Dodaj do ulubionych

TYLKO wszystkojedzący - golonka, boczek, itp

IP: 212.160.147.* 16.10.03, 12:42
cześć,
bardzo się ucieszyłem, jak ktoś napisał, że to nie jest forum dla wegetarian,
tylko o wegetarianiźmie, więc zakładam osobny wątek dla nie-wegetarian.
Nie jedzących mięsa proszę, żeby się tu "nie wpierniczali".
Uwielbiam przede wszystkim golonkę i boczek, kiedyś byłem też fanem zrazów
wołowych, ale ostatnio po aferze BSE nie jem wołowiny. Stąd moje pytanie -
czy wołowina jest już bezpieczna i jakie są najnowsze doniesienia na ten
temat?
Obserwuj wątek
    • apolka Re: TYLKO wszystkojedzący - golonka, boczek, itp 16.10.03, 13:06
      Czasem jem mięso, nie jestem więc wegetarianką ale lubię kuchnię wege i dlatego
      tu zaglądam. Nie rozumiem jednak, dlaczego założyłeś ten wątek? Forum jest dla
      wszystkich ale dotyczy WEGETARIANIZMU a Ty pytasz o najnowsze doniesienia na
      temat wołowiny. Jakich spodziewasz się odpowiedzi na tym forum? Chcesz
      sprowokować kolejną kłótnię? Zapraszam na forum Kuchnia, tam z pewnością takie
      pytanie bardziej pasuje. A tutaj możemy pogadać o tym, co nas łączy z
      wegetarianami a nie dzieli. Masz jakieś pytania na taki temat?
      • Gość: maciek apolka IP: 212.160.147.* 16.10.03, 13:48
        masz rację, trochę za bardzo się wczułem w tzw. "ogólną atmosferę", zupełnie
        niepotrzebnie. A swoją drogą, jakby ktoś miał jakieś informacje o tym, czy
        wołowina jest już bezpieczna, to niech napisze
        maciek
        • Gość: Rycho Re: apolka IP: *.aster.pl / 10.72.2.* 17.10.03, 09:01
          Moim zdaniem jest i była bezpieczna.Pozdr
    • Gość: rd [...] IP: *.toya.net.pl 20.10.03, 02:38
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: maciek [...] IP: 212.160.147.* 20.10.03, 08:13
        • Gość: egaheer Re: IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 17:47
          Chłopie, co Ty sobie wyobrażasz??? Zawsze byłam osoba pokojowo nastawiona do
          życia i ludzi, niezależnie do aktualnej diety. Ale niekt órzy na tym forum
          przeginają. Jesz mięso, OK, wchodzisz na forum o wegetarianizmie, Ok, ale żeby
          mieć czelność zakładać tu wątek 'nie dla wegetarian', to trzeba mieć jakieś
          zaburzenia. Niekoniecznie odżywiania.
          zastanów się nad soba, co?
          Egaheer - zniesmaczona
          PS nigdy nie miałam problemów z jedzeniem. Jakichkolwiek, psychicznych też
      • Gość: boza krowka Re: TYLKO wszystkojedzący - golonka, boczek, itp IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.03, 18:20
        Brawo!
        pozdrawiam
        dlaczego tolerowac chamow? Z chamami trzeba w ich prostym, chamskim narzeczu
        gratuluje odwagi
    • Gość: boza krowka z chamem po chamsku IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.03, 18:19
      To jest forum wegetarianskie, jak sam zauwazyles.Chodzi o kuchnie
      wegetarianska, wiec twoje pytanie nie ma z forum nic wspolnego. Jak masz
      problemy z wolowina, poszukaj innego forum. To bezczelnosc, co robisz i
      wlasciwie powinnam takie posty ignorowac, ale wkurza mnie takie zwyczajne
      chamstwo i pogarda dla ludzi o innych pogladach (wyjasnie - twoje post i
      zawarte w nim pytanie odczuwam jako pogarde dla idei wegetarianizmu.) Ale ze
      miesozercy nie maja poczucia taktu, bo nie potrafia sie wczuc w polozenie
      innych (w wypadku miesozercow w polozenie pozeranych przez siebie zwierzat),
      jest to rzecz oczywista. W innym wypadku przestaliby je pozerac. Tak oto, drogi
      autorze nonsensownej wypowiedzi, potwierdzasz jednym celnym rzutem swoje
      chamstwo i bezwzglednosc.
      • splenda Re: z chamem po chamsku i go boczkiem w ryj 20.10.03, 18:26
        ja tez jem bczek boza krowko i co mi zrobisz??? Jem go po chamsku pokrojony w
        plasterki i z rownie chamska musztarda. Czasem zagryzam ja niechamska salata
        albo rownie malo chamskim ogorkiem. Ech, nie ma jak to ten chamski boczek. No
        to po niechamsko-chamsku do milego chamskiego zobaczenia...
        • Gość: rd [...] IP: *.toya.net.pl 21.10.03, 01:14
      • Gość: maciek Re: z chamem po chamsku IP: 212.160.147.* 21.10.03, 13:46
        Gość portalu: boza krowka napisał(a):

> To jest forum wegetarianskie, jak sam zauwazyles.Chodzi o kuchnie
        > wegetarianska,(...)

otóż nie, to nie jest forum "Kuchnia wegetariańska", ani "Dla wegetarian"; to
        jest forum "Wegetarianizm", a więc należy w nim poruszać wszystkie sprawy
        związane z wegetarianizmem i doprawdy nie wiem, dlaczego tak Was (Wegetarian)
        zdenerwowało pytanie o związek wegetarianizmu z psychicznymi zaburzeniami
        odżywiania, a że taki związek istnieje to oczywiste, wystarczy zapytać
        dowolnego psychologa, który zajmuje się anoreksją.
        pozdrawiam
        • rebbi Re: z chamem po chamsku 21.10.03, 15:29

> doprawdy nie wiem, dlaczego tak Was (Wegetarian)
          > zdenerwowało pytanie o związek wegetarianizmu z psychicznymi zaburzeniami
          > odżywiania,

Nie wiesz??? A jakbyś pomyslał chwilę to by zabolało????

.a że taki związek istnieje to oczywiste, wystarczy zapytać
          > dowolnego psychologa, który zajmuje się anoreksją.

Dowolnego mówisz????
          Pytałam, kilku nawet, byli baaardzo zdziwieni tą "rewelacją"....

Mimo wszystko pozdrawiam izycze wiecej wyczucia w przyszłości...
          rebbi
        • Gość: egaheer Re: z chamem po chamsku IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 16:18
          Pytanie - od którego rozpoczęła sie cała afera - nie było o zaburzenia, tylko
          o boczek i czy wołowina jest bezpieczna. I olśnij mnie, bo mój wegetariański
          umysł juz sie przegrzewa: co to ma wspólnego z wegetarianizmem? Bo myślę,
          myslę, i nadal nie widzę związku...
          Natomiast te zaburzenia psychiczne z Księzyca chyba wziąłeś: jedzenie jest
          zajebiscie przyjemne i nie wiem jak mozesz dręczyć swoje kubki smakowe martwym
          zwierzęciem:P
          Pozdrawiam
          Egaheer
          • splenda pierwsze co to nie szafuj wyrazeniami nadaremno 21.10.03, 18:04
            zadnego tekstu tu nimo
          • Gość: Nitunitam Re: z chamem po chamsku IP: *.proxy.aol.com 30.10.03, 01:43
            No ale przecierz krowy to 100% wegetarianki, a powściekały się!
            • kociamama Re: z chamem po chamsku 30.10.03, 07:52
              Gość portalu: Nitunitam napisał(a):

> No ale przecierz krowy to 100% wegetarianki, a powściekały się!

drogi/g nitunitam,
              krowy sie powsciekały, bo pomimo, ze to zwierzeta 100% roslinozerne, karmiono
              je w hodowli pasza mięsno-kostną.

Pozdrawiam,
              Kociamama.
        • Gość: boza krowka boczek to wegetarianizm? IP: *.dip.t-dialin.net 21.10.03, 22:58
          Taaak? moze to wyjasnisz? czy jako rasowy cham unikasz wyjasnien?
        • Gość: krystynaopty1 Re: z chamem po chamsku IP: *.biaman.pl 30.10.03, 14:37
          Gość portalu: maciek napisał(a):

> Gość portalu: boza krowka napisał(a):
          >
          > > To jest forum wegetarianskie, jak sam zauwazyles.Chodzi o kuchnie
          > > wegetarianska,(...)
          >
          > otóż nie, to nie jest forum "Kuchnia wegetariańska", ani "Dla wegetarian";
          to
          > jest forum "Wegetarianizm", a więc należy w nim poruszać wszystkie sprawy
          > związane z wegetarianizmem

Boże krówki po prostu to forum traktują jak swoją zagrodzoną sztachetami łąkę
          i nie chcą, by im zakłócać sielankę spokojnego przeżuwania... byłyby takie
          szczęśliwe dzięki pasterzowi Brumbaczkowi, a tu takie mięsojady i inne
          tłustokwąsne zmuszają do myślenia... ;)

Pozdrawiam
          Krystyna

Ludzi zmuszających do myślenia nie kocha się na ogół. Ugniatają swym
          ciężarem gatunkowym mózgi innych, a tego lekka głowa nie znosi. Wł. Sedlak
    • splenda Dobrze, zacznijmy od pieca, po kolei i bez emocji. 21.10.03, 23:34
      wpadla mi ostatnio w rece ksiazka napisana przez faceta o nazwisku Mercola No
      grain Diet, czyli dieta bez 'ziaren'. Jego teoria jest wlasnie ze jak
      przestaniesz jesc wszelkiego rodzaju zboza/platki/maki i (uwaga, zostawcie
      semantyke na boku na chwile. tu chodzi o dotarcie do dna tego wszystkiego.
      POmyslcie tylku doskonalych znawcow tematu po obu stronach barykady a my sie
      czesto przekomarzamy jak niegdys gdy bylismy bardzo mali... dosyc krytycyzmu...
      mnie samego tez) WEGLOWODANY (tak jakby te 'ziarna' nie byly weglowodanami...)
      to waga spadnie a szlachetne wroci. Jak ta dieta si3e ma do Atkinsa, ktory jest
      nam bardziej znany? Atkins mowil od zrania zeby jesc low glycemic i mial rozne
      tabele co ile ma. Ktos powiedzial ze Atkins zapomnial wiecej niz Mercola
      kiedykolwiek bedzie wiedzial, jako ze podobno Atkins 'nie mowil o tych ziarnach
      czy tez low glycemic w ostatnich latach. Nie wiem czy to prawda ale na razie
      przyjmuje ze tak. Czyli Atkins gora, nie? Dalej: spotkalem jakas ksiazke ktora
      napisana przez kilka tytulow naukowych z jakiegos BARDZO WAZNEGO uniwersytetu
      (jakby to bylo wazne ze on jest wazny, przynajmniej dla mnie) ze ROZNORODNOSC
      jest wlasnie najwazniejsza. Wedlug tych pan czlowiek pierwotny na pewno nie
      jadl stekow codziennie, co moze oznaczac ze cos w futerku moglo przez dluzszy
      czas sie nie pojawic do walniecia kamykiem ze strumyka... Wtedy rwalo sie
      zebami korzonki i inne nasiona oraz orzechy. Te teorie opisala swego czasu
      bardzo zgrabnie Ziuta. Nagle dostalem jakas strone ktora mowi ze Atkins nie tak
      i diety to umiar a Atkins dziala ze sie przestalo jesc bo czlowiek nagle
      zobaczyl widmo smierci czy wielu igiel.www.thedietchannel.com/atkins.htm
      Strone te czyta sie jak niezapomniana pania Ole ktorej sie tak strasznie
      czepialismy... No ale czy ta strona jest lepsza niz np strona Optymalna?

Pozwalam sobie zacytowac z tego linku ale nie czuje sie kwalifikowany do
      stwierdzenia czy ten autor mowi prawde czy tez znowu ktos tam fantazjuje. Tu
      moze tylko Hydrogen pomoc: Unfortunately, it's a very undeserved reputation
      based on false and twisted truths. One false theory is that only carbohydrate
      in the diet will stimulate insulin production. The truth is that all ingested
      foods stimulate insulin production. The second false theory is that insulin
      stores fat only when high carb foods are eaten. The bottom line with regard to
      the body's biochemistry is that fat will only be stored if too much food (from
      any source) is eaten. If the body takes in less calories than it uses in a day,
      all those calories will be "burned" or used for energy. It does not matter
      what percentage of those calories came from fat, protein or carbohydrate. On
      the other hand, if the body takes in more calories than it burns, insulin will
      help to store those extra calories as fat. Again, it does not matter where the
      extra calories come from. In fact, if the extra calories are from
      carbohydrate, the body actually burns additional calories in order to turn
      carbohydrate into fat for storage. In contrast, extra fat calories can be
      immediately stored as fat. To blame insulin as the sole contributor to obesity
      is not only ludicrous, it's irresponsible thinking. What about all those days
      when we got into our cars, sat at the office all day, got the supersize meal
      from the drive-through, "remote-controlled" the TV all night while devouring
      ice cream to comfort our stress and emotions? Might this be a better
      explanation for rampant obesity in America? Obesity is an extremely complex
      issue. It has to do not only with excess consumption of calories and lack of
      exercise, but also genetics, psychological issues, social issues, medical
      problems and so many other things. The fact that normal portion sizes at
      restaurants are growing ever more outrageous, and that high calorie, high fat
      foods are cheaper and more accessible than ever doesn't help either. Obesity is
      not a simple issue and insulin is not the cause."

Do czego zmierza moj post? Ja tez odchodze od zmyslow co tak naprawde jesc i co
      jest wlasciwe. Jak chcecie podawac swoje teorie to prosze a moze dojdziemy do
      jakiegos mowego stwierdzenia.

Tak intuicyjnie to wiem ze cwiczenie fizyczne znaczy bardzo duzo, ze jedzenie
      cukru/miodu jest niedobre, do tej grupy mozna dolaczyc tez te 'ziarna' ale
      eliminowanie 'ziaren' chyba nie jest wskazane. Czyli wynikaloby, coz ja takiego
      stwierdzilem? Dieta Optymalna?! O moj Boze, ja nie planowalem tego watku tak,
      ale tak samo wyszlo... Nie jestem jak to jest z tym tluszczem w moim zyciu ale
      chyba popijalem tego tluszczu nie tyle co tabelki Dr Kwasniewskiego wyliczyly.
      Dobrze, zapraszam do waszych wnioskow- oczywiscie jakie by nie byly...
    • Gość: Krzysiek Re: TYLKO wszystkojedzący - golonka, boczek, itp IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 30.10.03, 08:58
      Uprzejmie prosi sie o nietrolowanie.
    • Gość: antywege Re: TYLKO wszystkojedzący - golonka, boczek, itp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 10:39
      moim zdanim nie mozna zabraniac wpisywac sie wegetarianom na tym forum ani w
      tym watku pod warunkiem ze beda kulturalni!
    • Gość: telemasca Re: TYLKO wszystkojedzący - golonka, boczek, itp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 12:17
      Wegetarianizm, sposób odżywiania się polegający na wyeliminowaniu z codziennej
      diety produktów pochodzenia zwierzęcego (przede wszystkim mięsa i jego
      przetworów), połączony z filozofią niewyrządzania krzywdy żywym stworzeniom i
      oczyszczenia organizmu z nadmiaru zwierzęcego białka, hamującego jakoby postęp
      rozwoju osobowości.

To zebys wiedziala "o czym" jest to forum. A oto forum dla ciebie. Skoro jestes
      tak glupia i nie potrafisz go znalezc sama, to cie wyreczam:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=77
      • brumbak brawo telemasca !!! to mi sie podoba ( bez mi sia) 13.07.04, 20:53
        up!!
    • caprice83 Re: TYLKO wszystkojedzący - golonka, boczek, itp 13.07.04, 23:45
      To jest forum wegetarianskie dla wegetarian i ludzi zainteresowanych przejsciem
      na wegetarianizm, jak chcesz zakładac takie watpi to słuzy do tego forum
      kuchnia.

Dlaczego sugerujesz sie zdaniem ludzi ktorych nie powinno tu byc?
      Posłuchaj głosów tych do których pierwotnie było przeznaczone to forum -
      wegetarian. My tu nie chcemy takich ludzi jak wy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka