Dodaj do ulubionych

interwencja?!

09.01.07, 09:44
Witam.

- Jesteśmy parą reporterów programu interwencyjnego TVP1, która wbrew
przekonaniu części nie
goni tylko za gorącym tematem lecz stara się pomagać tym którzy tej pomocy
potrzebują, a stając w pojedynke do walki z niesprawiedliwością nie mają
zadnych szans. Staramy się wychodzić po za sztywne ramy sztucznych norm
normalnośći i moralności. Bierzemy na celownik to co bulwersuje i porusza
opinie publiczną. Wykrywamy afery, pokazujemy korupcję, nepotyzm urzędników,
nieprawidłowości w instytucjach które powinny strzec prawa, ale i ukazujemy
codzienne ludzkie problemy. Przeprowadzilismy juz kilka akcji dzieki którym
udało nam się pomoc ludziom, a innych ostrzec. Min afera ukazująca
realia "hostessowania"za granicą, sprzedazy Polek na południe, liczne
reportaze o nielegalnych krzywdzących ludzi przedsięwzieciach.
Media-dziennikarsto śledcze, tematyka społeczno interwencyjna to dziś
najlepsza nagonka na wszelkie nieprawidłowości.
Dlatego ten post. Więcej informacji i kontak poprzez e-mail reporter-
tvp1@gazeta.pl

Zostałeś, lub mozesz zostać oszukany?
Byłeś lub jesteś świadkiem tego co nigdy nie powinno mieć miejsca?

Obojętność jest najprostrzą drogą do przystania na to co nigdy nie powinno
mieć miejsca.

Pomóż nam a i my dołożymy wszelkich starań by pomóc.

-pozdrawiam Paola Domowicz.
Obserwuj wątek
    • czuk1 Dziękujemy za nepotrzebną fatygę i zainteresowanie 09.01.07, 10:37
      Osobiście nie sądzę abyśmy jako społeczność internetowa banku pisząca tu o
      bieżących problemach pracowniczych mieli reporterom TVP1 coś interesującego ich
      do przekazania.Nie wyklucza to indywidualnych zgłoszeń. Być może są (wśród
      wielkiej 37 tysięcznej załogi banku) pracownicy pokrzywdzeni przez pracodawcę.
      Jednak ich spory wynikające ze stosunku pracy rozstrzyga sąd pracy i nie ma
      potrzeby aby interweniowali tu dziennikarze-reporterzy, by zastępowali oni sąd.
      Pani Redaktor Paoli Domowicz życzę pomyślności i dobrego zdrowia
      jeden z moderatorów tego forum czuk1

• czuk1 Dziękujemy za nepotrzebną fatygę i zainteresowanie 09.01.07, 11:09
      • krysiaaaaa Re: Dziękujemy za nepotrzebną fatygę i zaintereso 09.01.07, 16:49
        czuk1 ja uważam, iż jest dokładnie na odwrót, bardzo dobrze, jeśli sprawa
        zainteresują sie media (gdyby było inaczej kobiety w Biedronce do dziś
        dźwigałyby tony cukru itp.), a jeśli są one na tyle profesjonalne to zrobią
        niemało szumu i chwała Im za to, mogą tylko pomóc. A kolejna sprawa to fakt, iż
        do dnia dzisiejszego jakoś nie spotkałam się z faktem, iż ktokolwiek w PKO
        został skazany za mobbing, a zdajesz sobie chyba sprawę ile osób stosuje takową
        praktykę nagminnie. Bez mediów zapomnij o sądach, jedyny słuszny kierunek to
        paragrafy dla osób łamiących prawo, a stosowanie mobbingu jest właśnie łamaniem
        prawa.
        • bmwnowe Re: Dziękujemy za nepotrzebną fatygę i zaintereso 09.01.07, 16:53
          cd. bmwnowe - jak jesteś samozwaniec to precz stąd! Dość mamy w pracy
          dyktatorów = moderatorów, którzy wiedzą co dla nas najlepsze i jedynie słuszne.
        • czuk1 Odpowiedź Krysi. 10.01.07, 11:17
          Piszesz:
          "...czuk1 ja uważam, iż jest dokładnie na odwrót, bardzo dobrze, jeśli sprawa
          zainteresują sie media (gdyby było inaczej kobiety w Biedronce do dziś
          dźwigałyby tony cukru itp.), a jeśli są one na tyle profesjonalne to zrobią
          niemało szumu i chwała Im za to, mogą tylko pomóc. A kolejna sprawa to fakt, iż
          do dnia dzisiejszego jakoś nie spotkałam się z faktem, iż ktokolwiek w PKO
          został skazany za mobbing, a zdajesz sobie chyba sprawę ile osób stosuje takową
          praktykę nagminnie. Bez mediów zapomnij o sądach, jedyny słuszny kierunek to
          paragrafy dla osób łamiących prawo, a stosowanie mobbingu jest właśnie łamaniem
          prawa.."

Jako pracownicy wybrani, pracownicy banku - instytucji zaufania
          publicznego (zaufani przez klientów powierzających nam swoje pieniądze) nie
          musimy i nie powinniśmy walczyć o swoje prawa metodami sprzedawców Biedronki.
          To moje zdanie. Stopień mobbingu i jego skala nie jest podobny jak w Biedronce.
          Nie zostały też wyczerpane wszystkie (jak w Biedronce) środki by problemy
          pracowników były rozwiązane. Nawet ZZ i PIP nie zostały należycie włączone do
          rozwiązania problemów pracowniczych w PKO . A więc działajmy po kolei.
          Nie wszystko na drodze instytucjonalnej zostało zrobione. Stąd efekty są małe.
          Wspieranie się wspólnymi siłami w walce z mobbingiem i bałaganem w firmie jest
          też potrzebne. Internet jest tu dobrym narzędziem, nie znaczy że skutecznym.
          Prywatna i rozwijająca się inicjatywa (mobbing-pko)funkcjonowania forum
          pracowniczego upowszechniła na cały świat wiedzę o wystąpieniu w banku zjawiska
          mobbingu i złego zarządzania bankiem.Jego wpisy i brak reakcji na nie ze strony
          zarządzających bankiem ( z wyj.Pana R,Juszczaka) są także dowodem - nawet w
          indywidualnych sprawach sądowych - na brak świadomości o występowaniu zjawiska
          mobbingu w banku bądź o jego tolerowaniu, bo jak inaczej to wytłumaczyć ?

Krysiuuu. Moje zdanie jest więc nieco inne . Działać trzeba
          wielopłaszczyznowo. Sprawy indywidualne załatwiamy przecież indywidualnie - w
          zakładzie pracy, pomagają nam ZZ i PIP, podajemy pracodawcę do sądu, opisujemy
          na forum, podajemy mediom. Problem mobbingu w całym banku rozwiązywany może być
          poprzez działania ZZ, wystąpienia pokontrolne PIP, nagłaśnianie mediom (to forum
          temu służy), inne formy protestu... do strajku włącznie.
          A spraw sądowych jest dużo. Nie mamy tu dostępu do danych na ten temat.
          Na postanowienia sądów w sprawach pracowniczych nie ma wpływu to czy jest
          kampania medialna czy jej nie ma. Decydują dowody na łamanie prawa pracy.

• bmwnowe Re: Dziękujemy za nepotrzebną fatygę i zaintereso 09.01.07, 16:51
        kto ty tak naprawde jesteś czuk1 ? Co za moderator? Ludzie! moderator to ktoś
        kto steruje forum. Jest taki moderator na naszym wewnętrznym Hyde Parku. Ma on
        łagodzić wypowiedzi, części nie dopuszcxzać, jak się nie nadają - znaczy
        CENZUROWAć.Ja nie chcę forum moderowanego. Czy ty jesteś tym moderatorem z woli
        Gazety Wyborczej, czy samozwaniec?
        • nszz.pko Re: Dziękujemy za nepotrzebną fatygę i zaintereso 09.01.07, 18:19
          Widzę czuk1 , że i Tobie się dostało!!!
          Ja tu nigdzie nie widzę cenzury i nie wychwyciłem aby kto kolwiek coś kasował na
          forum.
          A teraz moje zdanie w temacie : czy telewizja musi Nas tu o co kolwiek pytać,
          wystarczy poczytać jak jest a temat sam się nakreśla!!!!!
          Jak chcą Nam pomóc to czekamy, ale ja myślę , że telewizja chce tylko dobrego
          tematu i trochę sensacji.
          Pozdrawiam.
          • mobbing_pkobp Re: Dziękujemy za nepotrzebną fatygę i zaintereso 09.01.07, 18:40
            Zgadzam się z każdym z Was w tej kwestii. Każda strona ma rację. Forumowicze
            dostali kontakt to mogą to wykorzystać. Napewno każdy dziennikarz potrzebuje
            dobrego tematu do rozgłosu. Ale niezapominajmy, że w tej chwili jest
            najgłośniej o Banku z powodu jutrzejszego (prawdopodobnego) objęcia funkcji
            Prezesa NBP przez Sławomira Skrzypka. Pozatym w Banku aktualnie trwa konkurs na
            nowego Prezesa i Wiceprezesów, gdzie w konkursie bierze udział Premier
            Kazimierz Marcinkiewicz.
            Jeśli chodzi o moderowanie forum to kwestia bezpieczeństwa (tajemnic) Banku nie
            będzie tu poruszana jaki i zarówno posty wulgarne będą usuwane co już
            czyniliśmy i ja i czuk1.
            pozdrawiam
            mobbing_pkobp
    • czuk1 Re: interwencja?! 09.01.07, 19:03
      WYRAZIłEM ZDANIE WłASNE. Nie mogę?. Jestem jednym z moderatorów ,z woli
      założyciela forum Mobbinga_pko. Nie mogę ? Forum jest całkowicie prywatne (nie
      umiesz czytać? a założycielem jest mobbing_pko. Co do tego forum ma GW?
      Jeśli założyciel dopuścił by do złamania zasad forumowych, wówczas
      administratorzy z GW mogą interweniować. Ale po co i komu ja to tłumaczę?
      Pisząc w liczbie mnogiej (przedstawiając się na koniec)reprezentowałem pogląd
      kilku zaprzyjaźnionych pracowników PKO i siebie. Nie wystarczy?
      Zabroniłem komu cośkolwiek?
      -----------------------------------------------
      Nie wystarczy ,że zaprezentowałem pogląd w interesie banku.
      A pośrednio zatrudnionych tam pracowników. Czy to Tobie bmw (nie nowe ale na
      pewno ze starym spojrzeniem na świat) przeszkadza? Masz inne zdanie?
      Pisz. Rób z banku biedronkę. Chcesz żeby z Ciebie się ludzie śmieli a
      konkurencja ręce zacierała.
      Proszę mi udowodnić, ze tak nie jest (czy nie będzie), jak tu napisałem !!!
      Czy trzeba mieć wielki rozum (czy nie wystarczy rozsądnie myśleć)
      by zrozumieć, że media nie pomogą Wam wszystkim w tematach poruszanych
      na forum.
      I proszę mnie nie instruować, przeganiać, ubliżać mi od dyktatorów.
      Z takimi choć by byli nawet super saabami - nie myślę dyskutować.
      Z dwóch poniższych postów wynika, że to jest poziom do dyskusji.
      Mogę dyskutować np. z wypowiedzią Krysiiii.

(do mobbing - napisałem na haśle brata,mamy jeden komputer).
      • bmwnowe Re: interwencja?! 09.01.07, 22:23
        Jesli poczułeś się urażony moją wypowiedzią to przepraszam.Nie masz racji, że
        mowisz w imieniu wszystkich pracowników PKO. Ja też jestem członkiem tej
        organizacji i wierz mi spojrzenie mam nadal świerze, choc juz pracuję dosyć
        długo. Co prawda nie pamietam w banku czasów komuszych, ale mam tak dosyc tej
        codziennej kontroli i dyktatu, że słowo moderator ma dla mnie wydźwięk jedynie
        pejoratywny. Ale wracając do poprzedniej kwestii - to gdyby wszyscy pracownicy
        PKO tak myśleli jak ci którzy piszą na forum to by ten ban nie wyglądał jak
        wygląda. W jednym się z tobą zgodzic nie mogę. Ja z banku nie zrobię biedronki,
        bo to już jest biedrona. A to że dziennikarze wreszcie zainteresowali się
        tematem, to dobrze bo do tej pory wszystkie te wypowiedzi to para w gwizdek.
        Jakoś nikogo nie ruszyło ani sumienie, ani zwykłe poczucie przyzwoitości.Mobing
        w pko jest faktem i jak moi przyjaciele z banku mówią niestety nic na to nie
        możemy poradzić. Nie mamy na to wpływu i nie zanosi się na zmiany. Media nie
        pomogą być może wszystkim, ale jeśli choć ruszą czubek tej góry lodowej to i
        tak będzie o.k.
        pozdr.
        • czuk1 Re: interwencja?! 10.01.07, 10:21
          Media mają to forum, jego wpisy do wykorzystania. Forum jest i mogło być dla
          dziennikarzy źródłem informacji o temacie. To wiadomo. I po to też (m.in) to
          forum istnieje . Przecież piszemy nie tylko dla siebie, przełożonych i prezesa
          banku. Forum jest czytane przez wszystkich , każdego kto chce. Często na forach
          bankowych dyskutanci wskazują zapisy na naszym forum i na mobbingowanie w PKO.

Dziennikarze czekają tylko na gotowe. Zamiast poczytać wpisy na forum i
          skontaktować się z autorami wpisów, zamiast pogłębiać temat indywidualnie.
          Apelują do zbiorowości internetowej banku PKO o zbiorowe hara kiri na tym
          forum. Mnie głównie o to chodzi by skutecznie likwidować zło dla pracowników
          (jakim jest mobbing) a jednocześnie by nie szkodzić dobremu imieniu banku (w
          drodze nagłaśniania negatywnego - i tak bardzo - jego obrazu) .
          Stąd mój pogląd osobisty jak w poście napisałem.
        • czuk1 Re: interwencja?! 10.01.07, 10:39
          Do Kobiety Miłej.
          Piszesz:
          "...nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że nie mamy nic do powiedzenia,
          przecież gdyby tak było to forum by nie istniało. Nie chcemy przecież również
          obojetności, a z taką mamy do czynienia...".

Nie miałem nawet w myśli tego co mi jest zarzucane. Przecież wpisy forum są
          dostępne dla dziennikarzy. Po to m.in. ono powstało i funkcjonuje by wszyscy
          wiedzieli co w banku się dzieje. Mnie chodziło o spowiedź na forum specjalnie
          dla potrzeb red.P.Domowicz o którą w swoim apelu prosiła. Sugerowałem wręcz
          indywidualne kontakty i takie właśnie informowanie dziennikarzy. Taka forma jest
          bardziej skuteczna bo konkretnie zlokalizowana, szybka i szczegółowa.

Można jedynie mieć pytanie do dziennikarzy. Forum istnieje już długo, wpisów
          jest ponad 3 tysiące, temat jest wyłożony na pulpicie ,opisany szeroko na forum
          (w ogółach i szczegółach), temat drażliwy społecznie a zainteresowanie nim
          dziennikarzy żadne. Teraz dopiero jest apel do forumowiczów.... piszcie do
          nas to my się nim zajmiemy. Czy to normalne?

• czuk1 pytanie i odpowiedż 10.01.07, 11:24
            Co za moderator? Ludzie! moderator to ktoś
            kto steruje forum. Jest taki moderator na naszym wewnętrznym Hyde Parku. Ma on
            łagodzić wypowiedzi, części nie dopuszcxzać, jak się nie nadają - znaczy
            CENZUROWAć.Ja nie chcę forum moderowanego. Czy ty jesteś tym moderatorem z woli
            Gazety Wyborczej, czy samozwaniec?
            -------------------------------------------------------------------------
            Moderator (internet)
            [edytuj]
            Z Wikipedii
            Skocz do: nawigacji, szukaj

Moderator to osoba oceniająca jakość komentarzy na stronie WWW, kanale IRC,
            liście dyskusyjnej lub na forum. Celem moderacji jest zapobieganie trollowaniu,
            nadużyciu systemu komentarzy i zapewnieniu, że wpisy nie będą powodować kłótni.
            Moderatorzy dbają o przestrzegania zasad netykiety, a czasami również o czystość
            języka polskiego używanego w dyskusji poprzez zwracanie uwagi lub poprawianie
            błędów ortograficznych.

[edytuj] Reakcje

Odpowiedzi na moderację są często podzielone na negatywne i pozytywne. Nawet
            jeśli moderator próbuje wyegzekwować zachowanie reguł przez użytkowników, znajdą
            się osoby, które prawdopodobnie nie rozumiejąc obowiązujących zasad, będą przez
            to rozzłoszczone. Jednocześnie inni będą wspierać działalność moderatora.

Nawet inni moderatorzy mogą zostać wyprowadzeni z równowagi przez jakąś decyzję,
            czasem doprowadzając do burzliwej dyskusji poza głównym forum. Jednak decyzje
            takie rzadko są cofane, gdyż podważałoby to autorytet danego moderatora.

[edytuj] Zasady moralne

Pomimo, iż moderator w świetle ustanowionych norm i reguł słownych jest podległy
            administracji danego forum i powinien dbać o jego dobre imię, to w jego
            interesie leży zachowanie bezstronności. Jeśli będzie on zawsze negował
            użytkowników, którzy pomimo autentycznych, merytorycznych, potwierdzonych
            wypowiedzi zostaną zaatakowani przez administrację forum, nie jest on
            moderatorem w pełnym tego słowa znaczeniu. Powinien przybrać rolę arbitra, a nie
            narzędzia władzy.
          • czlowiek_z_dolu Re: interwencja?! 11.01.07, 00:19
            Witaj Czuk,
            oczywiście cieszę się niezmiernie, że po raz kolejny udaje nam się wyjaśnić to
            co mogło budzić wątpliwość. Przyznam, że Twój post odebrałam właśnie jako
            stanowcze stwierdzenie, które zawierało informację typu "dziękujemy, nie
            chcemy, poradzimy sobie sami" (choć przyznam zupełnie nie rozumiałam... ba,
            byłam nawet rozczarowana, wydawało mi się, że poznałam "innego" Czuka na tym
            forum, a tu proszę... taki cios?!).
            Oczywiście uważam, że każdy z nas ma prawo do zabrania głosu i argumentacji,
            która będzie bronić w sprawie zajmowanego przez nas stanowiska. Przepraszam,
            jeśli uraziłam,:( Nie chciałam abyś na podstawie mojego wpisu sądził, że czynię
            Ci z tego powodu jakikolwiek zarzut,...czułam się może tylko nieco zawiedziona,
            że to właśnie Ty. Sądzę, że dobrze się stało, że dość szczegółowo odnieśliśmy
            się do propozycji Pani Redaktor, bo jak widzisz mamy bardzo zbliżone zdanie.
            Tak jak pisałam wcześniej, istniejące wpisy to doskonały materiał do
            wykorzystania przez dziennikarzy, jest rzecznik banku, który odpowiedzialny
            jest za kontakt z mediami, więc ok. Myślę, że zajęcie się tematem powinno
            pomóc.

"Forum istnieje już długo, wpisów
            > jest ponad 3 tysiące, temat jest wyłożony na pulpicie ,opisany szeroko na foru
            > m
            > (w ogółach i szczegółach), temat drażliwy społecznie a zainteresowanie nim
            > dziennikarzy żadne. Teraz dopiero jest apel do forumowiczów.... piszcie do
            > nas to my się nim zajmiemy. Czy to normalne?"

Jeśli mnie pytasz, oczywiście zgadzam się i nie uważam tego za normalny stan.
            Chociaż z drugiej strony, być może dla nas jest to temat super ważny, bo
            jesteśmy (czy też byliśmy) bardzo blisko tego co się dzieje, od lat
            obserwowaliśmy to co się dzieje, byliśmy mocno zaangażowani, a dla
            dziennikarzy, no cóż jeśli codzienność dostarcza tak wielu burzliwych tematów,
            to ich wybory wydają się być uzasadnione. Nie mniej, cieszę się, że ktoś
            wreszcie dostrzegł, że i tu nie dzieje się najlepiej... Uważam, ze
            zainteresowanie mediów może pomóc.
            Tak do końca nie wiem czym zasłużyłam sobie być "Kobietą Miłą" (i to przez
            duże "M")ale to miłe z Twojej strony (wiem,... to "miłe" przy "Miłej" może
            stylistycznie nie jest ok, ale wiesz co chciałam powiedzieć :))
            Dziękuję i proszę nie gniewaj się na mnie, pamiętaj, że minuta gniewu zabiera
            Ci 60 sekund szczęścia :)))))
    • czlowiek_z_dolu Re: interwencja?! 09.01.07, 19:58
      Paola Domowicz napisała: "Obojętność jest najprostrzą drogą do przystania na to
      co nigdy nie powinno mieć miejsca."

Ten argument zadecydował chyba o tym, że pozwolę sobie na wypowiedź...
      Przyznam, że nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że nie mamy nic do powiedzenia,
      przecież gdyby tak było to forum by nie istniało. Nie chcemy przecież również
      obojetności, a z taką mamy do czynienia. Zarządzający bankiem, ewidentnie nas
      ignorują, nie reagują na uwagi, sugestie,lekceważą pracowników, którzy piszą
      posty wskazując na łamanie praw i wyrządzaną krzywdę. Powinniśmy się chyba
      zastanowić, czy jeśli nic się nie zmieniło to czy wypowiedzi na forum mają być
      nadal "głosem na puszczy?" Sądzę, że dobrze się dzieje, że ktoś jest
      zainteresowany tym co dzieje się w PKO BP.
      Nie jestem dziennikarzem, więc proszę mi wybaczyć jeśli propozycja dla autorów
      postu nie będzie korespondowała ze stosowaną praktyką dziennikarską. W mojej
      ocenie na tym forum dysponują Państwo doskonałym materiałem, który zapewne
      wymaga usystematyzowania omawianych tu problemów. Jak sądzę analiza tego
      materiału może stanowić doskonały przyczynek do nawiązania kontaktu z
      rzecznikiem banku. Zresztą w jednym z wątków również prezentowałam swoją opinię
      na temat roli rzecznika. Państwa działania zapewne nie będą obojętne dla
      zarządzających bankiem i zapewne zobligują do zajęcia stanowiska. Myślę, że
      wiele osób będzie mogło indywidualnymi wypowiedziami wzbogacić Państwa materiał
      dziennikarski i zapewne z tego skorzysta. Jenak w mojej ocenie jeśli Pani
      redaktor była uprzejma napisać: "Staramy się wychodzić po za sztywne ramy
      sztucznych norm normalnośći i moralności. Bierzemy na celownik to co bulwersuje
      i porusza opinie publiczną.", to wnikliwa aliza publikowanych tu postów to
      doskonały materiał, który dostarczy wiedzy o tym "co w trawie piszczy".
      Dziękując, za okazane zainteresowanie myślę, że warto zając się tematem, być
      może uda się Państwu pomóc tym co jeszcze wytrwali. Życzę powodzenia :))
    • zwiazkowiec TO PROWOKACJA!!! Nie dajcie sie nabrać! 11.01.07, 16:53
      Wpisałem podane przez rzekomą panią redaktor nazwisko w kilka wyszukiwarek.
      ŻADNA nie znalazła takiego nazwiska!! Gdyby ktoś taki istniał, to wyszukiwarka
      by nazwisko znalazła , bo na liscie realizatorów programu jest tzw "lista płac"
      (to nazwa żargonowa dziennikarzy i filmowców-inaczej to lista wszystkich tych
      którzy realizowali film czy program, od reżysera do prac. technicznych).Skoro
      wyszukiwarki nie znalazły tego nazwiska, to albo pani redaktor jest tak młoda
      że jeszcze nie zrealizowała nic (wobec tego kłamie pisząc, ze pomaga razem z
      kolegą), albo to sciema, ktos szuka naiwnego żeby go sprowokowac a potem
      wytoczyć sprawę sądową.
      I jeszcze jedno. Dziennikarze gazet czy telewizji podają numery telefonu do
      siebie, albo adres maila. "Pani redaktor" podobno pracuje w telewizji polskiej.
      To dlaczego nie podała adresu maila na portalu telewizji polskiej, tylko na
      portal gazety wyborczej? To jest ściema!!! Ktoś taki nie istnieje, nie dajcie
      sie sprowokować!!
      • czlowiek_z_dolu Re: TO PROWOKACJA!!! Nie dajcie sie nabrać! 11.01.07, 17:31
        To rzeczywiście zastanawiające... Pani Redaktor zainteresowana sprawą milczy, a
        my tu "bijemy piane". Nie mniej sądzę, że reakcja na forum była właściwa, i
        wskazanie na już istniejący materiał do analizy dziennikarskiej bardzo zasadne,
        bez względu na to czy Pani Redaktor jest "z krwi i kości" czy tylko wirtualna.:)
    • czlowiek_z_dolu Re: interwencja?! 15.01.07, 22:30
      Witam Państwa redaktorów,
      Czy niniejsze forum i prezentacja problemów nie spełniły Państwa oczekiwań?
      Może Pani Paolo, czy też Paolu (przepraszam ale nie wiem, która forma jest
      poprawna)kilka słów wyjaśnienia ...(?) Czy to miał być jakiś eksperyment? Jeśli
      tak,... gratuluję pomysłu i polotu...:)))
      również pozdrawiam
      czlowiek_z_dolu
      • czuk1 Re: interwencja?! 15.01.07, 22:50
        Miła Pani. Dziekuję za list i przyjecie mojego wyjaśnienia.

• morelek77 Re: interwencja?! 15.01.07, 23:31
      czy Pani Paola nie ma maila w domenie tvp.pl? tylko posługuje się gazetowym?

Ja jestem z TVNu :) tvn@wp.pl :) (fake)
    • morelek77 Re: interwencja?! 15.01.07, 23:33
      reporter-tvp1 napisała:

> -pozdrawiam Paola Domowicz.

to ta sama?
      www.astra.pl/index.php?id=9&kat1=Gallery%203&mod=53
      www.fotoranking.pl/sexy_root.php?left=4823&right=4966&win=left&powrot=tak
      ????
      • czlowiek_z_dolu Re: interwencja?! 16.01.07, 12:30
        nooooooo... fajniutka ta Paola :))
        to może dobierzmy towarzysza? (wszak to para reporterów?!) Wiem, wiem... dziś
        obcje mogą być różne ale stawiałabym na kogoś np. z tej stronki :))
        www.perfectmodel.pl/modele-1.phtml
        Tomasz B.?
        www.perfectmodel.pl/modele/tomasz_b/index.phtml
        Kamil S.?
        www.perfectmodel.pl/modele/kamil_s/index.phtml
        a może Michał?
        www.perfectmodel.pl/modele/michal_jabl/index.phtml
        z Paolą , jak z Paolą.... ale z Panem reporterem mogłabym się spotkać... :))

• acoto Re: interwencja?! 16.01.07, 21:56
          redaktor napisała "najprostrzą"!!! a co to za słowo...
    • reporter-tvp1 Re: interwencja?! 16.01.07, 23:22
      Na forum zalozylam wątek z prostej przyczyny.
      Dzieki gazecie udalo nam sie pomoc dziewczynom, które sprzedano do pracy za
      granicą.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40043&w=43949659&a=43949659
      wiecej na owy temat - www.oszukany.prv.pl -
      tu realizacja programu:
      www.itvp.pl/nacelowniku/odcinek/i.tvp/cat/145/lp/2492 cz1

www.itvp.pl/nacelowniku/odcinek/i.tvp/cat/145/lp/2588 cz2

wiecej info : www.oszukany.prv.pl/grecja.html

moze dlatego ze jestem jeszcze mloda jest we mnie wiele zaaangazowania w tym co
      robie a nie tylko wyscig szczurow, choc interpretowac kazdy moze to dowolnie.
      Zdjecia sprzed 2-3 lat- chyba nie cohdzi tu o to jak wyglądam? Dla jasnosci
      blondynka w okularach w cz2 to ta sama co na zdjeciach.

Nie mialałam dostepu do internetu przez ostatnie pare dni, teraz dopiero
      przegladam poczte i wątki.

Dziekuje za troske ale "towarzysza" nie szukam :)

Wiem ze jesli ktokolwiek bedzie potrzebował informacji czy pomocy z mojej
      strony, napisze, pomijajac forum.
      Jedni wierzą, inni nie. Rozumiem i wiary nie wymagam :)

Rozumiem, atak i nagonke, jednak chcialabym zaznaczyc że też jestem
      człowiekiem, a to jest praca jak każda inna, z tym ze większosc ludzi podchodzi
      do niej w sposob bynajmniej dla mnie nie zrozumiały.

z pełnym uznaniem,
      pozdrawiam
      Pola.
      • czuk1 Re: interwencja?! 20.01.07, 08:26
        Teraz wiemy o co chodzi.
        Potwierdziła się moja pierwsza sugestia.
        Porządkowania miejsca pracy reporterzy jednak nam nie załatwią.

• zwiazkowiec Re: interwencja?! 20.01.07, 13:41
          ano własnie. Pani Redaktor chce sobie na nas zrobić swoją karierę, a moze
          szczebelek pokonać. ma mało doświadczenia jeszcze, a nam jakby nie o to
          chodziło... Temat jest szerszy i większy niż by to Pani Redaktor mogła objąć
          swoją dotychczasową praktyką dziennikarską.
          Z drugiej strony- taka Pani Jaworowicz, mimo ze ma duuży stać w tv, też nie
          jest taka obiektywna wobec naszej firmy. Jakiś czas temu był program na temat
          pewnej sprawy którą akurat troche znam. No i niestety, ale Pani J. nie dała
          dojść do słowa naszemu rzecznikowi prasowemu w programie, przedstawiła swoją
          wersje wydarzeń, inną niż ta którą przedstawiał nasz rzecznik, i inną niż ta
          którą klient PKO przedstawiał. Kłania się znowu nieśmiertelny "Miś": "jest
          prawda czasu i prawda ekranu..."
          • czuk1 Re: interwencja?! 23.01.07, 14:21
            Pani Jaworowicz - szczególnie w sprawach bankowych - wykazuje brak podstawowaj
            wiedzy z zakresu bankowości i do tego jest bardzo stronnicza . Do tego nie chce
            się pozytywnie zmienić. Kolejne jej reportaże o kredytach, długach, windykacjach
            są na podobnie niskim poziomie, niskim od strony merytorycznej. Dlaczego tego
            się nie zauważa i puszcza łazem? Nawet przedsatwiciele ZBP nie prostują
            oczywistych błędów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka