Dodaj do ulubionych

Jedzenie mięsa to przyzwalanie na mordowanie

06.01.16, 13:58
Jedzenie mięsa to przyzwalanie na niepotrzebne cierpienie i mordowanie zwierząt. Jest to forma wykorzystywania istot bezbronnych. Nie jedząc produktów zwierzęcych można być zdrowym, wszystko czego potrzeba do życia jest poza zwierzętami.
www.youtube.com/edit?o=U&video_id=8U06Ro_sYn8
Obserwuj wątek
    • misiu-1 Re: Jedzenie mięsa to przyzwalanie na mordowanie 10.01.16, 16:08
      Nie na mordowanie, tylko na zabijanie (ew. ubój). "Mordowanie" jest pojęciem, które stosuje się tylko do ludzi. Jedzenie mięsa to przyzwalanie na akceptowalną miarę cierpienia i ubój zwierząt.
      • znana.jako.ggigus Re: Jedzenie mięsa to przyzwalanie na mordowanie 12.01.16, 09:11
        Mordowac to ?pozbawiać życia, zwłaszcza w okrutny sposób?.
        czyli wszystko pasuje.
        • misiu-1 Re: Jedzenie mięsa to przyzwalanie na mordowanie 12.01.16, 19:35
          Nie wszystko. Mordować, to pozbawiać życia człowieka. Jak wyrywasz z ziemi marchewkę, to także pozbawiasz ją życia. Ale mówienie o "mordowaniu marchewek" byłoby śmieszne.
          • znana.jako.ggigus Re: Jedzenie mięsa to przyzwalanie na mordowanie 13.01.16, 09:20
            Wpisz swoją odpowiedźSlownik Jezyka Polskiego okresla jako mord pozbawienie zycia. Zwierzeta zyja.
            • wassat Re: Jedzenie mięsa to przyzwalanie na mordowanie 13.01.16, 14:34
              Marchewka też żyje !
              • znana.jako.ggigus Re: Jedzenie mięsa to przyzwalanie na mordowanie 14.01.16, 09:57
                Ale nie cierpi.
                • misiu-1 Re: Jedzenie mięsa to przyzwalanie na mordowanie 15.01.16, 08:58
                  Czy słownik języka polskiego coś wspomina o cierpieniu? Czy pozbawienie kogoś życia przez podanie mu letalnej dawki barbituranów to nie morderstwo? A przecież nie cierpi, tylko zasypia i już się nie budzi. Ile dzisiaj zamordowałaś marchewek?
                  • znana.jako.ggigus Re: Jedzenie mięsa to przyzwalanie na mordowanie 15.01.16, 09:37
                    nie widze zwiazku.
    • aureamediocritas Re: Jedzenie mięsa to przyzwalanie na mordowanie 18.01.16, 15:51
      Spory ideologiczne to nie wiem, czy to jest dobry trop, ja bym bardziej poszedł w taką stronę że warzywa są po prostu pyszne i pysznie smakują i ja jich jem bardzo dużo ale o mięsie to nie będę wspominał w wątku osoby co ma taki pogląd bo nie chcę urazić
      • wtop.ek Re: Jedzenie mięsa to przyzwalanie na mordowanie 19.01.16, 10:30
        mięso jego przetwory też są pyszme, a najpyszniejszy jest krwisty stek z dobrą sałatką :D
        • znana.jako.ggigus Re: Jedzenie mięsa to przyzwalanie na mordowanie 19.01.16, 21:43
          no to jedz.
    • miska_malcova Re: Jedzenie mięsa to przyzwalanie na mordowanie 29.02.16, 20:18
      Prawdy objawione. Nie chcesz, nie jedz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka