karina_kr 01.03.13, 17:12 Czy sa tu dziewczyny, ktore sprobowaly zycia z turecka polowka w Polsce i w Turcji ale i tak zamieszkaly w Turcji na stale? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdao157 Re: życie w Polsce i w Turcji 28.03.13, 13:19 jestem ;D mieszkalismy w polsce 3 lata i wynieslismy sie do turcji i tutaj juz 1.5 roku. İ zyje mi sie w turcji lepiej. Maz ma tu lepsza prace, ja rownıez pracuje legalnie, spokojniejsze zycie, mniej bieganiny i szarpania sie jak bylo to w polsce. ale kazdy to inny przypadek. My mamy w turcji lepsze zycie. zadowolona z przeprowadzki. Odpowiedz Link
sirin_1 Re: życie w Polsce i w Turcji 06.04.13, 00:05 ja mieszkałam z mężem w turcji kilka lat, potem przenieśliśmy się do Polski ale teraz znowu myślimy o powrocie do Turcji, wiem, że jak już do tego dojdzie po pewnym czasie znowu może być ciężko bo tęsknota za rodziną w PL pojawia się wcześniej czy później ale tu w Polsce też nie jest mi łatwo, tęsknię za Turcją. Taki już mój los, rozdarty pomiędzy dwa kraje. Odpowiedz Link
migda33 Re: życie w Polsce i w Turcji 06.04.13, 09:54 my co prawda mieszkamy od początku w Turcji (6 lat) ale mamy plany przenieść się za kilka lat do Polski ,,, chcę aby moje dziecko uczyło się i studiowało w Polsce ,,, poza tym nie wyobrażam sobie życia tutaj do starości, no ale to czas pokaże ,,, bo jak mówi przysłowie "człowiek myśli pan Bóg kreśli" Odpowiedz Link
hugo43 Re: życie w Polsce i w Turcji 06.04.13, 21:38 A my od poczatku w pl,tj od 2006.ostatnio maz zaczal czesciej jezdzic do tr i wizja przenosin na stale mu odeszla.tyle ze on odnajduje sie w pl lepiej niz ja Ja mysle,ze teraz jest wszedzie trudno,meza przyjaciel mieszka w nl i pytal sie nas,czy pracy bysmy dla niego w pl nie mieli?koniec swiata! Odpowiedz Link