kraselki2 02.03.12, 22:18 Witam , czy zwrócili Państwo że na tablicy ogłoszeń pojawila sie informacja o firmie lidar , która od 1 marca będzie zarządzać osiedlem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
26dawid Re: nowy administrator 02.03.12, 22:53 wlasnie tez dzis zwróciłem na to uwagę. Atrium tak po prostu odeszło??? hmm nie chce się wierzyć Odpowiedz Link
grazaps Re: nowy administrator 03.03.12, 00:08 jak to, gdzie nasz atrium....teraz sie zacznie parkowanie....:: Odpowiedz Link
spomet Re: nowy administrator 03.03.12, 13:46 ja też dziś zauważyłem na tablicy, dziwne, pytanie co się stało, jak przyczyna? nie było żadnej informacji Odpowiedz Link
olsenik.pl Re: nowy administrator 03.03.12, 19:16 Ludzie jakie info czy wy myślicie że ktoś was poinformuje , buhahahaaa litości my nie mamy nic do powiedzenia i tak zrobią co chcą . Z poważaniem Odpowiedz Link
rajska_mama Re: nowy administrator 03.03.12, 20:14 ciekawe, co miało wpływ - lepsza cena czy większe znajomości Odpowiedz Link
robb80 Re: nowy administrator 04.03.12, 09:03 ciekawe kto o tym zadecydował?? z tego co pamiętam to na ostatnim zebraniu zarządu z mieszkańcami postanowiliśmy że wszystkie ważniejsze sprawy będą dyskutowane z mieszkańcami, miały być wysyłane meile. a ta sprawa jest ważna. Odpowiedz Link
tropik819 Re: nowy administrator 04.03.12, 11:03 Zastanawiam się, na jakie konto w takim razie mam wpłacać czynsz? Może warto również pomyśleć o zmianie członków zarządu… Odpowiedz Link
robb80 Re: nowy administrator 04.03.12, 20:16 tropik819 napisała: > Zastanawiam się, na jakie konto w takim razie mam wpłacać czynsz? Może warto ró > wnież pomyśleć o zmianie członków zarządu… właśnie była taka możliwość,ale nie było chętnych do bycia członkiem zarządu... Odpowiedz Link
dropster159 Re: nowy administrator 04.03.12, 20:35 a kiedy była taka możliwość? Jak połączono zarządy, czy jak ograniczono ilość członków? Zresztą nie istotne, wtedy mogło nie być takiej potrzeby. Teraz jak widać sytuacja się zmieniła. Odpowiedz Link
robb80 Re: nowy administrator 04.03.12, 20:45 to było na zebraniu zarządu z mieszkańcami. czy była taka potrzeba to nie będę wnikał.ale możliwość była. to było napewno w zeszłym roku. miesiąca nie pamiętam kiedy,ale co to ma za znaczenie skoro większość mieszkańców ma w dupie takie zebrania Odpowiedz Link
marcenek Re: nowy administrator 04.03.12, 20:01 Widać że nie mamy nic do gadania. Wystarczyłyby karty do głosowania do każdej ze skrzynek, a tak zmiana za Naszymi plecami. Chyba udam się do prawnika w celu dowiedzenia się na temat praw członków wspólnoty mieszkaniowej. Nie dziwie się że coraz więcej jest mieszkań na sprzedaż na osiedlu gdy taki burdel mamy... Odpowiedz Link
elwirra28 Re: nowy administrator 04.03.12, 20:08 Nikt się nie pytał nikogo o zdanie. Ktoś wprowadził nową administrację i nawet nie wysilił się żeby o tym poinformować. Gdyby nie zmiana telefonów na tablicach, nikt by się nawet nie kapnął. Chciałabym wiedzieć dlaczego akurat ta firma została wybrana? Może ktoś z zarządu łaskawie się wypowie? Odpowiedz Link
assessander Re: nowy administrator 05.03.12, 08:55 Napisałem maila do Pana Zbyszka Grzywaczewskiego, Radny z RJ i członek Zarządu ( chyba), do tej pory nie mam odpowiedzi, myślę że coś Zarząd powinien napisać do "mas mieszkających na osiedlu" Odpowiedz Link
pogromca_debilizmu Re: nowy administrator 05.03.12, 13:12 standard niestety.... zarząd działa sobie sam. I ma do tego niestety prawo. Ale widać trend z rynku - Atrium fajnie i cacy bo rękojmia a jak się skończy to po co nam profesjonalna firma i zmieniamy. Tutaj pewnie wzięli inną bo tańsza. Nie ma się co dziwić. Ale wniosek jest dla mnie prosty - chcą oszczędności to niech zrzekną się wynagrodzenia za "swoją ciężką pracę" (i tak nie do końca legalnie pobierane) i wtedy będzie dodatkowe parę groszy w budżecie. A bałagan jak był tak będzie - może nawet większy. Bo niby dlaczego miałoby byc lepiej? Ryba psuje się od głowy.... Odpowiedz Link
kostik Re: nowy administrator 05.03.12, 20:45 Właśnie otrzymałem potwierdzenie od Pana Krawczyka że zmienił się administrator i w należy się już kontaktować z nową administracją. Szkoda, że nikt z nas nie został poinformowany... Odpowiedz Link
pioter271 Re: nowy administrator 06.03.12, 09:48 działam na rynku mazowieckim rynku nieruchomosci od 2005 r., firma atrium21 była mi znana z zawodowych kontaktów, moje subiektywne odczucie na temat działania tej firmy na naszym osiedlu było co najmniej poprawne. w swojej pracy miałem kontakt z blisko 500-zarządcami i prosze mi Państwo wierzyć że niaraz te relacje są takie ze włos staje na głowie... nie wiem co przyniesie wspólpraca z nowym administratorem, firma w mojej ocenie jest bardziej anonimowa (co nie oznacza że gorsza), oby było lepiej...myśle że warto poczekać z ocenami Odpowiedz Link
hosearmando Re: nowy administrator 06.03.12, 09:42 Niestety, oprócz zmiany wywieszki na tablicy ogłoszeń dla spostrzegawczych nie otrzymaliśmy informacji na temat nowego adm Odpowiedz Link
rajska_mama Re: nowy administrator 06.03.12, 11:27 A czy ktoś ma namiary na tę nową firmę? Dostałam rozliczenie za ogrzewanie i mam parę pytań...Rozliczenie robiła jeszcze firma Atrium, ale skoro teraz jest jakaś nowa, to może tam lepiej zadzwonić. U mnie na klatce nie widziałam żadnej informacji nt zmiany administratora Dziwne to wszystko.... Odpowiedz Link
rajska_lonia Re: nowy administrator 06.03.12, 15:10 Nasze zarządy wspólnot mają nas za nic ,mimo że na zebraniu w zeszłym roku zobowiązały się do informowania nas mieszkańców o swojej działalności .Jeśli dobrze pamiętam to nawet był w tej sprawie winiosek formalny mieszkańców ,który przeszedł jednomyślnie .Ale co tam winioski formalne które zgłaszają mieszkańcy ,zarządu one nie dotyczą bo my jako mieszkańcy na kartach do głosowania otrzymane po zebraniu otrzymaliśmy tylko te punkty które były przedstawione na zebraniie ,bez winiosów formalnych zgłoszone przez nas mieszkańców .Więć słowo zarzadu jest warte tyle co zeszłoroczny śnieg .MY SWOJE A ONI SWOJE JAK IM WYGODNIE!!!!!!!!!!!!!!!!.Z tą różnicą że my pokrywamy wszystkie koszty z ich decyzjami .Więc płać mieszkańcu i za wiele nie oczekuj. Po przeczytaniu wszystkich wątków nachodzi mnie myśl ,a co będzie jeśli żarządy wpadną na wspaniały pomysł i w naszym imieniu wezmą kredyt .Duży kredyt niby na jakąś inwestycję no i jak zwykle o niczym nas nie poinformują ,no chyba że już po fakcie. Mogą ? oczywiście że mogą a my będziemy ich poręczycielami ,więc apeluje do mieszkańcó BĘDZIE JUŻ NIE DŁUGO ZEBANIE i powińsy stawić się gromadnie i raz na zawsze zrobić na naszym osiedlu pożadek nie tylko z zarządem ale i innymi sprawmi .MIeć na wszystko wpływ ,ale żeby tak było musi być w śrud nas solidarność NIC O NAS NIC BEZ NAS .bo jak nie to tylko płakać będziemy i pójdziemy na dno !!!!!!!!!! Odpowiedz Link
iwus-1982 Re: nowy administrator 07.03.12, 12:36 U mnie informacja odnośnie zmiany administratora wisi w prawym górnym rogu tablicy ogłoszeniowej. Rajska_mama - nie szukaj żadnej informacji typu: Od dnia tego i tego administrowanie Państwa osiedlem przejęła firma LIDAR. Są to po prostu nowe dane do kontaktu. Pozdrawiam, Odpowiedz Link
rajski_sadownik Re: nowy administrator 07.03.12, 20:14 Póki co narazie wstrzymałem po prostu wszelkie przelewy na atrium i tyle w temacie, czekam aż dostanę do ręki jakieś powiadomienie i np. nowe nr kont do zapłaty za mieszkanie. Odpowiedz Link
fajny_ziomal71 Re: nowy administrator 07.03.12, 21:55 o ile sie nie myle to chyba ta firma wystraczy poszukac: www.lidar.pl/ a i jeszcze usmiechajcie troche smutasy bo nie bedziecie miec sukcesu w USA cały czas sie usmiechaja www.youtube.com/watch?v=rQ2-m4YYqp0 Odpowiedz Link
pietka.s Re: nowy administrator 08.03.12, 08:20 przelewy robi się na konta wspólnoty a nie firmy zarządzającej. Kontami zarządza Nasz zarząd i nikt inny nie ma dostępu do kont. Odpowiedz Link
iwus-1982 Re: nowy administrator 08.03.12, 13:17 Wczoraj w skrzynkach pojawiły się pisemne informacje nt. zmiany firmy administrujacej. Odpowiedz Link
water_bong Re: nowy administrator 08.03.12, 15:26 Sadownik, skoro przelewałeś kasę za czynsz na konto Atrium, to radzę się upewnić ile jesteś winien z tego tytułu wspólnocie mieszkaniowej Odpowiedz Link
assessander Re: nowy administrator 09.03.12, 08:37 @water_bong Toć konta są wspólnoty a nie Atrium, nie warto siać fermentu. ( w tym obszarze )) Odpowiedz Link
water_bong Re: nowy administrator 09.03.12, 11:25 Tak, ale kolega sadownik wstrzymał przelewy na konto Atrium, co mnie zastanowiło Odpowiedz Link
assessander Re: nowy administrator 09.03.12, 17:12 W sumie to może to zachwiać budżetem wspólnoty . Odpowiedz Link