Dodaj do ulubionych

czyli było tak jak obstawiałem

30.05.06, 19:55
wygrałem 3 robry, jeden przegrałem. Co do meczu, to nie wiem bo nie oglądałem.
Wiem że polacy to głupie chuje i najbardziej się cieszą z podknięcia swoich,
ale komentarze w telewizji mają być inne niż stadionowego buractwa. Biedne
chłopaki, mieć swoich kibiców którzy z nich się śmieją. Głupie, ciemne polskie
chuje. Nie ma się co dziwić że dzieci tych co wyemigrowali do szkopskich ryjów
wolą grać dla niemców, i nie chodzi zapewne tylko o kasę.
Obserwuj wątek
    • vandikia przesadzasz / nt 30.05.06, 20:02
      • morfeusz_1 Re: przesadzasz / nt 30.05.06, 20:03
        przesadzasz
        • vandikia przesadzasz 30.05.06, 20:04
          • morfeusz_1 Re: przesadzasz 30.05.06, 20:05

no
            • vandikia Re: przesadzasz 30.05.06, 20:07
              no no!

wink
    • widokzmarsa Re: czyli było tak jak obstawiałem 30.05.06, 20:10
      dodam jeszcze, ze chuj szaranowicz co pluł na trenera(tak jakby jeden franek
      mógł zmienić grę całego słabego zespołu), jak zresztą i inni powinni się wziąć i
      pierdolnąć do wisły z kamieniem u szyi.
      Może za długo żyłem w USA, gdzie jest ogromne poszanowanie własnej drużyny w
      każdej sytuacji. Kibice liverpoolu, gdy ten przegrywał 3:0 w przerwie obstawiali
      u bookmacherów zwycięstwo swojej drużyny i kibicowali do końca. Nasze polaczkowo
      jest do tego niezdolne, woli się tarzać we własnym gównianym smrodzie. Dla
      takich ludzi to szkoda zakładać reprezentacyjną koszulkę.
      • vandikia Re: czyli było tak jak obstawiałem 30.05.06, 20:12
        boszzz widok, dla jasnosci nie popieram chamskiego zachowania w zadnej
        sytuacji, ale posmiac sie, ze bramkarz strzelil nam gola, to sorry ale można.
        od reprezentacji sie wymaga pewnych rzeczy szczegolnie na kilka dni przed
        mistrzostwami swiata. wstyd, obciach i paranoja ich dzisiejsza gra byla!
        • widokzmarsa gowno prawda 30.05.06, 20:21
          to bydło już od początku wołało o dudka, który okazał się zwykłą ciotą i
          szmaciarzem i zamiast jak facet przyjąć brak powołania to perdolił coś o
          motywach pozasportowych. Wstyd to może być za naszych głupich pismaków którzy
          podkręcają newsy w momenci gdy drużyna jest przemęczona siłowymi treningami.
          Ogólnie mam w dupie i piłkę i polakow. Wolę sobie w necie z chińczykami grać w
          brydza. To niejest wina tych chłopaków, że ich trener powołał. Grali jak
          potrafili. W hokeja nasi też nie wygrywają i nikt się kurwa z nich nie śmieje
      • c.eastwood Re: czyli było tak jak obstawiałem 30.05.06, 20:13
        widok ma racje - też kurwa jestem oburzony na sląskie psy
      • tygrysio_misio Re: czyli było tak jak obstawiałem 30.05.06, 20:17
        w USA masz nacjonalizacje od dziecka w szkolach..niech Bog poblogoslawi flage
        itpe, moglity za kraj za prezydenta

u nas tego nie ma..u nas kazdy ma prawo byc prawdziwym patriota

a patriotyzm to takze umiejetnosc wstydzenia sie za to co jest w ojczyznie zle

tak samo z kibicowaniem..jak cos jest zle to sie tego wstydzi i opluwa sie to i
        domaga sie polepszenia..jak jest dobrze to sie takiego Gorskiego dlugo po
        mierci wspomina i dziekuje
        • widokzmarsa Re: czyli było tak jak obstawiałem 30.05.06, 20:24
          to u nas jest narodowy socjalizm, tam jest szacunek dla pracy, wysiłku, wiedzy
          historii i religii. Chyba że jesteś pierdolonym komuchem lub polaczkiem na
          greenpoincie
          • c.eastwood Re: czyli było tak jak obstawiałem 30.05.06, 20:25
            na sląsku są same polaczki
          • tygrysio_misio Re: czyli było tak jak obstawiałem 30.05.06, 20:29
            tam jest szacunek dla pracy, wysiłku, wiedzy
            > historii i religii

chyba, ze jestes z tych polaczkow ktorzy zapomnieli skad sa i slepo sa
            zapatrzeni w cudowna ameryke

wiesz..na Greenpoincie jest kupa takich ludzi ktorzy uwazaja sie za lepszych od
            innych bo tamci sa zwyklymi "polaczkami" a poza greenpointem jeszcze wiecej

zalosne kiedy Polak poniza innego Polaka slowami takimi jak "polaczek" itpe i
            swoim stosunkiem... a sam lize dupe kazdemu kto jest rdzennym amerykaninem z
            dziada (a z pradziada takim samym wymiotkiej jak Ci "polaczkowie")
            • c.eastwood Re: czyli było tak jak obstawiałem 30.05.06, 20:33
              co ty pierdolisz, chyba pojebał ci się kontekst0- nie wiesz o czym gadają
            • widokzmarsa Re: czyli było tak jak obstawiałem 30.05.06, 20:36
              nie mogę z tobą dyskutować bo ty jesteś socjalistką i w sprawie ameryki
              porównujesz ją do wyimaginowanej utopii. Ja wiem ze tam też jest źle i syf, w
              końcu pomimo obywatelstwa wróciłem. Ale zawsze można pojechać do pakistanu lub
              Iranu. Poza tym ja nigdy nie dyskutuje o usa z ludźmi co tam długo nie mieszkali
              bo to się mija z celem.
              • widokzmarsa Kibole i sprawozdawcy: pierdolone polaczki ntx 30.05.06, 20:38
                • vandikia Re: Kibole i sprawozdawcy: pierdolone polaczki nt 30.05.06, 20:39
                  to moze dodaj słowo: niektórzy, bo chyba przeginacie ostatnio troche z tym
                  wyzywaniem
                  • tygrysio_misio Re: Kibole i sprawozdawcy: pierdolone polaczki nt 30.05.06, 20:41
                    daj spokoj

po tym poznasz pradziwcyh znawcow wlasnie
                  • widokzmarsa Wszyscy kibole 30.05.06, 20:41
                    rozróżniam kibola od kibica, definicji nie podam. Wiem ale nie powiem)
                    • tygrysio_misio Re: Wszyscy kibole 30.05.06, 20:43
                      zaden alkoholik nie powie ze jest alkoholikiem
                      • c.eastwood Re: Wszyscy kibole 30.05.06, 20:44
                        ty to już nic nie mów , bo nie jesteś za bystra, nie wiesz o czym gada sięsmile
      • dzikoozka Re: czyli było tak jak obstawiałem 31.05.06, 10:06
        Cymbał brzmiący....
        przestać pitolić. Nie znam się na piłce, ale nie pozwole się obrażać. Nie mam
        zamiaru sie wstydzić że jestem Polką i jako Polka wypraszam sobie takie teksty.
        Wk.iłeś mnie.
        • widokzmarsa Re: czyli było tak jak obstawiałem 31.05.06, 17:17
          że niby gdzie cię obraziłem i które teksty sobie wypraszasz?
          • dzikoozka Re: czyli było tak jak obstawiałem 31.05.06, 17:23
            Np: Wiem że polacy to głupie chuje
            • dzikoozka i jeszcze 31.05.06, 17:24
              to
              do szkopskich ryjów
              • widokzmarsa Re: i jeszcze 31.05.06, 17:31
                masz racje, nie wszyscy polacy...
                • dzikoozka Re: i jeszcze 31.05.06, 17:35
                  oczekujesz patriotyzmu od innych a u ciebie jakoś tez cienko z tym? nie chce
                  Cie pouczać ale to jest paradoksalne.
                  • widokzmarsa Re: i jeszcze 31.05.06, 17:46
                    ja nie jestem patriotą nawet w wersji minimum, w razie wojny uciekam, niewidzę
                    powodu by narażać się za istniejący układ czy ludzi. Ale jestem za normami które
                    jakoś stabilizują życie. CZyli, jeżeli nie może być 100 tys trenerow, to
                    wybieramy jednego. Jezeli jestem właścicielem firmy mając akcje, wybieram
                    zarząd, prezesa. A później ich rozliczam. Staram się mu pomóc, jak idzie coś źle
                    nie podkładam nogi, nie bluzgam na niego etc.
                    A tu, komentatorzy w telewizji, cały czas podważają pracę trenera, podburzają
                    kiboli a ci przeszkadzają na meczu. Wyśmiewają zawodników.
                    Nie byłem jedyny co wyłączył fonię podczas meczu.
                    • dzikoozka Re: i jeszcze 01.06.06, 09:56
                      Prywatna firma z reguły funkcjonauje na zdrowych zasadach (układ idealny),
                      polski futbol to nie firma, to smierdzący biznes, "piłkarski poker" sprzed lat
                      oddaje dobrze ten klimat. Dlaczego kibice mieliby wspierać upadajacy,
                      smierdzący nieuczciwy biznes? Gdzie maja w tym swoj interes? Nie jest to ich
                      biznes, to tylko sport, któy gra na ich emocjach.
                      • widokzmarsa Re: i jeszcze 01.06.06, 12:38
                        not to się nie zgadzamy w jakimś momencie. W każdym razie ja publicznie nie
                        deprecjonowałbym poczynania trenera i zawodników a co najwyżej po nieudanych
                        występach na mistrzostwach powiedziałbym - trudno, nie udało im się.

Wyśmiewanie ich teraz w czasie gry, to tak jak podkładanie nogi facetowi co
                        idzie na Mount Everest, i wyśmiewanie się z niego że się przewrócił przechodząc
                        przez szczeline, oraz wrzeszczenie mu nad głową ty chuju, gdy przesuwa się nad
                        przepaścią. Gość przechodzi wreszcie nad przepaścią, ma rozciętą nogę a my
                        krzyczymy: ty frajerze jebany, trzeba było wziąć ze sobą franka, a poza tym to
                        masz zły skafander.
                        Oczywiście można to robić, ale po co. A tak robili nasi kibice i komentatorzy
                        telewizyjni w czasie meczu. Tak robią mali ludzi a ja takich polaków nazywam
                        polaczkami, bez względu na miejsce ich zamieszkania.
                        • dzikoozka Re: i jeszcze 01.06.06, 12:57
                          Widok, nie oglądałam tyego meczu więc nie za bardzo mam pojecie, o czym tak
                          właściwie mówisz?
                          Rozumiem, ze nie podobało Ci się zachowanie kiboli i komentatorów podczas
                          meczu. OK. Miało prawo. Też uważam, ze nieczas płakać nad rozlanym mlekiem, jak
                          juz coś się stało to nie ma sensu takie zachowanie.
                          Ale - jest różnica miedzy odważnym podróżnikiem, a ukitłanym w zawiłe
                          powiazania i stosunki futbolem? To raz.
                          A w zasadzie nie chodziło o to tylko o sposób wyrażania sie o Polakach tudzież
                          Niemcach. Ja nie znosze nazjonalizmu, rasizmu i generalnie pogardy z
                          jakiegokolwiek powodu.
                          • widokzmarsa Re: i jeszcze 01.06.06, 13:05
                            na przykład, róznic między odważnym podróżnikiem który dzięki kochankowi w
                            telewizji realizuje swoje marzenia prodróżnicze, a młodymi chłopakami co ciężką
                            pracądoszli do światowego poziomu gry i znaleźli się w reprezentacji? Piłki w
                            zasadzie nie korumpują zawodnicy...
                            Jeżeli nie znosisz nacjonalizmu to nie powinnaś sie przejmować. Ja nie znoszę
                            nacjonalizmu i jest mi obojętne czy wygra francja czy polska. Niemców nie lubię,
                            powinno się było po II wojnie światowej zlikwidować ten naród. Myślę że niedługo
                            będzie powtórka z rozrywki.
                            • dzikoozka Re: i jeszcze 01.06.06, 13:18
                              OK, tego nie komentuję bo się nie znam. nie znam kulisów takich spraw, to może
                              lepiej sie nie wypowiadać na ten temat. Ja nie krytujuję tych zawodników ani
                              tym bardziej trenera, bo sie po rpostu nie znam, ale jak widzę że od lat
                              jesteśmy cieniasy w tym spoprcie, to mnie to po prostu śmieszy, taka
                              nieudolność i wieczny pech prześladujacy naszą wspaniałą drużynę. Co nie
                              zmienia faktu, że komentatorzy i kibole zachowali się bez klasy.
                              Nie przejmuje sie specjalnie wynikami Mundialu.
                              Twierdzenie o likwidacji pewnego narodu było juz w historii, widac masz swoich
                              mistrzów? To nie jest nielubienie. To juz nienawiść. Jak sie ma do tego list do
                              koryntian? Nie wiem ilu Niemców znasz, ja poznałam ich sporo. Są tacy sami jak
                              my, lepsi i gorsi. W swojej rodzinie też mam Niemców i kocham ich tak samo jak
                              Polaków, takie twierdzenia są po prostu podłe.
                              • widokzmarsa Re: i jeszcze 01.06.06, 13:36
                                Żle się wyraziłem mówiąc naród, powiniennem napisać część narodu. Prezydent
                                Eisenhower, z pochodzenia niemiec, też myslał podobnie, o likwidacji fizycznej
                                części niemcow, i z tym się zgadzam. Myślę że panowie z ss, gestapo, czołówki
                                nsdap powinni być zlikwidowani. Nie powinno się pozwolić na bezkarne zabijanie
                                tylu ludzi. Pytanie czy papież, członek hitlerjugend nie odpadłby przez
                                przypadek. Co do niemców, rozmawiałem jakiś czas temu z doktorantem z niemiec.
                                Powiedział tak: dziadek był w Paryżu bo taki miał rozkaz, ojciec był w Paryżu bo
                                taki miał rozkaz, i ja też pójdę na Paryż jeśli mi taki rozkaz dadzą. Normalny
                                miły człowiek, dzieci, żona, wysokie wykszatłcenie i kultura. Natura ludzka się
                                nie zmienia. Człowiek lubi wojny a Niemcy lubią napadać na innych i udowadniać
                                sobie że pomimo tego że mają małe fiuty to mogą królować nad światem.
                                Belgowie nie mają marzeń o tysiącletniej rzeszy.
                                Biblia mówi ząb za ząb, list do koryntian to nowość>
                                • dzikoozka Re: i jeszcze 01.06.06, 13:41
                                  Nie bede polemizowac, bo myślę ze jesteś człowiekiem z gatunku tych, co są za
                                  karą śmierci. Ja nie potrafiłabym zabić kogoś, nawet za karę. Nie chodzi tutaj
                                  o wzięcie do ręki pistoletu i wykonanie wyroku, tez chodzi o wziecie do ręki
                                  długopisa i podpisanie twgo wyroku. Nie mogłąbym, bo mimo że nie jestem jakoś
                                  bardzo praktykujacą i wierzącą osoba, wierzę ze nie mam prawa decydować o
                                  odebraniu komus życia.
                                  Osobiście nie poznałam żadnego żądnego władzy nad światem Niemca.
                                  W ksedtii wielkości fiuta muszę zapytać siostrę, ma meża Niemca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka