rajski-agent 08.09.10, 18:04 mam pytanie, ile płacicie na tym osiedlu czynszu za mieszkanie 44m2, przy 2 osobach zameldowanych? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i_moni Re: czynsz 09.09.10, 15:18 Hmm... Ja mam 65m i 3 osoby zameldowane (i mieszkające) i czynsz to 427zł. Ale tak naprawdę to trzon i podstawę czynsz stanowią tzw. media czyli ogrzewanie i woda. Rachunek dość prosty. Lejesz wodę bez kontroli, grzejesz się na maxa = płacisz więcej. I od razu uprzedzam. Nie skąpie sobie wody i nie siedzę w zimnie. Odpowiedz Link
iwus-1982 Re: czynsz 10.09.10, 23:28 44, 18 m kw , 3 osoby zameldowane i mieszkające, czynsz= 425 zł Się grzejmy na maxa, wody nie oszczedzamy. Odpowiedz Link
wrednyfrankie Re: czynsz 23.09.10, 21:25 498PLN za 50m2.Dwie osoby zameldowane. Duża część tej kwoty to ogrzewanie. Pomimo ogrzewania poprzedniej zimy w mieszkaniu rano po 16-17stC. Walka z mennicą = Walka z wiatrakami Odpowiedz Link
rajski.pl Re: czynsz 26.09.10, 18:15 Witam, Mieszkanie 50m2 zameldowanych brak. Czynsz 380. Jak jest zimno grzeje, ale max na 5 bo inaczej mozna sie ugotować. Woda gorąca dostepna odrazu. Obecie w domu jest 24 stopnie z rana. Zwrot za czynsz za pół roku w wysokosci jednej raty. W zwiazku z pojawieniem sie maleństwa w domu pewnie juz zwrotu niebedzie. Czynsz i dostepnośc ciapła i wody zalezna jest od wspolnoty, dlatego takie rożnice. Pozdrawiam Odpowiedz Link
agus256 Re: czynsz 30.09.10, 17:50 mam nadzieję, że rajski.pl zgłosił do administracji ilość osób przebywajacych w mieszkaniu (niekoniecznie zameldowanych) bo w przeciwnym razie pozostali płacą za np wywóz jego śmieci. pozdrawiam Odpowiedz Link
fotoszymi Re: czynsz 30.09.10, 22:59 agus256 napisała: > mam nadzieję, że rajski.pl zgłosił do administracji ilość osób przebywajacych w > mieszkaniu (niekoniecznie zameldowanych) bo w przeciwnym razie pozostali płacą > za np wywóz jego śmieci. > pozdrawiam ta jedna osoba nie zrobi różnicy ale pewnie z 50 wynajmowanych mieszkań, w których mieszka pewnie ze 100 osób to już powinna zrobić. Może zaproponować zarządowi spis inwentarza )) - taki spacerek po mieszkaniach w ramach powiedzmy zbierania podpisów. Może udałoby się znaleźć jakieś uwarunkowania prawne co do takich lokatorów. Odpowiedz Link
wojtek43only Re: czynsz 01.10.10, 07:42 fotoszymi napisał: > agus256 napisała: > > > mam nadzieję, że rajski.pl zgłosił do administracji ilość osób przebywaja > cych w > > mieszkaniu (niekoniecznie zameldowanych) bo w przeciwnym razie pozostali > płacą > > za np wywóz jego śmieci. > > pozdrawiam > > ta jedna osoba nie zrobi różnicy ale pewnie z 50 wynajmowanych mieszkań, w któr > ych mieszka pewnie ze 100 osób to już powinna zrobić. Może zaproponować zarządo > wi spis inwentarza )) - taki spacerek po mieszkaniach w ramach powiedzmy zbie > rania podpisów. > Może udałoby się znaleźć jakieś uwarunkowania prawne co do takich lokatorów. Nie wiem czy ktoś by udzielił takich informacji żeby wejść do mieszkania trzeba być z Policji i uprawnienie aby sprawdzić (wylegitymować) osoby mieszkające. Osiedle jest spore więc życzę powodzenia Panu dzielnicowemu. ) Odpowiedz Link
rajski.pl Re: czynsz 02.10.10, 23:24 Witam, Oczywiście, że zgłosił. Od samoego poczatku 2 osoby zamieszkujace i tyle zostało zgłoszone. Pozdrawiam Odpowiedz Link
111margo111 Re: czynsz 09.11.10, 09:05 U mnie przy 44 m i 2 osobach zameldowanych płacimy 320 zł. Wody nie oszczędzamy ale ogrzewanie mamy na 2 i 3 i mielismy dopłaty z 500zł chyba!!!! Ciekawe czy ocieplenie piwnic wpłynie na ciepło naszego mieszkania na parterze, szczerze to wątpię! Lepiej jak by nam ścianę zewnętrzną ocieplili bo i od piwnicy zimno i od tej ściany, ale administracji chyba to pasuje ze płacimy wiecej! Odpowiedz Link
maksik-80 Re: czynsz 26.09.10, 20:27 Na którym poziomie jest mieszkanie? Może na ostatnim? Ja zgłosiłam reklamację w maju i do tej pory nie ma odzewu w zakresie zimna i dużych dopłat ;-/ Odpowiedz Link
wrednyfrankie Re: czynsz 10.10.10, 13:41 Owszem moje mieszkanie jest na ostatniej kondygnacji. Owszem problem zgłaszałem. Przez 3 lata z rzędu przysyłają jakiś Józiów żeby regulowali wyregulowane grzejniki. Próbują odwrócić uwagę od problemu źle zaizolowanego mieszkania. Na prośbę poprawy izolacji nad stropem (ciepło ucieka do góry) udają idiotów..... Ostatnio im wysłałem rachunki do zapłacenia.......bez odzewu. Jak dla mnie to zwykła banda oszustów. Wystarczyłoby kupić trochę wełny mineralnej i rzucić na poddasze i to już mogłoby rozwiązać sprawę. Ale to kosztuje (około 10PLN/metrx50=500PLN) Sam bym dawno to zrobił, ale jak rozmawiałem z administracją nie wolno mi wejść na poddasze. Ostatnio zobaczyłem że dokładnie nad moim mieszkaniem są 3 wywiewki wentylacyjne dla całego poddasza. Tylko u mnie i w mieszkaniach przyległych jest zimno..... A te s.....syny ciągle chcą regulować grzejniki, które grzeją tak, że co pół roku dopłacam 1tys.PLN. do comiesięcznego czynszu 500PLN. Odpowiedz Link
katechana1 Re: czynsz 10.10.10, 20:36 My mamy dokładnie to samo, a do tego jeszcze grzyba, bo ciągle była wilgoć zimą. Na nasze apele i pisma przyszedł pan K. który popsikał "magicznym" płynem ścinę i powiedzial, że grzyb jest pewnie dlatego, że w domu pranie suszę. O złej izolacji słuchac nie chcą. Jedyne wyjście to badanie kamerą termowizyjną - oczywiście na nasz koszt - a potem ewentualnie sprawa w sądzie.. Co rok mamy dopłatę ok.1000 zł za ogrzewanie, które i tak jest słabe i zawsze marzniemy. W sypialni, gdzie jest grzyb, zimą jest ok.15-18 st - a kaloryfer na 6 nastawiony. Odpowiedz Link
rajski.pl Re: czynsz 11.10.10, 08:25 Witam, Co prawda umnie nie ma tych problemów ale to nie istotne. Z tego co widzę to nie jest pojedyńczy przypadek, a może by spróbować pozwu zbiorowego. Teraz takie sprawy są realizowane szybciej, koszty są rozłożone na wszystkich, więc może warto sprobować. Jak by nie patrzył jest to usterka, która do tej pory nie została naprawiona. Pozdrawiam, Odpowiedz Link
water_bong Re: czynsz 09.11.10, 09:56 Mam podobny problem - kaloryfery ustawione na maxa i raz są gorące a raz zimne, nie wiem dlaczego... W mieszkaniu, jak na takie ustawienia kaloryferów powinno być gorąco, a jest.... akceptowalnie powiedzmy... Powiedzcie mi jeszcze jak to jest z ta kamera termowizyjna? Wiem ze bedzie mozna z tego skorzystać zimą, jak temperatura spadnie poniżej -5 stopni, ale czemu doplata jest wliczona w czynsz? Ja z pewnoscia z tego skorzystam, ale moze sa ludzie ktorzy nie skorzystaja, a musza placic pozycje badania kamera termowizyjna mamy w czynszu juz od dwóch czy trzech miesięcy, czy rzeczywiscie to jest taka droga impreza, zeby cala wspolnota miesiac w miesiac placila ok. 50zł od mieszkania? Przeciez wiadomo ze jezeli ktos skorzysta, to bedzie to jeden raz i juz... Odpowiedz Link
zoot Re: czynsz 10.11.10, 13:49 Ty water_bong jednak tępy jesteś. Nie udajesz idioty po prostu nim jesteś. Odpowiedz Link
water_bong Re: czynsz 10.11.10, 15:03 Czy oprócz zoot ktoś jeszcze ma rozeznanie w sprawie badania kamerą termowizyjną? Odpowiedz Link