Dodaj do ulubionych

Busuu czy ktos zna?

18.01.12, 11:43
Hej, dzis wpadlam na linka busuu.com to niby witryna do nauki jezykow w tym takze TR. Oczywiscie platne (na poczatek daja 7 dni premium) na rok to jakies 260 zl, niby nie majatek. Wyglada calkiem przyzwoicie.
Ktos to zna? Warto poswiecic czas?
Obserwuj wątek
    • emine2302 Re: Busuu czy ktos zna? 02.02.12, 04:39
      ja znam ale korzystam z wersji bezplatnej poprostu pewne rozdzialy sa zablokowane ale i tak sporo dziala i jak dla mnie wystarczy zastanawialam sie na wykupieniem ale stwierdzilam ze to do czego mam dostep jest wystarczajace chyba ze sie cos zmienilo i nowe ososby musza wykupywac czlonkostwo
    • riverina Re: Busuu czy ktos zna? 02.02.12, 07:57
      Przeczytałam :Buuu, czy ktos zna? i myślę jakiś fajny wątek się zaczyna, a tu szkoła - nudy. Ale do rzeczy. Nie znam tej szkoły, uczę sie w Polsce z podręczników TOMERA , przez SKYPE z nauczycielką z Polski po turkologii, pracowała 3 lata w Turcji. Miałam też nativa Turka, ale słabo nam szła nauka, więc nie polecam, był bardzo niesolidny. Finansowo drożej niż cena, którą podałaś, ale absolutnie do zaakceptowania,a nauczyłam się tureckiego komunikatywnego bardzo szybko. Ważne, że uczysz się pisać i czytać, gramatyki, akcentu, poprawnej wymowy - byłam sama nauczycielką dość długo i nie ma lepszej nauki niz sam na sam z nauczycielem, a potem alistirma w realu. Teraz próbuję uczyc się sama, ale nie mam dyscypliny ani zapału i chyba wrócę do nauki z nauczycielem.
      • ajlonka21 Re: Busuu czy ktos zna? 03.02.12, 19:21

hej. Ja też rozpoczęłam naukę tureckiego na tej stronie. Jak dla mnie jest przeciętny ze względu na to że nic nie ma o gramatyce i jest trochę chaotycznie chyba że w trakcie się coś posunie. Jakbym nie znała pewnych podstaw gramatycznych to było by trudniej. Plusem jest to że są nagrania smile Zobaczymy z czasem...
        pozdrawiam
    • meladana Re: Busuu czy ktos zna? 03.02.12, 20:46
      Nie wiedzialam o istnieniu busuu az do teraz. Ja uczylam sie na Livemocha - bardzo podobnej strony.Ta sama konstrukcja, nauka slownictwa, powtorki, tekst do napisania i nagrania. Oba laczy wielka wada: w ofercie bezplatnej brak jest gramatyki bez ktorej poczatkujacy bedzie mial duzo problemow. Za dostep do rozdzialow gramatycznych niestety trzeba zaplacic wiec dla tych ambitniejszych proponowalabym jednak wykupienie czlonkowstwasmile Kazda forma nauki dozwolona jesli przynosi korzysci - osobiscie polecam.
    • kyla_226 Re: Busuu czy ktos zna? 05.02.12, 13:50
      ja natomiast zaczęłam się uczyć tureckiego z turkolożką ( przez Skype ), niestety bardzo dużo płaciłam mało wynosiłam z lekcji,przez przypadek zupełnie postronna osoba poleciła mi zakupić sobie turecki kurs podstawowy wydawnictwa Edgard i tak zrobiłam, dla osoby zupełnie nic nie mówiącej po turecku polecam w moim przypadku się sprawdza smile
      www.empik.com/turecki-kurs-podstawowy-opracowanie-zbiorowe,p1045397544,ebook-p
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka