Dodaj do ulubionych

jamniczek z Sadowej 14

01.09.11, 15:36
sąsiedzie, proszę o potrenowanie ze swoim "słodkim" jamniczkiem, żeby nie darł mordki BEZ POWODU na balkonie: czy coś się dzieje, czy się nic nie dzieje, czy ktoś idzie przez podwórko czy nikt nie idzie - on jak nakręcony drze się na tym balkonie, że uszy pękają...
Kurczę, jest tyle psów na naszym osiedlu i tylko TEN JEDEN JAMNIK tak okropnie ujada na balkonie...
sad
pzdr i dziękuję za wszelkie komentarze...
M
Obserwuj wątek
    • rajskimieszkaniec Re: jamniczek z Sadowej 14 01.09.11, 15:50
      A gdyby tak ciebie zamknąć na cały dzień na balkonie? To chyba też byś krzyczał aby cię do środka wpuścić smile
    • robb80 Re: jamniczek z Sadowej 14 01.09.11, 20:01
      idź do niego i mu to powiedz
      • grabsztyn Re: jamniczek z Sadowej 14 02.09.11, 09:25
        najlepiej z zatrutą kiełbasą dla pieska (joke)
      • monrak Re: jamniczek z Sadowej 14 02.09.11, 15:20
        chętnie bym to zrobił, ale wie od sąsiadów, że ten Pan od jamniczka strasznie się denerwuje jak mu dzieci na podwórku przeszkadzają - krzyczą i biegają, no nie do pomyślenia! straszne te dzieci...wink
        a z tym psem naprawdę jest kiepska sprawa, ponieważ wcale nie zwracają mu uwagi, psa można nauczyć dobrego zachowania, tak samo jak dziecko...
        moje dziecko ma zwracaną uwagę jeśli wali nogami po zjeżdżalni - nam to przeszkadza kiedy inni tak robią, więc nie mogę pozwolić na to własnemu dziecku
        a ten Pan właściciel poszedł widocznie krótszą drogą - skoro dzieci hałasują to mój pies też może..
        no cóż, mam nadzieję, że ten Pan zagląda czasem na nasze forum i może przemyśli sprawę
        pzdr,
        M
        • rajski_mieszkaniec Re: jamniczek z Sadowej 14 02.09.11, 18:09
          Jamniczek mieszka tu już dobre 3 lata i cały czas szczeka i dopiero komuś teraz to przeszkadza?smile generalnie znam osobiście właścicieli i to bardzo fajni ludzie także można z nimi porozmawiać jeśli szczekanie tego psa jest tak mocno uciążliwe.
          • monrak Re: jamniczek z Sadowej 14 04.09.11, 13:39
            wiem, że jamniczek mieszka tu juz 3 lata - tak jak większość z nas
            natomiast nie zaczął przeszkadzać dopiero terazsad, chodzi raczej o to, że przez te 3 lata słuchania tego szczekania na balkonie jestem nieco zmęczony... po raz kolejny pytanie: czemu inne pieski nie szczekają tak na balkonach? wiem, że nie tylko mi to przeszkadza, ale widzę też, że ten Pan właściciel zna się z sąsiadami, więc pewnie dlatego nie zwracają Mu uwagisad
            no cóż, nie zabieram głosu zbyt często na naszym forum, chyba, że mam chęć się pośmiać, ale z tym jamniczkiem nie da się wytrzymać...
            p.s. jednak przypuszczam, że nie ma na to rady - Pan właściciel może odpowiedzieć "jak ci się nie podoba szczekanie psa to nie słuchaj" - to jest najczęstsza odpowiedź na jakąkolwiek uwagę...
            pzdr,
            M
            • szwejas Re: jamniczek z Sadowej 14 05.09.11, 15:47
              Musisz walczyć bezpośrednio z sąsiadem...

a jak Ci się nie uda to spokojnie, lato się kończy, idzie zima, i zobaczymy co zimą piesek będzie miał do powiedzenia smile
              • rajski_mieszkaniec Re: jamniczek z Sadowej 14 05.09.11, 17:17
                Monrak widzę, że jesteś normalnym sąsiadem i nie wypisujesz steku bzdur, więc ja bym polecał rozmowę z sąsiadem, bo to naprawdę mili ludzie. Poprosić, żeby np. nie zostawiali psa tak non stop na balkonie, bo może być to uciążliwe dla innych. Ja co prawda się przyzwyczaiłem do tego, poza tym mam okna z drugiej strony i choć słychać szczekanie jamnika to nie jest to aż tak mocno uciążliwe. Ja zwracałem uwagę innym sąsiadom, którzy też mają psa i on nie bardzo toleruje dzieci i właściciele są teraz czujniejsi.
                Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka