Dodaj do ulubionych

organizacja pracy kasjera

06.12.07, 22:22
klient napisał o organizacji pracy oddziału a ja o pracy kasjera

w/g dyrektora G. każdy kasjer powinien pracować na obsłudze
6,5 h jeżeli jest zatrudniony na7/8
7,5 h jeżeli jest zatrudniony na 8/8
15 minut ma na rozpoczęcie dnia tj zalogowanie,zasilenie dyspensera i bankomatu oraz przejęcie nadzorowane skarbca ( jak ktoś to robi to wie ile czasu zajmują te czynności) i 15 minut na zakończenie dnia czyli rozliczenie, przekazanie skarbca kolejnej zmianie. Szanowny pan dyrektor zapomniał w piśmie ( jak i my zresztą chyba też że coś takiego nam się należy ) o przerwach 15 lub 20 minutawych w zależności od czasu pracy. Nie chcę przypominać o przerwach 5 minutowych co godzinę z racji pracy przy komputerze.

Czy w którymś oddziale są jeszcze przerwy dla pracowników respektowane?
pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • robotnik_pkobp Re: organizacja pracy kasjera 07.12.07, 23:19
      w moim od dawna nie, kiedyś wołali mnie jak byłem w kiblu bo została tylko jedna
      kasjerka i ludzie sie burzyli - po prostu nawet za przeproszeniem spokojnie
      wysrać sienie można, a Ty mówisz o przerwach śniadaniowych? W tym banku to
      juzdawno zaginęło i trzeba by aby w końcu jakis PIP to wszystko skontrolował -
      może by wyszła nawet afera na miare biedrony.
    • maniek.02 Re: organizacja pracy kasjera 08.12.07, 15:36
      u nas w oddziale każdy ma przerwę i to przełożony pilnuje, aby każdy z niej
      skorzystał
      • zwiazkowiec Re: organizacja pracy kasjera 08.12.07, 17:16
        Hm, a moze będziecie podawać numery oddziałów i miasta gdzie sie nie przestrzega
        przerw w pracy kasjerów, i będziemy donosić do Inspekcji Pracy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka