stokrotka_x 08.01.09, 23:59 Czy coś wiadomo na temat nowej oferty Bankiera dla pracowników? Czy nasz Prezes zabierze nam i to?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mloda_duchem54 Re: Bankier - kredyty 09.01.09, 00:14 Ja myślę,że ci co załapali się na Bankiera,to mają dalej te przywileje,co mieli. Odpowiedz Link
stokrotka_x Re: Bankier - kredyty 09.01.09, 00:18 Umowy są podpisane a na aneksy raczej nikt sie nie zgodzi. Ale chodzi mi o nową ofertę, czy taka wogóle będzie? Może ktoś ma już jakieś przecieki? Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: Bankier - kredyty 09.01.09, 00:28 Myślę,że,a może się mylę,że aby zatrzymać ludzi w tym banku,przedłużą tę ofertę,bo np.w naszym oddziale zwalniają sie ludzie,na których dyrekcja szczególnie liczyła,ale niestety sie przeliczyła. Odpowiedz Link
lukaj1953 Re: Bankier - kredyty 09.01.09, 11:19 nie wiem do końca,czy ci co mają bankiera -zachowają przywileje? umowy o kredyt mieszkaniowy -wnioski przyjęte do końca grudnia i umowy mają być zawarte na starych zasadach, a później ma wejść chyba coś nowego, Odpowiedz Link
pekox Re: Bankier - kredyty 24.01.09, 23:48 Czy ktoś może już posiada informacje nt. wprowadzenia nowej oferty zamiast Bankiera w sprawie kredytów mieszkaniowych? w styczniu ponoć miały być podjęte nowe decyzje... Odpowiedz Link
maliziosa Re: Bankier - kredyty 27.01.09, 15:26 j.w. Czy wiadomo już o nowej ofercie ???? Słyszałam, że może na początku lutego ma "coś być". Ma ktos konkretniejszą wiedzę ??? Odpowiedz Link
maliziosa Re: Bankier - kredyty 04.02.09, 18:36 czy coś się już "ruszyło" w ramach oferty kredytów dla bankowców???? Odpowiedz Link
superwtyczka Re: Bankier - kredyty 24.02.09, 20:31 Witam, skończyła się "manna z nieba". Prezesunio stwierdził, że nasz bank poniósł duże straty finansowe dzięki bankierowi a szczególnie na kredytach mieszkaniowych.Żaden z departamentów nie jest mu w stanie powiedzieć dokładnie ile tego było (niezly mają porządek na samej górze). Sam produkt tworzony na kolanie aby szybko i nikt nie pomyślal o specjalnych parametrach dla tych transakcji w ZSI. Umowy kredytowe są tak skonstruowane, że po odejściu z PKO marża zostaje podniesiona (nie chcę skłamać) bodajże tylko o 0,5pp!! Swoją drogą, czy Prezes wziął pod uwagę, jakie straty bank ponsiósł by, gdyby tylko połowa pracowników pzreniosław swoje konta, oszczędności i kredyty do innych banków - tego potencjalu nie docenia ale na BANKIERA już nie zsługujemy :( Odpowiedz Link
pekalo03 Re: Bankier - kredyty 25.02.09, 18:55 bankiera czy czegos nowego jak nie bylo tak nie ma...a wiecie moze czy inne banki oferuja cos w stylu bankiera dla pracownikow banku ale niekoniecznie swojego czyli np dla nas z pko? z tego co wiem a wlasciwie jestem pewien bo bylem przy takim kredycie to nasz bankier byl dostepny takze dla pracownikow innych bankow..a jak jest z nami w innych bankach wiecie cos? Odpowiedz Link
helwet Re: Bankier - kredyty 27.02.09, 23:36 obecnie ofertę dla bankowców promuje Getin Bank - niestety w zakresi ekredytów mieszkaniowych lipa, ale gótkowi jak najbardziej OK!!! www.wygrajzbankiem.pl Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: Bankier - kredyty 27.02.09, 23:59 Dziś,do domu dostałam ofertę Citibanku,nawet niezła,ale mam ich kartę kredytową,niech szlag trafi. Odpowiedz Link
ruskapko Re: Bankier - kredyty 28.02.09, 11:53 nie wiem jak teraz ale kilka tygodni temu oferte dla bankowców miał także BWZBK Odpowiedz Link
pekalo03 Re: Bankier - kredyty 28.02.09, 12:43 zgadza sie bzwbk ma oferte dla bankowcow w zakresie wszystkich produktow, oferte taka rwniez ma kredyt bank ale tylko w zakresie eurokont i kart kredytowych, dalej nordea ale nie wiem konkretnie jakie produkty, oraz deutsche bank Odpowiedz Link
maliziosa Re: Bankier - kredyty 03.03.09, 09:07 Mamy już marzec ! Zmieniło się coś w temacie kredytów? Ruszyła już akcja dla pracowników ;-) ??? Odpowiedz Link
superwtyczka Re: Bankier - kredyty 05.03.09, 20:13 Parę postów wyżej napisałam przecież (ale trzeba czytać!)Na nic nie liczcie. Prezes liczy "straty" po bankierze. Jeżeli jest jeszcze ktoś, kto wątpi w likwidację bankiera to dlaczego podwyżek nie mamy od marca? A nowa taryfa prowizji od maja ma pokryć straty po bankierze 1,8% za odnowienie kredytu odnawialnego to zdzierstwo - dwa razy więcej niż w ubiegłym roku. Niestety ktoś się chyba trochę przeliczył. Ja kredyt likwiduję, rzadko z niego korzystałam a do szczęścia wystarczy mi debet 1000zł. Czy ktoś ma jeszcze wątpliwości i złudzenia odnosnie pakietu BANKIER - to proponuję zadzwonić bezpośrednio do prezesa. pozdrawiam Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: Bankier - kredyty 05.03.09, 20:19 Superwtyczko,czy mamy rozumieć,że posiadaczy Bankiera też obejmie ta prowizja za odnowienie kredytu? Odpowiedz Link
superwtyczka Re: Bankier - kredyty 06.03.09, 21:40 Jeżeli masz podpisany ankes z którego wynika, ze takich opłat nie będzie bank pobierał to nie będziesz płacić. Jeżeli był to tylko ankes do rachunku to jak najbadziej prowizję będą bulić wszyscy i nikt z tym nie wygra. Nie masz na papierze to płać bo oferta bankiera wygasła przecież 31.12.2008!!!!Ja niestety mam rachunek aurum i nie zmieniałam go na Bankiera - choć nie musiałam ale prowizję za 2008 i tak zapłacilam. Dlatego też rezygnuję z kredytu przed kolejnym odnowieniem. Pomysł bankiera sam w sobie był ok. ale był to tez kolejny niedopracowany gniot, którego efekty za chwilę wszyscy odczują. pozd. Odpowiedz Link