26.09.06, 08:52
i jak Ci sie podobało?
bo ja jeszcze jedną nogą czuję się poza granicami wink
Obserwuj wątek
    • lena_zet o ty dupo wołowa 26.09.06, 08:57
      kiedyś wróciła?jak było?gdzie zdjęcia?tongue_outPP
      • vandikia Re: o ty dupo wołowa 26.09.06, 09:00
        tongue_outP wczoraj wrocilam wieczorem smile bylo zajebiscie smile)) a zdjecia to nie wiem uncertain
        bo cyfrowki nie mielismy i ewentualnie poskanuje papierowe, dzis oddam do
        wywolania smile
        pierwsza moja taka daleka podroz smile))
        • monalisa.pl Re: o ty dupo wołowa 26.09.06, 09:16
          lecialas samolotem czy na wlasna reke?
          bylas w Chalkidiki tak?
          • vandikia Re: o ty dupo wołowa 26.09.06, 09:21
            samolotem i chalkidiki smile
            • monalisa.pl Re: o ty dupo wołowa 26.09.06, 09:23
              ja Chalkidiki widzialam tylko z lotu ptakasmile
              jednym słowem polecach riviere grecką??
              • vandikia Re: o ty dupo wołowa 26.09.06, 09:25
                Polecam, ale na 1 urlop smile I spokojnie dla rodzin z dziecmi i dla mlodziezy i
                dla starszych, byle nie z Itaką wink
                • monalisa.pl Re: o ty dupo wołowa 26.09.06, 09:26
                  aha dziekismile
                  a czemu nie z Itaką?
                  bylam z nimi rok temy w Turcji i wszystko bylo w jak najlepszym porzadku...
                  • vandikia Re: o ty dupo wołowa 26.09.06, 09:31
                    pisalam wczoraj Lajtonce wiec wklejam:
                    jechałam z Itaki, ale nie polecam!!!
                    ja i monż pojechalismy ze znajomymi i poznalismy zajebistych Polakow w naszym
                    wieku - bo cala obsługa w barach i w hotelu to byli prawie sami Polacy, wiec
                    spedzilismy milo czas i rozrywkowo - szczegolnie, ze przywiezlismy do grecji 3
                    flaszki wodki polskiej, ktorej oni na oczy od 4 miesiecy nie widzieli smile))
                    wiec my mielismy fajnie, wiedzielismy, co jak gdzie itd...
                    ale reszta...
                    opieka rezydenta żadna, zdzierstwo na kazdym kroku (my sobie plywalismy promem
                    za 1 EUR na wyspe, podczas gdy wycieczka na wyspe z Itaki kosztowala 23
                    EUR/osoba smile
                    poza tym zero jakis animacji, wszystko nastawione na Niemcow. Mozna sie bylo
                    poczuc jak klient gorszej kategorii przy nich - bo oni mieli zapewnione i
                    wieczorki greckie itd... a my w ofercie mielismy animacje- chyba liczyli, ze
                    sie pod Niemcow podlaczymy smile
                    nie znam sie na biurach podrozy...hotel, dojazd mielismy fantastyczny, ale
                    jesli ktos nie poznal na miejscu Polakow, to niestety zostal niezle wycyckany
                    na kase i raczej niefajnie spedzil czas uncertain
                    rozpisalam sie, ale jestem na swiezo i troche to przezywam smile)) kurde rano sie
                    trzaskalam przy basenie w 25 stopniach w cieniu, a teraz pije tyskie w zimnej
                    polszcze, szok smile))

wink
                    • monalisa.pl Re: o ty dupo wołowa 26.09.06, 09:36
                      jesli o animacje chodzi to polskie biura podrózy raczkuja dopiero w tej kwestii
                      ale zawsze mozna sobie samemu cos zorganizowac (tez poznalismy grupke polaków
                      ale tych z naszej wycieczki i wspolnie sie animowalismysmile))))
                      co do wycieczek to jak tylko zaczelam pierwsze podroze po swiecie zostalam
                      uprzedzona ze nie warto kupowac wycieczek od rezydentki tak samo wynajmowac
                      przez nią auto bo to zdzierstwo i tak samo podejzewam robią zagranicznu
                      rezydenci bo to zwykly czysty zarobek dla BP
                      • vandikia Re: o ty dupo wołowa 26.09.06, 09:44
                        o wlasnie z wynajeciem auta to samo smile)) rezydentka chciala za swoje 70 EUR
                        plus benzyna, a znajomi wypozyczyli w centrum miejscowosci za 15EUR plus
                        benzyna, no paranoja smile))
                        jak bedziesz miala zdjecia jakies widokowe to podeslesz mi? smile
                        • monalisa.pl Re: o ty dupo wołowa 26.09.06, 09:46
                          na wyspach drozej bo auto mynajelismy za 40 E + paliwo tylko ze to co zuzylismy
                          musielismy dotankowac ale uwazam ze warto bylo bardzo bo dzieki temu zwiedzilam
                          calaaaa wyspe i 4 rozne plaze (kazda inna)smile
                          ok - w domu mam foty na kompie wiec postaram sie wyslac Ci na maila cos
                          wieczorem
                          • vandikia Re: o ty dupo wołowa 26.09.06, 10:32
                            czekam na @ smile)) bardzo chetnie zajrze wieczorem smile
    • monalisa.pl heja 26.09.06, 09:15
      powiem tak: jestem zakochana w grecji!!!smile
      i na bank jade tam w nastepne wakacje i jeszcze nastepne i jeszczesmile
      urzekla mnie ich goscinnosc, kraiobrazy, plaze, morze, wyspy,roslinnosc,
      infrastruktura,port etc ludzie generalnie no i w ogole rewelacjasmile
      • vandikia Re: heja 26.09.06, 09:23
        Mona, ja do Grecji raczej juz nie. tzn widoki, klimat po prostu przepiekne, ale
        ich wolna amerykanka na ulicy, brud i lenistwo mnie przybily smile))
        Grecy sympatyczni dla Polaków, ale jak dla mnie za malo cywilizowani, poza tym
        rejon Chalkidiki w ktorym bylam dopiero sie rozwija pod katem turystycznym, a
        ten najbardziej rozwiniety spalil sie w tym roku podczas lipcowych pozarów.
        Generalnie bylo super, ale nastepnym razem hiszpania albo wlochy wink
        • monalisa.pl Re: heja 26.09.06, 09:26
          aaaaaaaa no to widzisz ja w druga strone - wlochy i hiszpania to nie dla mnie -
          zwykla metropolia natarczywi faceci, pelno glosnych i pijanych szwabów i
          ruskich na plazy...co prawda piekne miejsca ale ja juz na razie dziekuje za
          poludnie europysmile
          tylko grecja (wyspy)
          • vandikia Re: heja 26.09.06, 09:29
            u nas bylo tez duzo niemcow smilebleee smile))
            wiesz Mona, to byl moj 1 tak daleki wyjazd wiec nie mam porownania smile
            bylam na polwyspie, 1 dnia na wycieczce w Salonikach - 2 pod wzgledem wielkosci
            miastem w Grecji i przezylam szok smile)) Mozna sie poczuc jak w krajach 3
            świata smile
            Sama miejscowosc w ktorej byla piekna...z jednej strony góry, mnóstwo zieleni,
            z drugiej piekne morze i woda smile nie moge sie zdjec doczekac wink))
            jedzenie dobre, mnostwo kolibrów, widzielismy tez kraby, a kolega nawet wyłowił
            ośmiornice wielkosci mojej reki smile)) wiec sporo rzeczy, ktorych w Polsce nie
            ma smile
            • monalisa.pl Re: heja 26.09.06, 09:33
              no wiadomo: miejscowosci turystyczne sa piekne zabdane ucywilizowane ale jak
              wyjedziesz poza miasto to wszedzie tak samo - bieda, bród smród i ubóswto...czy
              to Polska czy Turcja i Grecja (acz kolwiek w Europie zachodniej jest inaczej wg
              mnie)
    • niedzwiedzica_sousie Re: Monalisa! 26.09.06, 09:18
      czyś ty kopova ze sobą wywiozła? gdzież się on podziewa?
      • vandikia Re: Monalisa! 26.09.06, 09:24
        no nie, wywiozłam męża ze sobą, a to nie jest kopov wink
        • niedzwiedzica_sousie Re: Monalisa! 26.09.06, 09:45
          dobra, dobra smile)))
          • vandikia Re: Monalisa! 26.09.06, 10:31
            skocz na @ wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka