01.07.11, 11:33
HEJ DZIEWCZYNY CZY KTOS WYSYŁALAM PAPIERY POCZTEXEM, JAK TO WYGLADA ILE TO IDZIE??
JA MAM ZAPROSZENIE DO WYSŁANIA, DZWONIŁAM DO KURIERA UPS, I PANI CENY ZA ZAPROSZENIE KTÓRE WAZY JAK PIÓRKO DALA CENĘ 340 ZŁOTYCH!!!! WIĘC MNIE POWALIŁA NA KOLANAsmile

A JAK WYSYŁAM LISTY PRIORYTETOWY TO SZŁO 3 TYGODNIE,

ALBO COŚ INNEGO TAŃSZEGO BĘDĘ WDZIĘCZNAsmile

DZIĘKUJEsmile
Obserwuj wątek
    • asya-pl Re: POCZTEX 01.07.11, 11:59
      Ja zawsze jak mam do wysłania jakieś wazne dokumenty wysyłam Pocztexem. Koszt to 100 zł, da Alanyi taka przesyłka idzie od 3 dni do tygodnia.
      • malike-pl Re: POCZTEX 01.07.11, 12:09
        dziękuje piękniesmile
    • malike-pl Re: POCZTEX 01.07.11, 12:21
      a jeszcze mam takie pytanie , bo ten pocztex jest jak poczta taka, bo samego pocztexu w Turcji nie maja, wiec to działa na zasadzie listonosz przynosi tak??

• 5katia Re: POCZTEX 01.07.11, 12:27
        Hej!
        Ja też swego czasu wysyłałam wszystko pocztexem , doszło bez problemu w terminie 3-8 dni smile. Co do dalszego pytania to pocztex dostarcza to do Turcji a tam juz PTT przejmuje pałeczkę i dalej przekazuje do Twoiego miasta a potem do twoich rąk.
        Pozdrawiam
        Katia
        • malike-pl Re: POCZTEX 01.07.11, 12:28
          dziękuje bardzosmile
          • karina_kr Re: POCZTEX 01.07.11, 19:38
            Ja wysyłałam zaproszenie listem priorytetowym expresowym z potwierdzeniem nadania i płaciłam 13 zł a list szedł od 3 do 7 dni..
            Pozdrawiam
            • melek0204 Re: POCZTEX 04.07.11, 16:40
              Ja tez mam dobre doświadczenia ze zwykłą Pocztą (nadania do Stambułu), ale pod warunkiem że to koperta, a nie kartonik. No ale do zaproszenia koperta wystarczy smile
              • sommak Re: POCZTEX 07.07.11, 12:05
                Witaj,
                bardzo zazdroszcze Wam dziewczyny,ze macie dobre doswiadczenia z Pocztexem,moje sa fatalne-znajdziecie moja historie z paczka wyslana do Alanyi z Lodzi w zarchiwizowanym watku.Pocztex jak dla mnie nigdy wiecej,tym bardziej,ze mam wrazenie,iz po tym jak przesylka znajdzie sie juz na terenie Turcji,Pocztex nie ma nad nia zadnej kontroli,a w razie klopotow wypinaja sie na wszystko i nie biora odpowiedzialnosci.Final zlozenia przeze mnie reklamacji byl oglednie mowiac zenujacy.
                Zycze tylko dobrych doswiadczen,jak nie z ta to z kazda inna firmasmile.
                Pozdrawiam serdecznie!
                • magdaod Re: POCZTEX 19.08.11, 10:30
                  A macie jakies doswiadczenia w wysylaniu paczek, waga tak ok. 1 kg?
                  Jak wyglada sprawa oclenia?

Bede wdzieczna za wszelkie info smile
                  • 5katia Re: POCZTEX 19.08.11, 10:51
                    Hej!
                    Ja wysyłałam paczke do kilograma pocztexem z PL do Turcji ale było to ponad 2 lata temu. Wtedy kurier mi poradził , żeby napisac na dokumentach pocztexu , że przesyłam upominki. Tak też zrobiłam i przesyłka przeszła bez żadnych problemów. Nie biegałam do Urzedu Celnego i nie załatwiałam niczego więcej( bo pocztex cła nie załatwia).
                    Pozdrawiam
                    Katia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka