Gość: mimi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.03, 10:36 w panierce? Np. przy smażeniu boczniaków jak schabowe? w naleśnikach, plackach itd. wiem że świetnie się sprawdza mąka ziemniaczana, ale tu nie mam pomysłu. Pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vegge Re: czym zastąpić jajko... 06.02.03, 15:06 mozna uzyc samej bulki tartej i z niej zrobic panierke. zeby sie przykleila trzeba grzyby zwilzyc- i tak wiadomo ze polowa odpadnie, ale moje siostrze jakos sie udalo tak je usmazyc :-). pozatym jajko mozna tez zastapic maka sojowa. moze taki mix: maka+woda+bulka bedzie sie lepie trzymal? milego eksperymentowania Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: czym zastąpić jajko... 06.02.03, 15:09 Na patelni grillowej smażyłam już pieczarki bez tłuszczu. Może by wyszły i boczniaki? Można podlać trochę wodą, żeby nie przywierały (ale to wersja bez panierki). Odpowiedz Link Zgłoś
sanvean Re: czym zastąpić jajko... 07.02.03, 14:20 Gość portalu: mimi napisał(a): > w panierce? Np. przy smażeniu boczniaków jak schabowe? Z grzybami to faktycznie jest największy problem. Ja robię panierkę z mleka (wody, mleka sojowego), mąki białej pszenej, mąki sojowej, mąki ziemniaczanej (nie zawsze wszystkie, w różnych proporcjach) Doprawiam to solą, pieprzem, curry, turmerikiem i w miarę mi się lepi. Do różnego rodzaju kotletów jest świetne, ale grzyby są śliskie i czasami trochę z nich spływa. Lepiej wychodzi na osuszone grzyby. A żeby było jeszcze lepiej, to można zrobic podwójną warstwę. sanvean Odpowiedz Link Zgłoś