/jurij-bezmienov-nawrocony-dywersant/

nie jestem zainteresowany ani historią KGB ani jej metodami, ale jak twierdzisz, że znasz się na tym, to być może i ty się nimi posługujesz? tak często się do nic odwołujesz :D

a prowokację, jakiej dopuściłeś się na małym, spokojnym forum, poświęconym językowi, kulturze rosyjskiej, z jakiej lektury zaczerpnąłeś?, a może to twoje życiowe doświadczenie daje o sobie znać? [url=http://tiny.pl/qnb1k]wyuczone nawyki prowokatorskie?[/url]
                                      • skuter44 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 11.04.14, 16:33
                                        Nie, to jest dla nas wszystkich nowa wiedza o postępowaniu państwa rosyjskiego. Wiąże się z poczynaniami, agresją Rosji Putina w Ukrainie. Te historyczne prawdy odkrywane są dopiero teraz, przynajmniej przeze mnie.
                                        Ty zaś na forum prowadzisz egzekucję, nieświadomie, ale w takim podobnym stylu, jak opisanym w tym "wykładzie kagebowca. Zauważyłem to i podałem ci link. Aby nie być posądzonym o spamowanie. Nie musisz słuchać./czytać bo to długa opowieść, sam nie oglądałem do końca.

A tak w ogóle, dochodzę do wniosku, że tylko ludzie piszący w sieci , w ukryciu, bez profilu, zmieniający nicki co kilka godzin są tu wzorcem człowieka internetowego. Takim kameleonom (ukrywającym się pod dziesiątkami nicków, wszystko wolno, nikt ich nie pozna bliżej), łatwo im bowiem co kilka godzin zmieniać osobowość z jednego supermena w drugiego jedynie sprawiedliwego. I takim w sieci łatwo skrywać swoje zwierzęce zwyczaje.
                                        • alcybiades7 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 11.04.14, 16:48
                                          @skuter
                                          nie manipuluj i nie powołuj się "na nas wszystkich"
                                          twoje zainteresowania i zdanie na te tematy mnie nie interesują, nie mają żadnego znaczenia, natomiast znaczenie ma twoja skłonność do prowokacji,
                                          a skoro mówisz o zwierzęcych zachowaniach i porównujesz mnie do hieny (siebie przy okazji do padliny, co mi szczerze mówiąc nie przeszkadza), to ja pozwolę sobie ciebie porównać do starego niewykastrowanego kocura, który lata po forach i uryną zaznacza swoje terytoria,
                                          takimi właśnie "szczynami" zasmrodziłeś min. forum rosyjskie
                                          • skuter44 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 12.04.14, 07:15
                                            Najsmrodliwiej szczają jędzowate hieny. A moja padlina była na profilu. Aby utrudnić hienie grzebanie w padlinie i szczanie na nią; wbrew wieloletnim zasadom zlikwidowałem profil. Będzie [b]jej [/b] nieco trudniej buszować w mojej padlinie.

(informacja uprzedzająca niezadowolenie hieny ....)
                                            (no, ten wpis...... faktycznie..... nie mieści się w zasadach współżycia społecznego).
                                            • alcybiades7 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 12.04.14, 12:13
                                              skuter44 napisał:

> Najsmrodliwiej szczają jędzowate hieny.[b] A moja padlina była na profilu[/b]. Aby utr
                                              > udnić hienie grzebanie w padlinie i szczanie na nią; wbrew wieloletnim zasadom
                                              > zlikwidowałem profil. Będzie [b]jej [/b] nieco trudniej buszować w mojej padlin
                                              > ie.

mylisz się, jest bardziej trwała niż ci się wydaje,
                                              twoja padlina jest dostępna [url=http://tiny.pl/qnz92]na blisko 70 forach[/url] :D
                                              musiałbyś prosić adminów o posprzątanie twych "siuśków" i może ci "dobrzy znajomi" to zrobią, ale reszta, ta niezależna? :D

> (informacja uprzedzająca niezadowolenie hieny ....)
                                              > ([b]no, ten wpis...... faktycznie..... nie mieści się w zasadach współżycia społec
                                              > znego).[/b]

nie pierwszy i nie ostatni ;)
                                              oho, kocio!!! a tutaj widzę [url=http://tiny.pl/qnzwt]już sobie z rańca siknąłeś[/url] smrodem zaleciało, że ho ho :D

przyjemnej niedzieli, słoneczko wyszło, idźmy mu na spotkanie ;)
                                              • barbidur003 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 13.04.14, 11:47
                                                @ skuter44, alcybiades7

Właśnie się zastanawiam, czy za Waszą sympatyczną wymianą zdań kryje się coś więcej niż zwykła walka kogutów ?
                                                • dziura_zabita_dechami Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 13.04.14, 12:45
                                                  Myślę, że to raczej kwestie zdrowotne, Alcybiades ma chyba alergię na obłudę.
                                                  • skuter44 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 13.04.14, 14:05
                                                    Jak z nicka wynika - arcy jędza jest rodzaju żeńskiego, ma osobowość śledczego. Można łatwo ją zidentyfikować w gronie moich nieprzyjaciół forumowych. Ustawiona jest psychicznie - znaleźć byle pretekst by skutera sprowokować, by staremu dowalić . Incydent/ starcie ze mną jędza łatwo wywołała nakazując mi wyliczanie stopy zwrotu, naigrywając się z mojego zawodu i kwestionując moją wiedzę ekonomiczną. Za bezprawne i skandaliczne uznaję
                                                    polecanie mi : co i gdzie mogę pisać, zarzucanie mi prowokacji na forum rosyjskim (podawanie nieprawdy - wystarczy to sprawdzić, czytając moje wątki - "czy można żyć bez Ukrainy" i "wspaniały naród w okowach kgb"), bezczelne i nieuprawnione, nieuprawnione zarzucanie mi negatywnego udziału w 70-ciu miejscach polemik w sieci, pisanie nieprawdy o moich (konkretnych) wpisach na forum, ....
                                                  • dziura_zabita_dechami Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 13.04.14, 14:22
                                                    Cóż za poetycki, prawdziwie managerski język. Od razu widać ogromne doświadczenie :)
                                                  • dziura_zabita_dechami Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 13.04.14, 14:24
                                                    Ja wiem, czy łatwo zweryfikować w gronie nieprzyjaciół, n słyniesz z szerokiego grona zwollenników :)
                                                  • szar_amysz Re: 13.04.14, 14:53
                                                    Witam,
                                                    A już myślałam że arcy-ciekawa "dyskusja" dobiegła końca. ;)
                                                    Skuter. Prosze, nie ulegaj prowokacjom, ponieważ Twój przedmówca sprowadzi Cię zaraz nie na poziom bruku.. a szamba.
                                                    Alcybiades7 - proszę, nie drażnij Skutera.
                                                    Dziuro - proszę - nie dolewaj oliwy do ognia..
                                                    Panie, Panowie - PAS!
                                                    Poza tym znaacznie ...obiegliście od tematu wątku :)
                                                    Pozdrawiam :)
                                                  • skuter44 .... 13.04.14, 16:19
                                                    Słusznie zwracasz mi uwagę.
                                                    Staram się zamknąć ten wstydliwy temat.
                                                    Na tym forum definitywnie.

Pozdrawiam Cię.

PS.
                                                    Przepraszam za naruszenie zasad netykiety.
                                                    Uwagi pracowników do b.pracowników odbieram bardzo poważnie.
                                                  • dziura_zabita_dechami Re: 13.04.14, 16:35
                                                    szar_amysz napisała:

> Witam,
                                                    > A już myślałam że arcy-ciekawa "dyskusja" dobiegła końca. ;)
                                                    > Skuter. Prosze, nie ulegaj prowokacjom, ponieważ Twój przedmówca sprowadzi Cię
                                                    > zaraz nie na poziom bruku.. a szamba.
                                                    > Alcybiades7 - proszę, nie drażnij Skutera.
                                                    > Dziuro - proszę - nie dolewaj oliwy do ognia..
                                                    > Panie, Panowie - PAS!
                                                    > Poza tym znaacznie ...obiegliście od tematu wątku :)
                                                    > Pozdrawiam :)

Ok
                                                  • alcybiades7 Re: 13.04.14, 18:01
                                                    @szar_amysz
                                                    a ja proszę, abyś raczyła wyjść ze swej dziurki wówczas, kiedy twój pupilek zaczyna atakować epitetami właśnie z poziomu szamba, a nie dopiero wówczas kiedy to samo szambo do niego powraca
                                                    EOT
                                            • barbapapa003 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 14.04.14, 10:22
                                              skuter44 napisał:

> Najsmrodliwiej szczają jędzowate hieny. A moja padlina była na profilu. Aby utr
                                              > udnić hienie grzebanie w padlinie i szczanie na nią; wbrew wieloletnim zasadom
                                              > zlikwidowałem profil. Będzie [b]jej [/b] nieco trudniej buszować w mojej padlinie.

Jestem pod wrażeniem :) Miałem kumpla, który znał się na różnych zapachach moczu jak nikt inny ale raczej moczu ludzkiego. Kolekcjonował też zdjęcia męskich genitaliów i pokazywał je koleżankom z oddziału żeby im pracę umilić :) Ze znawcą moczu tak egzotycznego zwierzęcia spotykam się jednak po raz pierwszy :) Szacun pełen ;)

Co do likwidacji profilu to niestety w żaden sposób nie utrudnia to "grzebania w padlinie". Gdybyś zachował więcej spokoju i poradził się innej "smrodliwie szczającej jędzowatej hieny" czyli np. mojej skromnej osoby to nie podejmowałbyś tak drastycznych kroków.

Pamiętaj, zawsze się zastanów zanim znowu coś takiego zrobisz, no i ogólnie loozik... :)
                                              • skuter44 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 14.04.14, 22:06
                                                Odpisałem na bratnim forum.
                                              • rompil Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 15.04.14, 06:24
                                                barbapapa003 napisał:

> Jestem pod wrażeniem :) Miałem kumpla, który znał się na różnych zapachach mocz
                                                > u jak nikt inny ale raczej moczu ludzkiego. Kolekcjonował też zdjęcia męskich g
                                                > enitaliów i pokazywał je koleżankom z oddziału żeby im pracę umilić :) Ze znawc
                                                > ą moczu tak egzotycznego zwierzęcia spotykam się jednak po raz pierwszy :) Szac
                                                > un pełen ;)
                                                >
                                                :D
                                                Wafel to naprawdę Ty?
                                                • ukryty_wafel Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 20.04.14, 00:26
                                                  Rompil, daj sobie na luz. Ja sie nie wcinam w mordobicia. Nie mam na to czasu, normalny jestem. Temat wąchania moczu tu ma rozkminiony kolega Trouble i jego kolega.
                                                  Ja nie mam takich kolegow.
                                                  • barbotine003 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 20.04.14, 18:50
                                                    ukryty_wafel napisał:

> Rompil, daj sobie na luz. Ja sie nie [b]wcinam w mordobicia[/b]. Nie mam na to czasu,
                                                    > normalny jestem. Temat wąchania moczu tu ma rozkminiony kolega Trouble i jego k
                                                    > olega.
                                                    > Ja nie mam [b]takich kolegow[/b].

Skoro się nie wcinasz to skąd potrzeba zabrania głosu w tej arcyciekawej dyskusji urologicznej? Nie można się odnieść do tematu kolegów nie wiedząc kogo miałeś na myśli.
                                                  • ukryty_wafel Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 20.04.14, 19:33
                                                    barbotine003 napisała:

> ukryty_wafel napisał:
                                                    >
                                                    > > Rompil, daj sobie na luz. Ja sie nie [b]wcinam w mordobicia[/b]. Nie mam
                                                    > na to czasu,
                                                    > > normalny jestem. Temat wąchania moczu tu ma rozkminiony kolega Trouble i
                                                    > jego k
                                                    > > olega.
                                                    > > Ja nie mam [b]takich kolegow[/b].
                                                    >
                                                    > Skoro się nie wcinasz to skąd potrzeba zabrania głosu w tej arcyciekawej dyskus
                                                    > ji urologicznej?

Czesc Trouble albo Kotwic, zreszta wsio rawno. Czemu sie wcinam? Bo mi wolno? Bo mam taki kaprys? Bo pare osob zobaczyło sami wreszcie to co widziałem wczesniej ale mnie nikt nie słuchał, jak chociazby to, ze facet ma pracownikow banku gdzies i zalezy mu tylko na tum by manipulacja tutaj ludzi skłócić? Moze dlatego sie odzywam, że mam na to ochotę?
                                                    Wolno mi sie odzywać, wiec sie odzywam. Zabronisz mi?

>,Nie można się odnieść do tematu kolegów nie wiedząc kogo miałeś na myśli.

No to zostanie Ci kolejna niewiadoma :) Nie znasz moich kolegow. Ale ja wiem, że Troublemaker do nich nie nalezy. I to Ci musi wystarczyć.
                                                  • barbotine003 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 21.04.14, 11:29
                                                    ukryty_wafel napisał:

> Czesc Trouble albo Kotwic, zreszta wsio rawno.
                                                    Cześć Mysza albo Mobbi albo reszta tutejszych klonów.
                                                    >Czemu sie wcinam? Bo mi wolno? B
                                                    > o mam taki kaprys? Bo pare osob zobaczyło sami wreszcie to co widziałem wczesni
                                                    > ej ale mnie nikt nie słuchał, jak chociazby to, ze facet ma pracownikow banku g
                                                    > dzies i zalezy mu tylko na tum by manipulacja tutaj ludzi skłócić?
                                                    O ile pamiętam to od skłócania tutaj ludzi najlepszym fachowcem jesteś Ty.
                                                    Moze dlatego
                                                    > sie odzywam, że mam na to ochotę?
                                                    > Wolno mi sie odzywać, wiec sie odzywam. Zabronisz mi?
                                                    Niczego Ci nie zabronię. Nie jestem Tobą, ja nie tłumię dyskusji
                                                    >
                                                    > No to zostanie Ci kolejna niewiadoma :) Nie znasz moich kolegow. Ale ja wiem, ż
                                                    > e Troublemaker do nich nie nalezy. I to Ci musi wystarczyć.
                                                    I vice versa :D
                                                  • ukryty_wafel Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 22.04.14, 11:49
                                                    barbotine003 napisała:

> ukryty_wafel napisał:
                                                    >

> Cześć Mysza albo Mobbi albo reszta tutejszych klonów.

Pudło Troubke, pudło. Strzelaj dalej, moze celownik ci sie naprostuje. :-)
                                                    Nie jestem ani Mysza ani Mobbim :-) Bardzo lubie swoj nick i nie mam ochoty go zmieniać.
                                                    Nie mam tez czasu na takie szaleństwo z nickami. Widze bezsens ciągłego ubierania sie w nowe szaty. Charakteru sie nie zmieni, wiec po co zmieniac nicka? Patrz, pod kazdym nowym nickiem wk....iasz ludzi - wystarczy dac Ci czasu, potem tracisz potrzebe ukrywania swoich pogladow i walisz prosto z mostu. I tu na fali sukcesów poszedłeś odrobine za daleko.
                                                    Pamietam taki epizod jakis czas temu, gdy paru uczestnikow Forum nie zgodziło sie z Toba. Zaatakowales ich z furią i postanowiłeś te forum rozwalić. Robiłeś wszystko by te forum udusić, stłumić dyskusje i ....I prawie Ci inne udało. Prawie.

> O ile pamiętam to od skłócania tutaj ludzi najlepszym fachowcem jesteś Ty.

Źle pamietasz. To twierdzenie jednego mojego adwersarza. Natomiast w skłócaniu uczestnikow tego Forum to ja ciebie nie przescignę. Tak jak w dławieniu dyskusji tutaj. Sam sie przyznales kiedys, ze technika mnożenia Bytów (czyt. Klonow) to twoja technika mieszania tutaj.
                                                    Wiec jak widzisz, przestało sie tutaj to Uczestnikom podobać. Podpowiem Ci cos: skończ z tym atakowaniem adwersarzy i kazdego kto sie z Toba nie zgadza a za jakis czas zaczna Cie tolerować. Ja sie pogodzilem, ze mnie tu sie lubic nie bedzie i od razu wszystko jest jasne :)

> Niczego Ci nie zabronię. Nie jestem Tobą, ja nie tłumię dyskusji

A ja tłumie Trouble? Chyba żartujesz. Ja tu od czasu do czasu pobudzam dyskusje ;-)
                                                    Postawiłeś tu kiedys teze, ze te Forum umrze. Pamietasz? Moze Rompil ci przypomni, jak żeś ogłosił śmierć tego Forum po kolejnej twojej kampanii ataków i manipulacji? Jak żeś tu sie z nas naśmiewał, że jeszcze "tego trupa" pilnujemy? I co? Forum żyje, dyskusja pomimo tłumienia twoimi manipulacjami, pomimo atakowania personalnie kazdego kto śmiał miec zdanie inne od twojego kwitnie i sie rozwija. Nie udało Ci sie zabić tego forum, nie rzadzisz tutaj i to Cie cholernie wkurza. Dlatego tu wracasz pomimo tego, ze juz zaklinales sie, ze tu sie ńie pojawisz.
                                                    A jak widac, ludzie juz sie nie boja twojego zbierania haków na adwersarzy i personalnych bijatyk. Dałeś ciała i teraz poczuj to, jak to jest jak nagle wszyscy na ciebie huzia! :-) to nienpowtorza planowa akcja - po prostu ludzie zaczynaja widziec wiecej.
                                                    I to mnie cieszy.

Kto mieczem wojuje.... - teraz wiesz juz jak to jest fajnie? :-)

Wyluzuj, przestan tworzyc kolejne byty, szanuj ludzi o odmiennych pogladach, przestan manipulowac innymi, nie stawiaj sie wyzej niz inni, przyznaj racje, ze z pozycji w jakiej teraz jestes nie wiesz jak jest w Banku a bedziesz mogl zabłysnąć swoja inteligencją :) Nie wylewaj frustracji na innych. I nie przypisuj mi rzeczy, jakie robisz Ty. A to, ze uwazasz sie tutaj za najmądrzejszego i najinteligentniejszego? Mnie to nie przeszkadza a wprost przeciwnie, bawi :-)

> I vice versa :D

I baaaaardzo dobrze :) ciezko Ci wbić pare prostych rzeczy do głowy. Ale cierpliwosc popłaca :)
                                                    Fakty same wcześniej czy pozniej pokazuja kto ma rację.

• barbotine003 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 24.04.14, 15:27
                                                    ukryty_wafel napisał:

> Pudło Troubke, pudło. Strzelaj dalej, moze celownik ci sie naprostuje. :-)
                                                    > Nie jestem ani Mysza ani Mobbim :-) Bardzo lubie swoj nick i nie mam ochoty go
                                                    > zmieniać.
                                                    Pudło Mobbi. Nie jestem Troubke. Chyba umiesz już czytać i widzisz jaki mam nick.

> Nie mam tez czasu na takie szaleństwo z nickami. Widze bezsens ciągłego ubieran
                                                    > ia sie w nowe szaty. Charakteru sie nie zmieni, wiec po co zmieniac nicka? Patr
                                                    > z, pod kazdym nowym nickiem wk....iasz ludzi - wystarczy dac Ci czasu, potem tr
                                                    > acisz potrzebe ukrywania swoich pogladow i walisz prosto z mostu. I tu na fali
                                                    > sukcesów poszedłeś odrobine za daleko.
                                                    Czy naprawdę trzeba Ci przypominać kto z nas dwóch w... ludzi. Jak widzisz nie masz tu wielu zagorzałych fanów. Mistrz Trouble ma ich od Ciebie więcej. Czyj pomysł na to forum wygrywa? Pomyśl chwilę.

> Pamietam taki epizod jakis czas temu, gdy paru uczestnikow Forum nie zgodziło s
                                                    > ie z Toba. Zaatakowales ich z furią i postanowiłeś te forum rozwalić. Robiłeś w
                                                    > szystko by te forum udusić, stłumić dyskusje i ....I prawie Ci inne udało. Praw
                                                    > ie.
                                                    Czyżbyś już zapomniał jak zachowywałeś się gdy byłeś tu Bogiem. Usuwałeś wszystko co nie przypadło Ci do gustu. To od ery Wafal-Admina zaczęły mnożyć się klony. Każdy chcąc coś tu napisać musiał mieć ich całą drużynę.

> Źle pamietasz. To twierdzenie jednego mojego adwersarza. Natomiast w skłócaniu
                                                    > uczestnikow tego Forum to ja ciebie nie przescignę. Tak jak w dławieniu dyskusj
                                                    > i tutaj. Sam sie przyznales kiedys, ze technika mnożenia Bytów (czyt. Klonow) t
                                                    > o twoja technika mieszania tutaj.
                                                    Czy to nie Ty pierwszy ujawniłeś istnienie Grupy Wafla?

> Wiec jak widzisz, przestało sie tutaj to Uczestnikom podobać. Podpowiem Ci cos:
                                                    > skończ z tym atakowaniem adwersarzy i kazdego kto sie z Toba nie zgadza a za j
                                                    > akis czas zaczna Cie tolerować. Ja sie pogodzilem, ze mnie tu sie lubic nie bed
                                                    > zie i od razu wszystko jest jasne :)
                                                    Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie wiem, czy mnie tu lubią, czy nie lubią. Nie prowadzę tu jednak gry. Nie manipuluję. Pisze to co uznaję za słuszne. Co poradzę, że mam rację.

>
                                                    > A ja tłumie Trouble? Chyba żartujesz. Ja tu od czasu do czasu pobudzam dyskusje
                                                    > ;-)
                                                    Jako kto? Rompil? Scooter? Tergam? Torres?

> Postawiłeś tu kiedys teze, ze te Forum umrze. Pamietasz? Moze Rompil ci przypom
                                                    > ni, jak żeś ogłosił śmierć tego Forum po kolejnej twojej kampanii ataków i mani
                                                    > pulacji?
                                                    Rompil przypomni tedy gdy mu na to pozwolisz.

>Jak żeś tu sie z nas naśmiewał, że jeszcze "tego trupa" pilnujemy? I c
                                                    > o? Forum żyje, dyskusja pomimo tłumienia twoimi manipulacjami, pomimo atakowani
                                                    > a personalnie kazdego kto śmiał miec zdanie inne od twojego kwitnie i sie rozwi
                                                    > ja.
                                                    Co nazywasz dyskusją? Upokarzające próby wyrzucenia z dyskusji byłych pracowników? To jest wartość tego forum?

>Nie udało Ci sie zabić tego forum, nie rzadzisz tutaj i to Cie cholernie wk
                                                    > urza. Dlatego tu wracasz pomimo tego, ze juz zaklinales sie, ze tu sie ńie poja
                                                    > wisz.
                                                    Mam dziwne przeświadczenie, że teraz piszesz wyłącznie o sobie.

> A jak widac, ludzie juz sie nie boja twojego zbierania haków na adwersarzy i pe
                                                    > rsonalnych bijatyk. Dałeś ciała i teraz poczuj to, jak to jest jak nagle wszysc
                                                    > y na ciebie huzia! :-) to nienpowtorza planowa akcja - po prostu ludzie zaczyna
                                                    > ja widziec wiecej.
                                                    Ludzie? Jacy ludzie? Ile z tego to twoje klony?

> I to mnie cieszy.
                                                    Lubię sprawiać ludziom radość :D

> Kto mieczem wojuje.... - teraz wiesz juz jak to jest fajnie? :-)
                                                    Znowu do siebie mówisz?

> Wyluzuj, przestan tworzyc kolejne byty, szanuj ludzi o odmiennych pogladach, pr
                                                    > zestan manipulowac innymi, nie stawiaj sie wyzej niz inni, przyznaj racje, ze z
                                                    > pozycji w jakiej teraz jestes nie wiesz jak jest w Banku a bedziesz mogl zabły
                                                    > snąć swoja inteligencją :) Nie wylewaj frustracji na innych. I nie przypisuj mi
                                                    > rzeczy, jakie robisz Ty.
                                                    Uparłeś się by wykorzystywać moje teksty? Nie stać Cię na coś własnego. To Ty nie przypisuj mi tego co sam robisz :D

>A to, ze uwazasz sie tutaj za najmądrzejszego i najin
                                                    > teligentniejszego? Mnie to nie przeszkadza a wprost przeciwnie, bawi :-)
                                                    Jeśli Cię bawi to nie cierpisz w tego powodu? Baw się więc, a przy okazji wyciągaj wnioski ze swojego zachowania. To za Twoja przyczyną forum wygląda teraz tak, jak wygląda.

> I baaaaardzo dobrze :) ciezko Ci wbić pare prostych rzeczy do głowy. Ale cierpl
                                                    > iwosc popłaca :)
                                                    Życzę Ci więc więcej cierpliwości :)

> Fakty same wcześniej czy pozniej pokazuja kto ma rację.
                                                    Cieszę się, że w końcu to do Ciebie dotarło :D

• dziura_zabita_dechami Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 10.04.14, 10:54
                        @skuter

To nie jest analiza. To stwierdzenie faktów odnośnie zwrotu z akcji i spadku zysków. Tu nie ma co analizować.
                        • theodorius Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 10.04.14, 10:57

> @skuter
                          >
                          > To nie jest analiza. To stwierdzenie faktów odnośnie zwrotu z akcji i spadku zy
                          > sków. Tu nie ma co analizować.

[b]Sprawdzam ![/b] Pokaż kolego dane np. za ostatnich 5 lat. Minimum do analizy to 3 bo zazwyczaj firmy mają 3-letnie strategie.
                          • dziura_zabita_dechami Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 10.04.14, 11:33
                            Autor: dziura_zabita_dechami 07.04.14, 12:41
                            Odpowiedz Roczny zakres zmian kursu :
                            PKO - 21,87%
                            PEKAO - 29,93%
                            MBANK - 56,43%
                            ALIOR - 24,87%
                            ING - 48,34%

Bez komentarza :)

O tym wpisie mówimy. Jak chcesz sobie sprawdzać to sobie sprawdź :)

• dziura_zabita_dechami Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 10.04.14, 11:47
                            Kolego pokazuje dane za 5 lat. Poniżej stopa zwrotu z inwestycji w akcje :
                            BZ WBK - 385%
                            MBANK ( wcześniej BRE ) - 303%
                            PEKAO - 72%
                            PKO BP - 62%

Jest to już archeologia. Sprzedawca też nie jest oceniany za wykonanie planu 2 lata temu tylko na bieżąco :)
                            • obb.serwator Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 11.04.14, 08:33

> Kolego pokazuje dane za 5 lat. Poniżej stopa zwrotu z inwestycji w akcje :
                              > BZ WBK - 385%
                              > MBANK ( wcześniej BRE ) - 303%
                              > PEKAO - 72%
                              > PKO BP - 62%
                              >
                              > Jest to już archeologia. Sprzedawca też nie jest oceniany za wykonanie planu 2
                              > lata temu tylko na bieżąco :)

Jeszcze coś pisałeś o wynikach spadających z kwartału na kwartał. Możesz nas poduczyć również i w tej sprawie?
                              • dziura_zabita_dechami Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 11.04.14, 10:30
                                Jeżeli dla kogoś tak podstawowe dane jak wyniki kwartalne są "nauką" to nie mam komentarza.

Proponuję zacżać od bankier.pl - spółki - wyniki finansowe - kwartalne.

Aha, wynik finansowy jest to nadwyżka przychodów nad kosztami :)
                                • theodorius Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 11.04.14, 11:44

> Proponuję zacżać od bankier.pl - spółki - wyniki finansowe - kwartalne.
                                  >
                                  Dzięki za źródło. To z niego czerpiesz dane by je później przeinaczać ?
                                  Zysk netto PKO BP wg bankier.pl:
                                  I kw. 781 mln zł,
                                  II kw 752 mln zł
                                  III kw 754 mln zł,
                                  IV kw 938 mln zł
                                  • dziura_zabita_dechami Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 11.04.14, 15:25
                                    Tak, z niego czerpię. Ale nie przepisuję bezmyślnie jak Ty. Wynik za IV kwartał należy pomniejszyć o 300 mln PLN jako czynnik jednorazowy nie związany z działalnością bankową a wynikający ze sprzedaży eservice ( umowa zawarta w dniu 31.12. :) ) i w ogromny sposób zniekształcający prawidłowy obraz. Podstawy analizy finansowej przedsiębiorstw się kłaniają.

IV - 738 mln PLN.
                                    • theodorius Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 17.04.14, 09:00

> Podstawy analizy
                                      > finansowej przedsiębiorstw się kłaniają.

Mam prośbę. Forum adresowane jest do pracowników i byłych pracowników PKO BP. Jego motto brzmi pomagajmy sobie. Widzę, że niezły jesteś w te klocki, podstawy analizy finansowej przedsiębiorstw masz w małym palcu. Wypełnij misję forum, wykorzystaj swoją wiedzę i pomóż mnie, może i innym zrozumieć te zawiłości. Zrób nam wykład z podstaw analizy finansowej.
                                      • elkana102 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 19.04.14, 22:56
                                        theodorius napisał:

> Mam prośbę. Forum adresowane jest do pracowników i byłych pracowników PKO BP. J
                                        > ego motto brzmi pomagajmy sobie. Widzę, że niezły jesteś w te klocki, podstawy
                                        > analizy finansowej przedsiębiorstw masz w małym palcu. Wypełnij misję forum, wy
                                        > korzystaj swoją wiedzę i pomóż mnie, może i innym zrozumieć te zawiłości. Zrób
                                        > nam wykład z podstaw analizy finansowej.

A Ty co? Googli nie masz?
                                        • theodorius Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 29.04.14, 09:35
                                          elkana102 napisała:

> A Ty co? Googli nie masz?

Pewnie, że mam. Merytorycznie chciałem z kolega podyskutować. Przy okazji mógłbym się czegoś nauczyć, podnieść poziom wiedzy z analizy finansowej, swoja wartość na rynku zwiększyć :)
              • dziura_zabita_dechami Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 09.04.14, 22:30
                Ty mi pokaz, ze sie mylę :)
            • barbapapa003 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 10.04.14, 11:12

> Ona na pewno ma na myśli to, że inne banki zmieniają się na lepsze,

A, o takich zmianach myślisz :) Te akurat można łatwo obserwować z zewnątrz. Ja miałem na myśli wszelkiego rodzaju centralizacje i outsourcingi. [b]Wydaje mi się[/b], że w nowszych, mniejszych bankach powinno to być trochę stabilniejsze bo od początku były inaczej organizowane a PKO jest stare i to wszystko odbywa się na większą skalę generując (niewidoczne z zewnątrz) zwolnienia np. przez zwalnianie ludzi we Wrocławiu i przyjmowaniu innych w Poznaniu.

Skala to jedno a czas to drugie i tutaj faktycznie można znaleźć trochę tej stabilności. Wyglądało to zawsze tak, że zapowiadano zmiany, potem przez wiele miesięcy coś się działo w wielkiej tajemnicy i w końcu przychodziły zwolnienia. Jak człowiek do tego przywyknął to wiedział, że od ogłoszenia planów do ich realizacji musiał minąć rok albo dwa i tyle tej stabilności było. Niestety zawsze była to stabilność w niepewności ze względu na prawie całkowitą blokadę informacji. Po prostu z pracownikami niby rozmawiano ale tak żeby żadnych konkretnych informacji nie przekazać. Nie sądzę żeby się cokolwiek zmieniło.

• pokolenie-y Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 02.05.14, 10:56
      Na świecie bezrobocie wśród młodych ludzi dalej jest duże.
      W Polsce też trudno znaleźć pracę będąc zaraz po studiach.
      Dalej więc pracodawcy nie mają motywacji by organizacja pracy była atrakcyjniejsza dla młodych ludzi.
      Wynagrodzenie nie byłoby na pierwszym miejscu gdyby podejście szefa do pracownika było nowocześniejsze.
      Zamiast patrzeć na zegarek szef patrzyłby co zrobiłem.
      Czekam na te zmiany na rynku pracy bo one przełożą się na firmy.
      Na razie pozostaje czekanie, ale w tym roku będą pewnie pierwsze oznaki spadku bezrobocia.
      Jak PKO dalej chce być najlepszym pracodawcą to czas już o tym myśleć.
      Nie 8 godzin się liczy ale to co zrobiłem w ciągu dnia.
      • ramzesiq Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 14.05.14, 09:56
        A ja to bym nie chciał czekać aż firmy zostaną zmuszone by walczyć o mnie jako pracownika. Ten Twój pomysł by pracować w godzinach, które sam ustalam mi się podoba. Mogę odpuścić podwyżkę, premię bo żeby to dostać pewnie moje plany musiały by wzrosnąć gigantycznie.
        Ale takie luźne godziny pracy można wprowadzić bezkosztowo. Wyrabiam plan i już. Kiedy go wyrabiam nie ma znaczenia.
        • potwor_spghagetti Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 14.05.14, 11:25
          Gadaj zdrów chłopie. Większej bzdury nie słyszałem by ktoś chciał odpuścić wynagrodzenie. To żadna łaska
          • tergam Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 28.05.14, 10:22
            potwor_spghagetti napisał:

> Gadaj zdrów chłopie. Większej bzdury nie słyszałem by ktoś chciał odpuścić wyna
            > grodzenie. To żadna łaska
            To Ty tylko dla wynagrodzenia pracujesz? A nie liczy się dla Ciebie atmosfera w pracy, współpracownicy, szef?
            • elka302 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 28.05.14, 11:10
              tergam napisała:

> To Ty tylko dla wynagrodzenia pracujesz? A nie liczy się dla Ciebie atmosfera w
              > pracy, współpracownicy, szef?

Większej bzdury nie mogłaś napisać? A czy rachunki, kredyty, podstawowe artykuły do codziennego życia (także białe bluzeczki do pracy) załatwi Ci atmosfera w pracy, szef i współpracownicy? Ciekawe podejście masz do życia...hmm...
              • elkana102 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 28.05.14, 13:05
                elka302 napisał(a):

> tergam napisała:
                >
                >
                > > To Ty tylko dla wynagrodzenia pracujesz? A nie liczy się dla Ciebie atmos
                > fera w
                > > pracy, współpracownicy, szef?
                >
                >
                > Większej bzdury nie mogłaś napisać? A czy rachunki, kredyty, podstawowe artykuł
                > y do codziennego życia (także białe bluzeczki do pracy) załatwi Ci atmosfera w
                > pracy, szef i współpracownicy? Ciekawe podejście masz do życia...hmm...

A ja myślę, ż Ty masz rację i Tergam ma rację. Co mi po tym, że zapłacę za rachunki, strój służbowy i ratę kredyty jeśli w pracy będzie nie do wytrzymania z ludzkich powodów :(. Jak długo wytrzymasz w takiej pracy tylko dla pieniędzy?
                • tor-r-es Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 04.06.14, 16:14
                  elkana102 napisała:

> A ja myślę, ż Ty masz rację i Tergam ma rację. Co mi po tym, że zapłacę za rach
                  > unki, strój służbowy i ratę kredyty jeśli w pracy będzie nie do wytrzymania z l
                  > udzkich powodów :(. [b]Jak długo wytrzymasz w takiej pracy tylko dla pieniędzy[/b]?

zadałaś kluczowe pytanie. optymalnie będzie wtedy gdy pieniądze są godne (wcale nie muszą być bardzo wysokie pensje) ale warunki pracy (atmosfera, traktowanie przez przełożonego) też są normalne. od razu zaznaczam - ja nie narzekam ani na jedno, ani na drugie. pensja mogła by być wyższa ale póki co starcza na to co potrzebuję :)
                  • q.p.r Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 04.06.14, 17:50
                    ja qrede zgadzam sie ze kasa moze byc nizsza jesli dyro w pracy jest w porzo i kumple z oddzialu tez swin nie podkladaja; wtedy chce sie przychodzic do pracy
                    • agrafek10 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 04.06.14, 21:47
                      kasa spoko:)szefowie spoko:)zespół spoko:)

co z tego kiedy SYSTEM do d..y:(

• elkana102 Re: PKO BP wciąż w grupie najleszych pracodawców 24.06.14, 11:47
                        agrafek10 napisał(a):

> kasa spoko:)szefowie spoko:)zespół spoko:)
                        >
                        > co z tego kiedy SYSTEM do d..y:(
                        >
                        Z czterech kół ;) trzy są dobre, jedno zepsute ;) ale to nie znaczy że traktor jest do d... ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka