Dodaj do ulubionych

Droga do lubrańca

05.01.11, 13:36
Chciałem poruszyć wątek dotyczący dróg, którymi możemy dojechać do Lubrańca, Izbicy kuj, czy Osięcin. To jest skandal i chyba trzeba sprowadzić telewizję (o ile dojedzie)zeby drogi stały się właściwie odśnieżone i został z nich zlikwidowany lód. Czy naprawdę musi dojść do wypadku śmiertelnego żeby władze gminy zaczęły dbać o nasze podwórko. Skoro nie ma komu odśnieżać to może i nie będzie komu podatków płacić? Wójcie weźcie się do roboty. Oczywiście wiem, słyszałem, ze wójt spychologię robi, ze to droga powiatowa. Ale to świadczy o jedo gospodarności jako gospodarza gminy. A zauważyliście, że chodnik w Topólce to posypany jest tylko od kościoła do gminy. Po drugiej stronie to już ludzie oczywiście nie mieszkają.
Obserwuj wątek
    • nikita573 Re: Droga do lubrańca 05.01.11, 19:03
      Wspomne jeszcze o drodze przez Świerczyn, tam to dopiero tragedia i pomyśleć ze autobus szkolny wozi tamtędy dzieci.na końcowych przystankach jest nawet z 40 min. opóżnieniem.
      A władze gminy nic z tym nie robia
    • wyborca_1 Re: Droga do lubrańca 05.01.11, 22:40
      Jeżeli na terenie gminy są drogi powiatowe to chyba do obowiązków wójta i radnych powiatowych należy dopilnowanie aby były właściwie utrzymane.Drogi w naszej gminie są w takim stanie,że wydostanie się z Topólki to nielada wyzwanie dla wielu kierowców.Tego stanu nie można tłumaczyć aurą bo przecież są okresy kiedy można drogi uporządkować tylko po co się starać skoro wybory już się skończyły.A przed wyborami było tak pięknie pięć pługów przed gminą stało gotowych do odśnieżania,ale na taki widok trzeba będzie czekać aż cztery lata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka