Dodaj do ulubionych

Sylwester w Stambule

05.12.10, 19:39
Drodzy Mieszkańcy Stambułu!
Co polecilibyście na tę noc w tym pięknym mieście? Sugestie różnych miejsc, imprez czy wszelakie inne propozycje bardzo mile widziane smile
W tym roku tam właśnie będziemy witać Nowy Rok, a że przy każdym z pobytów w Turcji trafia do mnie pytanie, co chciałabym robić/zobaczyć/zjeść itp. itd., to wolę przygotować się "do zajęć" smile Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi!
Obserwuj wątek
    • semimentalsentimental Re: Sylwester w Stambule 08.12.10, 13:15
      Chyba prawie nikt nie imprezuje na to wyglada....
      Co do sylwestra to trudno jeden konkretny klub polecic. Napewno Taksim (jesli oczywiscie nie wybierasz sie na girls' night out i jestes przygotowana na tlumy). Taksim oferuje roznorodnosc, w ktorej kazdy znajdzie cos dla siebie. Lepsze kluby to babylon, hayal kahvesi, peyote czy indigo. wstep do tych miejsc moze byc drogi , ale impreza napewno bedzie udana. Ja bylam w tylu roznych miejscach, ale przez to ze zazwyczaj wedrujemy po barach w czasie jednej nocy, trudno zapamietac wszytskie nazwy. Ja lubie zaczynac na küçük beyoğlu, bo atmosfera jest naprawde energetyzujaca.
      Popatrzcie w internecie pod katem cenowym i muzycznym, czesc miejsc sprzedaje juz bilety( w tych mniej znanych, co nieznaczy gorszych, za 100TL masz wliczone napoje alkoholowe i jakies przekaski-bez ograniczen). My w tym roku z Taksim rezygnujemy, Kadiköy chociaz duzo spokojniejsze tez ma swoje uroki, a do domu 5 min piechota. Pozdrawiam!
      • melek0204 Re: Sylwester w Stambule 08.12.10, 20:46
        Dzięki semimentalsentimental!
        Już się zaczynałam obawiać, że źle post sformułowałam i ktoś może to odebrać, że chciałabym się na jakąś domówkę wprosić wink Zapewniam, że nie takie moje intencje smile
        Zdecydowanie nie będzie to girls' night out, lecz couple's night out smile Nazwy klubów skrzętnie zanotuję, do tej pory to na Taksimie to bardziej w pubach miałam przyjemność być, nazw oczywiście nie pamiętam żadnych.
        Moje wspomnienia z Kadiköy są jeszcze skromniejsze, bo tylko spacer i kawa po turecku w jednej z kafejek. Może zareklamujesz coś i z tej dzielnicy? Dzikich tłumów nie sprowadzę - obiecuję wink
        A zależy mi na info z różnych części miasta, gdyż znajomi, u których się zatrzymujemy właśnie zmieniają mieszkanie i póki co nie wiem, gdzie ja będę miała te 5 minut do domu smile
        Pozdrawiam!
        • semimentalsentimental Re: Sylwester w Stambule 27.12.10, 15:21
          Hej,
          Co do Kadiköy to napewno moge polecic bar o nazwie Karga, ale jedynie jesli jest sie milosnikiem indie i alternatywnej muzyki. Na tej samej ulicy-Kadife Sokak jest wiele innych miejsc, ale rozniez utrzmanych w klimacie muzyki alternatywnej lub rokowej. Jesli chcesz wiecej poczytac na ten temat tutaj jest artykol www.timeoutistanbul.com/english/6085/the_asian_side_uncovered___kadikoy
          Zycze udanej zabawy!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka