Dodaj do ulubionych

Inteligo-Lublin 100 % mobbingu,,,i cisza.

10.06.06, 18:10
Niedawno trafiłam na FP PKOBP , przejrzałam archiwum i zdziwiłam się, że nikt
jeszcze nie opowiedział o tym co się dzieje w Call Center Inteligo w
Lublinie. Mobbingowe techniki i zachowania to standard-dręczenie i
wypytywanie o sprawy prywatne,życie pozazawodowe, które później informacje
są wykorztstywane przeciw pracownikowi (np. kiedy chce isć na urlop) Na
szkoleniach wyzwiska, poniżanie, niewybredne, niesłuszne komentarze to
standard, jaki każdy musi przejść. Zmuszanie do przekazywania fałszywych
inform. klientom. Wciąż psujące się konto- często są sytaucje, kiedy nic nie
działa, nikt (nawet w IT)i nie ma w ogóle informacji dlaczego klienci nie
mają dostępu do swoich środków( nie wierzcie w info o "chwilowej modernizacji
systemu"). Panuje atmosfera zaszczucia, szantażu( nie pasuje?! To do widzenia-
mamy chętnych na pęczki!)Dodatkowo cynizm przełożynych, kiedy próbujesz
sygnalizować,że chyba nie wszystko jest w porządku. Masakryczne miejsce,
masakryczna firma z którą nie wartko za te ochłapy pieniężne ( wypłata jest
śmieszna) podejmować współpracy. Odradzam wszystkim, którzy chcę poświęcić
swoje zdrowie i lata kariery zawodowej. Zachęcam wtych, którzy mają podobne
doświadczenia do opisania swoich przygód z I.
Obserwuj wątek
    • nbrcm Re: Inteligo-Lublin 100 % mobbingu,,,i cisza. 10.06.06, 20:38
      To wszystko jasne dlaczego na portalu intranetowym (strona strategii
      personalnej)od prawie chyba roku jest informacja o tym,że poszukiwani są
      pracownicy na to stanowisko, co napisała pracujmadrze. Cały czas mnie to
      zastanawiało dlaczego nie mogą znaleźć na to miejsce pracownika. A tam panuje
      fluktuacja pracowników, ludzie mają dość odchodzą i przyjmują nowych. Czyli
      poprostu stosują terror psychiczny.
      • kaktuscc Re: Inteligo-Lublin 100 % mobbingu,,,i cisza. 11.06.06, 00:48
        pracuje w CC w Lublinie. TO wszytsko jets 100% prawda. Jesli chodzi o podejście
        do pracownika, to jest ono straszne...nie wiem w ogole jak mozna tam pracowac
        dluzej nic 2 lata - nie dziwie sie, ze inni odchodza. Ja tez caly czas szukam
        innej pracy. Najgorsze jest to , ze nikt sie z nami nie liczy - nie mamy nic do
        powiedzenia i o zadnych zmianach w firme sie nas nie powiadamia. np: o tym, ze
        konczy nam sie umowa z Luxmedem dowiedzielismy sie z tego forum, a nie z
        oficjalnego (albo nawet nieoficjalnego) info z dzialu kadr. Nie mozemy ze soba
        rozmawiac na sali, nie mozna czytac prasy, pisac od siebie prywatnych maili.Caly
        czas permanentna kontrola i maile o tym, ze WSZYSTKO JEST MONITOROWANE.Nikt nie
        traktuje konsultanta jak pracownika tylko jak jakieś nic nie warte g....
        • krogulec9 Re: Inteligo-Lublin 100 % mobbingu,,,i cisza. 06.07.06, 20:15
          hmmm... a czy do pracy chodzi się w celu czytania gazet, itp., czy po to żeby
          pracować???
      • czuk1 Re: Inteligo-Lublin 100 % mobbingu,,,i cisza. 06.07.06, 21:31
        Wymogi b.wysokie, płace nędzne. Efekt (zamierzony ) wysoka fluktuacja.
        Zastraszenie widoczne przy obsłudze. Jeśli mówię konsultantowi, w odpowiedzi na
        pytanie o miejsce zamieszkania : nazwę gminy - "X" - a na formularzu mojej
        bazy danych w Inteligo jest napisane - "Gmina x" to zostałem załatwiony negatywnie.
        Pozbawiono mnie mozliwości korzystania z konta. Czy kompetentny pracownik
        Inteligo, nie zastraszony - nie powinien uznać, że ja to ja ?.
        czuk
    • szomer Re: Inteligo-Lublin 100 % mobbingu,,,i cisza. 19.07.06, 21:38
      Jeżeli masz 100%ową pewność, że czyny te są naganne, uprzejmie proszę o
      nagranie tych "złych zachowań" oraz przekazanie materiałów do CKP lub PIP lub
      najbliższej prokuratury.
    • tez_tam_pracuje Re: Inteligo-Lublin 100 % mobbingu,,,i cisza. 25.07.06, 19:29
      Od razu przepraszam,ze pisze bez polskich liter,ale akurat tak mam teraz ustawiona klawiature do korespondencji prywatnej za granice.
      Ale do rzeczy.Az mi sie wierzyc nie chce,ze pracujmadrze napisala to wszystko o moim miejscu pracy:)Pracuje w Inteligo okolo 3 lat, pracownicy PKO BP uwazaja nas za swego rodzaju elite. W tym czasie dostalem bodajze 6 razy podwyzke.Mam umowe na czas nieokreslony, pobory zawsze na czas, premie kilkaset zlotych co kwartal, bezplatna opieke w dobrej prywatnej przychodni (takze dla rodziny), doplate do wczasow, bezplatny telefon do codziennego uzytku itp. Kazdego roku mam urlop 2 tygodnie w wakacje, reszta tez kiedy chce, jeszcze nie slyszalam, zeby komus odmowiono pojscia na urlop w terminie, w jakim chce. Pracujemy na zmiany, wiec zanim grafik powstanie, kazdy zainteresowany pisze, jak w nastepnym miesiacu chce pracowac i tak ma. Owszem, pogorszylo sie troche z prowiantem: kiedys byla za darmo kawa, herbata, cukier, woda mineralna, mleko. Teraz nie ma mleka - dla mnie gorzej, musze sobie kupic sam:) Reszta jest jak byla. W ciagu dnia przysluguje razem 50 minut przerwy, nikt nie broni z tego korzystac, korzystamy wiec co do minuty, bo przeciez trzeba zapalic:) Owszem, jest nagrywanie rozmow, ale to nie ze wzgledu na mobbing, tylko taki jest sposob dokumentowania operacji - przeciez to konto wirtualne telefoniczno-internetowe.Jak bez nagrania udowodnic klientowi, ze o czyms zostal poinformowany albo ze sam cos powiedzial? Kazdy ma sluzbowa skrzynke pocztowa.Owszem,byl zakaz korespondencji prywatnej, jak ludzie sobie wysylali w godzinach pracy filmy, grafike i inne cuda o duzej objetosci.Nikt jednak nikomu nie broni pisac w prywatnych sprawach, np. zeby sie umowic na piwo po poludniu albo zeby sie zamienic godzinami pracy albo zwyczajnie zapytac jak sie kto czuje. Korespondencja jest czytana, przeciez to bank, ochrona tajemnicy i skrzynka sluzbowa etc etc.To nie jest moja pierwsza praca, wiec majac porownanie moge smialo powiedziec, ze atmosfera w pracy jest dobra.To prawda, nie mozna czytac w pracy gazet i ksiazek, ale jak sa np. swieta to robi sie stol ze smakolykami i wszyscy sie goszcza, jest milo, gwarno i przyjemnie.Tak samo jak ktos ma urodziny czy imieniny.W soboty i niedziele jak mniej klientow dzwoni to ludzie tez sie integruja. Jeszce nikt mnie nie wypytywal o prywatne sprawy i nie slyszalem, zeby ktos sie zalil, ze go to spotkalo w jakims nieprzyjemnym kontekscie.A wyzwiska i ponizanie ? Pracujmadrze jest niezla klamczucha! Podejrzewam,ze jest jedna z tych osob,ktorym nie przedluzono umowy, bo popelniala bledy i nie nadawala sie po prostu do pracy. To nie jest praca dla kazdego, nie ma miejsca dla obibokow i chamow. Bylbym oburzony, gdybym musial pracowac z kims, kto reprezentuje tak niski poziom jak pracujmadrze. Zamierzam w tej firmie pozostac, dopoki sie da, bo jest to calkiem dobre miejsce pracy. Dodam, ze nie mamy zadnych planow sprzedazowych, wiec nikt nas nie naciska i nie rozlicza ze sprzedazy - zadnej bowiem nie prowadzimy.Ci do czytajac dotra do konca mojej wypowiedzi, stwierdza, ze pewnie ze mnie jakas "wazelina". I tu was rozczaruje: naleze do grona tych najbardziej niepokornych, co maja wlasne zdanie i wciaz czegos chca:)Firma znosi to cierpliwie a ja jestem zadowolony z pracy w CBE Inteligo. Pozdrawiam wszystkich konsultantow zyczac jak najmniej telefonow od Mazura:)) Pa...
      • malutka.niak Re:Praca jak z bajki?. 25.07.06, 20:21
        tez_tam_pracuje napisała:

>Pracuje w Inteligo okolo 3 lat, pracownicy PKO BP uwazaja
        > nas za swego rodzaju elite. W tym czasie dostalem bodajze 6 razy podwyzke.Mam
        u
        > mowe na czas nieokreslony, pobory zawsze na czas, premie kilkaset zlotych co
        kw
        > artal, bezplatna opieke w dobrej prywatnej przychodni (takze dla rodziny),
        dopl
        > ate do wczasow, bezplatny telefon do codziennego uzytku itp.

Jestem w szoku! Co prawda nie znam sytuacji w Inteligo-Lublin ale chyba to inna
        firma niż ta w której ja pracuję? W ciagu 3 lat 6 podwyżek, a u nas 50zł co dwa
        lata? Zakaz używania telefonu, własny czajnik bezprzewodowy, własne radio i
        abonament opłacany przez pracowników.

>byla za darmo kawa, herbata, cukier, woda mineralna, mleko. Teraz nie ma
        mleka .

Herbaty nie widziałyśmy juz od kilkunastu lat a kawy nigdy o cukrze nie
        wspomnę, i jeszcze to mleczko; wszystko jak z bajki?

> zysluguje razem 50 minut przerwy, nikt nie broni z tego korzystac, korzystamy
        w

Nie pracuje z klientem, ale 50 minut przerwy to nigdy nie miałyśmy na śniadanko
        (jak się nam uda znależć 10 to juz dobry czas)!

Taką pracę polecam wszystkim! Ale ciągle zadaje sobie pytanie; sen to czy jawa?
        To zwyczajnie dwa światy i wcale nie chodzi o krytyke tej wypowiedzi ale o fakt
        istnienia takiego Oddziału (jeżeli to prawda?)!
        Pozdrawiam też_tam_pracuje i już wręcz zazdroszczę idylli?
        • mea.1963 Re:Praca jak z bajki?. 25.07.06, 21:20
          Przepraszam ale ja również nie wierzę. W jednej firmie nie może być tak że wy
          macie wszystko a my nic to jakiś absurd i bardziej jestem skłonna podejrzewać
          że to ty fantazjujesz a nie pracujmądrze :).
      • czlowiek_z_gory Re: Inteligo-Lublin 100 % mobbingu,,,i cisza. 25.07.06, 22:31
        Czy CC Intligo i Pkointeligo to ta sama jednostka?
        • tez_tam_pracuje Re: Inteligo-Lublin 100 % mobbingu,,,i cisza. 29.07.06, 19:23
          CC Inteligo to absolutnie co innego niż PKO Inteligo! CC Inteligo w Lublinie to infolinia samodzielnego konta wirtualnego Inteligo, dawniej prowadzonego przez BGB w Berlinie. PKO BP nas kupiło parę lat temu a dla swoich klientów korzystając z dorobku Inteligo wprowadziło obsługę internetową kont własnych jako PKO Inteligo.
      • gabi55551 Re: Inteligo-Lublin 100 % mobbingu,,,i cisza. 25.07.06, 22:34
        Jestem zdziwiona i nie mogę uwierzyć, że to prawda. Pracuję już kilka lat w PKO
        i nawet w tzw. dobrych czasach była tylko herbata, a teraz to już tylko
        "opóźniona" woda i tylko w upały oczywiście. Nie należę do osób, które uważają
        żę firma musi mi wszystko zapewnić, powinna dać to co musi i tyle. Nie rozumiem
        więc tego, że pewna grupa pracowników w tej samej firmie ma takie dodatkowe
        "bonusy", a inni pracownicy traktowani są jako gorsza kategoria.
        A tak na marginesie to terminowa wypłata wynagrodzenia to nie jakiś szczególny
        przywilej a obowiązek pracodawcy.
        • czuk1 Re: Inteligo-Lublin 100 % mobbingu,,,i cisza. 25.07.06, 22:57
          Ja tam wierzę. Praca w takim molochu i na trzy zmiany wymaga zgrania załogi.
          Jeśli to zrobiono to chwała im, kierującym i pracownikom Centrum.
          A lepszych warunków pracy nie ma co im zazdrościć.
          Stresowali się od samego początku (przy naborze) kiedy brano pod
          uwagę także - tak słyszałem - zgryw, wygląd ogólny pracownika,....
          m
          • czuk1 Re: Inteligo-Lublin 100 % mobbingu,,,i cisza. 26.07.06, 11:24
            ... nie zgryw... ale to jaki dziewczyna ma zgryz (ustawienie szczęki górnej i
            dolnej, jakie zęby...)
            • annonim2 Re: Inteligo-Lublin 100 % mobbingu,,,i cisza. 26.07.06, 23:00
              PKO Inteligo i Inteligo to dwa zupełnie różne, niezależne od siebie wydziały PKO
              BP. Zasady funkcjonowania podobne, ale do rzeczy.
              Ja pracuję w Inteligo. Nie przeczę, że podwyżki są, że jest kawka, herbatka,
              było mleczko, nadal jest cukier,klima ( od której mam katar i w zimie i w lecie,
              że nie przychodzimy tam na wczasy tylko do pracy, ale uważam, że pracownicy się
              nie liczą. Są potrzebni - owszem - ale jeśli nie odpowiadają im warunki pracy to
              droga wolna - 1 rekrutacja i po problemie. To nic, że trzeba wyszkolić nowe
              osoby - firme na to stać. Natomiast nie stać jej na zwyczajne - "ludzkie"
              podejście do pracy i pracowników. Jesli mam wolną chwilę i nie muszę do nikogo
              dzwonić - dlaczego nie mogę zamienić kilku zdań z pracownikiem siedzącym obok -
              bez obawy, że następnego dnia dostanę oficjalny zakaz siadania obok tej osoby.
              Znam oficjalną odpowiedź - powinniśmy zgłębiać intranet ( tylko po co skoro
              produkt może niezbyt dynamicznie, ale ciągle ulega zmianom).
              Punkt numer 2 - podwyżki. O tym, że są wiedzą wszyscy. O tym na jakich zasadach
              są przydzielane wiedzą chyba tylko nieliczni. Informacje, że na podstawie
              wyników miesięcznych możecie schować do kosza - praktyka potwierdza, że jest
              inaczej.
              Punkt numer 3 - zmiana stanowiska - sucha informacja, że ta i ta osoba zaczyna
              pełnić inną funkcję jest ok., ale przydałoby się też napisać dlaczego właśnie ta
              osoba...
              Podsumowując: pracownicy Biedronki mają gorzej, ale to nie znaczy, że pracując w
              Inteligo sądzę, że złapałam Pana Boga za nogi. Do wszystkiego można się
              przyzwyczaić, ale jeśli wychodząc z pracy nie mam ochoty tam wracać to chyba coś
              jest nie tak. Szkoda tylko, że zarzuty pod adresem firmy padają najczęściej
              tylko w prywatnych rozmowach. W ten sposób niczego nie zmienimy. A może tylko
              kilka osob jest niezadowolonych a większość podziela zdanie "ja_też_tam_pracuję"
              - tym drugim gratuluję cierpliwości.
              • czlowiek_z_gory Re: Inteligo-Lublin 100 % mobbingu,,,i cisza. 27.07.06, 00:37
                Tak jak myślałem, mowa jest o dwóch róznych zakładach pracy. Jeden będzie się swym charakterem zbliżał do drugiego. Wiadomo, który do którego.
    • lavja Re: Inteligo-Lublin 100 % mobbingu,,,i cisza. 07.10.06, 12:26
      Witam,
      widać że nie wypowiadał sie na tym forum nikt z kadry kierowniczej CBE- dla
      niewtajemniczonych Centrum Bankowości Elektronicznej, któro to łączy Inteligo i
      PkoInteligo, czyli jednym słowem firma ta sama, a dwie rózne oferty. Inteligo
      konto typowo wirtualne, Pkointeligo usługa do rachunku nadal prowadzonego przez
      oddział. Kilka słów do pracujmadrze: myślę, że jestes osobą która już dawno nie
      pracuje w CBE, bo po prostu sie nie nadajesz...otrzymywałaś za duzo błędów, nie
      chciało ci sie uczyć, zadawałaś "głupie" pytania- świadczące o twojej
      niewiedzy na tzw.holdach. Praca w CBE nie jest specjalnie stresująca. jest
      pracą, która w pewnym momencie może stac sie nudna, ale rutyna jest wszędzie.
      Jestem osoba, która wczesniej " siedziała na słuchawce" a awans otrzymałam za
      swoje wyniki. Atmosfera w firmie jest moim zdaniem pozytywna, organizowane są
      imprezy integracyjne dla pracowników- gdzie wszystko sponsorowane jest przez
      firmę, a także sami organizujemy sobie wypady "na miasto". NIezgadzam sie co do
      niskich zarobków, ponieważ bardzo łatwo otrzymywac wyższe, wszystko zalezy od
      wyników miesięcznych i są osoby, które na słuchawce zarabiaja porównywalnie do
      kierowników. Dodatkowo 13-stki, premie kwartalne, dofinansowanie do wczasów...
      chyba mówi samo za siebie. Praca jest specyficzna i nie kazdy się do niej
      nadaje, ale jest rozwojowa i uczy!!! wielu przydatnych rzeczy. Szanse na
      kariere w CBE ma osoba, która jest ambitna, pozytywnie nastawiona do życia i
      wie, że na to trzeba trochę czasu, a nie malkontent, który tylko ma wieczne
      pretensje i nic mu sie nie podoba od samego początku, nie da nic z siebie a
      tylko wymaga. Pracujmadrze- pamietasz swoje szkolenie???? co na nim robiłas?
      miałas sie tylko uczyć i słuchać- i płacili ci za to!!!! pokaż mi firme która
      zapłaci zanim pracownik zacznie przynosić korzyści, nie ma takiej i uważam, że
      u nas tez tego nie powinno być, szkolenie owszem płatne, ale jesli ktoś
      zrezygnuje z pracy przed okresem 6 miesięcy, powinien zwracac koszty
      szkolenia!!! Wtedy do pracy będą przychodzić ci, którym na tym na prawdę
      zależy. Pracujmadrze i jej podobne zapewne wyjechała do Anglii do pracy- bo
      tam nie rozumie, jak ktos na nią wykrzykuje od najgorzszych , a poza tym praca
      na zmywaku jest o tyle bardziej prestiżowa od pracy w Banku...pozdrawiam
      Konsultantów CBE, specjalistów i kierowników!!!! trzeba zorganizowac jakąś
      kolejną imprezkę integracyjną, ostatnia była całkiem całkiem :)))
      • malutka.niak Re: Inteligo-Lublin 100 % mobbingu,,,i cisza. 07.10.06, 14:27
        lavja, przepraszam, ale nie rozumię dlaczego odpowiadasz dopiero teraz kiedy
        koleżanki już nie ma z wami?
        Już wielokrotnie słyszałam podobne oceny na temat pracy od szefów którzy albo
        kiedyś pracowali na podobnym stanowisku i awansowali albo przybyli z nikąd i
        też od razu awansowali i wszyscy w jednej chwili nie pojmują na czym polega
        praca szeregowego pracownika a jedynie potrafią ja krytykować?
        Jestem długoletnim pracownikiem i z uporem twierdzę, że praca w firmie na
        każdym stanowisku jest wysoce stresująca zwłaszcza dla tych którzy wkładaja
        serce w ową pracę i to co robią, tego nie wykonuja automatycznie, natomiast
        myślą nad sensem i celem, dlatego często i gęsto widzą wszelkie braki i
        nieprawidłowości związane z polityką i zarządzaniem (zasobami ludzkimi).
        Osobiście, bardziej szanuję osobę dociekliwą która stara się zrozumieć sens niz
        osobę która łyka tabletki, wykonuje automatycznie powierzone czynnosci oraz na
        widok szefa klaszcze w dłonie aby jeszcze troche popracować i uzyskać cenne
        punkty w jego oczach.

> pracą, która w pewnym momencie może stac sie nudna, ale rutyna jest wszędzie.

> Jestem osoba, która wczesniej " siedziała na słuchawce" a awans otrzymałam za
        > swoje wyniki.
        Dziwne, jak szybko zapominamy jak było kiedyś?
        > Dodatkowo 13-stki, premie kwartalne, dofinansowanie do wczasów...
        Sorry, 13-stki dostają wszyscy pracownicy wskażnikiem! Premie, w zależności od
        układów, natomiast dofinansowanie do wczasów zależy od dochodu na członka w
        rodzinie, więc nie widzę tutaj żadnego dobrobytu!
        >Praca jest specyficzna i nie kazdy się do niej nadaje, ale jest rozwojowa i
        uczy!!! wielu przydatnych rzeczy.
        Uważam, że każde stanowisko ma swoją specyfikę nie mniej jest to elementarna
        cząstka wiedzy na temat bankowości.
        >Szansa na kariere w CBE ma osoba, która jest ambitna, pozytywnie nastawiona
        do życia i wie, że na to trzeba trochę czasu, a nie malkontent, który tylko ma
        wieczne > pretensje i nic mu sie nie podoba od samego początku, nie da nic z
        siebie a tylko wymaga.
        Nie wszyscy muszą zostać szefami, w końcu ktoś musi się też zajmować pracą,
        myśle, że pracujemy raczej aby osiągać dochody które pozwolą nam na mormalne
        życie a nie na wegetację.
        Słuchaj, atmosferę w firmie budują głównie szefowie, to Oni narzucaja swobodę
        bycia i myślenia albo jej całkowity brak.
        Firma czyli Zarząd określa polityke a jej wykonawcami są Dyrektorzy, Kierownicy
        itd. i to oni w 100 % wpływają na atmosferę w Wydziałach i Komórkach.
        Wszystko zależy od tego w jakim stopniu szefowie są ludźmi rozumiejacymi pracę
        i ludzi i czy naprawdę potrafia zarządzać( to niekoniecznie oznacza tylko
        wymagać).
        Proponuje choć przez chwilę stanąć po drugiej stronie lustra, przypomieć sobie
        odczucia z czasów w których sama byłaś szeregowym pracownikiem, przypomieć
        sobie czego w danym momencie oczekiwałaś od szefa; jak zrozumiesz to wtedy
        zapewne bedziesz odpowiednią osobą na odpowiednim stanowisku (pomyśl, może
        jednak warto choćby odrobinkę zmienić stosunek do pracowników i ich pracy
        (swoich koleżanek i koegów)?
        Czasem jedno dobre słowo i wsparcie daje więcej niż przymus i agresja!!!
        Zresztą dla mnie dobry szef, to taki człowiek który wysoko ocenia swoich
        pracowników przez co sam jest wysoko oceniany przez innych.
        Pozdrawiam serdecznie i liczę na bardzo dogłębną analizę powyższego wątku!!!
        • lavja Re: Inteligo-Lublin 100 % mobbingu,,,i cisza. 12.10.06, 17:49
          Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam na twoje zarzuty, ale nie często
          zabieram głos w forach. napisałam dopiero teraz bo nie miałam pojęcia, że jest
          takie forum, usłyszałam o nim i dlatego napisałam. Jeśli chodzi o zarzuty to
          zupełnie się z nimi nie zgadzam. Przede wszystkim opisywałam po krótce realia
          pracy w CC, a nie w innych Departamentach. Mylisz sie, ze zapomniełąm jak to
          jest byc szeregowym pracownikiem, zdecydowanie bardziej identyfikuje się z
          konsultantami niż z kadrą menadżerską. Napisałam posta- odnoszącego się do
          wypowiedzi pracujmadrze- i nie wiem czy jeszcze z nami pracuje ona czy nie.
          Chodzi mi przede wszsytkim o to, że ludzie jedynie krytykują ta pracę, a często
          jest to ich pierwsza praca ,w ogóle nie mają porównania ( do pracy w CC
          przychodzą głównie studenci i ludzie tuż po studiach). Osoby, które u nas
          pracują a maja doświadczenie w innych oracach, pracę ta szanują, a w zasadzie
          nieodpowiada im jedynie zmianowość pracy no i czasami klienci. Pracujmadrze
          wyglosiła opinię, która nie ma pokrycia w rzeczywistości. Atmosfera u nas jest
          naprawdę fajna i generalnie nie chodzi mi o to żeby kogoś do tego przekonywać
          bo Ci co będą chcieli sami sprawdzą i na takich najbardziej nam zależy. A co do
          13-tek, premii i dofinansowania do wczasów to owszem w calym PKO BP tak jest ,
          ale w prawie żadnej firmie prywatnej, sama pracowałam w jednej i niegdy więcej!
          mam porównanie ! dlatego szanuję swoją pracę i choć czasami przychodzą chwile
          zwatpienia (spadek formy) to i tak po urlopie chętnie wracam. jeśli chodzi o
          wiedzę jaką pozyskuje się pracując w CC to naprawdę jest wielka dla tego kto
          chce sie nauczyć, nie sądzę że jest elementarna. Co do szanowania pracowników
          to w CC jest na to kładziony największy nacisk i nie będą sie rozpisywać na ten
          temat, gdyz dla kogoś kto nie pracował nigdy w taki sposób będzie to
          niezrozumiałe. Reasumując: wypowiadam się jedynie na temat pracy w CC, nie
          komentuję innych wątków, u nas jest naprawdę fajnie i dziękuję , że kiedys
          znalazłam się w odpowiednim miejscu i czasie, przez to nie będę budzić się o 5
          rano ze strachem , ze znów musze iść do pracy. Pozdrawiam konsultantów CBE,
          specjalistów i kierowników oraz niespełnionych pracowników PKO BP.
    • sloneczko125 Re: Inteligo-Lublin 100 % mobbingu,,,i cisza. 08.11.06, 14:42
      czytam i tak sie zastanawiam gdzie lezy prawda ....

czy moze mi ktos cos powiedziec jak wyglada rekrutacja do PKO Inteligo ?
      wiem ze sa testy a po testach jakies centrum samooceny i własnie o tym chciała
      bym sie czegos dowiedziec jak to wyglada ....na czym polega ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka