Dodaj do ulubionych

planujecie juz wakacje 2007? :)

25.01.07, 19:05
ogladam sobie ostatnio oferty firt minute.. ceny są niezle! i zastanawiam sie
czy brac czy czekac na last minute tuz przed wyjazdem?
Malediwy mi sie marza i jak sie okazuje wiele miejsc mozna zwiedzic tanszym
kosztem nizby wyszly wczasy nad bałtykiem smile
Obserwuj wątek
    • lajton Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:09
      dokładnie. podobno teraz tylko bogatsi spędzają wczasy nad Bałtykiem.
      ja jeszcze nie mam planów, ale bardziej marzy mi się wypoczywanie czynne niż bierne.
      • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:10
        ale czynne jakie? ja chyba chce po prostu pogrzac pupe na goracym piasku w
        totalnej ciszy i spokoju smile
        • lajton Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:13
          no właśnie Ty chcesz bierne. mnie się marzy oglądanie architektury, zwiedzanie,
          szwendanie sie po wąskich uliczkach z przewodnikiem w ręku. juz nie chce się
          "foczyć" smile
          • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:16
            w tym roku tak smile jasne, ze jak juz gdzies pojade to chcialabym cos zobaczyc i
            zwykle zwiedzam, ale to jest takie luzne zwiedzanie. w tym roku na wakacjach
            bylismy m.in. z takim mlodym malzenstwem spod lodzi, ktore zaliczylo kazda
            wycieczke fakultatywna i faktycznie z przewodnikiem w reku. tyle, ze pod koniec
            urlopu wygladali na zmeczonych tym wszystkim. ja tak nie umiem..bo te wycieczki
            to bylo wstawanie np o 4-5 rano i powrot o 23 smile
            • lajton Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:19
              padali na pyski, to pewne. ja nie chcę jechać ze zorganizowaną wycieczką, bo
              zawsze to zwiedzanie jest tak skondensowane, żeby zobaczyć jak najwięcej w jak
              najkrótszym czasie i wtedy naprawdę można się umęczyć. sama chcę sobie
              organizować czas. więcej z tym zachodu, ale może sie uda?
              • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:31
                fajnei jest zwiedzac z przewodnikiem yyyyy jaaaa zabytkow takich, zaraz sobie
                przypomne nazwe, tak zwiedzalismy pare lat temu slowacje... tylko jak to sie
                qrd nazywalo? smile))
            • pszczolaasia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 20:04
              jak bylismy z Małżem w gorach (pieniny i okolice) wstawalismy o 60-stej rano i
              wracalismy do pensjonaciku o 21-wszej. padalismy na lozka i spalismy jak
              zabici. to byly najlepsze moje wakacje. do pracy wrocilam odpoczac;-DDD tak
              samo jak bylismy w Karpaczu, wykupilismy pare jednodnipwych wycieczke do Czech
              i do pargi i do Skalnego Miasta. tez wyjazd byl rano a powrot wieczorem i
              ejszcze po gorach poalatalismy..faaajnie bylowink) a z drugiwj strony..pojechac
              do dębek, legnąc na plazy i caly bozy dzien NIC nie robic procz picia piwerka i
              opalania i kapania sie w morzu... mniamniusnie!!!!
              • pszczolaasia 6-stej rano... robie tyle bledow bo 25.01.07, 20:06
                mam rece zgrabiale z zimna..bylismy na spcerze z psem i sniezkami się i w psa
                rzucalismy..
                • vandikia Re: 6-stej rano... robie tyle bledow bo 25.01.07, 20:12
                  ja wlasnie nie wiem czy nie pojde na spacer chociaz 20minutowy zaraz, bo drzewa
                  pieknie wygladaja smile)))
                  a wakacji to nie wiem czy zazdroscic czy wspolczuc tongue_outPPP
    • gosiaes Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:09
      też biorę pod uwagę taką opcję, znaczy się Bułgarięsmile))
      • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:11
        Złote Piaski? smile)
        Bulgaria sie podobno strasznie droga zrobila, bo jednak do ceny wycieczek
        trzeba dodac kieszonkowe... Zwracac uwage czy do kolacji dają napoje, czy
        trzeba kupowac itd.. Bulgarzy zdzierają podobno smile
        • gosiaes Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:20
          ubrania???
          jak tak, to jademwink))
          • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:32
            hehehe tego to nie wiem, ale sexturystyka to malezja raczej jakas smile))
    • lena_zet Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:10
      ja to jak zwykle do mamy i taty bym pojechała, ale babcię samą zostawię?i
      psowia jak zwykle....co z nimi hmmm
      • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:12
        pod wzgledem miejscowki letniej to masz bosko smile)
        a o takie sprawy zawczasu sie nie martw, ulozy sie jak co roku smile
        • lena_zet Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:13
          a kuźwa, żebyś wiedziała!
          • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:15
            miejscowka, czy ulozenie? smile
            tak czy siak.. zawsze sie uklada smile
            • lena_zet Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:16
              z ułożeniem oczywiściesmile Chociaż odkąd brak dziadka to cały mój świat jest
              wywalony do góry nogami.
              • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:18
                przechodzilam to, ale pomyslalam sobie kiedys, ze moj dziadek juz nie ma
                swojego punktu widzenia, ze jest Mu juz dobrze i jest wolny i szczesliwy i ze
                na pewno chcialby zebym i ja byla szczesliwa. takie myslenie pomaga przejsc
                zalobe, szczegolnie jesli dziadek nie byl "od święta" a byl bliskim czlonkiem
                rodziny smile
                • lena_zet Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:22
                  tak, pogodziłam się.Tylko moja babcia jest dość ciężkim typem i ma dość duże
                  wymagania względem innych osób, nieważne, że pracują itd....
                  • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:32
                    tia... wez poprawke, ze jest starsza osoba i sie nie zadreczaj smile
    • dziewice Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:11
      seszele smile
      • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:14
        serio? a ile pobyt 7dniowy srednio kosztuje?
        wiesz, ze slyszalam, ze takie egzotyczne kraje to lepiej zwiedzac z niemieckich
        biur podrozy? i naprawde brzmiąca egzotycznie dominikana moze sie nagle okazac
        w zasiegu reki? smile
        • dziewice Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:18
          nie wiem czy serio, raczej na pewno nic planowanego. po prostu rzeczy
          ile trzeba i planowanie w drodze smile
          • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:20
            gdybym jechala sama byc moze zdecydowalabym sie na planowanie w drodze, ale ja
            mam kurde zbyt wygodnickie towarzystwo.
            szkoda, bo 'wycieczka w nieznane' moglaby byc niezwykle inspirujaca i dzika big_grin
            • dziewice Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:27
              choc rozwazam takze maly eurotrip smile, zobaczymy to jeszcze duzo czasu smile

a Ty na dlugo chcesz jechac? smile
              • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:33
                pewnie 7 dni, bo 14 to juz ostro daje po kieszeni smile
                a ten trip to autem pociagiem czy jak? stopem moze byc ciekawie big_grin
                • dziewice Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:37
                  nie mam prawka, wiec pozostaje pociag, samolot i statek smile

to w sumie malo istotne czym smile

to moze pomysl o trzech tygodniach smile
                  • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:39
                    samolot to droga wychodzi jesli ma byc kilka miejsc smile
                    statek...mhhhhmmmm pieknie smile)) jakbys chcial morze sródziemne, to moj sasiad
                    organizuje rejsy smile
                    hahaha 3? nie bede sie ograniczac, najlepiej na min. 2 miesiace wybyc big_grin
                    • dziewice Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:45
                      to jest tak, 3 miesiace to mysle jest jest optymalnie aby wypoczac i zapomniec
                      o wszystkim smile nawet jak zlozysz kwity to w tym czasie nikogo na Twoje miejsce
                      nie znajda smile a wracajac tylko wieksza kaska moze czekac smile

tu jest milo smile

www.bertur.pl/okno_polinezjafrancuska.html
                      okej smile to zadzwonie do Ciebie jak bede gdzies i zapytam - jestem na jakims
                      promie jak wlasciwie ten Twoj sasiad wyglada? smile
                      • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:48
                        a tu masz miejscowke, na którą odkładam kaske smile)))
                        www.bertur.pl/okno_malediwy.html
                        nie zamierzam skladac papieru.. wrecz przeciwnie. nawet teraz szukamy kogos
                        nowego do pracy smile tzn praktycznie juz mamy..mysle, ze zbyt fajna praca, zeby
                        rzucac papierem smile

a sąsiad to niezly misiek - chociaz nie wyglada na takiego, ale jest
                        dopakowany, ma brode i długie włosy big_grin 5 lat byl w afryce, podróżnik,
                        marynarz smile
                        • vandikia aha dodam, ze na tej str ceny sa kosmiczne 25.01.07, 19:49
                          widzialam inne, bardziej przystepne big_grin
                          • dziewice Re: aha dodam, ze na tej str ceny sa kosmiczne 25.01.07, 20:08
                            zdjecia zdjecia zdjecia smile
                        • dziewice Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 20:08
                          to wysle Ci list w butelce smile))

fajna miejscowka smile)))))

rozumiem smile
                          • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 20:13
                            hehehehe myslisz, ze dotrze? smile
                            no fajna fajna, baaardzo fajna smile)) bardzo bym chciala tam pojechac smile
                            • dziewice Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 20:28
                              Punjabi Mc
                              www.youtube.com/watch?v=8nx8Hhwue5k
                              smile

pomalu sie zwijam, milego wieczoru smile
                              • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 20:41
                                papa, miłego smile)
    • krambambulia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:26
      Puszcza Białowieska smile
      Góry Świętokrzyskie smile
      może Białoruś smile
      • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:34
        góry świętokrzyskie są piekne... tyle, ze ja bym chciala gdzies dalej smile
    • mroofka2 Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:31
      nie, ale juz niedługo...wink
      • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:34
        teraz najlepsza pora, potem ceny skocza w gore smile
    • pszczolaasia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:51
      do Zakopca chcemy jechać no i jakis splywik..kajeczkiem bysmy zogranizowali dla
      naszej paczkiwink
      • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:52
        na spływy kajaczkiem to ja zawsze bede polecała Czarną Hańczę... bajkowy spływ,
        tyle że spokojniutki, bez brawury, warunki dziewicze..przynajmnie pare lat temu
        takie byly, ale nie slyszalam, zeby sie cos zmienilo smile
        • pszczolaasia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 20:00
          chcemy jechać na czarną..marzy nam siewink) na razie chcemy obrabic rzeczki w
          okolicy pomorza, kaszub. zaliczylismy juz 3 razy Wde i tak nam sie wsyztskim
          podoba, ze gotowi jestesmy tam 4 raz pojechac, ale ytrza bedzie sprobowac
          czegos inszego mamy na oku pare innych..wyboru trzeba dokonac niestety..;-/
          • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 20:02
            ładnie jest co Ci bede mowic big_grin wysokie trzciny..sporo labedzi - co wcale nie
            jest takie super w okresie gdy sie mnożą, bo są agresywne. woda czysta jak łza.

z atrakcji jakie pamietam... 1 drewniany wychodek na pseudopolach namiotowych,
            jeden kran z ujeciem zimnej wody na pseudopolach namiotowych i gumowe pizze w
            pseudobarach big_grinDD cudo.. jak sie wyplynie z suwałk to normalnie dzicz. smile
            • pszczolaasia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 20:05
              dzicz to jest to co tygrysa lubią najbardziejwink))
              • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 20:13
                a to sie dowiedz tylko czy sie nic nie zmienilo i ruszaj kobieto smile)

wiesz..tam bardzo suzo niemcow bylo, wiec calkiem mozliwe, ze pod ich kątem
                porobili jakies ulepszenia smile
    • niedzwiedzica_sousie Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 19:58
      ja wybieram między cisną a maniowymi (beskidy)
      • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 20:00
        z moim mężem góry nie wchodzą niestety w rachubę smile
        może jakis majowy weekend sie uda smile
        • niedzwiedzica_sousie Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 20:07
          nie lubi??

moja siostra zawsze korzysta z first minute i jest bardzo zadowolona, mówi że
          oferty lepsze niż w last minute
          • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 20:11
            nie tam, leń smile

a nie wiesz z jakiego biura podróży korzysta? bo ja sie szczerze mowiac troche
            przejechalam na itace i triadzie przy okazji sad
            • niedzwiedzica_sousie Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 21:31
              nie pamiętam, ale jakieś znane, była w tunezji egipcie bułgarii
              mogę zapytać
              • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 21:42
                jak by Ci sie przypomnialo to zapytaj smile
    • grubaska20 Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 21:41
      najbardziej atrakcyjne są oferty niemieckich biur podróży, bez znaczenia czy
      first, czy last minute
      • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 21:43
        a znasz jakies strony, ewentualnie mozesz polecic jakies biuro? smile
        • grubaska20 Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 22:28
          popatrz chociażby na lastminute.de
          • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 09:46
            popatrze w weekend , dzieki smile
    • mmagi Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 22:15
      pozadzroscic zarobkówsmile
      • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 22:16
        raczej brak wiekszych zobowiazan finansowych i wyjscie na prosta smile
        • mmagi Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 22:21
          jasne,wyjazd za granice z małych 1000 zł pensji.okisuspicious
          • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 25.01.07, 22:23
            nie zarabiam 1000zł, poza tym napisalam, ze taki wyjazd z polskich biur podrozy
            kosztuje drogo, sa rozne sposoby wyjazdu, zakupu biletow itd.. trzeba sie tylko
            rozejrzec, a ja sie juz wstepnie tym interesowalam.
      • niedzwiedzica_sousie Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 08:40
        w 2004 roku byliśmy na wakacjach na ukrainie. ponad 2 tygodnie, z polski
        pociągiem, spaliśmy na kwaterach, kilka nocy w odessie, potem w bakczysaraju,
        potem na krymie, wydaliśmy w sumie 2000 zł ze wszystkim, dojazdem, wyżywieniem,
        noclegami, zakupem paru fajnych rzeczy, zwiedzeniem wszystkiego co możliwe,
        polecam gorąco, wspaniałe, niezapomniane wakacje
        • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 09:47
          slyszalam, ze Ukraina piekna i tania smile ale czy w takim samotnym podrozowaniu
          nie jest niebezpiecznie?
          • niedzwiedzica_sousie Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 10:13
            mniej niż u nas. nie ma takiego złodziejstwa w pociągach jak w Polsce, co może
            ci się stać??? karaluch może cię spod łóżka zaatakować, to fakt, nic poza tym
            • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 10:45
              ale strona wschodnia raczej niebezpieczna pod wzgledem napasow. skoro u nich
              taka bieda, to moze strach jechac tak w samopas?
              --
              • niedzwiedzica_sousie Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 10:50
                może samochodem. ale pociągiem? wsiadasz w polsce, wagony sypialne, w miarę
                wygodne, wysiadasz w biały dzień na dworcu. w pociągu sporo obsługi i naprawdę
                nic się złego stać nie może. po mieście poruszasz się "prywatnymi taksówkami"
                czyli po prostu stajesz na krawężniku i machasz, zawsze się ktoś zatrzyma i za
                grosze zawiezie gdzie chcesz. Kwaterę znajdziesz już na dworcu - stoi pełno
                oferentów. w tych miejscowościach turystycznych jest spoko, dbają o turystów.
                wszyscy są mili i pomocni, naprawdę. byliśmy tam ponad 2 tygodnie i nie było ani
                jednej niebezpiecznej sytuacji, nawet jak w nocy wracaliśmy z dyski, ja się
                trochę bałam, bo byłam nie wiem czemu najbardziej trzeźwa z całego towarzystwa,
                ale i tak było spoko, nikt nas nie zaczepiał ani nic w tym stylu.
                generalnie wszędzie taniocha, więc można zaszaleć. my bylismy w 4 osoby i to
                była optymalna ilość moim zdaniem. spotkaliśmy wielu polaków.
                • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 10:54
                  to jeszcze zapytam...w jakim jezyku sie porozumiewaliscie ? smile
                  bo to w sumie kluczowe przy takiej podrozy.. kurcze z tego co piszesz to
                  faktycznie ciekawe, a chyba dosc malo ofert organizowanych przez biura podrozy
                  jest w tamtym kierunku? w sumie kojarza mi sie tylko jakies pielgrzymki, a nie
                  pobyty urlopowe smile
                  • niedzwiedzica_sousie Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 11:21
                    porozumiewaliśmy się po rusku (moja koleżanka i mój mąż) a ja jak musiałam coś
                    gdzieś załatwić sama to mówiłam po polsku, odpowiadali mi po rusku i zawsze się
                    dogadałam. po angielsku czasem też ktoś mówił

nam polecili znajomi krym i generalnie tam się wybieraliśmy, ale po drodze było
                    tyle fantastycznych, niesamowitych miejsc, że zrobiła nam sie objazdówa z tego
                    wyjazdu, na samym krymie bylismy ostatnie 4 dni tylko. wszędzie poznawaliśmy
                    super ludzi, polaków, ukraińców, tatarów, rosjan. widzieliśmy piękne,
                    niesamowite budowne, zabytki. odessa wygląda jak polska 25 lat wcześniej, ale ma
                    też swój niepowtarzalny urok. musiałabym pisać i pisać, to były chyba najlepsze
                    wakacje w moim życiu.
                    a niech tam: w skrócie po kolei: najpierw zatrzymaliśmy się w odessie. jest to
                    duże, brudne miasto, ale przylega bezpośrednio do morza. słynny port, do którego
                    prowadzą odeskie schody.miast pełne sprzeczności, piękne, monumentalne budynki i
                    bieda, nowoczesny port i kible-dziury w ziemi. przyjaźni ludzie, w restauracjach
                    niesamowite ryby. muzea, w których wiszą na ścianach prawie niepilnowane
                    rembranty obrastając w kurz. każdy weźmie cię do swojego samochodu i zawiezie
                    gdzie chcesz. na plaży dla vipów, leżysz sobie na leżaczku popijając drinka z
                    palemką i przychodzi do ciebie zgarbiona babulenka i sprzedaje bułeczki własnej
                    roboty.
                    mam gdzieś jeszcze chyba namiary na kwaterę w odessie, jedną z nielicznych w
                    mieście z ciepłym prysznicem i normalnym kiblem
                    potem byliśmy w bakczysaraju - przepiekne maluteńkie miasteczko jak z ameryki
                    południowej - bielone małe domki na tle błękitnego nieba, pnące się pod górę
                    wzdłuż wąziutkiej drogi. niesamowity klasztor wysoko w przepięknych górach,
                    pałac hana, tatarskie jedzenie i wino, coś niesamowitego
                    aha - w odessie jest jeszcze dzielnica arkadia, która wygląda mneij więcej jak
                    ibiza, po prostu jedna wielka dyskoteka, chlanie, tańczenie, karnawał - tam też
                    byliśmy, nowi ruscy itd.
                    a na koniec sam krym - jałta, sudak, sewastopol. to już typowe kurorty,
                    oczywiście o standardzie ukraińskim, ciepłe morze, dobre żarcie, mili ludzie.
                    po prostu bajka, warto to przeżyć, póki nie masz dzieci. do kurortów będziesz
                    jeździć na emeryturze albo z małym szkrabami!!!
                    • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 11:30
                      matko, jestem pod wrażeniem!
                      brzmi naprawde niesamowicie... hmmmm...... przedyskutuje taka opcje z mężem..
                      narobiłas mi smaku ogromnego, jeju jak to pogodzic wszystko... smile)
    • baba_krk dla odmiany pojadę do Hiszpanii hehe 25.01.07, 23:01
      ale zapytaj mnie o wakacje w 2008 roku big_grinDD wtedy zaszaleję! wink
      • vandikia Re: dla odmiany pojadę do Hiszpanii hehe 26.01.07, 09:47
        no dawaj big_grinD
        • baba_krk Re: dla odmiany pojadę do Hiszpanii hehe 26.01.07, 10:18
          no Am. Pd. jak nic się prosi smile)))
          prawdopodobnie dłuższe wakacje, ale myślę też o jakimś wolontariacie smile
          • vandikia Re: dla odmiany pojadę do Hiszpanii hehe 26.01.07, 10:30
            no niezle, kolejna smile))))
            wolontariat to dobry pomysl, ale dokladnie przemysl smile
            • baba_krk Re: dla odmiany pojadę do Hiszpanii hehe 26.01.07, 10:41
              tylko różnica jest taka, że:
              1) nie z biura podróży tylko na własną rękę
              2) nie na tydzień opalania się na plaży, tylko min. miesiąc jeżdżenia po całym
              kraju smile) jedyny dylemat polega na tym, że nie jestem jeszcze pewna czy Chile
              czy Argentyna

mam jeszcze rok na rozmyślania tongue_out
              • vandikia Re: dla odmiany pojadę do Hiszpanii hehe 26.01.07, 10:45
                kiedy Ty sie ustatkujesz dziewczyno? smile))))))))))))))))
                • baba_krk Re: dla odmiany pojadę do Hiszpanii hehe 26.01.07, 10:51
                  szczerze??? chyba nigdy tongue_outPP
                  ten typ tak ma big_grin
                  • vandikia Re: dla odmiany pojadę do Hiszpanii hehe 26.01.07, 10:55
                    jestes dokladnie jak moja sasiadka, dokladnie smile
                    najpierw wyjechala tylko popracowac w wakacje, a jak zlapala bakcyla to
                    ostatnio bywa w Polsce 3-4 razy w roku po kilka dni smile aktualnie baluje w
                    Paryzu.
                    w zeszlym roku dostalam od niej zajebiste ciasteczka - czerwone usmiechniete
                    kraby z hawajów hehe smile
                    • baba_krk Re: dla odmiany pojadę do Hiszpanii hehe 26.01.07, 10:59
                      nawet nie wiesz jak ja się męczę taka uwiązana w jednym miejscu i jak brakuje
                      mi świadomości, że wszystko mogę rzucić, spakować się i jechać gdziekolwiek na
                      obojętnie jak długo...
                      • vandikia Re: dla odmiany pojadę do Hiszpanii hehe 26.01.07, 11:00
                        szczerze mowiac nie wiem smile ale moze mozna to porownac troche z malzenstwem smile))
                        • baba_krk Re: dla odmiany pojadę do Hiszpanii hehe 26.01.07, 14:16
                          nawet nie trochę, a bardzo big_grinD
    • six_a Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 00:54
      ja zaplanowałam, gdzie nie pojadę wink)))
      • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 09:48
        czyli nie chcesz powtorzyc sukcesu miss mokrej spodnicy? smile)
    • monalisa.pl planujemy Mexyk ale tylko z niemieckim Tui lub NN 26.01.07, 09:29
      ale jak wyjdzie to sie okaze w lipcusmile
      w koncu to ma byc podroz poslubna hehe
      • vandikia Re: planujemy Mexyk ale tylko z niemieckim Tui lu 26.01.07, 09:49
        wiesz co.. chlopak z mojego wydziału zrobił sobie wakacje w Ameryce PLD, tyle
        ze sam i nie zawsze bylo bezpiecznie. ale pociagiem przemieszczal sie z kraju
        do kraju, za dolara niektorzy ludzie traktowali go jak panisko. Na cos takiego
        osobiscie sie nie porwe smile
        • monalisa.pl Re: planujemy Mexyk ale tylko z niemieckim Tui lu 26.01.07, 10:08
          dodam jeszcze co do Twojego pyt: sa dwie strony medalu = first minute to okazja
          taka ze masz chyba 15% tansza wycieczke + jedna lub dwie wycieczki
          fakultatywne. ale last minute jest tez dobre bo tez sa obnizone ceny a ja np
          balabym sie kupowac cos na pol roku przez planowanymi wakacjami bo nic nigdy
          nie wiadomo co bedzie za tydz a co dopiero za pol roku...

co do Ameryki płd. to napewno na wlasna reke nie pojade tylko z biurem podrozy
          i to nie polksim. te niemieckie maja ceny nawet o tys złoty nizsze niz polskie
          i powiedzialbym ze nawet maja lepsze oferty niz te polskie.
          • vandikia Re: planujemy Mexyk ale tylko z niemieckim Tui lu 26.01.07, 10:32
            eh no wiem wlasnie co do first minute, ze cholera grypa czy cus i po wycieczce.
            z drugiej strony last minute tez sie kupuje na miesiac - 3 tyg przed, wiec
            zachorzec tez mozna. no chyba, ze jest to prawdziwy last smile
            • monalisa.pl Re: planujemy Mexyk ale tylko z niemieckim Tui lu 26.01.07, 10:40
              co do last minute to sie nie zgodze.
              2 lata temu wykupilismy Turcje z last minute na 3 dni przed wylotem - wszystko
              bylo super!!! bez zastrzeżen - to chyba byly jedne z moich najbardziej udanych
              wakacji zagranicznych - wczesniej wykupywalam na mies przed teraz nie bawie sie
              w to i zawsze czkemay do ost chwili poczawszy od 2 tyg przed wakacjami
              skonczywszy na 3, 4 dni przed.
              • vandikia Re: planujemy Mexyk ale tylko z niemieckim Tui lu 26.01.07, 10:47
                nie mowie, ze tak nie jest. po prostu my jechalismy ze znajomymi i jak
                szukalismy ofert last.. no to wcale nie bylo tak kolorowo dla wiekszej ilosci
                osob niż 2 smile poza tym u nas odpadał kraj z religia muzulmanska, wiec mielismy
                ciezej smile
                • monalisa.pl Re: planujemy Mexyk ale tylko z niemieckim Tui lu 26.01.07, 10:49
                  nie no OKwink
                  jesli chodzi o 2 osoby to spokojnie na 3 dni przed cos sie znajdzie zawsze!
                  jesli chodzi o wiecej osób to faktycznie moze byc ciezej...
                  grecje rok temu na 5 osob wykupilismy na 3 tyg przed i to bez wiekszego
                  problemu.

poza tym u nas odpadał kraj z religia muzulmanska, wiec mielismy
                  > ciezej smile
                  ??????
                  • vandikia Re: planujemy Mexyk ale tylko z niemieckim Tui lu 26.01.07, 10:57
                    ciezej.. bo wiekszosc last minute (po przystepnych cenach, nie mowie o last
                    minute Wyspy Bergamuty smile byla wlasnie do Turcji, Tunezji.. a my jechalismy w
                    okresie ramadanu i jedna z osob, ktora jechala zastrzegla, ze nie chce jechac
                    do kraju z wiekszoscia arabska, to sie dostosowalismy smile
                    • monalisa.pl Re: planujemy Mexyk ale tylko z niemieckim Tui lu 26.01.07, 10:58
                      aha...
                      tak czy inaczej polecam Tobie z całego serca taka podróż.
                      ja jestem zachwycona tamtymi rejonami.
                      nie wspominajac juz o Grecji (wyspy) w ktorej jestem zakochana!
                      • vandikia Re: planujemy Mexyk ale tylko z niemieckim Tui lu 26.01.07, 11:02
                        mnie jedna podroz do grecji poki co wystarczy smile teraz chcialabym wlasnie taka
                        wysepke jak zalinkowalam gdzies wyzej.. ewentualnie hiszpania.. tyle ze mam
                        mozliwosc pobytu w hiszpanii i francji za darmo przez pare dni, trzeba wykupic
                        jedynie bilety lotnicze, wiec to sobie zostawiam na jakies weekendy..moze sie
                        uda smile
                        • monalisa.pl Re: planujemy Mexyk ale tylko z niemieckim Tui lu 26.01.07, 11:21
                          jesli u nas meksyk nie wypali to ładujemy sie albo na ZAkhyntos albo na
                          Santorini
                          marzenia o małych wysepkach na oceanie na razie pozostawiam w sferze marzensmile
                          • vandikia Re: planujemy Mexyk ale tylko z niemieckim Tui lu 26.01.07, 11:23
                            a czemu w sferze marzen?? Meksyk cenowo jest na tej samej stopie co wysepki
                            chyba ? smile
                            ja czatuje na okazje i zobaczymy co z tego wyniknie smile)
                            • monalisa.pl Re: planujemy Mexyk ale tylko z niemieckim Tui lu 26.01.07, 11:28
                              no wiesz - sprawa wyglada tak ze albo rybki albo pipki - albo meksyk albo
                              wysepkismile
                              a jak mam byc szczera podroz poslubna chce spedzic na zwiedzaniu takiego
                              zakatka swiata na jaki pozniej sobie raczej nie pozwole, a lezec na plazy na
                              białym piasku w słoncu i lazurze wody mozna co rokusmile
                              • vandikia Re: planujemy Mexyk ale tylko z niemieckim Tui lu 26.01.07, 11:34
                                podroz poslubna to rozumiem, ze musi byc och ach smile
                                ja bylam w miedzyzdrojach.. bylo mi wlasciwie wszystko jedno wtedy gdzie jade,
                                bo i tak sie lezalo cale dnie w wyrze hehe
                                • monalisa.pl Re: planujemy Mexyk ale tylko z niemieckim Tui lu 26.01.07, 11:52
                                  podroz poslubna nie musi byc wcale oh ahsmile
                                  poprostu wyszlismy z zalozenia ze kase jaka nam sie uda uzbierac z wesela
                                  chcemy przeznaczyc na wyjazd taki na ktory sobie raczej pozwolic nie mozemy i
                                  juz.
                                  to juz nie chodzi o to ze to podroz poslubna ale sama chcec zwiedzenia swiata
                                  poki jestesmy jeszcze we dwoje hihi- we troje to moze sie juz nie udac tak
                                  łatwosmile
    • ticoqp Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 10:07
      first minet???????? smile))))))
      ja planuje na 2008smile
      • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 10:08
        yes tongue_out
        a nie 2020? smile))
        • ticoqp Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 10:10
          chodź sie tłumaczyć do kuchnismile
          • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 10:31
            no i przyzwoitek poszedl za nami big_grinDDD
            • ticoqp Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 10:37
              cza było na przykładzie ogórka wyjasnićsmile
              • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 10:44
                skwaszonego? smile)))))))
                • ticoqp Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 10:45
                  zielonegosmile
                  • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 10:47
                    zielono mi smile
                    • ticoqp Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 10:49
                      za duzo zjadłas moze?wink
                      • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 10:50
                        zle skojarzenie...zimno zimnooooooo smile))
                        • ticoqp Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 10:51
                          sopel sopel?smile)))))
                          • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 10:52
                            mróz!!!!!!!!! smile)))))))
                            • ticoqp Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 10:55
                              to juz nie wiemsmile
                              • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 10:57
                                no wysil szare komorki smile
                                wiąze sie z tym nawet miejsce w ktorym sie obecnie znajdujemy smile
                                • ticoqp Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 11:06
                                  kibel?smile))))))))
                                  • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 11:08
                                    dobra podpowiem, bo widze, ze sie normalnie niszczysz smile))
                                    muzyka smile
                                    • ticoqp Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 11:17
                                      no tera to taksmile
                                      • vandikia Re: planujecie juz wakacje 2007? :) 26.01.07, 11:21
                                        tera tera, eh Ty Ty, a to takie proste bylo jak drut smile
    • edka-schizofredka Co to jest FIRT???? 26.01.07, 11:15

• vandikia to jest firSt po zjedzeniu s/nt 26.01.07, 11:16

• edka-schizofredka zaklepuj first - bedziesz miec lepszy pokoj :) 26.01.07, 11:17
          i wiekszy wybor smile
          • vandikia Re: zaklepuj first - bedziesz miec lepszy pokoj : 26.01.07, 11:20
            wiekszy wybor to wiem, gorzej jak jakas firma mi zbankrutuje po drodze uncertain

czekam na niemieckie info, bo naprawde sprobuje w tym roku z nimi, ewentualnie
            porwe sie na samoorganizacje.. tyle ze wtedy jak cokolwiek pojdzie nie tak
            kilka osob bedzie mialo sie na kim wyzyc, a tego nie lubimy smile
            • edka-schizofredka Re: zaklepuj first - bedziesz miec lepszy pokoj : 26.01.07, 11:25
              eeeeeeeeeee... ja nie wiem, ja tam zawsze z neckermanem jezdzilam i bylo OK,
              oni w razie bankructwa chyba maja jakies zabezpieczenia? Niepamietam juz. Se
              sprawdzisz biuro jak bedziesz rezerwowac.
              Anyway - ja jestem zwolenniczka wczesniejszej rezerwacji, bo moge sobie
              spokojnie zaplanowac co chce zobaczyc i zebrac wiadomosci o miejscu w ktore
              jade i mam na to kupe czasu smile)))...
              • vandikia Re: zaklepuj first - bedziesz miec lepszy pokoj : 26.01.07, 11:32
                polski neckermann to drogi z lekka smile
                niedziwiedzica namieszala mi w glowie teraz opisem ukrainy hehe, bede miala
                weekend w sieci z ogladaniem krajobrazow smile)
                • edka-schizofredka Re: zaklepuj first - bedziesz miec lepszy pokoj : 26.01.07, 13:07
                  No szukaj, szukaj - a w poniedzialek powrzucaj linki z fajnymi wakacjami - to
                  my lenie skorzystamy sobie tongue_outPPP...
    • marta.uparta a w ogóle to da Ci szef urlop? :)))nt 26.01.07, 11:31

• vandikia Re: a w ogóle to da Ci szef urlop? :)))nt 26.01.07, 11:33
        jak minie pół roku pracy to nie bedzie mial wyjscia smile))
        racjonalistka, nie biore pod uwage opcji, ze nie da smile))
        a dlatego juz teraz robie powolne plany, bo u mojego meza w pracy grafik
        urlopowy robia w lutym i skubancy pilnuja tego okropnie, tak ze w lipcu czy
        sierpniu czy czerwcu raczej niemożliwością jest zrobić zamianę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka