baba_krk 29.11.07, 12:33 w którym ważną rolę odgrywa jakieś dzieło sztuki "Dziewczyna z perłą" i "Vinci" odpadają )) jakieś sugestie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
raduch Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 12:36 Człowiek z tatuażem? Odpowiedz Link
baba_krk Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 12:49 a może może, spróbuję jakoś zdobyć rozważałam jeszcze film Saury "Goya w Bordeaux" na zajęcia z historii sztuki mam napisać pracę na podstawie jakiegoś filmu i jestem lekko skołowana, bo nie wiem czy to może być film biograficzny czy nie... bo wybitnie mi Basquiat chodzi po głowie jak coś jeszcze Ci się przypomni to wołaj P Odpowiedz Link
dzikoozka Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 12:55 sokół maltański ))) i ten z jasiem fasolą ) i wszystkie o panu samochodziku ) I rycerze okrągłę\ego Stołu (o ile graal istnieje ) Odpowiedz Link
baba_krk Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 13:17 toś popłynęła Dzika PPP dobiłaś mnie tym jasiem fasolą ))))) Odpowiedz Link
sebcioo Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 13:02 Czlowiek z zelaza Mis Vinci Kod Leonarda da Vinci Odpowiedz Link
sebcioo Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 13:05 Kurde, nie skonczylem. Osaczeni (Entrapment - chyba) Czlowiek z obrazu (film kojarze, tytul mniej) Odpowiedz Link
baba_krk Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 13:18 no właśnie polskie filmy nie bardzo... ale dzięki za odzew ) Odpowiedz Link
mmagi Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 13:19 szkoda,bo w 40latku czesto pokazuja budowe Centralnego no i PKiNDD Odpowiedz Link
szwagier_z_niemodlina Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 13:27 Wszystkie Indiana Jonesy Czesc Babo Odpowiedz Link
dzikoozka Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 13:30 Alllo allo Madonna z Wielkim Cycem DDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link
baba_krk Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 13:35 Tyś się chyba dzisiaj wściekła hehehehe Odpowiedz Link
baba_krk Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 13:34 no to jaki malarz przewija się przez przygody Indiany Jonesa cwaniaku PP czołem Szwagrze )) co słychać? Odpowiedz Link
szwagier_z_niemodlina Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 14:56 Dzielo sztuki = obraz? Piramidy to nie dzielo sztuki? "Andriej Rublow" Tarkowskiego. Co slychac. Ano, buduje dalej Odpowiedz Link
baba_krk Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 15:07 w wypadku tej pracy mam się jedynie ograniczyć do jakiegoś obrazu i właśnie nie może to być na zasadzie, że ktoś go ukradł i przez cały film szukają złodzieja )) film, który proponujesz jest chyba bardziej biograficzny... muszę się dowiedzieć czy taki też może być no to git Odpowiedz Link
szwagier_z_niemodlina Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 15:09 Nie narzekam. A ty gdzie teraz? Odpowiedz Link
baba_krk Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 15:22 Ja w Madrycie, ale już obmyślam plan ucieczki w cieplejsze strony Odpowiedz Link
szwagier_z_niemodlina Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 15:24 W jak cieplejsze, do licha? Odpowiedz Link
baba_krk Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 15:32 Nie nie nie, do Am. Pd. niestety jeszcze się nie wybieram... chwilowo chodzi mi po głowie Fuerteventura, bo znajomy się tam przeprowadził i mnie kusi plażą i słońcem )) Odpowiedz Link
szwagier_z_niemodlina Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 16:14 w Am. PD jest cieplej teraz. Bynajmniej w Dont Cry For Me Argentina na poludniu. Ja pozostane w sferze deszczu blota i dluuuugich dni latem Odpowiedz Link
baba_krk Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 16:26 Am. jest przewidziana na przełom 2008/09, póki co mogę jedynie wyrwać się gdzieś tutaj... kusi mnie jeszcze południe kraju, tam cieplej niż w centrum już nie wiem co gorsze deszcz czy śnieg Odpowiedz Link
baba_krk Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 13:33 fakamaka to ma być obraz a nie widok Dworca Centralnego PP Odpowiedz Link
dzikoozka Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 13:35 No piszę, Madonna z Wielkim Cycem w "Allo allo" DDD Odpowiedz Link
baba_krk Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 13:36 za wielki cyc Pani już podziękujemy PPP nie ma jak zbagatelizować problem biednej baby ))) Odpowiedz Link
veeto1 Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 19:42 baba_krk napisała: > no właśnie polskie filmy nie bardzo... ale dzięki za odzew ) Jak to polskie filmy nie za bardzo? A "Alternatywy 4" przeca tam "Bitwa pod Grunwaldem" występuje. ))) Odpowiedz Link
raduch Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 20:25 Hyhyhy. O tym "jak u nas, na Targówku, rzucili baleron" - wariacje batalistyczne. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Hudson Hawk, Straż Nocna 29.11.07, 13:39 dzięki, nawet nie wiedziałam, że istnieje tyle filmów nt. kradzieży obrazów Odpowiedz Link
six_a Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 15:26 Straż nocna z nowszych - w roli głównej dzieło Rembrandta a ze starszych Kontrakt rysownika - w roli głównej ryciny (oba P. Greenaway). inne to chyba bardziej biograficzne typu Caravaggio Jarmana Odpowiedz Link
baba_krk Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 16:23 najchętniej wybrałabym jakiś biograficzny, ale to dopiero jutro okaże się czy mogę... dzięki za propozycje Odpowiedz Link
marta.uparta Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 17:06 oglądałam kiedyś film o Modiglianim, tytułową rolę grał tam Andy Garcia bodajże. Co prawda film jest taki bardziej ogólny, o tym jaki ten malarz był popaprany i jak go jego kobieta szaleńczo kochała, że mu wszystko wybaczała itd, ale pojawia się tam tez motyw obrazu. Mianowicie w drugiej połowie filmu kilku artystów paryskiej bohemy staje w szranki, który namaluje najwybitniejsze dzieło. No i Modigliani maluje tam super obrazek, czym załatwia kilka spraw: udowadnia swojej kobiecie że ją kocha, udowadnia całemu Paryżowi że jest geniuszem, no ale niestety też i przez ten super obrazek koniec końców umiera. Oczywiście te fakty sa mocno naciągane, niektóre z nich wcale nie miały miejsca, ale film sie całkiem fajnie ogląda. Odpowiedz Link
baba_krk Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 17:08 o to to!! dzięki Marteczka właśnie idę do wypożyczalni i zobaczę czy mają na stanie )) Odpowiedz Link
marta.uparta Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 29.11.07, 17:32 Polski tytuł "Pasja tworzenia", tutaj masz link www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=23389 Tylko ja nie wiem, czy ten obraz powstał naprawdę, czy to też wizja reżysera. Ale do obejrzenia znosny, nawet jeżeli nie przysłuzy Ci się naukowo Odpowiedz Link
grogreg "Historia zoltej cizemki"....... 29.11.07, 18:06 ...... "Czlowiek z marmuru" - socrealistyczne, ale jednak dzielo........"Purpurowe Skrzypce"....fikcyjne, ale jakie! Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: na gwałtu rety potrzebny mi tytuł filmu 30.11.07, 19:13 poszukiwany poszukiwana, jas fasola na wakacjach, skarb narodow;-D z glowy lece) no i niezapomniana lara croft...zawsze cos ze skarbami ma cos namieszane. mis chyba odpada...w koncu ten mis to tez swoiste dzielo sztuki bylo...;-D Odpowiedz Link