Dodaj do ulubionych

Zakup Mieszkania

26.01.14, 19:35
Witam! Jestesmy młodym małżeństwem chcemy kupic mieszkanie na waszym osiedlu. Znalezlismy ogłoszenie mieszkania dwu-pokojowego na parterze tuż nad garażem o metrażu ok 50m2. Chcielibysmy uzyskac informacje czy dochodzi do mieszkania hałas parkujących aut w garażu. Jesli ktos posiada takie mieszkanie proszę też o informacje jaki jest czynsz i dodatkowe opłaty. Jaki jest dojazd do Warszawy? czy sie korkuje ulica Modlińska. Czy hałas z obwodnicy przeszkadza w mieszkaniu? Czy opłaca się dojeżdzać autobusem do Bielan?Czy wogóle polecacie kupno mieszkania na tym Osiedlu. Dziekuje za odp. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • platinium77 Re: Zakup Mieszkania 26.01.14, 20:01
      Szczerze to ja odradzam.
      A dlaczego ,mieszkam tu 12 lat na początku było fajnie duż mniej bloków no i mieszkańców.
      A teraz ludzie z całej Polski i w głowach się przewraca .Zostawisz zle zaparkowany samochód masz policje ,zrobisz impreze masz policje ,uprawiasz sex przy otwartym oknie afera,sklepu na osiedlu nie będzie bo alkohol i dzieci będą patrzeć,chcesz z sasiadem w lato wieczorkiem wypić piwko kulturalnie na ławeczce nie da rady bo po 5 minutach jest patrol.Generalnie sąsiedzi bardzo zawistni(oczywiście nie wszyscy)
      A czynsz 47mkw 550 zł.No i miejsce parkingowe musicie sobie zafundowac...
      Do Warszawy rano nie ma dużych korków ,mi garaze jakoś nie przeszkadzają, obwodnica też nie jest tak bardzo uciążliwa. Dojazd komunikacją nie wiem jak wyglada bo nie korzystam.U mnie w bloku duża rotacja sasiadów kupują mieszkania i sprzedają . Ja tez nie zamierzam tu długo mieszkać.
      • rajska_jablon Re: Zakup Mieszkania 26.01.14, 20:21
        platinium, więcej optymizmu. ja mieszkam ok 7 lat i jak najbardziej sobie chwalę. są wady jak wszędzie, ale wrzuć na luz. patrol na osiedlu? chyba tylko i wyłącznie do źle zaparkowanych aut...
        • anetmar17 Re: Zakup Mieszkania 26.01.14, 20:25
          Na osiedlu dużo mieszkan do sprzedania wiec z czegoś to musi wynikać, czynsz bardzo wysoki...
          • rajski_reporter Re: Zakup Mieszkania 17.03.14, 20:23
            anetmar17 napisał(a):

> Na osiedlu dużo mieszkan do sprzedania wiec z czegoś to musi wynikać, czynsz ba
            > rdzo wysoki...

Dużo mieszkań do sprzedania? Jak na ich ilość na osiedlu to raczej średni standard. Dużo to jest na osiedlu Bukowy Dworek. Co trzeci balkon "sprzedam". Tu sa bloki całe, gdzie nie ma ani jednego do sprzedania. A z budynków oddanych po 2009 r, to rzadkość.
            • k_jablonna Re: Zakup Mieszkania 21.03.14, 07:47
              rajski_reporter napisał:
              > Dużo mieszkań do sprzedania? Jak na ich ilość na osiedlu to raczej średni stand
              > ard. Dużo to jest na osiedlu Bukowy Dworek. Co trzeci balkon "sprzedam". Tu sa
              > bloki całe, gdzie nie ma ani jednego do sprzedania. A z budynków oddanych po 20
              > 09 r, to rzadkość.

Bzdury piszesz nie znając tematu.
              Porównując osiedla i mieszkania do sprzedaży, ale tylko z drugiej ręki, deweloperzy to inna sprawa:
              Na rajskiej obecnie jest 20 mieszkań do sprzedaży
              Na bukowym 6
              Na Leśnej 8
              Na przylesiu/akademijna 4

Na rajskiej mieszkania sprzedają się najgorzej, najdłużej.
              Najczęstsze argumenty klientów na NIE:
              wysokie czynsze
              masakra z parkowaniem
              straszny hałas z dziedzińców
              niebezpiecznie szybko jeżdżące samochody po osiedlu
              słabe wykonanie bloków w nowym etapie
              ceny wyższe o 10-15% od innych osiedli

Na tak tylko i jedynie bliskość Kauflanda i parku... słabe plusy

Zapytasz skąd to wiem.... handluje mieszkaniami w Jabłonnie od 5 lat.
              • adam.adam27 Re: Zakup Mieszkania 22.03.14, 19:44
                k_jablonna napisał:

> rajski_reporter napisał:
                > > Dużo mieszkań do sprzedania? Jak na ich ilość na osiedlu to raczej średni
                > stand
                > > ard. Dużo to jest na osiedlu Bukowy Dworek. Co trzeci balkon "sprzedam".
                > Tu sa
                > > bloki całe, gdzie nie ma ani jednego do sprzedania. A z budynków oddanych
                > po 20
                > > 09 r, to rzadkość.
                >
                > Bzdury piszesz nie znając tematu.
                > Porównując osiedla i mieszkania do sprzedaży, ale tylko z drugiej ręki, dewelop
                > erzy to inna sprawa:
                > Na rajskiej obecnie jest 20 mieszkań do sprzedaży
                > Na bukowym 6
                > Na Leśnej 8
                > Na przylesiu/akademijna 4
                >
                > Na rajskiej mieszkania sprzedają się najgorzej, najdłużej.
                > Najczęstsze argumenty klientów na NIE:
                > wysokie czynsze
                > masakra z parkowaniem
                > straszny hałas z dziedzińców
                > niebezpiecznie szybko jeżdżące samochody po osiedlu
                > słabe wykonanie bloków w nowym etapie
                > ceny wyższe o 10-15% od innych osiedli
                >
                > Na tak tylko i jedynie bliskość Kauflanda i parku... słabe plusy
                >
                > Zapytasz skąd to wiem.... handluje mieszkaniami w Jabłonnie od 5 lat.

Wszystko to jest prawda, no może nie do końca.

Nie sprzedje mieszkania. Czyli nie powinienem być koniunkturalny smile
                Krzychu!!!

U nas jest tak, raz lepiej raz gorzej, ale trzymamy się. Jedyne coś napisał, to fakt, że z dziedzińcow dobiega hałas od odbijanej piłki od garaży! To fakt , który skutecznie odstrasza potencjalnych kupców danego mieszkania. Mieszkańcy już tak nie szaleja na osiedlu, jest strefa ruchu. /20km./h/. Wykonanie budynków nie jest też złe. Mnie wykańczała brygada, która jednocześnie wykańczała osiedle Marine, przy Żwirki i Wigury. TRAGEDIA! Progi przed wyjściem na balkon, przekrzywione/zwichrowane ściany.
                Czynsz.... Opłaty za mieszkanie... Ja myślę, że jak podrązymy temat sprawności pieców, to sie wyjaśni. Dlczego takie stawki za 1GJ. Zobaczymy.
                Zaparkownie, jak na każdym osiedlu. Ja mieszkałem w Śródmieściu i ..... musiałem wykupywać miejscówkę. Do tego, nie było mowy o zmotoryzownych gościach.Nie było gdzie parkować
                .
                Nie mówię, że jest super, ale nie mówię , że jesteśmy w tragicznej sytuacji. Jeśli opanujemy hałas z dziedzińców to już wzrasta wartośc naszych mieszkań. Może warto przemyślec, to co napisał p. Krzysztof i ku naszej pomyślności. Pozdrawiam.
      • kamilkowski77 Re: Zakup Mieszkania 26.01.14, 20:26
        zgadzam się z sąsiadem, na początku było spoko, teraz niestety ludziom się nudzi i wymyślają jakieś rzeczy z kosmosu, co do komunikacji to po otwarciu mostu Północnego jest spoko, jeżdżę codziennie na Młociny, komunikacją miejską około pół godziny, Translud - 20 minut, autkiem około kwadransa,
      • rajski_reporter Re: Zakup Mieszkania 17.03.14, 20:19
        platinium77 napisał(a):

> Szczerze to ja odradzam.
        > A dlaczego ,mieszkam tu 12 lat na początku było fajnie duż mniej bloków no i mi
        > eszkańców.
        > A teraz ludzie z całej Polski i w głowach się przewraca .Zostawisz zle zaparko
        > wany samochód masz policje ,zrobisz impreze masz policje ,uprawiasz sex przy ot
        > wartym oknie afera,sklepu na osiedlu nie będzie bo alkohol i dzieci będą patrze
        > ć,chcesz z sasiadem w lato wieczorkiem wypić piwko kulturalnie na ławeczce nie
        > da rady bo po 5 minutach jest patrol.Generalnie sąsiedzi bardzo zawistni(oczywi
        > ście nie wszyscy)
        > A czynsz 47mkw 550 zł.No i miejsce parkingowe musicie sobie zafundowac...
        > Do Warszawy rano nie ma dużych korków ,mi garaze jakoś nie przeszkadzają, obwo
        > dnica też nie jest tak bardzo uciążliwa. Dojazd komunikacją nie wiem jak wyglad
        > a bo nie korzystam.U mnie w bloku duża rotacja sasiadów kupują mieszkania i spr
        > zedają . Ja tez nie zamierzam tu długo mieszkać.

Doradca od siedmiu boleścismile
        Nie zamierzasz długo mieszkać a 12 lat już dupsko kisisz na tym osiedlu. To chyba normalne, ze jak postawisz źle zaparkowane auto, to ktoś się wnerwi. Jak postawisz źle w mieście to też masz mandat lub lawetę. Patrol do piweczka? Ty chyba jakaś pechowa/y od urodzenia jesteś. Nigdy w życiu patrolu na osiedlu nie widziałem. Ech ci sąsiedzi...Znowu pech.
    • maliziama Re: Zakup Mieszkania 27.01.14, 11:31
      Mieszkanie 44m/czynsz 480 zł. (wszystko wliczone - prócz prądu). Dojazd do W-wy prywatną linią za 3zł lub 3,50 - czas dojazdu do centrum 45 min. Modlińską jedzie się ok, zwłaszcza że jest bus-pas. Hałas od obwodnicy dla mnie kompletnie nie odczuwalny. Co do sąsiadów - ja nie narzekam. Może dlatego że mam na klatce ustatkowane rodziny. Nocą cisza i spokój. Cenię sobie takie warunki bo mam małe dziecko i nie szukam daremnej rozrywki. Mieszkają tu zwłaszcza rodziny z dziećmi, nie studenci. Osobiście polecam.
      • adam.adam27 Re: Zakup Mieszkania 27.01.14, 20:12
        Witam!
        Ja też polecam kupno tego mieszkania. Mieszkałem w Śródmieściu Wwy i byłem nieraz załamany swoim powrotem do domu. KORKI!!!!
        Teraz już nie jest źle , a będzie lepiej z dojadem do Wwy. Otworzą metro i Śląski i zwolni się najazd na Gdański.
        Zdecydujecie sami, ale naprawdę jest tu super. Odpoczniesz po pracy!
        Pozdrawiam.
        • 17aga Re: Zakup Mieszkania 28.01.14, 12:08
          My mieszkamy na parterze (nad garażem) od 6 lat. Nie jest to uciążliwe. Obwodnicy (zwłaszcza w mieszkaniu na parterze) w zasadzie w ogóle nie zauważysz, bo mieszkanie będzie na wysokości ekranów dźwiękochłonnych.
          To norma, że mogą zdarzyć się jakieś niesnaski w takim skupisku ludzi, ale my osobiście z mężem nie mieliśmy żadnych problemów, zwłaszcza, że sami staramy się zachowywać w porządku, innym nie utrudniamy życia.
          Z lektury forum zapewne zorientujesz się, że jest kilku malkontentów, którym nic nie pasuje, ale wierz mi, jest to promil w stosunku do liczby mieszkańców osiedla.
          Najważniejszymi dla mnie zaletami tego osiedla w stosunku do innych w Jabłonnie jest bliskość autobusów (w tym Translud - super sprawa), sklepy w pobliżu, przychodnia (druga się buduje przy Modlińskiej), szkoła, boiska, basen, nowy komisariat, który mam nadzieje dodatkowo wpłynie na bezpieczeństwo. Osiedle jest bardzo zadbane, lubię po nim spacerować. No i okolica jest fantastyczna - Wisła, park, niedaleko Zegrze. Na spacery, bieganie, rowery, także sanki w zimie - fantastyczne warunki. Wiadomo, że zawsze można byłoby coś poprawić. Ja osobiście nie znam w okolicy (także Tarchomin) osiedla, na które bez żalu bym się przeprowadziła.
    • rabarbarowa_1 Re: Zakup Mieszkania 28.01.14, 19:50
      Moim zdaniem też jest to bardzo dobre miejsce do mieszkania.
      Bardzo blisko jest park (w zimie nawet mała górka na której można zjeżdżac na sankach z dzieciakami).
      Blisko jest las, ścieżki rowerowe, jak ktoś się uprze to spokojnie rowerem dojedzie nad zalew zegrzyński.

Jak ktoś wyżej napisał- skupisko ludzi więc różnice zdań i poglądów zawsze będą.

Obwodnica nie przeszkadza. O garażu się nie wypowiem bo nie mieszkam nad żadnym ale też należy pamiętać, że nikt nie parkuje i nie otwiera garażu po kilka razy dziennie (a niektórzy nawet wcale nie parkują tylko korzystają z piwnicy jako schowek wink )
      Modlińska czasem korkuje się przed mostem północnym, zagęszcza się przed ratuszem białołęckim ale to też zależy od konkretnej godziny.

Moja sugestia?
      Jak kupować to tylko w starszych blokach (te beżowe z bordowymi dachami).
      Druga część osiedla była budowana w tragicznych warunkach (jak padał deszcz i śnieg kładziono elewacje) i dużo ludzi ma problemy tam z wilgocią i grzybem. Ale też pytaj właściciela bo sam mógł zadbać o usunięcie grzyba.

MINUSY:
      *Minusem jest na pewno brak publicznego przedszkola (są tylko prywatne w Jabłonnie).
      Ale jak nie macie dzieci to nie bierzecie pod uwagę (w Chotomowie jest budowana szkoła i przedszkole ale wiadomo- pierwszeństwo będą miały dzieciaki z tamtego regionu plus kto będzie woził dziecko w drugą stronę jak pracuje w Warszawie).
      *drogie bilety bo to 2 strefa a autobus jedzie wieczność i zatrzymuje się na każdym przystanku po drodze do Warszawy (więc albo auto albo Transtud. Ten drugi nie wychodzi super tanio przy codziennych dojazdach ale na pewno większy komfort, szybciej i zazwyczaj można usiąść).

• 17aga Re: Zakup Mieszkania 29.01.14, 18:40
        Bloki ze wspólnoty IV (Sadowa 14, 16, Krąselki 2) nie były budowane zimą. Odbiory były w grudniu.
    • anetmar17 Re: Zakup Mieszkania 28.01.14, 23:55
      Dziękuję za wasze odpowiedzi...opinie są różne wiec musze sie porządnie zastanowić czy kupić mieszkanie w Jablonnej czy w Warszawie bo czynsz mniej wiecej podobny tylko troche mieszkania są tańsze w Jabłonnej ale z kolei na dojazdy do Warszawy trzeba będzie więcej wydać. Pozdrawiam!
      • pioter271 Re: Zakup Mieszkania 29.01.14, 08:59
        jakbyś się zdecydowała to zapraszamy do Jabłonny...nie do Jabłonnej smile
    • gaspar-1 Re: Zakup Mieszkania 07.02.14, 20:36
      Witam, my mieszkamy na tym osiedlu od 7 lat. Mamy mieszkanie na parterze nad garażem od strony obwodnicy, i nie ma żadnego hałasu. Czynsz ok 420zł. Co do sąsiadów jak wszędzie są różni ludzie z różnymi charakterami, jedni są mili drudzy upierdliwi smile
      Dojazd do Wawy bez korków, ogólnie polecamy
      • papaja_12 Re: Zakup Mieszkania 25.03.14, 09:56
        ja tez mieszkam na parterze, do tego w naroznym mieszkaniu i powiem szczerze ze dosc zimno... do tego od garazy ciagnie i najlepiej to sobie ocieplic na wlasny koszt. zdarza sie ze wychodzi wilgoc od garażu... obwodnicy nie słychac, ale otwieranie garazu owszem. pozatym jak dla mnie ok- cisza, blisko sklepy- przedszkole ma byc państwowe w miejscu prywatnego. Sasiadów mamy w porzadku, ale czynsze rzeczywiescie jak w warszawie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka