fasoll 15.06.06, 21:55 Czy warto otworzyć agencje pko w 5 tys mieście? Jedyna konkurencja jest BZ WBK oraz poczta. Brak bankomatów w mieście. Powstaje tam spore osiedle mieszkaniowe. Dzięki za info. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czuk1 Re: agencja pko 15.06.06, 23:24 ? - na dowód , że nie wiem. Wiem też, że wielu którzy w tej sprawie wiedzieć powinni też nie wiedzą. czuk Odpowiedz Link
czuk1 Re: agencja pko 01.08.06, 06:18 Jeśli nic nie zmieniło się w organizacji agencji. w ciągu 2 lat, to: - zależy ile i jakie banki są w tym grajdołku (mój ma 68 tys. i też go tak zwię) - ilu klientów z ror i kredytami ma nasz bank, tamże, - czy lokal będzie w centrum miasteczka, - by nie był większy niż 25 m2, - by nie płacić więcej niż 300 zł, - by to była kolejna agencja u kogoś kto ma agencje, - by było tam podłączenie telefoniczne. Nie mozna liczyć w pierwszych miesiącach na dochody przewyższające wydatki. Trzeba w mairę możliwości mieć inne dochody - sprzedawać gazety,ubezpieczenia Prowadząc agencję pozyskiwać dochody z aktywnych kredytów (kons.,mieszk.) czuk PS. Nie ma chetnych do porady. Bo to nie temat tego forum. Mógł by być tematem gdyby wiązał się z problemami pracowników PKO BP. Agencja PKO to problem Twój. pozdrawiam Cię serdecznie Odpowiedz Link
skuter44 Agencja ? Tylko nie w PKO. Masz inne oferty. 06.10.06, 16:23 Ludzie !!!. Moja znajoma rzuca ten biznes w PKO BP. Przechodzi do BPH. Mówi i ostrzega, takich jak piszą w tym wątku: Nie otwierajcie agencji w PKO . Niby jest ona placówką bankową. Bo przecież ma logo banku, są te same usługi , taka sama wizualizacja. Ale traktowana jest agencja jak nowotwór na organizmie banku. Zarządzanie jest z regionu, w oddziale nie ma z kim się dogadac. Nakładają plany sprzedaży jak pracownikowi banku.Ale pomocy nie ma żadnej. Jest tylko masę utrudnień i zawiści. Może to tylko na moim terenie - w Małopolsce? Nie sądzę jednak. W BPH i innych bankach warunki są uczciwe... lepsze. czuk1 napisał: > Jeśli nic nie zmieniło się w organizacji agencji. w ciągu 2 lat, to: > - zależy ile i jakie banki są w tym grajdołku (mój ma 68 tys. i też go tak zwię > ) > - ilu klientów z ror i kredytami ma nasz bank, tamże, > - czy lokal będzie w centrum miasteczka, > - by nie był większy niż 25 m2, > - by nie płacić więcej niż 300 zł, > - by to była kolejna agencja u kogoś kto ma agencje, > - by było tam podłączenie telefoniczne. > Nie mozna liczyć w pierwszych miesiącach na dochody przewyższające wydatki. > Trzeba w mairę możliwości mieć inne dochody - sprzedawać gazety,ubezpieczenia > Prowadząc agencję pozyskiwać dochody z aktywnych kredytów (kons.,mieszk.) > > czuk > PS. Nie ma chetnych do porady. > Bo to nie temat tego forum. > Mógł by być tematem gdyby wiązał się z problemami > pracowników PKO BP. Agencja PKO to problem Twój. > > pozdrawiam Cię serdecznie Odpowiedz Link
czuk1 Re: agencja pko 01.08.06, 06:23 Fasol. Przeczytałem jeszcze raz Twój post. Prognoza dla tej agencji jest dobra. Akurat te banki nie są wielką konkurencją. Poczta jest wszędzie, choć teraz staje sie bankiem i mniej bierze za wpłaty. Ważne , że miasto rozwija się. No i najważniejsze brak bankomatów. To nabije Ci operacji i kont, kredytów. Generealnie trzeba aby każdy mieszkaniec szybko wiedział, że agencja jest bankomatem i jednoosobowym bankiem (placówką największego banku). czuk Odpowiedz Link
animic8 Re: agencja pko 05.09.06, 18:55 Od paru dni chodzi mi po głowie pomysł z założeniem agencji PKO, ale szczerze mówiąc nie bardzo wiem w jakim kierunku mam się ruszyć zeby uzyskać jakiekolwiek info, od czego zacząć, jakie są wymogi, formalności itp. Masa pytań i wątpliwości przychodzi mi do głowy, ale myślę, że to nie jest taki zły pomysł... Ty piszesz o mieście 5 tys. ja o 50 tys gdzie nie ma agencji, jest tylko jedna placówka PKO BP i, poczta i trzy inne banki. Możesz mnie gdzieś pokierować? Doradzić od czego mam zacząć? Odpowiedz Link
czuk1 Re: agencja pko 05.09.06, 22:01 Jestem troche "do tyłu" - jako emeryt. Napewno inni Cię poinformują, co znają temat na bieżąco. Ja mogę "po ojcowsku" poradzić. Muszę jednak znać Twoje zamiary szczegółowo. Zapraszam do korespondencji: czuk1@gazeta.pl. Aktualne są ( i dla Ciebie) poniższe moje podpowiedzi. Z kilku Twoich informacji sądzę, że Agencja ulokowna w dobrym punkcie miasta może dać Ci utryzmanie. Pozdrawiam Czuk Mariusz Odpowiedz Link
gusia_31 Re: agencja pko 06.09.06, 14:05 Agencja może wypalić. Skontakuj się z dyrektorem oddziału PKO BP w tym mieście. Ta osoba powinna dać namiary na osobę odpowiedzialną za agencje. Z kolei ta osoba przedstawi warunki otwarcia agencji. Najpierw trzeba otworzyć działalność wg określonego paragrafu, mieć dwóch poręczycieli, odpowiednio zabezpieczony lokal,może uda Ci się otrzymać jakąś pomoc w otwarciu np, sprzęt; Pamiętaj o rozreklamowaniu nowego punktu np w lokalnych mediach. Napisz co dalej. POWODZENIA. Odpowiedz Link