Gość: momo IP: *.acn.pl 03.09.03, 00:01 a czym wegetarianie karmią swoje pieski i swoje kotki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ayana Re: trudne pytanie... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.03, 12:30 A wez sobie troche poczytaj to forum, temat juz wyplywal mase razy... Odrobina wysilku nie zaszkodzi. A ja mam dosc klotni:( pozdrawiam Aya Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dervish Re: trudne pytanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 12:42 Moze weterani bojow slownych (np. brumbak itd) zrobia cos na ksztalt FAQ tego forum????W miare swoich mozliwosci moglbym pomoc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: momo Re: trudne pytanie... IP: *.acn.pl 03.09.03, 14:13 ...a kto się chce kłócić? Uważam, że nie powinno się jeść mięsa, nie dlatego, że zdrowe, czy niezdrowe, ale dlatego, że trzeba dla niego zabić.. ale też sam mam koty [przepraszam miałem...właśnie są w jakimś kocim niebie] i jakoś nie chciały jeść marchewki... stąd moje pytanie... jeśli były takie wątki wcześniej to chętnie poszukam, dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brumbak Re: trudne pytanie... IP: *.crowley.pl 03.09.03, 17:37 > własnie czytam czytam artykuł z Vegetarian Times pt. Here, kitty - Is a vegetarian diet right for your cat and dog. > Sa tam relacje właścicielipsów i kotów karmionych dieta wegetaraińską. Takich psów i kotów sa na swiecie dziesiątki tysięcy - co najmniej. . Napisze coś z tego ale nie wiem czy dziś . teraz idę grac w tenisa pzdrv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ayana Re: trudne pytanie... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.03, 09:39 Gość portalu: momo napisał(a): > ...a kto się chce kłócić? Uważam, że nie powinno się jeść mięsa, nie dlatego, > że zdrowe, czy niezdrowe, ale dlatego, że trzeba dla niego zabić.. > > ale też sam mam koty [przepraszam miałem...właśnie są w jakimś kocim niebie] i > jakoś nie chciały jeść marchewki... > > stąd moje pytanie... > > jeśli były takie wątki wcześniej to chętnie poszukam, > dziękuję za odpowiedź A to ja tez przepraszam, w pierwszej chwili Cie wzielam za jakiegos prowokatora przebrzydlego:( Ale lubie ludzi ktorzy lubia koty, ja moje karmie jakims gotowym jedzonkiem, ale oboje lubia kuleczki z chleba z maslem (z reki), gotowana kukurydze (j.w., takie pojedyncze ziarenka oczywiscie),sernik, bob i rozne inne dziwne rzeczy. Aha, i nie dostaja mleka, bo moja babcia- Angielka, po ktorej zenska czesc rodziny odziedziczyla fiola na punkcie kotow, uznawala ze im szkodzi na zolodek. Wiec dostaja smietanke:) Pozdrawiam - Aya Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaa Re: trudne pytanie... IP: *.interparts.com.pl 03.09.03, 14:26 ja mojemu pieskowi daje wołowinę w puszkach chappi, w końcu to ja nie lubię mięsa a nie on Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: trudne pytanie... IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 03.09.03, 22:59 Mój kot za cholerę nic innego nie zje niż surowe mięso. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brumbak Re: trudne pytanie... IP: *.crowley.pl 06.09.03, 22:08 - vegetariańskie koty i psy to nic dziwnego > na zachodzie jest wiele firm produkujaxcych tylko bezmięsne pozywienie dla takich domowych zwirzatek - dowodzi to że jest duży rynek pare cytatów z artykułu w Vegetarian Times pt. Here, kitty, .... Harald Ulmann jest dyrektorem w PETA( People for the Ethical Treatment of Animals) i zamawia hurtowo wegetaraińska żwyność dla psów o i kotów pracowników PETA. Jego 3 psy sa na diecie veganskiej. Jego najstarszy pies - mieszaniec owczarka niemieckiego ww wieku 12 lat juz 11 rok był na diecie bezmięsnej wegetariańskiej 6 lat na diecie vegańskiej. ... Ulmann uważa że kotu też mogą być na diecie vegańskiej " One nie są juz dzikimi zwierzetami lecz zostałyudomowione. Trudno mówic wieć ,że karmienie wegetaraińskiej kotó jest przeciw naturze skoro trzymanie zwierząt w domu nie jest za bardzo w zgodzie z Natura. . Mary Currier ma 35 wegetaraińskich kotów i 6 wegetaraińskich psów. Jeden z kotów miał noge złamana w 3 miejscach. Weterynarz był zadziwiony szybkim wyzdrowieniem.Kot był juz 2 lata na diecie wegetaraińskiej i Currier uważa że to szybkie wyzdrowienie jak i dobre zdrowie wszystkich kotów jest zwizane z dieta bezmięsną. > Sean Hawkins z Houston Animal Rights Team opowiedział inna ciekawa historie wyleczenia psa. Kiedy wszystkie inne kuracje zawiodły dieta wegetariańska wyleczyła 8 letniego psa z alergii skórnej." Ksiązki : Complete Guide to Natural Health for Dogs and Cats , Richard Pitcairn . Ph. D. 1992 Vegetarian Cats and Dogs by James Peden 1992 Odpowiedz Link Zgłoś