kaktus52 11.11.07, 14:11 Czy to prawda, że związki zawodowe negocjują odprawę 24 miesięczną w przypadku zwolnień z przyczyn zakładu pracy. Doszły mnie takie pogłoski z centrali. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaktus52 Re: Odprawa 24 miesęczna 11.11.07, 14:14 Czy pracownik w uzgodnieniu z bankiem może się zwolnić na własną prośbę i dostać odprawę 12 miesięczną? Odpowiedz Link
czlowiek_z_dolu Re: Odprawa 24 miesęczna 11.11.07, 14:29 W moim oddziale próbowało kilka osób, ... niestety nikomu się nie udało. Niektórzy odeszli za porozumieniem (skrócenie okresu wypowiedzenia do 1 m-ca), ale odprawa poza zasięgiem jeśli zwalniasz się na własną prośbę. Znam natomiast 2 przypadki w regionie, gdzie pracownikom to umożliwiono... Najpierw z oddziału przeniesienie do ROD, a po 2 m-cach...odejście z odprawą, ale to "szczególne sytuacje", sam/a rozumiesz ;)powiedziałabym... trzeba mieć "zaplecze"... oczywiście, by mnie zaraz nie zakrzyczano (?!), nie uogólniam, tylko opieram się na przykładach z mojego (byłego) regionu. Odpowiedz Link
salon124 Re: Odprawa 24 miesęczna 11.11.07, 14:34 czlowiek_z_dolu napisała: > W moim oddziale próbowało kilka osób, ... niestety nikomu się nie udało. > Niektórzy odeszli za porozumieniem (skrócenie okresu wypowiedzenia do 1 m-ca), > ale odprawa poza zasięgiem jeśli zwalniasz się na własną prośbę. Znam natomias > t > 2 przypadki w regionie, gdzie pracownikom to umożliwiono... Najpierw z oddziału > przeniesienie do ROD, a po 2 m-cach...odejście z odprawą, ale to "szczególne > sytuacje", sam/a rozumiesz ;)powiedziałabym... trzeba mieć "zaplecze"... > oczywiście, by mnie zaraz nie zakrzyczano (?!), nie uogólniam, tylko opieram si > ę > na przykładach z mojego (byłego) regionu. Serdecznie dziekuję za informacje, a nie wiesz, czy mogą być odprawy 24 miesięczne? Odpowiedz Link
czlowiek_z_dolu Re: Odprawa 24 miesęczna 11.11.07, 15:05 ... chyba jest zbyt wielu chętnych do odejścia w skali całego banku, więc to byłby raczej "samobój"... myślę, że ekonomicznie nie uzasadnione, chyba że... teoretycznie jest to możliwe ;) Odpowiedz Link
blabla3 Re: Odprawa 24 miesęczna 11.11.07, 18:21 Nie wiem gdzie pozwalają odejść za porozumieniem stron po 1 miesiącu?! U nas obowiązuje:) okres wypowiedzenia, adekwatny do przepracowanych lat pracy. Ciekawe od kogo to zależy:) Odpowiedz Link
pko_kasiarz Re: Odprawa 24 miesęczna 11.11.07, 22:22 Zasady odpraw w 2008 r niestety nie zmienią się praktycznie wcale. Tak więc żadne 24, ani nawet 12 pensji w odprawie dla pracowników z krótkim stażem. Sprawdźcie sobie Porozumienie z tego roku (progi się nie zmienią). Czyba, że Nowa Pani Prezes to wprowadzi i będziemy mieli PIERWSZY CUD: PKO BP SA roz..... się w ciągu nanosekundy. Odpowiedz Link
anmag13 Re: Odprawa 24 miesęczna 11.11.07, 23:24 Dyrektor oddziału opiniuje wniosek pracownika i wyraża na to zgodę albo nie. Odpowiedz Link
pko_kasiarz Re: Odprawa 24 miesęczna 12.11.07, 17:08 Jezeli ma jeszcze limit. W tym roku byly przypadki, ze braklo etetow do zwolnien na zasadzie Porozumienia.... i byl klopotek. Odpowiedz Link