anamnesis 17.01.06, 22:29 Czy ktoś zna prezpis na buraczki n a gorąco? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cyberski Re: buraczki na gorąco- pomóżcie 19.01.06, 11:25 anamnesis napisała: > Czy ktoś zna prezpis na buraczki n a gorąco? Spróbuj poszukać na: www.puszkkka.spinacz.pl No ja niestety nie umiem tego zrobić, ale za bardzo nie załuję; i tak nie lubie... Odpowiedz Link Zgłoś
ola787 Re: buraczki na gorąco- pomóżcie 19.01.06, 12:48 Buraczki gotujesz w wodzie, zeby byly, ze tak powiem "al dente":)Nastepnie studzisz je, trzesz na jarzynowce, dodajesz pokrojona w kostke cebulke przeklana wrzatkiem, sol, pieprz, kwasek cytrynowy. Nastepnie na patelni rozgrzewasz tluszcz wybrany, ja uzywam margaryny albo oliwy, i podduszasz buraczki na rozgrzanym tluszczu. Ale nie za duzo tego tluszczu:> jesli chcesz to moge Ci podpowiedziec,ze rownie dobre sa buraczki na zimno, po ugotowaniu i ostudzeniu kroisz je w kostke, dodajesz czosnek i zalewasz sosem vinegret.We Francji u mojej rodziny to je sie do buły, a na deser ....SER Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_horrorum Re: buraczki na gorąco- pomóżcie 20.01.06, 00:57 Ugotowane buraczki ścierasz na tarce (rozmiar oczek wg upodobania). Na patelni rozgrzewasz olej, dodajesz łyżke mąki, miszasz, następnie dolewasz trochę wody i wychodzi gesta zasmażka. Następnie dodajesz starte buraczki, możesz dodać pieprz, odrobinę soku z cytryny. Następnie dodajesz trochę śmietany i to wszystko mieszasz. Śmietanę dodaj na końcu jak już wyłączysz ogień. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_ka13 Re: buraczki na gorąco- pomóżcie 20.01.06, 14:15 Ja najpierw gotuje buraki albo pieke w piekarniku, pozniej ucieram na tarce,Na patelni przysmazam cebulke i czosnek z vegeta albo czyms takim i dodaje buraki. Odpowiedz Link Zgłoś