Dodaj do ulubionych

Parking dla rowerów przyt stacji NI ???

03.12.11, 22:12
Czy ktos bral wogole takie cos pod uwage ?

Jedna zadaszona wiata z miejscami dla rowerow zajmie jedno miejsce samochodu a zmiesci 10 rowerow. A całkiem sporo osob porusza sie na rowerach po SI,NI i Mysiadle.
Teraz rowery sa parkowane na dziko.

W Holandii przy stacjach parkują setki / tysiace rowerow a u nas to wielki problem wiate postawic.

Obserwuj wątek
    • ka_katka Re: Parking dla rowerów przyt stacji NI ??? 05.12.11, 21:18
      Swietny pomysł, myślę, że dużo osób chętnie by skorzystało z możliwości zostawienia roweru na strzeżonym parkingu. Może, nie jest problemem postawienie wiat tylko brak pomysłu właśnie. Mam nadzieję, że wątek wzbudzi zainteresowanie lokalnej społeczności :) Gdzieś mi się tylko kołacze niepokojąca myśl ile to gmina sobie zażyczy dniówki za pojazd dwukołowy pozostawiony na parkingu??? ale to sprawa wtórna myślę, że zawalczyć warto. Zawsze pozostaje nadzieja, że w ramach propagowania zdrowego trybu życia mieszkańców może zwolnić z opłat chociaż do Holandii spory kawałek.
      Katka
      • kania_marcin Stojaki rowerowe będą 05.12.11, 21:39
        Dzień Dobry,

Uprzejmie informuję, że organizacja ruchu jest już na końcowym etapie projektowania i wdrożenie jej nastąpi natychmiast po zatwierdzeniu. Dodatkowo zostaną zamontowane stojaki rowerowe na ok. 20 stanowisk. "Opiekę" nad parkingiem pełni Referat RDM Urzędu Gminy Lesznowola.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka