Dodaj do ulubionych

przykad arogancji szefów

17.12.05, 21:15
chcialabym podać przykady arogancji, glupoty, bezczelności szefów ROD
1.przyklad arogancji- dzwonienie do oddzialów operacyjnych, z informacją o
ewentualnych nagrodach dla pracowników (telefony wykonują koordynatorzy)by
podnieść sprzedaż, nagród oczywiście nie ma i nie będzie- pstwiące się bydlo,
które nigdy nie pracowalo przy sprzedaży
2.przykad bezczelność- wypowiedz jednego z szefów ROD (narada
sprzedazowa) "do wzorowych przykladow zaangażowania należą odzialy w których
pracownicy nie wychodza z pracy dopóki nie wykonają planu sprzedażowego.
Gratuluję Pani Dyrektor (byly szeregowy pracownik oddzialu podwarszawskiego z
karierą od pucybuta do..., wygląd pucybuta zostal)
3. przyklad glupoty - wyplacanie kilku nagród w ciągu jednego roku
pracownikowi jednego z oddzialow, chyba za to że jest ważnym przedstawicielem
związków zawodowych, bezczelność tego pracownika polega natym ze ma czelność
publicznie chwalić sie w jaki sposób te nagrody "sobie zalatwia"
Brawo Panie Dyrektorze
coś wiecej, proszę bardzo....
pracownik odsuniety od czynności sużbowych, z powodu sfalszowania dokumentu
bankowego, ląduje w Mobilnym Punkcie Sprzedazy, z uprawnieniami i
upowaznieniami, BRAWO!!!
chcecie czegoś o mobbingu, nie ma sprawy.....
1. w jednym z oddzialów dzień pracy rozpoczynal sie od slow przelozonego "ile
dzisiaj sprzedasz?- pyta naczelnik
no nie wiem mam nadzieje, ze klient przyjdzie - odpowiada pracownik
to zarzadzam odprawę, za 5 minut u mnie! wszyscy!!!!- mówi naczelnik(kobieta)
na odprawie....
"jak kur..wa nie sprzedacie, to wam prezerwatywy pokupuję i na ulicę jazda"-
mowi naczelnik kobieta. KONIEC ODRAWY
O innych sposobach motywowania jakie wykorzystywala ta pani w codziennej
pracy nię będe się rozpisywać bo nie będę uczyć przyszlych katow, technik
wykorzystywanych przez KATA
WYNAGRODZENIA- PREMIE, BONUSY
to ciekawe, ze zarobki uzależnione sa od sprzedazy, jet to jakaś
prawidlowość!! ale to oznacza, ze skanery czyli ROD nie powinni wogóle byc
brani pod uwagę. zajmuja sie skanowaniem pism centrali, powtarzaniem slów
centrali, nie pozyskują nowych klientów, zlecanie oddzialom tego co sami
powinni robić np. utrzymywanie w obrębie swojej jednostki analityki kredytow
mieszkaniowych, ale po co po to żeby zbierali i odpowiadali za coś na czym
sie nie znają; organizacja MPS odowiedzialny za siec okazalo sie ze nie jest
odpowiedzialny, bo mu sie k..wa nie chce, albo co gorsza nie zna sie !!!
UWAGA w tym roku pracownik jednego z oddzialow na skutek mobbingu odebrala
sobie życie,
NATEPNE CIEKAWOSTKI ZA TYDZIEŃ

Obserwuj wątek
    • jestemfajny Re: przykad arogancji szefów 19.12.05, 10:34
      Jeśli możesz, to opisz ten przypadek odebrania sobie życi aprzez pracownicę.
      Postaraj sie bez emocji, ze szczegółami. Nie podawaj ani nazwisk ani adresów
      ani numerów oddziałów-dla swego bezpieczeństwa, tylko opisz tu wydarzenie.
      Tak samo co do innych faktów:opisz je w miarę dokładnie, ale bez emocji i
      nazwisk i adresów.
      Twoje opowieści, obok innych, przedstawię w związkach, chciałbym aby sporządzić
      z tych faktów raport,pod którym podpisza sie wszystkie związki z pko i
      przedstawią je zarządowi.
      • drg7 Re: przykad arogancji szefów 24.03.06, 00:02
        nic nie zrobisz. związki dogadały się z zarzadem i sprzedały pracowników.
        wiem tood osoby, która jest w związkach. Co niektórzy traktują to jak niezły
        płaszczyk przed zwolnieniami. To cał aprawda onaszych związkach. Nie ma
        jedości. To do lepszych dni :)
        • skuter44 Ciekawy temat. Taki "biedronkowy". 24.03.06, 18:21
          To nie możecie zebrać się i wywieśc prreezesa banku na taczkach. Daje cie sie
          molestować . Nie ma siły/? a co zwiążekk bankowy , spi.
          ss
        • nszz.pko Re: przykad arogancji szefów 25.03.06, 16:44
          drg7 napisał:

> nic nie zrobisz. związki dogadały się z zarzadem i sprzedały pracowników.
          > wiem tood osoby, która jest w związkach. Co niektórzy traktują to jak niezły
          > płaszczyk przed zwolnieniami. To cał aprawda onaszych związkach. Nie ma
          > jedości. To do lepszych dni :)

Związki w Centrali które reprezentują Nasze interesy są zasiedziałe i trzeba je
          wymienić - ale aby to zrobić Wszyscy musimy działać, a nie jak człowiek coś
          zaczyna to inni mu tylko utrudniają.
          Ludzie nie chcą się zapisywać aby dokonać zmian a tylko wymagają - dziwne!!!
          • mobbing_pkobp Re: przykad arogancji szefów 25.03.06, 21:10
            Szanowny kolego nszz.pko
            Komisji Oddziałowych NSZZ Solidarność PKO BP SA jest w w Całej Polsce około 60.
            Tak więc nie zgadzam się z Tobą że to dotyczy związków które siedzą w Centrali.
            Każdy większy oddział ma swoją Komisję Oddziałową. Problem w tym że ludzie
            narzekają na związki a nie chcą się zapisywać i w nich działać. Należy pamiętać
            że w pierwszej kolejności związki reprezentują swoich członków. Poza tym jest
            wola związków aby pisać do nich o wszelkich przejawach mobbingu. W przypadku
            pisania oficjalnej skargi na przełożonego o mobbing jest potrzeba wysłania do
            wiadomości do związku takiego pisma.
            Pracodawca czasami próbuje wstawić do związków "swoje osoby".
            Zapisujcie sie do związków. Mi związek bardzo pomógł.
            Pozdrawiam
            mobbing_pkobp
            • nszz.pko Re: przykad arogancji szefów 26.03.06, 11:03
              Zgadzam się z Tobą mobbing_pko .
              Chodziło mi o to, że ludzie mało się udzielają i dlatego tak mało dzieje się
              dobrego - a przecież wiadomo, że w jedności siła!!!!

Pozdrawiam
              ps. cieszę się ,że Tobie Związki pomogły - ja znam więcej przykładów gdzie
              Związki pomogły pracownikom ,a tak na marginesie to pomyślcie co by się działo
              BEZ ZWIĄZKÓW jak teraz jest tak ciężko!!!!!
              • myszka1972 Re: przykad arogancji szefów 26.03.06, 20:07
                O czym Wy piszecie ???!!!! U nas związki nawet nie biorą udziału w podziałach
                pieniędzy, nie mają nic do gadania w przypadku zwolnień. Są, bo są, bo narazie
                nikt nie może nam zabronić zrzeszać się i przystępować do związków, ale na tym
                koniec.
    • mikifiki1 Re: przykad arogancji szefów 21.12.05, 21:39
      Mój przykład jest taki: W ROD zapadła decyzja, o której poinformował mnie mój
      dyrektor oddziału, że za moją pracę przyznano mi nagrodę. Pewnego dnia Oddział
      miał spotkanie z dyrektorem ROD - na którym padło też kilka słów z mojej strony
      (obrona konieczna). Po spotkaniu na moje konto wpłynęła nagroda - jednakże
      zaraz potym otrzymałem telefon, że musze oddać pieniądze, które wpłynęły na
      moje konto. Uprzejma pani z administracji ROD poinformowała mnie, że się
      pomyliła i niechcący przelała na mój rachunek środki przeznaczone dla kogos
      innego. Oznajmiłem jej, że czekam na nagrodę, lecz ona, że nic jej nie wiadomo
      na ten temat. Aż tu nagle moja Pani kierownik, (dobra kobieta) oznajmia mi, że
      muszę zwrócić nagrodę, która wpłynęła na mój rachunek. Pytam czemu. Odpowiedż:
      nie potrzebnie się odzywałeś na spotkaniu z dyrektor ROD.
      Tego samego dnia zostałem nagrodzony za pracę i ukarany za własne zdanie. Tak
      szef ma zawsze rację. Na drugi dzień (zmotywowany do pracy) ruszyłem do
      sprzedaży - tylko nie wiem czemu jakoś mi nie idzie jak dawniej. Pozdrawiam.
      P.S.
      Lubię swoją prace i to co robię daje mi sporo satyswakcji, lecz czasami nie
      wiem czy się wypalam, czy to mnie spalają.
      • noangelol Re: przykad arogancji szefów 29.01.06, 17:30
        to nie my się wypalamy to nas spalaja wierz mi.
        to co robię robię od 10 lat i cały czas sprawiało mi przyjemność i dawało wiele
        satysfakcji.
        nie mowię o usnaniu szefow bo zawsze było marne ale ważna była świadomość że to
        co robisz robisz dobrze, znasz przepisy, cieszysz się uznaniem
        współpracowników, sympatią klientów, nawet kiedy w życiu rodzinnym było kiepsko
        praca była odskocznią, przychodząc do niej zapominałam że w domu zostały
        problemy
        do czasu kiedy wkrótce po owym spotkaniu z pożal się boże dyrektorką ROD
        brutalnie wypieprzyli nam szefa, jedego z niewielu z ludzką twarzą i w
        ramach "programu naprawczego" wprowadzili tą kreaturę.
        wystarczy taki jeden mały człowieczek żeby zatruć 50 innych osób

• mikifiki1 Re: przykad arogancji szefów 08.02.06, 20:44
          Ta kreatura o której mówisz, dziś dała znać o sobie. Na wytłumaczenie mojego
          spóźnienia 10 min. (nie twierdzę że to mało) - "że miałem problemy żołądkowe" -
          usłyszałem "to trzeba było się wysrać wcześniej" była przy tym moja pani
          kierownik. Nie wiem jak to nazwać:przykre, żałosne, poniżej poziomu ludzkiej
          godności. Zero klasy, zero poziomu, zero dyplomacji.
          Czy ktoś ma takiego dyrektora? Jestem Ciekaw.
          I pomyśleć, że wcześniej traktowano pracowników jak partnerów, jak godne
          zaufania osoby, które pracują na sukces całego Oddziału. A obecnie nic tylko
          poniżanie. Usłyszałem również, "że jak tak będzie dalej to możemy się pożegnać,
          i że zostanie mi ucięta premia za IV kwartał" (która de fakto jest za wyniki
          sprzedażowe) - ale ci nad nami mogą wszystko.
          • eneti77 Re: przykad arogancji szefów 14.02.06, 21:20
            Ja pracuje 9 lat i mam dosć.Jeszcze kilka lat temu człowiek szedł z
            przyjemnościa do parcy a teraz wchodzę do budynku i mam ból głowy.U mnie po
            pierwszej zmianie wychodzimy prawie tak jak po drugiej, nie mozna wyjść bez
            wizytu u pani naczelnik i tzw.spowiedzi " co zrobiłaś co masz zamiar zrobić ile
            tel wykonanych do klientów i jak klient zareagował czy przyjdzie dziś czy może
            jutro" cały czas jest podkreślane że jesteśmy nieudolni i do niczego się nie
            nadajemy a na nasze miejsce jest kilka innych osób czyli jak się nie podoba to
            wypad.Przetrzymują nas po godzinach ale wylogować się z systemu każą o godz
            15.45 żeby tylko nie było śladu że pracownik siedział dłużej, szefowa to nazywa
            "nie pisaną umową siedzenia po godzinach". Ni mają żadnych skrupułów niczego się
            nie boją traktują ludzi jak niewolników, roboli.Dlaczego nic z tym nie robimy,
            przecież istnieje pańtwowa inspekcja pracy, dlaczego tak się boimy?Wszyscy na to
            pozwalamy DLACZEGO???W jednej z dużych telefoni cyfrowych też byli tak
            traktowani złożyli skargę do pip-u i się uspokoiło wiem to z bardzo wiarygodne
            źródła, dlaczego nikt u nas tego nie zrobi? Kiedyś koleżanka zapytała czy ktoś
            nam zapłaci za nadgodziny to usłyszała, że jeżeli się niepodoba to może
            niesiedziec ale następnego dnia nie ma po co przychodzic.
            Ludzie zróbmy coś i skończmy z tym.
            • nszz.pko Re: przykad arogancji szefów 16.02.06, 21:03
              WITAM PIERWSZY RAZ.
              Zgadzam się ze wszystkim - nie chce się przychodzic i słuchać ciągle tego
              samego,że za mało, że źle itd....
              Ciągłe to straszenie osiąga odwrotny efekt...

POZDRAWIAM
              WKRÓTCE WIĘCEJ!!!!!!!!
              • jestemfajny Re: przykad arogancji szefów 17.02.06, 11:45
                Hm, jak sądzę, jesteś w związkach pko-wskich?
                Może podasz jakies namiary do związku? Żeby ludzie mogli sie kontaktować?
                Przydałoby sie jakieś walne zebranie związków, wspólne wystąpienie do zarządu w
                sprawach mobbingu, zarządzania tym bankiem..Tak naprawdę to kapitałem PKo są
                ludzie. Ci ktorzy pracują od lat, poswiecaja sie w imie nowych "akcji" typu:
                zmiana planow kont, 1 i 2 etap restrukturyzacji, centralizacja itp-słowem-w
                imie tego, co ktos na gorze wymyśli..niekoniecznie mądrego.. Ci ludzi ena dole
                to znoszą i tyrają jak woły.. A teraz ich sie mobbinguje i wywala na mordę, bo
                tzreba generowac zyski i ciąć koszty.. W imie zachowania kilku tysiecy stołków
                w centrali.. Tu jest własnie rola związków: zwrócic uwage na złe zarządzanie,
                na rolę pracownika jako podmiotu, a nie przedmiotu.. Zwiazki z całej Polski
                muszą zaczać działać razem w tej sprawie.
                • malutka.niak Re: przykad arogancji szefów 25.03.06, 22:03
                  ale mi tu trafiłeś w dziesiątko, choć prawda jest taka, że zwiazki są sowicie
                  opłacane przez góre prawdopodobnie w celu uciszania pracowników, w moim
                  oddziale pracownicy niejednokrotnie kierowali problemy do przedstawiciela
                  krajowych zwiazków zawodowych i co? Odpowiedzi brak, reakcji brak, osoba ta
                  mówi że np. jeżeli chodzi o zwolnienia to skoro jeszcze dzisiaj pracujesz to
                  sie ciesz a jak jutro cie zwolnia to wtedy bedziesz miała problem, taki sta
                  rzeczy jest od zawsze, praktycznie w pko bp nie ma zwiazkow, a ponadto są to
                  ludzie którzy dzieki zwiazkom siedzą na stanowiskach dostaja dodatkowe nagrody
                  i podwyżki (z racji działalności) a ponaddto większość tych tzw. działaczy jest
                  już o krok od emerytury, więc jak tacy ludzie moga o nas walczyć? Fajny, jesteś
                  naprawde fajny ale co z tego wynika? głową muru nie przebijesz. A co do tego
                  kapitału ludzkiego, to ci na których testowano programy dzisiaj są przeznaczeni
                  do zwolnienia.
          • diabel3 Re: przykad arogancji szefów 17.02.06, 21:35
            Może waszą kreaturę nauczyli już i srać na zawołanie, przecież ona ,żeby
            utrzymac się na zydelku musi wymagac od was tego samego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka