vandikia 26.09.06, 08:52 i jak Ci sie podobało? bo ja jeszcze jedną nogą czuję się poza granicami Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vandikia Re: o ty dupo wołowa 26.09.06, 09:00 P wczoraj wrocilam wieczorem bylo zajebiscie )) a zdjecia to nie wiem bo cyfrowki nie mielismy i ewentualnie poskanuje papierowe, dzis oddam do wywolania pierwsza moja taka daleka podroz )) Odpowiedz Link
monalisa.pl Re: o ty dupo wołowa 26.09.06, 09:16 lecialas samolotem czy na wlasna reke? bylas w Chalkidiki tak? Odpowiedz Link
monalisa.pl Re: o ty dupo wołowa 26.09.06, 09:23 ja Chalkidiki widzialam tylko z lotu ptaka jednym słowem polecach riviere grecką?? Odpowiedz Link
vandikia Re: o ty dupo wołowa 26.09.06, 09:25 Polecam, ale na 1 urlop I spokojnie dla rodzin z dziecmi i dla mlodziezy i dla starszych, byle nie z Itaką Odpowiedz Link
monalisa.pl Re: o ty dupo wołowa 26.09.06, 09:26 aha dzieki a czemu nie z Itaką? bylam z nimi rok temy w Turcji i wszystko bylo w jak najlepszym porzadku... Odpowiedz Link
vandikia Re: o ty dupo wołowa 26.09.06, 09:31 pisalam wczoraj Lajtonce wiec wklejam: jechałam z Itaki, ale nie polecam!!! ja i monż pojechalismy ze znajomymi i poznalismy zajebistych Polakow w naszym wieku - bo cala obsługa w barach i w hotelu to byli prawie sami Polacy, wiec spedzilismy milo czas i rozrywkowo - szczegolnie, ze przywiezlismy do grecji 3 flaszki wodki polskiej, ktorej oni na oczy od 4 miesiecy nie widzieli )) wiec my mielismy fajnie, wiedzielismy, co jak gdzie itd... ale reszta... opieka rezydenta żadna, zdzierstwo na kazdym kroku (my sobie plywalismy promem za 1 EUR na wyspe, podczas gdy wycieczka na wyspe z Itaki kosztowala 23 EUR/osoba poza tym zero jakis animacji, wszystko nastawione na Niemcow. Mozna sie bylo poczuc jak klient gorszej kategorii przy nich - bo oni mieli zapewnione i wieczorki greckie itd... a my w ofercie mielismy animacje- chyba liczyli, ze sie pod Niemcow podlaczymy nie znam sie na biurach podrozy...hotel, dojazd mielismy fantastyczny, ale jesli ktos nie poznal na miejscu Polakow, to niestety zostal niezle wycyckany na kase i raczej niefajnie spedzil czas rozpisalam sie, ale jestem na swiezo i troche to przezywam )) kurde rano sie trzaskalam przy basenie w 25 stopniach w cieniu, a teraz pije tyskie w zimnej polszcze, szok )) Odpowiedz Link
monalisa.pl Re: o ty dupo wołowa 26.09.06, 09:36 jesli o animacje chodzi to polskie biura podrózy raczkuja dopiero w tej kwestii ale zawsze mozna sobie samemu cos zorganizowac (tez poznalismy grupke polaków ale tych z naszej wycieczki i wspolnie sie animowalismy)))) co do wycieczek to jak tylko zaczelam pierwsze podroze po swiecie zostalam uprzedzona ze nie warto kupowac wycieczek od rezydentki tak samo wynajmowac przez nią auto bo to zdzierstwo i tak samo podejzewam robią zagranicznu rezydenci bo to zwykly czysty zarobek dla BP Odpowiedz Link
vandikia Re: o ty dupo wołowa 26.09.06, 09:44 o wlasnie z wynajeciem auta to samo )) rezydentka chciala za swoje 70 EUR plus benzyna, a znajomi wypozyczyli w centrum miejscowosci za 15EUR plus benzyna, no paranoja )) jak bedziesz miala zdjecia jakies widokowe to podeslesz mi? Odpowiedz Link
monalisa.pl Re: o ty dupo wołowa 26.09.06, 09:46 na wyspach drozej bo auto mynajelismy za 40 E + paliwo tylko ze to co zuzylismy musielismy dotankowac ale uwazam ze warto bylo bardzo bo dzieki temu zwiedzilam calaaaa wyspe i 4 rozne plaze (kazda inna) ok - w domu mam foty na kompie wiec postaram sie wyslac Ci na maila cos wieczorem Odpowiedz Link
vandikia Re: o ty dupo wołowa 26.09.06, 10:32 czekam na @ )) bardzo chetnie zajrze wieczorem Odpowiedz Link
monalisa.pl heja 26.09.06, 09:15 powiem tak: jestem zakochana w grecji!!! i na bank jade tam w nastepne wakacje i jeszcze nastepne i jeszcze urzekla mnie ich goscinnosc, kraiobrazy, plaze, morze, wyspy,roslinnosc, infrastruktura,port etc ludzie generalnie no i w ogole rewelacja Odpowiedz Link
vandikia Re: heja 26.09.06, 09:23 Mona, ja do Grecji raczej juz nie. tzn widoki, klimat po prostu przepiekne, ale ich wolna amerykanka na ulicy, brud i lenistwo mnie przybily )) Grecy sympatyczni dla Polaków, ale jak dla mnie za malo cywilizowani, poza tym rejon Chalkidiki w ktorym bylam dopiero sie rozwija pod katem turystycznym, a ten najbardziej rozwiniety spalil sie w tym roku podczas lipcowych pozarów. Generalnie bylo super, ale nastepnym razem hiszpania albo wlochy Odpowiedz Link
monalisa.pl Re: heja 26.09.06, 09:26 aaaaaaaa no to widzisz ja w druga strone - wlochy i hiszpania to nie dla mnie - zwykla metropolia natarczywi faceci, pelno glosnych i pijanych szwabów i ruskich na plazy...co prawda piekne miejsca ale ja juz na razie dziekuje za poludnie europy tylko grecja (wyspy) Odpowiedz Link
vandikia Re: heja 26.09.06, 09:29 u nas bylo tez duzo niemcow bleee )) wiesz Mona, to byl moj 1 tak daleki wyjazd wiec nie mam porownania bylam na polwyspie, 1 dnia na wycieczce w Salonikach - 2 pod wzgledem wielkosci miastem w Grecji i przezylam szok )) Mozna sie poczuc jak w krajach 3 świata Sama miejscowosc w ktorej byla piekna...z jednej strony góry, mnóstwo zieleni, z drugiej piekne morze i woda nie moge sie zdjec doczekac )) jedzenie dobre, mnostwo kolibrów, widzielismy tez kraby, a kolega nawet wyłowił ośmiornice wielkosci mojej reki )) wiec sporo rzeczy, ktorych w Polsce nie ma Odpowiedz Link
monalisa.pl Re: heja 26.09.06, 09:33 no wiadomo: miejscowosci turystyczne sa piekne zabdane ucywilizowane ale jak wyjedziesz poza miasto to wszedzie tak samo - bieda, bród smród i ubóswto...czy to Polska czy Turcja i Grecja (acz kolwiek w Europie zachodniej jest inaczej wg mnie) Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: Monalisa! 26.09.06, 09:18 czyś ty kopova ze sobą wywiozła? gdzież się on podziewa? Odpowiedz Link
vandikia Re: Monalisa! 26.09.06, 09:24 no nie, wywiozłam męża ze sobą, a to nie jest kopov Odpowiedz Link