prac.crw1 Re: "List otwarty" w CRW 25.04.14, 00:05 To zależy jaka będzie reakcja pracowników. U nas "frekwencja" wyniosła 100%, była pełna jednomyślność co do tego że trzeba coś zrobić z tym co się dzieje od dłuższego czasu w CRW! Odpowiedz Link
agrafek10 Re: "List otwarty" w CRW 25.04.14, 20:32 A możesz napisać coś więcej? Ciągle nawijamy tylko o sprzedaży. Pewnie też narzucono Wam pracę ponad siły.... Odpowiedz Link
prac.crw1 Re: "List otwarty" w CRW 25.04.14, 22:04 W największym skrócie wygląda to tak - w ub. roku wykonaliśmy plan odzysku, który w założeniach zarządu miał być zrealizowany w ciągu 3 lat !!! W jakich warunkach i jakimi sposobami został ten wynik z nas wyciśnięty nawet nie będę pisał, bo to traumatyczne wspomnienie... W tym roku naszym celem miało być wykonanie planu maks. na poziomie ubiegłorocznym, jednak zamiast tego nasz dyrektor zafundował nam kolejną podwyżkę planu i to ostro w górę - pomimo, że publicznie zapewniał nas, że plany w tym roku nie wzrosną. Jakby tego było mało, co chwilę dostajemy jakieś durne wytyczne, które zamiast ułatwiać nam pracę, coraz bardziej krępują nam ręce i powodują, że nie sposób jest normalnie i efektywnie pracować a co dopiero realizować takie nierealne plany. Atmosfera jest koszmarna, ludzie są mocno rozgoryczeni i czują się oszukani. Ileż w końcu można brać na bary...? Niektórym się chyba wydaje, że "sky is the limit" Odpowiedz Link
agrafek10 Re: "List otwarty" w CRW 25.04.14, 23:38 Czyli ktoś robi karierę Waszym kosztem.... Odpowiedz Link
prac.crw1 Re: "List otwarty" w CRW 26.04.14, 22:03 Co tu tak cicho i spokojnie:)? Czyżby emocje opadły w zw. ze zbliżającym się długim weekendem, a może mało kto wie o tym forum? Bez względu na wszystko pamiętajcie o jednym, że to, co się wydarzyło przed Świętami - to dopiero początek drogi. Drogi, która jest jednokierunkowa i na której nie można zawrócić... Sprawa jest słuszna, dlatego trzymajcie się RAZEM i dzielnie! Pozdrawiam Odpowiedz Link
barbapapa003 Re: "List otwarty" w CRW 29.04.14, 10:19 prac.crw1 napisała: > Co tu tak cicho i spokojnie:)? Czyżby emocje opadły w zw. ze zbliżającym się dł > ugim weekendem, a może mało kto wie o tym forum? Na tym forum już dawno nikt nie chce dyskutować. Takie posty jak ten szybko są przykrywane innymi głoszącymi w temacie chwałę PKO BP (w temacie bo Google lubi tematy postów na Gazeta.pl) Chociaż już w banku nie pracuję to o sytuacji w CRW słyszałem. Trzymam kciuki za CRW :) Nie dajcie się. Odpowiedz Link
wars22 Re: "List otwarty" w CRW 30.07.14, 22:29 Witam. Jestem pracownikiem CRW. Szczerze poparłem list, wysłałem kartkę. Reakcja na tę akcję ( a właściwie jej brak ) Pana K. jak i Pana M. jakoś mnie nie zaskoczyła. Utwierdziła tylko przekonanie, że dla nich każdy pracownik to nic nie warty śmieć, którego w każdej chwili można zamieść pod dywan i zastąpić innym. Wydaje się, że jedynymi osobami coś "robiącymi" są pracownicy centrali, którzy żmudnie zbierają i zliczają nasze wyniki, w ich oparciu i tylko na podstawie sobie znanych algorytmów wyznaczają kolejne plany odzysku, w sobie tylko znany sposób określają plany dla pracowników, a jak nie daj boże któryś plan wykona to wyciągają z koszyka jeszcze jedną kartę -jakość pracy (jak chcesz uderzyć psa to kij się znajdzie). Wbrew oczekiwaniom jednego z forumowiczów Pan M. nie pochylił się nad problemem (choć podobno wyszedł z windykacji). Na forum cisza.. bo wakacje. W CRW cisza .... chyba przed burzą. Restrukturyzację załatwi standaryzacja, windykację EPU do tabelek wystarczy DB a sprawozdanie przed Prezesem zda WK. Pozdrawiam miłego odpoczynku no i premii. PS. czy jest coś w waszej pracy co wasz jeszcze motywuje ? Odpowiedz Link
tahiya Re: "List otwarty" w CRW 29.04.14, 19:49 Gratuluję i mocno Wam kibicuję . U nas "na froncie" tylko można pomarzyć o takiej akcji , zostały same "bezkręgowce". Powodzenia CRW !!!! PS Przepraszam z góry za wyrażenie "bezkręgowce" - to taki skrót myślowy , każdy zinterpretuje sobie to jak zechce . Ja po 10 godzinach bez nadgodzin nie mam siły. Odpowiedz Link
prac.crw1 Re: "List otwarty" w CRW 01.05.14, 11:47 Dzięki za miłe i pokrzepiające słowa. Właśnie wiary w powodzenie i pomyślne zakończenie "sprawy" potrzebujemy chyba najbardziej. No i troszkę więcej odwagi - wiem, że sporo osób śledzi i czyta ten wątek ale...na czytaniu kończy się ich aktywność. Szkoda, że nie zabierają głosu, bo przecież Pan W-ce Prezes Mazur dał się już nam wszystkim poznać jako niezwykle mądry i bardzo wyważony człowiek, który z pewnością nie podejmie żadnej decyzji i działania bez dokładnego zbadania sprawy ale również jak zapewne wszyscy mamy nadzieję - nie "zamiecie problemu pod dywan". Trochę za dużo się tego nazbierało... Odpowiedz Link
henianordycka Re: "List otwarty" w CRW 09.05.14, 22:00 jeny jeny wielkie halo. a spróbujcie zadzwonic i dopytac się z CRW o klienta który siedzi na sali np o 17.45. myślicie że ktoś tam siedzi jeszcze?? po co te propagandy. do roboty się wezcie a jak nie pasuje to zapraszamy na sprzedaż. tylko zeszyciki sobie kupcie Odpowiedz Link