Dodaj do ulubionych

Weganie posiedzą ćwierć wieku

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.03, 20:12
Weganie posiedzą ćwierć wieku
25 lat - tyle posiedzą rodzice maleńkiej Ice, która o mało co nie umarła na
skutek drastycznej diety. Taki werdykt wydał w piątek sąd na Queensie.
Dziewczynka karmiona była orzeszkami, herbatą ziołową, fasolą, tranem i
sokami owocowymi.

Półtoraroczna Ice została odebrana rodzicom w listopadzie 2001 roku.
Wyglądała wtedy jak 2-3-miesięczne dziecko. Była wychudzona, nie rosły jej
ząbki, a skóra wyglądała jak pergamin. Wszystko to było skutkiem diety,
według której żywili ją rodzice. Dziewczynka nigdy nie zaznała smaku mleka,
tak potrzebnego w rozwoju małego dziecka. Zamiast tego pojono ją tranem,
sokami owocowymi i ziołowymi herbatkami. Zamiast odżywek podawano jej
orzeszki ziemne.

Rodzice dziewczynki wierzyli, że dieta ta będzie zdrowa i pożywna dla córki.
Nie zauważyli, że dziecko nie rośnie i źle wygląda. Półtoraroczna dziewczynka
ważyła jedynie 4,5 kilograma. Lekarze stwierdzili u niej poważne opóźnienia w
rozwoju. Wkrótce potem do sądu trafił akt oskarżenia przeciwko rodzicom
dziewczynki.

Sąd na Queensie skazał oboje na 25 lat więzienia za brak należytej opieki nad
dzieckiem. Dziewczynka od miesięcy przebywa w szpitalu, gdzie powoli wraca do
zdrowia.
Obserwuj wątek
    • cyberski Re: Weganie posiedzą ćwierć wieku 08.04.03, 09:03
      No doslownie noz w kieszeni sie otwiera pomimo ze jestem jaroszem...
    • Gość: doku Ameryka jest cudowna. U nas wolno rodzicom znęcać IP: *.mofnet.gov.pl 08.04.03, 11:58
      się nad dzieckiem jak chcą, dzieci trafiają do szpitala po dużo gorszych
      torturach i prawie nic im sądy za to nie robią.

Ale poza tym co to za argument i za czym? Mięsożercy o wiele częściej znęcają
      się i głodzą swoje dzieci niż weganie. Czy fakt, że nauczelka zamordowała męża
      oznacza, że nauczycielki to mężobójczynie? Popukaj się najpierw w głowę zanim
      napiszesz następny post.
      • Gość: Lech Re: Ameryka jest cudowna. U nas wolno rodzicom zn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.03, 19:29
        Gość portalu: doku napisał(a):

> się nad dzieckiem jak chcą, dzieci trafiają do szpitala po dużo gorszych
        > torturach i prawie nic im sądy za to nie robią.
        >
        > Ale poza tym co to za argument i za czym? Mięsożercy o wiele częściej znęcają
        > się i głodzą swoje dzieci niż weganie. Czy fakt, że nauczelka zamordowała
        męża
        > oznacza, że nauczycielki to mężobójczynie? Popukaj się najpierw w głowę zanim
        > napiszesz następny post.

Sam się popukaj. To nie jest takie same morderstwo i takie same znęcanie się
        nad dziećmi. Ta tragedia jest skutkiem ulegania rzekomo szlachetnej ideologii
        wegańskiego żywienia dziecka w urojonej "trosce" o dobro zwierzątek - krów,
        których dzieki temu nie wydojono i "oszczędzono" im coerpienia albo kurek,
        którym nie "wykradziono" jajeczek. Teraz "w nagrodę" za troskę o te kurki i
        krówki posiedzą sobie 25 lat...

Lech
    • seva108 To dobrze, że takich nieodpowiedzialnych wegan... 08.04.03, 13:48
      ...trzeba szukać aż na drugim końcu świata. W Polsce weganie widocznie są
      mądrzejsi i zdrowo chowają dzieci.
      • Gość: Lech Re: To źle, że w Polsce takie sprawy są tuszowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.03, 20:39
        seva108 napisał:

> ...trzeba szukać aż na drugim końcu świata. W Polsce weganie widocznie są
        > mądrzejsi i zdrowo chowają dzieci.

Czyżby? Nie udawaj, że zapomniałeś o sprawie, która toczyła się przed sądem w
        Białymstoku o głodzenie dziecka też przez fanatycznych wegan - zakończona
        pozbawieniem ich praw rodzicielskich? Cóż, nie zawsze się udaje taką wegańską
        głupotę zatuszować... A ile jest takich przypadków, które w ogóle nie trafiają
        na wokandę, bo nikt ich nie zgłasza?

Lech
        • marchewunia Re: To źle, że w Polsce takie sprawy są tuszowane 08.04.03, 21:37
          Np. przypadek Lecha (przepraszam nie mogłam się powstrzymać, to jest
          silniejsze ode mnie:P)
          Marczefka
          • Gość: Lech Re: To źle, że w Polsce takie sprawy są tuszowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.03, 23:04
            marchewunia napisała:

> Np. przypadek Lecha (przepraszam nie mogłam się powstrzymać, to jest
            > silniejsze ode mnie:P)

Toś palnęła jak łysy łbem o beton! Ja nigdy nie praktykowałem weganizmu ani
            nikogo nie przymuszałem do głodówek i tak fanatycznej diety... Twój przypadek
            błędnej interpretacji faktów świadczy o tym, że powinnaś się dobrze zastanowić
            nad sabą. Bo jak wejdziemy do UE to z wegańskimi świrami nie będą się cackać:
            jak coś nabroisz robieniem ludziom wody z mózgu i przekonaniem ich fałszywymi
            obietnicami do tego szkodliwego żywienia - możesz trafić za kratki jak ci
            weganie w USA.

Lech
            • marchewunia Re: To źle, że w Polsce takie sprawy są tuszowane 09.04.03, 07:10
              Hah ale jesteś zabawny, po pierwsze nie jestem weganką, ale mniejsza o to,
              zauważ Leszku, że Ty też możesz wpaść w łapy policji unijnej:P tym swoim
              gadaniem i nie pozwalaniem ludziom mieć własnych poglądów.
              Powtórzę jeszcze raz, te kilka przypadków wegańskich dzieci które umarły z
              podowu złego odżywiania, już nie ważne czy było ich 5 czy 20, ważne jest to że
              mięsożerni też GŁODZĄ swoje dzieci, maltretują, wykorzystują seksualnie. Nie
              można tego problemu rozbić tak od tak, bo bezwzględu czy jesz mięso czy nie to
              jesteś człowiekiem, no i Twoje problemy są ludzkimi, przecież fanatyk może
              zakarmić na smierć swoje dziecko mięsem. Prosze was nie róbmy afery tylko
              dlatego, że coś zrobił ktoś kto jest inny od nas, nie wszystkie skiny
              zabijają, nie każdy to kto ma dużo dzieci nie umie się zabezpieczać, nie każdy
              kto nie je mięsa źle odżywia swoje dzieci. Zastanówcie się nad tym zanim nas
              znowu osądzicie. Aha chciałam jeszcze powiedzieć, że w Unii to raczej będzie
              dla nas lepiej bo w Europie sporow wegnów i wegetarian jest
              Pozdrawiam
              Marczefka
            • seva108 Re: To źle, że w Polsce takie sprawy są tuszowane 09.04.03, 08:17
              Gość portalu: Lech napisał(a):

> Bo jak wejdziemy do UE to z wegańskimi świrami nie będą się cackać

Też jestem za wejściem do Unii - nie mogę doczekać się otwarcia rynku i
              zlikwidowania barier cenowych jakie obecnie występują w przypadku żywności
              wegańskiej (mleko sojowe w Belgii jest 3x tańsze niż Polsce, a o takich lodach
              możemy tylko pomażyć).
              • Gość: Rycho Re: To źle, że w Polsce takie sprawy są tuszowane IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 09.04.03, 10:02
                Jak wy to świństwo możecie spożywać.Tego się nie da dobrowolnie wypić.Po za tym
                życzę wam żeby to mleko sojowe było bardzo tanie.Pozdr
                • seva108 Re: To źle, że w Polsce takie sprawy są tuszowane 09.04.03, 10:37
                  Gość portalu: Rycho napisał(a):

> Jak wy to świństwo możecie spożywać.Tego się nie da dobrowolnie wypić.

Nie pije mleka sojeowego w jego surowej formie, ale używam go do rboienia
                  ciast, budyni itp.
                  • Gość: Izabel Re: To źle, że w Polsce takie sprawy są tuszowane IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.03, 19:13
                    czesc! Mieszkam w Niemczech. POdaje od 6 miesiaca zycia mojemu synkowi mleko
                    sojowe. W tej chwili ma ukonczone 9 miesiecy.
                    Jest pyszne!!!!!! Pije z wielka rozkosza.

Pozdrawiam
                    Iza
                    • Gość: Annette Re: To źle, że w Polsce takie sprawy są tuszowane IP: *.at.ibm.com 16.04.03, 13:13
                      Ostrożnie z tym mlekiem, może bardzo alergizować! Dla maluszka najlepsze jest
                      mleko jego mamy.
                      A.
                • cyberski Re: To źle, że w Polsce takie sprawy są tuszowane 09.04.03, 10:53
                  Gość portalu: Rycho napisał(a):

> Jak wy to świństwo możecie spożywać.Tego się nie da dobrowolnie wypić.Po za
                  tym
                  >
                  > życzę wam żeby to mleko sojowe było bardzo tanie.Pozdr

Phi.. jeden na to nie moze patrzec, a drugioe nie moze sie od tego oderwac...
                  Moja zona pasjami potrafi jesc grochowke i zagryzac kiszonym ogorkiem, a mie na
                  ten widok skreca :) A probowales bananow z musztarda? pysznosc niesamowita choc
                  jak uslyszalem o tym to malo nie zwymiotowalem :)
    • Gość: Wojtek ZŁY TYTUŁ IP: *.lublin.mm.pl 12.04.03, 08:59
      " Weganie posiedzą ćwierć wieku " - przecież oni nie byli ani weganami ani
      nawet wegetarianinami więc tytuł jest chybiony. Dziecko dostawało pokarm
      roślinny i zwierzęcy.
      • Gość: viki Re: ZŁY TYTUŁ IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 14.04.03, 09:30
        Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> " Weganie posiedzą ćwierć wieku " - przecież oni nie byli ani weganami ani
        > nawet wegetarianinami więc tytuł jest chybiony. Dziecko dostawało pokarm
        > roślinny i zwierzęcy.
        No właśnie - od kiedy to TRAN jest produktem wegańskim, czy nawet
        wegetariańskim?????
        • Gość: Lech Re: ZŁY TYTUŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.03, 10:25
          Gość portalu: viki napisał(a):

> Gość portalu: Wojtek napisał(a):
          >
          > > " Weganie posiedzą ćwierć wieku " - przecież oni nie byli ani weganami ani
          >
          > > nawet wegetarianinami więc tytuł jest chybiony. Dziecko dostawało pokarm
          > > roślinny i zwierzęcy.
          >
          > No właśnie - od kiedy to TRAN jest produktem wegańskim, czy nawet
          > wegetariańskim?????

Przepraszam, że się wtrącę, ale w oryginalnym anglojęzycznym artykule o tym
          wyroku nie było ani słowa o tranie, a o dziecie wegańskiej.
          • corzano Re: ZŁY TYTUŁ 15.04.03, 13:18
            Gość portalu: Lech napisał(a):

> Przepraszam, że się wtrącę, ale w oryginalnym anglojęzycznym artykule o tym
            > wyroku nie było ani słowa o tranie, a o dziecie wegańskiej.

Znasz angielski? Bo chyba kiedys czytałem, że nie.
            A poza tym, co zmienia jeden przypadek nieodpowiedzialnych ludzi - to wyjątek
            potwierdzający regułę mówiącą, ze weganizm jest korzystny dla zdrowia.
            • Gość: Lech WŁAŚCIWY TYTUŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.03, 17:06
              corzano napisał:

> Gość portalu: Lech napisał(a):
              >
              > > Przepraszam, że się wtrącę, ale w oryginalnym anglojęzycznym artykule o ty
              > m
              > > wyroku nie było ani słowa o tranie, a o diecie wegańskiej.
              >
              > Znasz angielski?

Nie marudź, tylko przeczytaj:
              www.foxnews.com/story/0,2933,51494,00.html

• Gość: doku Ach ty chamie, nabrałeś mnie, to nie wegetarianie IP: *.mofnet.gov.pl 15.04.03, 11:05
      Gość portalu: Nowy Jork napisał(a):

> Dziewczynka karmiona była ... tranem ...

Dobrze pisałem, że to nie mogła być wina wegetariańskiego żywienia, ale rodzaj
      znęcania się złych rodziców nad dzieckiem. Skąd wpadłeś na pomysł takiej
      oszczerczej manipulacji. Czyżby rzuciła cię żona-weganka i stąd ta nienawiść?
    • Gość: paul To nie weganie posiedzą ćwierć wieku IP: 213.232.79.* 16.04.03, 14:32
      Weganie nie jedza tranu!

• Gość: czaras Re: To nie weganie posiedzą ćwierć wieku IP: 217.11.133.* 18.04.03, 14:08
        Gość portalu: paul napisał(a):

> Weganie nie jedza tranu!
        >
        Weganie jedzą ludzi...!!!!
        Pozdraiwiam
        CZARAS (12 lat bez ścierwa)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka