Dodaj do ulubionych

czas pracy nauczycieli

01.11.11, 17:32
Pomijając moje panie Waszą wymianę myśli. Gmina Topólka to piękne nie wykorzystane przez urząd pod kierownictwem Orłowskiego tereny i szanse. Turystyka to przyszłość tej gminy, czego wójt kompletnie nie widzi. Nauczyciele stanowicie największy elektorat wójta. I co "ciemnogród". W jakich warunkach pracują górnicy, ludzie mający styczność z substancjami rakotwórczymi i co ich wybór pracy tak. Wasz nauczyciele też. Ale przywileje to wy macie, za duże, za duże. 3 razy urlop zdrowotny po roku , jaka branża to ma. Już na studiach wiedziałem, że ludzie z WSP "są trochę inni" . Czas się zabrać za Wasze przywileje.
Obserwuj wątek
    • nikita573 Re: czas pracy nauczycieli 01.11.11, 20:27
      I o to chodzi
    • klakiodona Re: czas pracy nauczycieli 01.11.11, 22:29
      Hej JANOSIK !, a co z przywilejami na przykład służb mundurowych w Polsce? Cóż znaczą urlopy zdrowotne n - li do finiszu ich kariery zawodowej po 15 latach pracy zawodowej, gdzie jako młodzi mężczyźni, w wieku 40 lat, są już emerytami, na świadczenia których różne grupy zawodowe, jak chociażby nauczyciele, muszą pracować do 65 roku życia? JANOSIK ogranicz też i ich przywileje a potem rozdaj biednym, takim jak ty i nikita, bo o to głównie chodzi w tej dyskusji, prawda?;)
      • nikita573 Re: czas pracy nauczycieli 02.11.11, 13:22
        nie, nie o to chodzi i raczej za biedna sie nie uważam.Ale ty to biedna jesteś ale w inny sposób.
        • abcd-5 Re: czas pracy nauczycieli 02.11.11, 16:04
          Nikita, na spacerek po Paniewie, na spacerek zapraszam. Ponoć nic tak dobrze nie robi na mózg jak świeże powietrze:D;)
          • nikita573 Re: czas pracy nauczycieli 03.11.11, 11:12
            abcd widzę ze ty ze spacerków wcale nie korzystasz :)
            • abcd-5 Re: czas pracy nauczycieli 03.11.11, 12:32
              Nie korzystam ze spacerków Nikita, bo się obawiam, że spotkam cię gdzieś przypadkiem, a że zawsze spaceruję z laseczką, to ...:D:D:D Poza tym nie muszę spacerować, bo tak jak Michael Jackson sypiam w namiocie tlenowym :D
              • nikita573 Re: czas pracy nauczycieli 03.11.11, 18:14
                A to wszystko jasne :):):):):):):):):):):):):):):):):):)

Jak się tak boisz spotkania ze mną , to nie łaź za mną
                • abcd-5 Re: czas pracy nauczycieli 03.11.11, 21:26
                  Nikita, źle mnie zrozumiałaś. Ja się nie boję spotkania z Tobą, tylko swojej reakcji, gdy Cię spotkam, bo jak pisałem zawsze chodzę z laseczką, którą w razie potrzeby wywijam niczym Wołodyjowski szabelką. A że strasznie mnie irytują takie cięte i zawzięte baby jak Ty, moja "szabelka" mogłaby sama rwać się do wygarbowania Twojej skóry i powiedz, jak miałbym ją przed tym powstrzymać? No jak? :D:D;)
                  • nikita573 Re: czas pracy nauczycieli 04.11.11, 08:56
                    A to abc=d by było ciekawe spotkanie , bo ja za to chodzę zawsze z paralizatorem,ale z drugiej strony nie chce oglądać takiej baby jak ty, więc puki co , mówię -a kysz szatanie :):):):):):):):):)
                    • abcd-5 Re: czas pracy nauczycieli 04.11.11, 09:51
                      Nikita, wszystko jestem Ci w stanie wybaczyć, nawet ten paralizator, ale nie to, że bierzesz mnie za babę :D:D:D
                      • meduza-0 Re: czas pracy nauczycieli 04.11.11, 11:10
                        Ludzie, stuknijcie się w czoła i zacznijcie rozmowę na temat. Jak chcecie sobie pogawędzić, to umówcie się na kawę albo dajcie sobie po razie i z głowy, a nie spamujecie:D
                        • nikita573 Re: czas pracy nauczycieli 04.11.11, 17:56
                          :):):):):):):):):):)
                          • abcd-5 Re: czas pracy nauczycieli 04.11.11, 20:15
                            Meduza cóż znaczy temat "Czas pracy nauczycieli" w porównaniu do tak wielkiego wydarzenia jakim jest poskromienie złośnicy internetowej nikity573:D
                            Ludzie nikita zaczęła się uśmiechać ;) Może te spacery po Paniewie to sprawiły?:D;)
                            • abcd-5 Re: czas pracy nauczycieli 04.11.11, 20:26
                              A jeśli już mamy trzymać się tematu, to właśnie dostałem info od nikity, że bardzo polubiła wszystkich nauczycieli nie tylko w naszej gminie, ale i w Polsce, a nawet na świecie i będzie postulowała do Ministerstwa za dołożeniem wszelkich przywilei tej grupie zawodowej. Nie wiem, czy się nie przesłyszałem, ale mówiła coś o dwóch miesiącach pracy, a dziesięciu miesięcach wakacji. Oj nikita nikita, popadasz ze skrajności w skrajność. Nie myślisz chyba, że bedę płacił podatki na tych obiboków?:D:D:D
                              • nikita573 Re: czas pracy nauczycieli 05.11.11, 13:36
                                :):):):):):):):)
                              • fanka-pl Re: czas pracy nauczycieli 09.11.11, 14:03
                                Nauczyciele to grupa społeczna specjalnej troski...

Bo gdzieżby indziej przysługiwały im aż takie przywileje finansowe (zwłaszcza na wsi) za tak minimalny czas pracy (20 godzin tygodniowo!!)? N I G D Z I E. Pracują o połowę krócej niż tzw. standardowy pracownik, który zgodnie z Kodeksem Pracy nie może przekroczyć 40 godzin tygodniowo. Praca w domu? Nie przesadzajmy.. tyle aż tego nie ma..

Jestem ZA, aby ukrócić przywilej zwany KARTĄ NAUCZYCIELA, i żeby pracowali za takie same pieniądze jak inni (nauczyciel stażysta na dzień dobry teraz otrzymuje ok. 2500 brutto na pełnym etacie, a młody pracownik w jakimkolwiek innym zakładzie pracy między 1385 zł 1500 zł brutto pracując o połowę dłużej na pełnym etacie!) Praca nauczyciela nie jest wcale taka ciężka i wyczerpująca - to mit. Najgorsze jest to, że sami nauczyciele rozsiewają tę plotę tak długo, że w nią uwierzyli, a najgorsze, że uwierzył im parlament...

Jednym słowem... "ŻAL" - jak określają młodzi ludzie sytuacje godne pożałowania.
                                • xoxol Re: czas pracy nauczycieli 10.11.11, 20:31
                                  fanka-pl masz rację podpisuję się pod tym!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka