pogromca_debilizmu 20.04.10, 08:53 przypominam co niektórym że dziś zebranie.... zobaczymy ile osób dotrze... pewnie z 15... może 20... i bedzie szybko i składnie... a potem znów jatki na forum... MIŁEGO DNIA Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pogromca_debilizmu Re: zabranie RJ V 20.04.10, 10:42 Właściciele... dobry wniosek padł w temacie naklejek... zmobilizujmy się i przyjdźmy na to zebranie..... róbmy coś żeby było lepiej... Odpowiedz Link
niunka2911 Re: zabranie RJ V 21.04.10, 07:39 Co do zebrania to przyszło jak się nie mylę ok.36% wspólnoty... świetnie prawda??? lepiej anonimowo siedzieć w domu i wypisywać pretensje i cała masę pierdół na forum. W taki sposób nie osiągniemy nic dobrego na osiedlu! Pozdrawiam wszystkich którym się chciało i którym zależy na pozytywnych zmianach! Odpowiedz Link
pogromca_debilizmu Re: zabranie RJ V 21.04.10, 14:26 Żenada!!!! błazenada!!! Panie Knopik.... Większych bzdur nie słyszałem... porażka i kompromitacja... To co się działo na zebraniu to była farsa.... Rozkapryszony zakompleksiony i niedowartościowany Knopik trzymający się koryta... Fakt że nikt nie zgłosił się do bycia w Zarządzie ale to przez niechęć do współpracy z tym człowiekiem chyba.. ja na pewno bym z nim nie był w stanie... jak się mówi to trzeba wiedzieć o czym się mówi... Pozostali członkowie Zarządu... sorry ale daliście ciała... nie obroniliście swojego.... pokazaliście że nie radzicie sobie z niczym i was to przerosło.. Lepiej byście zrobili gdybyście podjęli solidarną decyzję a nie takie bawienie się w ciuciubabkę... Ewentualnie skończyło by się Zarządem powierzonym.... do czasu wybrania nowego Zarządu. A tak? masakra.... dla mnie jedynym rozwiązaniem jest współpraca z innymi wspólnotami bo na RJ IV samodzielny zarząd się nie sprawdził. mieszkamy na jednym osiedlu.. współpracować musimy.... Ludzie pomyślcie i nie wierzcie w te dyrdymały co Pan Tomeczek opowiadał i zagłosujcie za połączeniem Zarządów.... Woda, ruch drogowy, ochrona, jakieś monitoringi to sprawy całego osiedla... i łatwiej i szybciej bedzie jak zrobimy to razem.... Odpowiedz Link
i_moni Re: zabranie RJ V 21.04.10, 19:49 TAK, TAK I JESZCZE RAZ TAK dla pogromcy debilizmu. Zgadzam się z nim w pełni - zwłaszcza co się tyczy kolegi z zarządu pana K. (ochrona danych osobowych ) To może pogońmy ten cały zarząd?? A tak na marginesie to mam pytanie dlaczego mieliśmy oddzielne zebranie? Ze względu na nasz kochany zarząd? A może mieszkamy na innym osiedlu tylko nam się wydaje,że na Rajskiej? Odpowiedz Link
duster Re: zabranie RJ V 21.04.10, 20:38 Tak szczerze mówiąc to przez chwilę prawie nie było Zarządu i z wielkimi oporami znalazła się jedna kandydatka na miejsce Pani która zrezygnowała, więc "pogonienie" to nie jest dobry pomysł, zwłaszcza w momencie gdy brak jakichkolwiek chętnych do kontynuacji działań... Oddzielne zebranie mieliśmy dlatego, że RJV nie połączyła się z wszystkimi innymi Zarządami, gdyż tego nie chce jeden z członków naszego Zarządu. www.rajskajablon.net Odpowiedz Link
lidia001 Re: zabranie RJ V 21.04.10, 20:55 Też odniosłam wrażenie, że przyczyną rezygnacji mogło być po części ciężka współpraca z Panem K. Pan Janusz jednak z tego co zrozumiałam byłby chętny do wejścia do wspólnego zarządu. Plus nowa Pani i mielibyśmy swoją dwójkę we wspólnym zarządzie osiedla. Odpowiedz Link
pogromca_debilizmu Re: zabranie RJ V 21.04.10, 22:11 jak miło słyszeć rozsądne głosy.. ciekawe kto będzie zbierał głosy w głosowaniu w trybie indywidualnym... może trzeba by było żeby pogadać z Panem Administratorem (to chyba ten młody - Marcin) żeby pochodził po lokalach i sensownie ludziom wyjaśnił o co w tym biega żeby ta uchwała o połaczeniu zarządów przeszła. Ja nie widze dalszej przyszłości z panem Tomaszkiem.... Sorry.. prawda jest taka że on nawet się po polsku nie potrafi wypowiedzieć poprawnie, myli pojęcia... i pomyśleć że pójdzie do Urzedu czy reprezentować nas w Gminie i takie kocopały zacznie wstawiac i ludzie z nas śmiać się będą że chłopka ze wsi sobie do zarządu wzięliśmy.... powaga.. wstyd i obciach.... Odpowiedz Link
rajska_graczka Re: zabranie RJ V 22.04.10, 10:54 I aż nie chce się myslec jakby zarzad miał byc jednoosobowy, pewnie zgodziłby się na to. Odpowiedz Link
rajski-gracz Re: zabranie RJ V 22.04.10, 09:03 Tak bylby chetny, bo ma doswiadczenie w pracy w tamtych zarzadach z powodu posiadanych udzialow. Rok temu sam sie wyrywal do zarzadu i co, kleska w dzialaniu i plakanie nad soba,ze nie te zabawki i piaskownica. Odpowiedz Link
pogromca_debilizmu Re: zabranie RJ V 22.04.10, 10:05 dzwoniłem do administratora.... zapyatłem wprost... bo Pan CZŁONEK oświadczył że wysłał 2000 mail w czasie swojego urzedowania.... więc zapytałem ile dostał z nich administrator i czy ma dostęp do maili poprzedniego administratora (tak Panie CZŁONKU mam do tego prawo - zgodnie z art 29 pkt 3 Ustawy o własności lokali) odpowiedź brzmi.... do tego administratora 74 maile od połowy grudnia !!! chyba mogę to pozostawić bez komentarza.... a jak bedę wredny to poprosze o kopię tych maili i zorientuję się w ich treści merytorycznej.... Odpowiedz Link
rajska_graczka Re: zabranie RJ V 22.04.10, 11:03 Wiec nie dopuszczajcie, aby jedna osoba która została teraz w zarządzie i twierdziła, że wysłała tyle maili i tak szeroko została opisana przez pogromcę rządziła całym osiedlem, to jakaś paranoja. Odpowiedz Link
rajska_graczka Re: zabranie RJ V 22.04.10, 10:41 Nie pamiętam aby był kiedyś w zarządzie od RJI do RJIV przy niepołączonych i połączonych zarzadach, chyba bez uchwały nie mógłby byc. Niech ktos spróbuje wspólpracy z RJV, może faktycznie nie jest tak źle jak piszą. Także ktoś (???, a może to ten ktoś)wypisuje bzdury dla rozmazania tematu. Komu tak zalezy na wprowadzaniu ludzi w blad jak nie samemu zainteresowanemu rozmazaniem tematu. Uzytkownik progromca chyba wiele wyjaśnił. Mamy wspólne sprawy, a każdy jak nie wie to niech się dowie, że każda wspólnota to odrębny podmiot gospodarczy i wszystkie rozliczenia są robione dla kazdej ze wspólnot oodzielnie, a jak jest coś wykonywanie dla całego osiedla to zgodnie z udzialem procentowym jak jeden z mieszkancow z sali na zebraniu też zauwazył i powiedział. Nie idzcie oddzielną drogą przy braku polaczenia zarzadów bo nigdy sie nie dogadaja jak pisze pogromca bo jeden bedzie miał zawsze oddzielne zdanie. Odpowiedz Link
rajski_ogrodnik Re: zabranie RJ V 22.04.10, 11:08 Zgadzam się co do frekwencji. Drodzy Państwo, jeśli będziemy wszyscy narzekać w necie, a nikt nie będzie chodził na zebrania, to pytania typu "a czemu mieliśmy oddzielne zebranie" i stwierdzenia, że ogólnie to jest do bani i nie da się nic z tym zrobić, będą się powtarzać... bo musimy się choć trochę interesować tym co się dzieje, żeby nie być robionym w balonik. Oczywiście dotyczy to wszystkich wspólnot, po prostu odpowiedź pasuje do tematu. Odpowiedz Link
i_moni Re: zabranie RJ V 22.04.10, 15:36 Witam. wiem Duster,że RJV nie połączyła się z innymi wspólnotami - chodzę na zebrania. Naprawdę uważam, że powinniśmy zrobić wszystko żeby się połączyć - im jesteśmy więksi tym więcej możemy. I tak jak już koleżanka napisała KAŻDA wspólnota rozlicza się oddzielne ze swoich kosztów i zysków, i wpływów. Tak samo jak KAŻDY mieszkaniec rozlicza się za swoje mieszkanie. A części wspólne są WSPÓLNE czyli razem ponosimy koszty - adekwatnie do udziałów. A tak swoją drogą przeraziła mnie kwota zaległych czynszów na naszej RJV (((((( Odpowiedz Link
duster Re: zabranie RJ V 22.04.10, 16:16 Większość osób wypowiadających się w tym temacie jest za połączeniem Zarządów - natomiast warunkiem pozostania za swym stanowisku jednego z członków zarządu, było samodzielne działanie Zarządu RJV. Pytanie brzmi - czemu wśród obecnych nie było chętnych na wejście do Zarządu, skoro nie zgadzamy się z "ścieżką" wyznaczoną przez Zarząd? Ciekaw też jestem jakie będą wyniki głosowania nad uchwałą o połączeniu RJV pozostałymi Zarządami... A co do zadłużenia, fakt - spora kwota się już uzbierała, jak widać dotychczasowe działania zapobiegające powyższemu (o ile jakieś były) są wysoce nieskuteczne. www.rajskajablon.net Odpowiedz Link
pogromca_debilizmu Re: zabranie RJ V 22.04.10, 16:27 parę osób było przeciw połączeniu ale to pewnie Ci co uwierzyli w te brednie CZŁONKA.... głos można zmienić... więc może się ktos jeszcze zastanowi.... jak dla mnie wynik takiego głosowania tylko jeden - połączenie Zarządów... trzeba dzwonić i pytać administratora jak idzie zbieranie głosów pod uchwała.... obawiam się nadal negatywnej kampanii CZŁONKA który ciemnotę będzie niektórym wciskał... mam nadzieję że myślących na osiedlu jest więcej niż tych ze słomą (pozdrawiam). Panie Marcinie administratorze... do dzieła.. proszę się CZŁONKA nie bać.... Odpowiedz Link
rajska_graczka Re: zabranie RJ V 26.04.10, 10:08 pogromca_debilizmu napisał: > parę osób było przeciw połączeniu ale to pewnie Ci co uwierzyli w te brednie > CZŁONKA.... głos można zmienić... więc może się ktos jeszcze zastanowi.... jak > dla mnie wynik takiego głosowania tylko jeden - połączenie Zarządów... trzeba > dzwonić i pytać administratora jak idzie zbieranie głosów pod uchwała.... > obawiam się nadal negatywnej kampanii CZŁONKA który ciemnotę będzie niektórym > wciskał... mam nadzieję że myślących na osiedlu jest więcej niż tych ze słomą > (pozdrawiam). Panie Marcinie administratorze... do dzieła.. proszę się CZŁONKA > nie bać.... Dzisiaj chyba administator ma dyzur. Możemy go zapytać jak idzie zbieranie glosow pod uchwałami. Pewnie w tamtym tygodniu już trochę głosow zebrał, Odpowiedz Link
pogromca_debilizmu Re: zabranie RJ V 26.04.10, 10:58 ech... nie ma mnie dziś... ale rzeczywiście ktoś mógłby podejść i zapytac a potem na forum napisac.... Prosiłbym... to będziemy mieli jasność w temacie... Odpowiedz Link
rajska_graczka Re: zabranie RJ V 26.04.10, 15:38 Z tego co pamiętam miało być po dwóch czlonkow w kazdej ze wspolnot, jest tak przy połaczonych wspolnotach RJI-IV, także z RJV też powinno być dwóch przedstawicieli Odpowiedz Link
pogromca_debilizmu Re: zabranie RJ V 26.04.10, 23:22 oczywiście - równe prawa każdej wspólnoty - to zabezpiecza przed prywatą i leczeniem własnych kompleksów.... a w jedności siła.... Odpowiedz Link