paolciasahin 12.11.09, 19:45 Czesc. Zakupilam w Polsce dekoder cyfry ale mam problem z podlaczeniem go w Turcji. Czy ktoras sie moze na tym zna czy tez dzwonilyscie po fachowca Turecki dekoder dziala jakos i lapie wszystkie kanaly a jak podlaczam cyfre to nie ma sygnalu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
migda33 Re: cyfra plus 13.11.09, 12:43 ja tez mam cyfre plus... moj maz podlaczajac dwa dekodery (turecki i cyfre plus) do tej samej anteny niestety nie dzialal albo jeden albo drugi ... wiec obecnie jest podlaczony tylko moj dekoder ... najlepiej jakbyscie zawolali kogos z servisu kto stwierdzi gdzie jest problem. podlaczajac dekoder musisz ustawic na hotbird bo tylko z tej satelity cyfraplus odbiera Odpowiedz Link
paolciasahin Re: cyfra plus 25.08.10, 19:58 Czy macie problem z przeprogramowaniem dekodera? Od dzisiaj zmienili cos w cyfrze i troche kanalow nie lapie Odpowiedz Link
yoannay Re: cyfra plus 25.08.10, 20:36 paolcia,dzwonilam nie odbierasz............ a cyfra hmmmm musi dziakac a deoder masz nastawiony na antene indywidualna czy zbiorcza ? Odpowiedz Link
sommak Re: cyfra plus 26.08.10, 09:18 Witajcie, ja uzywam Cyfry od dluzszego czasu,dziala na tureckim dekoderze,ale od czasu do czasu cos pada,jak wyjasnili mi w Cyfrze,co miesiac wysylaja sygnal z potwierdzeniem uprawnien i to wyglada tak jakby od czasu do czasu nie trafial on tam gdzie trzeba,albo dekoder jest niezbyt wydolny i nie umie sobie przetworzyc informacji,wtedy udajemy sie do tureckiego speca,ktory podlacza nasz dekoder pod komputer i odblokowuje go i znowu wszystko dziala. Z doswiadczenia wiem tez,ze sa rozne dekodery i niektore same sie jakos dostosowuja,a niektore wlasnie podczas tej procedury notorycznie sie nam blokowaly-regularnie co miesiac bylismy u speca. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
paolciasahin Re: cyfra plus 26.08.10, 10:17 A jakiego typu turecki dekoder masz? Moj dekoder sie zawiesza notorycznie niestety co jest powoli wkurzajace. Odpowiedz Link
bazylia_tr telewizja na karte 26.08.10, 10:38 czesc dziewczyny, polecam telewizje na karte. wlasnie zaczelam uzywac i swietna sprawa. zestaw startowy kosztuje ok. 70 zl, pierwsze trzy miesiace za darmo, a potem przez rok darmowy tvn, tvp1 i tvp2. Nie ma abonamentu. Zestaw startowy zawiera dekoder i karte. Trzeba je podlaczyc do anteny hotbirda. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
bengusia Re: cyfra plus 26.08.10, 11:46 Ja mialam cyfre na dekoderze vestela. Nie polecam! odbieralo tylko kilka kanalow wiec zrezygnowalam i teraz mam polsat cyfrowy pakiet za 40zl mam bardzo duzo kanalow polskich i odbieraja bez zarzutu. Dekoder do polsatu przywiozlam sobie z PL. Odpowiedz Link
sommak Re: cyfra plus 26.08.10, 12:18 Troche zle sie wyrazilam-mam dekoder zakupiony w Turcji,ale on chyba jest niemiecki-firma Raum.Podobno jest jakis dekoder,ktory sobie bez pudla rozkodowuje programy nawet bez karty,wystarczy co jakis czas podlaczyc go pod komputer,placi sie rocznie jakis abonament(ale nie jest do konca legalne) Odpowiedz Link
bazylia_tr Re: cyfra plus 26.08.10, 12:46 Sommak mialam to. Jest to dekoder podlaczony na stale do modemu internetowego, ktory lamie wszystkie kody. Placi sie tylko jednorazowo za dekoder i montaz. W zeszlym roku dalismy 600 lirow (rozkladaja na raty). Jest to niestety opcja nielegalna. O dziwo zaproponowal nam ja zarzadca bloku gdy chcielismy sobie sami zamontowac antene i wykupic abonament w cyfrze plus. Nie wydal zgody i powiedzial, ze mozemy co najwyzej skorzystac z uslug tej firmy i podal na nia namiary. O ile swietnie sie to sprawdza do ogladania tureckich kanalow kodowanych Digiturka, to w przypadku polskiej tv, ktora ma bardzo zaawansowane zabezpieczenia, kiepsko. Kody sa zmieniane co pare sekund i czesto dekoder nie zdaza ich plynnie rozkodowywac. Wowczas na ekranie wszystko staje i albo rusza po paru sekundach samo, albo trzeba zmieniac kanal albo restartowac dekoder albo modem (najczesciej oba naraz). Moze sie tak dziac co chwile. Czasami cyfra wprowadza calkiem nowe zabezpieczenia i wtedy nie mozna ich zlamac, wowczas w ogole nie ma odbioru i czarny ekran. Po paru dniach, tygodniach, specjalisci je rozgryzaja i laduja do internetu nowe kody, ktore odbiera nasz modem, ale nigdy nie wiadomo ile taka sytuacja bedzie zajmowala czasu. Ja raz nie mialam polskiej tv przez pare miesiecy. Bardzo mnie tez irytowalo to stawanie obrazu, nie dalo sie niczego w ten sposob obejrzec. Dlatego dalam sobie w ogole spokoj z ta metoda, moj maz jeszcze czasem oglada w ten sposob kodowane mecze Lig TV. Ja przerzucilam sie na ta TV Cyfrowa i kazdemu polecam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
izaerbas Re: cyfra plus 26.08.10, 13:01 A ja mam Cyfrowy Polsat - mimo, ze polsat nie nalezy do moich ulubionych stacji i raczej go nie ogladam Natomiast 3 lata temu, gdy wykupilam aboonament i dekoder ( chyba za 99 zl), to miesieczny abonament kosztowal tylko 9.90 zl. Ogladam TVP1, TVP2, TVP Kultura, TVP Info, TVN, TVN7, TV4, Polsat, Polsat Cafe, Polsat Jim Jam, , Viva, TV Polonia i wszelkiej masci kanaly niekodowane. Mysle, ze jak na cene 9.90 zl to kanalow jest bardzo duzo. Jesli chodzi o montaz, to wystarczylo, ze antena byla ukierunkowana na Hotbird, a nadawca wlaczyl sygnal dla mojej karty ( tak mi to wytlumaczyl facet sprzedajacy dekoder). W trakcie przeprowadzek nigdy nie mialam prpblemu z nowym podlaczeniem dekodera, wiec najwazniejsze to chyba dobrze ustawiona antena. Odpowiedz Link
paolciasahin Re: cyfra plus 26.08.10, 13:14 A nie mialas zadnych problemow ze nielegalnie ogladasz telewizje turecka tzn te mecze? Zastanawialismy sie z mezem nad tym by ogladac lige turecka. Czy masz namiary na te firme? Odpowiedz Link
bazylia_tr Re: cyfra plus 26.08.10, 16:07 W naszych blokach prawdopodobnie 90% mieszkancow mialo zainstalowana TV satelitarna ta sama droga Skoro nawet sam site yönetici polecal i podawal namiary... Nie wiem gdzie sie to kupuje w innych miastach, ale w stolicy takie cuda sprzedaja w szemranej dzielnicy Ulus Odpowiedz Link
sommak Re: cyfra plus 26.08.10, 16:50 Witam,ja tez mimo wszystko korzystam z telewizji cyfrowej,a nie z tej opcji,o ktorej pisalam ja i pozniej Bazylia.Ale trzeba sobie zdawac sprawe,ze uzywanie Cyfry zagranica tez jest nielegalne- znajdziesz to w umowie,co nie przeszkadza,ze wiele osob,mieszkajacych zagranica wlasnie tej opcji uzywa Odpowiedz Link
adelka1988 Re: cyfra plus 28.02.11, 14:09 Co do cyfry plus: Odbiera zarówno na Astrze i Hot Bird, a to na jaką ustawiasz satelitę zależy od dekodera. Więszkość dekoderów cyfra plus odbiera z HOT BIRD, ale dekoder strong (srebrny) odbiera z Astry. A co z tym ciągłym uuaktualnianiem no cuż, do oferty programowej wchodza co jakiś czas nowe programy, nie zawsze możesz ten nowy dostać bo jest on od wyższego pakietu dostepny itp. ale zmienia się układ kanałów z tąd ten niekiedy sajgon że na tureckich dekoderach nie uaktualnia się w miarę sprawnie. Odpowiedz Link
yosun Re: cyfra plus 28.02.11, 21:19 Też mam Cyfrę Plus, dekoder kupiłam w Polsce (PACE DSR). Nie znałam się na tym zupełnie, więc zapytałam sprzedawcy, czy Cyfra będzie odbierać w Turcji, powiedział, że tak jeśli nastawi się na Hot Bird i że jest to co prawda nielegalne, ale on przecież nie może mi zabronić wywieść dekoder, który kupiłam na własność . Mamy podłączone dwa dekodery - polski i turecki - do jednej anteny. Trochę było problemów na początku, musiałam parę razy aktywować kartę na stronie cyfry (ica.cyfraplus.pl) nim pojawił się sygnał. Teraz nie ma żadnych problemów, od czasu do czasu trzeba uaktualnić ofertę, ale trwa to tylko chwilę i dalej wszystko działa. Może spróbuj reaktywować kartę na stronie internetowej. Pozdrawiam Odpowiedz Link