04.10.12, 10:56
Dziś znów brak wody w kranie. Jakiejkolwiek. Najpewniej została zakręcona w związku z pracami na Granicznej. Nie rozumiem tylko, dlaczego - ilekroć coś takiego się zdarza, a w NI zdarza się co najmniej kilka razy w roku - nikt (gmina, firma prowadząca prace?) nie jest w stanie w cywilizowany sposób mieszkańców o tym powiadomić. Jest jak w ciemnym Peerelu: nie ma wody, bo nie i mamy was wszystkich w d...
Ciekaw jestem, kto odpowiada za tę chamówę?
Obserwuj wątek
    • zonia30 Re: Brak wody 04.10.12, 12:08
      W czasach PRLu to zawsze miałam kartkę na klatce schodowej z informacją o braku wody, a pod blokiem podstawiano cysternę z wodą. A teraz...no comment...
    • kprzem Re: Brak wody 04.10.12, 12:58
      Brak wody związany jest z awarią w Mysiadle.Nie jest to planowe wyłączenie wody.LPK przewiduję ,ze awarię uda się usunąć w ciągu dwóch godzin.
      Pozdrawiam.
      Katarzyna Przemyska
      • tweedledee Re: Brak wody 04.10.12, 13:00
        Dziękuję za przekazanie informacji. Ale to nie zmienia istoty sprawy. Wielokrotnie dochodziło do sytuacji, że woda w NI była wyłączana np. z powodu podłączania do wodociągu nowego budynku i NIGDY nie byliśmy o tym jako mieszkańcy powiadamiani.
        • kprzem Re: Brak wody 04.10.12, 13:27
          Uwagi przekażę LPK w Lazach.
          Katarzyna Przemyska
          • mart-a-l Re: Brak wody 04.10.12, 14:23
            To,że nie będzie wody 4.10 od godz.9-11 to wiadomo od 2 dni.Są plakaty informujące na słupach(co 2 słup)a że ktoś nie czyta to juz nie problem nikogo z gminy.Dzwoniłam przed chwilka do LPK w Łazach i Pani poinformowała mnie,że awaria zostanie usunięta najpóźniej za 2godziny.
            • tweedledee Re: Brak wody 04.10.12, 14:54
              Nie wiem, gdzie Pani widziała te obwieszczenia, bo na pewno nie ma ich ani przy Niezapominajki, ani przy Przebiśniegów, ani przy Różanej. Sama Pani przyzna, że nikt nie ma obowiązku obchodzenia codziennie całej miejscowości, żeby sprawdzić, czy gdzieś nie wywieszono przypadkiem informacji o braku wody. Takie zawiadomienia powinny być przy wszystkich budynkach, których to dotyczy. A tak nie jest. Nie ma też informacji na stronie i.ternetowej gminy. To nie jest odpowiedni sposób zawiadamiania o podobnych sprawach.
              • mart-a-l Re: Brak wody 04.10.12, 15:24
                ale macie sołtysa,radnych to mozna do nich zadzwonic. Powinni wiedziec dlaczego niema wody.Z tego co wiem bo czytalam na forum Mysiadła to p.Marcin Kania zamiescic inf.ze jest jakas awaria na dawnych teranach KPGO w Mysiadle i dopiero o 16 bedzie woda ale czy przez to niema w NI wody to tego niewiem.
            • zonia30 Re: Brak wody 04.10.12, 15:25
              Co za pech....a ja akurat ostatnie dwa dni odpuściłam sobie obchód po słupach...oh ja niemądra....

Jest godzina 15.20 a wody nadal brak...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka