Dodaj do ulubionych

Spotkania z Prezesem

26.06.07, 21:08
Kto dobiera osoby na spotkanie z Prezesem ?
Dlaczego pytam.
Ponieważ dzisiaj usłyszałam,że są to spotkania kadry (kierowniczej)a nie
szaraków z Prezesem. Ja wiem,że wszyscy nie możemy jechać na takie spotkanie,
ale...
Obserwuj wątek
    • woycek Re: Spotkania z Prezesem 26.06.07, 21:38
      Spotkania nie są przeznaczone dla kadry (Dyrektorów) bowiem Ci widzieli prezentację na swoim spotkaniu w Wiśle. W mailach zapraszających na spotkanie jest mowa o delegowaniu pracowników(!!!) + kierowników komórek z Oddziałów Regionalnych. Wniosek z tego taki,że powinni jechać szeregowi pracownicy oraz kierownicy. Ja nadałbym wyjazdowi charakter motywacyjny :)) i tym się kierował przy proponowaniu wyjazdu
      • pati150 Re: Spotkania z Prezesem 27.06.07, 20:45
        Z mojej komórki organizacyjnej poszło dwóch dyrektorów i jeden naczelnik.Nic
        nie mówili o planowanym spotkaniu w hali EXPO ani też po spotkaniu nic nie
        przekazali. Mamy jednego działacza zwiazkowego - nawet jego nie wzięli. A
        mieliśmy nadzieje iz on coś nam z tego przekaże. Na pocieszenie ogladamy
        zdjecia- galeria w Intrze i pytamy znajomych z innych jednostek/ komórek,jakie
        mają wrażenia. Bo inne kierownictwo pozwoliło iść zwykłym pracownikom, a my
        biali murzyni tylko do roboty i to jeszcze najlepiej po godzinach, nigdzie nie
        odnotowanych. Tylko skoro spotkania nie sa dla dyrekcji to jaki wniosek: bali
        sie że zadamy Prezesowi niewygodne pytania, lub nasz poziom intelektualny jest
        za niski mimo studiów. Ci co byli twierdzą że było fajnie i warto iść- kto może
        i kogo puszczą niech idzie.
        • elizabet33 Re: Spotkania z Prezesem 27.06.07, 20:52
          super , że coś takiego jest organizowane.
          Mam pytaie techniczne. w jakich godzinach sie to odbywa. Czy trzeba brac urlop
          (jak w przypadku walnego ) , czy jest to wyjście słuzbowe czy prywatne do
          odrobienia.
          Dziwię sie Pati , że nic nie wiedzieliście bo u Nasz maile z tego typu
          iformacjami rozchodzą sie od skrzyki oddziałowej az do skzynek osobistych
          Pracowników.
          Jak Bogi dadzą i Pan Prezes przyjedzie to ja też będe na pewno.

Boże , jeden uścisk dłoni Prezesa i zaraz wyniki mi skoczą o 200% ;-)) (plany
          pewnie też)
    • r_juszczak Re: Spotkania z Prezesem 26.06.07, 23:05
      Zapraszam każdą osobę, która ma ochote przyjśc. Uważam, że naprawde warto. Co
      najwyżej nie starczy miejsc.....Stojace beda zawsze....
      W razie problemow prosze powolac sie na mnie lub Piotra Klimka, ktory
      organizuje wszystkie spotkania: Gdansk-29.06, Poznan-4.07, Wroclaw-5.07.

pozdrawiam, rafal j.
      • fight_till_death Re: Spotkania z Prezesem 26.06.07, 23:11
        To do zobaczenia we Wrocławiu! A można będzie zadawać pytania "na żywo"?
        • r_juszczak Re: Spotkania z Prezesem 26.06.07, 23:26
          Oczywiscie. W Warszawie bylo ich ponad 30, odpowiadalem ponad godzine..

pozdrawiam, rafal j.
          • wkurzonanapko Re: Spotkania z Prezesem 05.07.07, 21:27
            Byłam na twoim spotkaniu i zrobiłeś na mnie duże wrażenie, mam nadzieję,że nie
            wypalisz się i zrealizujesz to co obiecałeś;)co do podwyżek to jestem
            zawiedziona.Prezesie wystarczy, że znikną różnice (nawet w okolicach
            1000zł.)pomiędzy Doradcami i to w tym samym oddziale.źle się dzieje;((( i ta
            większa stawka nie jest i nie była zależna od sprzedaży;((( moja praca została
            doceniona i piastuje obecnie kierownicze stanowisko i smutno mi, że o podwyżce
            to mogę pomarzyć, ale to nic smutno mi, bo moi pracownicy ze względu na staż
            zarabiają więcej;((( nikt tego nie kontroluje, że pracownik po awansie nie
            zarabia więcej?????? gdzie motywacja???????? sam nie chciałbyś awansu bez
            podwyżki, a może byś chciał???? tylko czy byś sie potem wysilał????? ja narazie
            jeszcze sie wysilam ale nurtuje mnie pytanie PO CO?????????? dla idei??????
            • prehistoryk Re: Spotkania z Prezesem 11.07.07, 00:13
              no i to by było na tyle wypowiedzi Pana Prazesa w tym temacie....
      • el1000 Re: Spotkania z Prezesem 30.06.07, 18:24
        Panie Prezesie,
        Na początku chciałabym pogratulować wyboru na stanowisko Prezesa.
        Nie mogę wziąć udziału w spotkaniu, chciałby więc zadać swoje pytanie na forum.
        Swego czasu pisał Pan tutaj o nowej strategii CIT, która miała być
        przedstawiona pracownikom tego obszaru do końca kwietnia br.
        Jest już koniec czerwca, a ja o żadnej strategii do tej pory nie słyszałam.
        Czy nadal możemy liczyć (pracownicy CIT) na przestawienie planów związanych ze
        sposobem funkcjonowania i strukturą IT w banku po wdrożeniu ZSI? Ilu z nas i z
        jakich obszarów będzie musiało pożegnać się z PKO BP i czy będziemy mieli jakąś
        alternatywę?
      • do251 Re: Spotkania z Prezesem 04.07.07, 00:16
        Ponieważ nie byłem na spotkaniu z Panem w Gdańsku , proszę o odpowiedź na
        forum - pracownicy otrzymali nagrody rzeczowe za sprzedaż kart kredytowych;
        okazało sie, że wstrzymano im o 1 dzień wypłaty wynagrodzeń - na koniec
        czerwca, bo nikt nie uiścił podatku od tych nagród, wręcz żądano aby przesłali
        oświadczenia o zgodzie na potrącenie podatku z ich wynagrodzeń; w niektórych
        przypadkach gdy nagrodą był laptop - podatek był wyższy od wynagrodzenia
        miesięcznego /łaskawie zgadzano się rozłożyc na raty - bez udziału CRW????/. I
        teraz pytanie - czy tak ma wygladać wynagradzanie najlepszych sprzedawców? Czy
        o czymś Pan nie wie....?
        Wiem, że reprezentuję w tym momencie nie najlepszą opcję - uczciwie donoszę....
        Ale faktycznie niech CZL wyjaśni Panu tę sytuację.
        To jest karygodne, gdy motywujemy pracowników do jak najlepszych wyników, a te
        stricte administracyjne osoby, które w życiu niczego i nikomu nie sprzedały
        psują wszystkie nasze zabiegi motywacyjne.
        Pozdrawiam.
        Czekam na odpowiedź na forum.
      • tosia70 Re: Spotkania z Prezesem 04.07.07, 23:00
        jeżeli Pan to Pan? To proszę odpowiedzieć: czy sprzedawcy produktów bankowych
        (niewidomo dlaczego szumnie i nieadekwatnie nazywani "doradcami" mogą sobie
        zrobić przewę na posiłek? Czy Pan w czasie swojej codziennej 16 godzinnej pracy
        ma czas na zjedzenie posiłku? Pewnie tak My pracujemy mniej tylko po średnio 9
        godzin i niestety zaczniemy chyba pampersy nosić. Nie mówiąc już o zjedzeniu
        czego koliwek. Liczy się przecież sprzedaż !!!!!!!!!!!!!!!!! A w sali pietrzy
        się tłum klientów coraz bardziej sfrustrowany. Zyczę równie udanych występów
        przed kadrą kierwniczą tego banku. Robi to wrazenie na niektórych kobietach!
    • monik1998 Re: Spotkania z Prezesem 27.06.07, 21:37
      byłam na tym spotkaniu w Expo. Jestem z-cą naczelnika i z mojej jednostki poszła
      cała "średnia" kadra kierownicza tzn. kierownicy i naczelnicy + wytypowani
      pracownicy i tych pracowników było więcej niż kierowników. W pismie z ROD-u
      zapraszającym na spotkanie wyraźnie było napisane żeby przyszli właśnie
      naczelnicy i wyróżniający sie pracownicy.
    • tomti Re: Spotkania z Prezesem 28.06.07, 20:38
      To bardzo dobry pomysł, że Prezezs czyta fora, opinie i zabiera głos.
      Dotychczasowi prezesi chowali się się za wielkimi biurkami w Centrali, byli
      niedostępni i kojarzyli się głównie z redukcjami zatrudnienia. Ten prezes
      przynajmnie słucha opini "szaraczków".
      P. Juszczak rozumie, ze strategia "Nowe otwarcie" bez naszego zaangażowania się
      nie uda, dlatego próbuje nas do siebie przekonać. Co z tego będzie - zobaczymy.
      W piętek kolejne spotkanie w Gdańsku.
      • zwiazkowiec Re: Spotkania z Prezesem 30.06.07, 13:44
        Doceniam zaangażowanie Pana Prezesa, widze że robi Pan dla pracowników wiele.
        Niestety- choćby te spotkania pokazały, że miedzy tymi zmianami któe Pan
        zacząał od góry, a nami - szarymi pracownikami na dole, jest ściana z betonu:
        skostniała stara kadra, nieudolna albo tzrymajaca się stanowisk pazurami,
        tępiąca młodych ludzi z pomysłami. Przykład z mojego regionu łodzkiego. Na
        spotkanie z Panem Prezesem do Warszawy wybrano odpowiednie osoby, to jest
        takie które były pewne że nie zadadzą kłopotliwych pytań,albo które nie będą
        opowiadać kłopotliwych historii, które bedą siedziały i słuchały jak baranki. O
        spotkaniu dowiedziałem się wtedy, gdy na skrzynkę w outlooku przyszła
        informacja ze jest i gdy lista osób w autokarach była zamknięta. Powiedziano
        nam wtedy, ze "każdy moze jechac" , no ale jużnie było jak sie zabrać. Na
        spotkanie pojechał z-ca naczelnika oraz wybrany przodujacy pracownik. I tak
        było w całym regionie łódzkim, a przynajmniej w przeważającej większości
        oddziałów. Niestety Panie Prezesie, ale w terenie siedzą ludzi ektóych można
        porównać do tzw "partyjnego betonu". Oni zrobią co chcą i tak, mimo Pana zapału
        i zaangażowania. To jest jak zaraza... trzeba by połowę kadry wymienic
        (dyrektorów, naczelników, kierowników). Wtedy PKO sie zmieni. To jest praca na
        lata. Ja niestety już nie dam rady, jesienią odchodzę, przegrałem walke z
        wiatrakami, za późno dla mnie Pan został Prezesem. Powodzenia życzę we
        wprowadzaniu zmian w PKO.
        • rybka9924 Re: Spotkania z Prezesem 30.06.07, 19:22
          mam pytanie - czy jest jakiś region w którym pracownicy rod muszą podpisywać
          zobowiązania na realizację planów sprzedażowych? może jesteśmy tylko jedyni???
    • rebeliant88 Re: Spotkania z Prezesem 30.06.07, 16:35
      Na spotkania są dobierani "gładcy i ułożeni" :) gładko i łatwo się wślizgujący:)
      w tyłki aktualnych decydentów, na których można polegać i nie obawiać się że
      będą chcieli coś wywrócić w panującym układzie. Mobberom to pasuje, aby tak jak
      jest wszystko pozostało. I tak jest. Jest tak jak było. A było i jest źle. :) I
      chyba się nie zmieni na lepsze. Stare przysłowie mówi że woda jeśli nie płynie
      to się zaśmierdzi. PKO jest na bakier z kodeksem pracy. Dalej sytuacja na
      płaszczyźnie pracodawca - pracownik będzie śmierdzieć. Mały strumyczek świeżej
      wody który być może zaczął dopływać do naszego zamulonego bagienka nie oczyści
      go. Nastroje wśród pracowników to potwierdzają. Nie licz za bardzo na to że ktoś
      ci zaproponuje spotkanie z samą "górą" - jeszcze coś chlapniesz...:), u mnie nie
      ma w ogóle tematu jakiś tam zmian w pko. Tyle lat tyram na sprzedaży i wiem co
      by mi pomogło w pracy i było z korzyścią dla banku. Wiem co organizacyjnie można
      by małym nakładem środków zmienić, poprawić i nawet w pewnym momencie wydawało
      mi sie że kogoś to może zainteresować. Zgłosiłem swoje zainteresowanie i chęć
      uczestnictwa przy wdrażaniu nowej strategią ale chyba "bossowie" mnie odwalili
      :) Mój mobber przecież pisał opinię do regionu - pewnie mi ładnie obrobił cztery
      litery.
      • gonz0 Re: Spotkania z Prezesem 30.06.07, 16:39
        zamiast narzekać weź tyłek w troki i zacznij działać. Przyjedż na spotanie sam
        bez wiedzy szefów. I zacznij zadawać pytania :)
        • rebeliant88 Re: Spotkania z Prezesem 30.06.07, 16:59
          a może i bym sie wybrał jeśli gdzieś względnie blisko będzie to spotkanie. Ale
          czy jest ustalony jakiś harmonogram? Gdzie się dowiedzieć o miejscu i czasie -
          na portalu nie zauważyłem. Ktoś z forumowiczów się wypowiadał że jakieś maile z
          informacją były wysyłane, gdzie, kiedy, do kogo. Może beton to zachowuje tylko
          do swojej wiedzy.
          • azja326 Re: Spotkania z Prezesem 30.06.07, 20:28
            ja równiez dowiedziałam się o spotkaniu z Prezesem po czasie, kiedy listy były zamknięte.Potem poczytałam o tym w intranecie. Moi przełożeni nawet nie przysłali informacji na skrzynkę.Dotyczy regionu łódzkiego -sjo.
            • elizabet33 Re: Spotkania z Prezesem 30.06.07, 20:34
              wiem od dziś , że p.Prezes będzie w Poznaniu w Auli UAM w najbliższą środę od
              14.00 . Jeżeli jakaś zabłąkana owieczka jeszcze o tym nie wie no to - w środę
              do auta, pociągu, samolotu i hajda na Poznań.
              • agata9942 Re: Spotkania z Prezesem 30.06.07, 20:37
                teraz to już musztarda po obiedzie. Wszyscy wiedzą o spotkaniach. Pytam tylko dlaczego nie powiadomiono pracowników wszystkich wtedy, kiedy było organizowane spotkanie dla danego regionu?
                • gonz0 Re: Spotkania z Prezesem 30.06.07, 21:44
                  wydaje mi się że jest na to roziwązanie - można co 2-3 tygodnie umieszczac
                  zapytanie tu na forum. Pan prezes czytuje forum więc chętnie udziela informacji
                  gdzie i kiedy są spotkania. ja czekam kiedy będzie najbliższe warszawskie :)
            • kormoran123 Re: Spotkania z Prezesem 30.06.07, 23:06
              Wynika to pewnie z tego, że dla każdej SJO była wyznaczona przez BZB określona
              ilość miejsc, z zaleceniem by wyjazd był zaplanowany dla średniej kadry
              kierowniczej i wybranych, wyróżniających się aktywnościa w pracy, pracowników.
              Nie wszyscy więc mogli jechać.
              • rebeliant88 Re: Spotkania z Prezesem 30.06.07, 23:28
                ...no tak :) średnia kadra kierownicza i wyróżniający się pracownicy :) sam
                aktyw...a szturmówek nie wydawali na wyjazd ?
                • czuk1 Spotkania z Prezesem 01.07.07, 06:31
                  Nie da się uniknąć manipulacji przy organizacji takich spotkań.
                  Robią to organizatorzy z centrali(chyba też ROD,ROK)
                  troszcząc się by ktoś "niewygodny, skrzywdzony, nielojalny czy
                  niereprezentacyjny"nie pojechał na spotkanie z Prezesem. Organizatorzy którzy
                  pracowali pod innymi rządami mają interes w tym aby źle o nich (ich pracy), na
                  spotkaniu z Prezesem, nie mówiono. Ponadto (niby ze względów organizacyjnych)
                  ustawiani są zabierający głos.
                  Trudno o inne postawy. Dlatego trzeba korzystać (a w przypadku tego Prezesa jest
                  to możliwe) wykorzystywać inne kanały informacyjne... choćby drogę mailową.
                  Wiadomo, że wszyscy tu piszący mamy skrzynki pocztowe.
                  Prezes ma adres: r.juszczak@gazeta.pl czy też Robert.Juszczak@pkobp.pl

I wcale nie musimy tu czytać o naszych indywidualnych sprawach czy
                  brudach banku bądź jakiś paszkwili kierowanych do Prezesa.
                  Przecież to nie wypada.... i wstyd.
                  • kormoran123 Re: Spotkania z Prezesem 01.07.07, 21:37
                    Kurczę, ale to jakieś myślenie.!!!!! Co w tym złego, że kadra albo dobrzy
                    pracownicy. Nie było mowy o "prawomyślnych pracownikach". Jakiś klucz musi być.
                    Jak można sobie wyobrazić że wszyscy pracownicy na raz spotkają się z Prezesem.
                    Gdyby mógł jechać kto chciał to trzebay zapewnić transport dla całego regionu
                    (chyba platformy PKP) a spotkanie odbyć nie w hali EXPO a na stadionie
                    dziesięciolecia po opróżnieniu z handlarzy. To nie był klucz do "szturmówek",
                    tylko wynikający z ilości możliwych miejsc.
                    • martpl Re: Spotkania z Prezesem 04.07.07, 05:46
                      no to chyba moja SJO jest wyjatkowa( przynnajmniej jej centrala na bankowym w wawie). w spotkaniu bral udzial kazdy, kto chcial. klucz byl jeden - naczelnicy wszyscy, pracownicy kazdy ktory wyrazil ochote...z tego co slyszalem dyr. osobiscie nawrzeszczal na tych co chcieli stosowac jakies ograniczenia
    • tosia70 Re: Spotkania z Prezesem 04.07.07, 22:49
      u mnie też naczelnik powiedział, że to było spotkanie dla naczelników i
      dyrektorów. Panie Rafale to obłuda na tych spotkaniach wstydz się Pan. Jestes
      tylko showmanem i tyle Mogłyśmy napisać pytanie do prezesa na pięć minuut przed
      odjazdem samochodu do regionu !!!!!!!!!!!!!!!!!! Zadna z nas nie napisała bo
      kto by to pytanko przeczytał najpierw?
      • gonz0 Re: Spotkania z Prezesem 11.07.07, 11:17
        skoro nie napisałyście to nie był co czytać. Proste.
    • aga2425 Re: Spotkania z Prezesem 15.07.07, 09:55
      Jestem kasjero-dysponentem i byłam na spotkaniu z Prezesem w Poznaniu. Było
      extra.
      • czuk1 Re: Spotkania z Prezesem 15.07.07, 14:50
        Co było ekstra? Ago. Co takiego ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka