05.08.13, 12:38
Segregacja obowiązuje od 1 lipca i mam spostrzeżenie. nasze kubły na plastik papier i szkło wystarczają na 1-2 dni potem cały towar rozsypuje się po uliczkach. Czy nasz odbiorca śmieci nie może nam dostarczyć większych kontenerów ?? albo częściej dobierać towar
Obserwuj wątek
    • rajska_mama Re: śmieci 05.08.13, 15:26
      Faktycznie są zdecydowanie za małe jak na tak duże osiedle. A i tak najlepsza jest prośba, aby starać się tak wrzucać butelki, żeby się nie stłukły. Nie wiem, jak Wam, ale mnie się to nijak nie udaje smile
      • agus256 Re: śmieci 11.08.13, 23:03
        Niestety reforma śmieciowa nie tylko u nas pogorszyła sytuację. Ale nawet jak kontener jest pusty to niektórzy są na tyle leniwi że zamiast wyjąć z reklamówki butelki i inny plastik to zostawiają taką paczkę pod koszami, nakrętki ze słoików też trudno jest zanieść do śmietnika-chyba ktoś wychodzi z założenia, że ktoś inny po nim posprząta . Dziś w śmietniku kilka worków leżało na podłodze, mimo że kontenery nie były przepełnione a jeden był prawie pusty.
        Poza tym, taka sytuacja wynika pewnie z tego, że wiele osób zadeklarowało 1 osobę a w rzeczywistości mieszka kilka; myślę że, śmieci generuje dużo więcej osób niż zadeklarowano gminie.
      • fotoszymi Re: śmieci 15.08.13, 13:18
        rajska_mama napisała:

> Faktycznie są zdecydowanie za małe jak na tak duże osiedle. A i tak najlepsza j
        > est prośba, aby starać się tak wrzucać butelki, żeby się nie stłukły. Nie wiem,
        > jak Wam, ale mnie się to nijak nie udaje smile

Hej,

mnie się udaje bo wyrzucam zawsze na koniec "drugiego dnia" tak więc nie mogę wrzucić, a jedynie postawić obok smile

Swoją drogą mieszkańcy w jakiejś części się spisali, odbiorca śmieci ani trochę.
    • donpedr Re: śmieci 12.08.13, 07:33
      Taka mała dygresja: gdy pojemniki do segregowania są już pełne to moim zdaniem lepiej resztę wrzucać do klasycznych śmietników, zanim te pierwsze nie zostaną opróżnione. Wczoraj byłem świadkiem, jak obok przepełnionego pojemnika na plastik leżała sterta plastikowych opakowań. Gdy przyszedł mocniejszy podmuch wiatru podczas deszczu, wszystkie te luzem leżące odpady zostały malowniczo rozrzucone po okolicy. Dopiero dzisiaj wcześnie rano zostało to uprzątnięte.

Pozdrawiam,
      Krzysztof

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka