Dodaj do ulubionych

krewetki i mule

15.12.02, 01:55
Ratunku... W pierwszy dzień Swiąt mam duże wystąpienie kulinarne. A mój pan
(sadysta) zażyczył sobie, by podac krewetki i mule. Nawet dokonał stosownego
zakupu i mam teraz sporo tych dobroci w zamrażalce. Ale nie wiem, jak to
przyrządzić. Czy ktos mógłby pomóc.....
nura
Obserwuj wątek
    • Gość: telemasca Re: krewetki i mule IP: *.acn.waw.pl 15.12.02, 02:26
      to jest moja droga forum wegetarianskie wiec tu sie miesa nie je, a owoce morza
      to jednak mieso, zle trafilas...ale skoro ci zalezy moge ci poradzic ze:

Krewetki ugotuj w bulionie z dodatkiem tymianku i oregano (krotko), odcedz.
      Awokado pokroj na kawalki i dodaj do niego krewetek. Dopraw majonezem i czym
      tam chcesz. Inna szkola to w do polowki awokado, w miejsce pestki wloz troche
      krewetek, zalej sokiem z cyryny i naloz na to majonez (koniecznie wlasnej
      roboty).

Wole swieze malze ktore gotuje w bialym winie z dodatkiem bazylii. Mozesz
      sprobowac z mulami i podac z ostra paprykowa pasta. Mozesz tez przyrzadzic
      paelle (przepis znajdziesz gdzies w necie, ale potrzebne beda ci jeszcze inne
      owoce morza-polecam)
      • Gość: ludojad Re: krewetki i mule IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 11:36

> to jest moja droga forum wegetarianskie wiec tu sie miesa nie je, ...

i parę linijek dalej czytamy:

> Wole swieze malze ktore gotuje w bialym winie z dodatkiem bazylii.

to w końcu je się to mięsko czy nie?

buziaki pozdrawiam :)
        • Gość: telemasca Re: krewetki i mule IP: *.acn.waw.pl 16.12.02, 00:19
          Ty mi tu wiwisekcji nie rob moich postow ;). Ja jem normalnie ryby i owoce
          morza. Mowilam za innych, ktorzy moga sie zbulwersowac.
      • Gość: gitman Re: krewetki i mule IP: bierki:* / 192.168.9.* 15.12.02, 12:08
        Gość portalu: telemasca napisał(a):

> Wole swieze malze ktore gotuje w bialym winie z dodatkiem bazylii. Mozesz
        > sprobowac z mulami i podac z ostra paprykowa pasta. Mozesz tez przyrzadzic
        > paelle (przepis znajdziesz gdzies w necie, ale potrzebne beda ci jeszcze
        inne
        > owoce morza-polecam)

Telemasco - TY jesz zwierzeta ??? !!!
        Coz, wiedzialem, ze cos nas laczy ... ;)))
        • Gość: telemasca Re: krewetki i mule IP: *.acn.waw.pl 16.12.02, 00:20
          Jem ryby i owoce morza. Nie tykam drobiu i czerwonego miesa. O! :)
          • Gość: real_vega Re: krewetki i mule IP: *.noname.net.icm.edu.pl 16.12.02, 13:50
            W takim razie nie rozumiem Twojej filozofii. A co, uważasz, że ryba albo
            krewetka, czy małż to już nie zwierzę, tak jak krówka, czy kurczak? Zdefiniuj
            się! Bo jeśli robisz to tylko dla mody (tak dziś czę sto bywa) albo dla urody,
            czy tylko zdrowia, to idź na inne forum! A jeśli chcesz zostać, to sprawdź w
            słowniku, co znaczy słowo wegetarianizm i zastosuj się do sposobu odżywiania
            tej diety (zapewniam, że jedząc owoce morza i ryby nie jesteś
            wiegetarianinem/wegetarianką).

Mimo wszystko, pozdr
            • Gość: telemasca Re: krewetki i mule IP: *.acn.waw.pl 16.12.02, 15:23
              Zapewniaj wiec kogos innego. Nie fikaj, bo nie mam zamiaru sie klocic. Nie masz
              monopolu na forum i bede tu siedziala ile zechce jednoczesnie zazerajac sie
              owocami morza. Czy nie mam prawa wejsc na forum mezczyzna jezeli jestem
              kobieta. Pokrecona masz logike chlopcze/dziewcze. Wyjazd z baru i nie komentuj
              jak ci sie nie podoba.
            • emka_waw Re: krewetki i mule 16.12.02, 17:27
              Agresja rodzi agresję, pamiętaj o tym, zanim następnym razem tak naskoczysz na
              kogoś.
      • Gość: nura Re: krewetki i mule IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.02, 19:24
        Wiem, ze to forum wegetariańskie. Tym bardziej dziękuję.
        Przyda się.
        A na pocieszenie dodam, że jedno życie zostało uratowane. Moje.
        Mój ukochany mnie nie zabije (a odgrażał się, że to nastapi, jesli zepsuje mu
        jego ulubione krewetki) :)))))

nura
        • Gość: Kamila Re: krewetki i mule IP: 62.244.139.* 16.12.02, 12:33
          Az sie wzruszylam nad Twoim ciezkim losem, bo wprost nie wyobrazam sobie co sie
          dzieje jak przesolisz zupe. Chyba tlucze Cie ten Twoj stary niemilosiernie.
          Mowie Ci zlotko, rzuc uciekaj bo to bydle, kaze Ci gotowac, przygotowywac
          owoce. Uwazaj, nastepnym razem moze przyniesc Ci jakies wieksze bydle do
          oporzadzenia i co wtedy biedniutka zrobisz. Mowie Ci uciekaj poki czas.
          • Gość: fidel Re: krewetki i mule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.02, 00:37

>Awokado pokroj na kawalki i dodaj do niego krewetek.

Chyba, że krewetek się nie zgodzi to wtedy dodaj małżów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka